Menu
 

Topic:

Ik denk dat ik stik!

Bang Muisje  schreef op: 27-06-2012 13:24:53
Ik ben echt ten einde raad en ik wil graag even van me afschrijven. Anoniem uiteraard

Sinds een paar weken zit ik helemaal niet lekker in mn vel. Het begon met één lichamelijke klacht. En nu.... denk ik steeds dat ik een ernstige ziekte heb. Ik loop al bij de huisarts, morgen moet ik weer.

De klachten gaan maar niet over, en er komen er steeds meer bij. Maar ik weet nu niet meer of het psychisch is of dat er echt iets niet goed zit. Ik ben zo bang voor alles dat ik nu het gevoel heb dat mn keel dicht zit, of een soort brok erin.
Ook heb ik een drukkend gevoel op mn borst en nek.
Soms zakt het weg of lijk ik het even te vergeten. Maardan ineens BENG, daar is de angst weer.
( de klachten begonnen bij mn nek/slokdarm, kuurtje voor gehad maar dat hielp niet echt) Vandaar dat ik nu zo bang ben.

Door dit alles ben ik somber, moe, onrustig, gevoelig. Ik kan niet echt meer lachen en van mn man kan ik niets meer hebben. Ik sluit me af voor hem.

De hele dag hangt er een donkere wolk boven me. Thuis zijn met de kinderen is moeilijk. Want dan ben ik alleen. Werken zie ik tegenop maar geeft wel weer iets van afleiding.
Ik denk dat ik een dodelijke ziekte heb, ik pieker, ben bang dat ik mn kinderen moet missen, heb schuldgevoel over het feit dat ik een werkende moeder ben, maak me zorgen om onze hypotheek... enz enz enz.



 
Quote
Navigatie
RE: Ik denk dat ik stik!
Fruitsalade  schreef op: 27-06-2012 13:26:21
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Nimmie  schreef op: 27-06-2012 13:27:48
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Jen9  schreef op: 27-06-2012 13:28:01
Meid, t klinkt mij allemaal als stress-klachten in de oren (ik herken ze) probeer te ontspannen, ga wandelen, ga in bad, pak een boek of tijdschrift, zoek afleiding!
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Harleysmama  schreef op: 27-06-2012 13:28:42
Lijkt erop dat je overspannen bent en last hebt van hyperventilatie. Al je symptomen lijken stressgerelateerd.
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Anna28  schreef op: 27-06-2012 13:29:11
De psychische spanning die je voelt heeft zijn weerslag op je lichaam. Daardoor voel je je verkrampt, brok in je keel, angstig...

Ik weet precies wat je voelt, heb het zo vaak gehad in het verleden!
Mijn tip: zoek hulp, laat je doorverwijzen en praat er over. Alleen zo kun je het aanpakken.

Soms lijkt het alsof je iets ergs heb, maar in 99% van de gevallen is het echt niet zo. Het zijn je eigen gedachten die je dol maken in je hoofd.
Probeer het een beetje los te laten en te kijken naar wat je hebt.

Goed dat je naar je huisarts gaat, geef goed aan hoe ernstig het is, dan kun je de juiste hulp krijgen.

sterkte!!
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Bang Muisje  schreef op: 27-06-2012 13:31:14
Ik kom er gewoon niet vanaf. Ben helemaal geen overspannen type en ik prent mezelf steeds in dat ik niet zo gek moet doen. Maar het gaat alleen maar slechter met me.
Vaak gaat het 's morgens nog wel. Maar hoe verder de dag, hoe slechter ik me voel. Mn keel wordt steeds dikker, ik voel dan vanalles.
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Even Ano  schreef op: 27-06-2012 13:32:43
Ook mij klinkt het heel bekend in de oren. Neem jezelf idd in acht, ga sporten, lezen etc tc of waar je maar van ontspant. Ik heb dat zelf niet tijdig gedaan en zit nu al 2 maanden overspannen en met depressieve klachten thuis. Je moet iets gaan doen om het gepieker te doorbreken, echt doen! Sterkte! Je kom er echt wel weer overheen.
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Bang Muisje  schreef op: 27-06-2012 13:33:07
Ik praat er bijna niet over want over gevoelens praten is moeilijk.
Bij het lezen van de reacties biggelen de tranen over mn wangen. Is het dan toch erger met me dan ik dacht?
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Even Ano  schreef op: 27-06-2012 13:35:49
Meid, er bestaan geen oVerspannen type. Iedereen kan het gebeuren. Verwijt je vooral niets. En het slechter voelen in de loop van de dag klopt ook: je piekert waarschijnlijk de hele dg door en hoe langer je dat doet, hoe rotter je je voelt. Veel denken veroorzaakt nu klachten, maar het lost niets op.
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Bang Muisje  schreef op: 27-06-2012 13:37:46
Maar waarom voel ik dan ook nog steeds de klacht waar het om begon? Ik krijg maar niet uit mn kop dat er iets van een gezwel of tumor zit. Hoe redelijk ik ook probeer te denken. Heb al zo vaak gehoopt dat alles tussen mn oren zit. Liever gek dan echt ziek....
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Even Ano  schreef op: 27-06-2012 13:40:47
Ik ben normaal niet zo'n schrijver hier, maar dit is allemaal zo herkenbaar en actueel voor mij op het moment. Ik kan je uit ervaring ook alleen maar adviseren vooral wel heel veel te praten! Ga naar je huisarts en vertel precies wat er in je hoofd omgaat. Die kan het lichamelijke deel in de gaten houden en kan je ook evt naar een psycholoog doorverwijzen. Dat heeft mij persoonlijk zo veel geholpen. En mindfulness is ook geweldig om je hoofd leeg te maken.
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Anna28  schreef op: 27-06-2012 13:40:51
Je krijgt dat niet uit je hoofd omdat je psychisch overhoop ligt. Als je psychisch niet lekker in je vel zit, dan ben je angstig voor veel dingen. Je wordt dan als het ware hypochondrisch. Dan denk je dat je erg ziek bent, kanker hebt, tumor...
maar dat is de angst die je gek maakt.
Bespreek dit met je huisarts, hij zal ongetwijfeld kunnen inschatten of je inderdaad een tumor ofzo hebt. Maar alle psychische klachten wijzen er op dat je je te veel laat leiden door je angst.

Misschien wil de huisarts wel een bloedtest ofzo doen, dan heb je zekerheid.
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Mafkees  schreef op: 27-06-2012 13:41:19
"liever gek dan echt ziek"

helaas...gek zijn is ook een ziekte

maar goed...rot voor je, ga eens naar de dokter, leg je probleem uit , hij kan je vast verder helpen, zowel lichamelijk als geestelijk

sterkte
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Bang Muisje  schreef op: 27-06-2012 13:47:42
Gelukkig ga ik morgen weer naar de HA. Dit hou ik niet lang vol. Ben gewoon op van de zenuwen en voel me zo K**.

De vorige keer zei de HA al dat ik geholpen moet worden. Maar toen hield ik me nog groot. Ik durfde niet eens te vertellen hoe rot ik me echt voelde. Want zwak zijn, dan ken ik niet. We zijn toch allemaal super moeders zie ALLES kunnen. En als dat dan niet zo blijkt is dat even slikken.
Ik voel me tegenover iedereen ook best schuldig. Voor de kinderen heb ik nog het beste over. Maar daarna is het op. Dan ga ik het liefst naar bed, alleen, tv kijken. Als ik maar met rust gelaten wordt....
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Jen9  schreef op: 27-06-2012 13:53:28
Supermoeders? Hm..die bestaan alleen in boken en op tv , denk ik..
En gek, meid, daar beledig je me een beetje mee hoor! Wat nou gek..iedereen wordt t wel eens teveel en jij hebt toevallig moeite om t alleen op te lossen...

Overigens is er niks mis mee om de kinderen lekker hun gang te laten gaan en zelf in een boek te duiken. Ik weet niet hoe oud ze zijn,maar t is heel gezond voor kinderen om zichzelf te vermaken, daar worden ze alleen maar creatiever van..
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Petrina  schreef op: 27-06-2012 14:07:25
Ik hoop dat de huisarts je de goede weg op stuurt, zodat je weer kan gaan leven inplaats van overleven.

Niks gek, enkel heel menselijk en enorm vervelend dat het je teveel geworden is. Je hebt nu een duidelijke waarschuwing dat je iets moet gaan veranderen, ik denk dat je er ook niet meer om heen kan. Geen kop in het zand steken dat lost niets op! Het voelt nu helaas allemaal als teveel en daar moet je iets mee gaan doen.

Eerlijk zijn om te beginnen, eerlijk naar jezelf! Eerlijk naar je huisarts, je wilt hulp, hoe kan je de juiste hulp krijgen als jij je groter hou dan dat je je voelt? Dus zeg hoe jij je voelt, niemand ruikt het!

Sterkte!
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Minou  schreef op: 27-06-2012 14:13:39
Idd Petrina!

Lieve TO, praat praat praat! AL je gevoelens die je hebt want idd..mensen zien niet alles.

 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Petrina  schreef op: 27-06-2012 14:17:40
O en to het is echt niets om voor te schamen!

Schamen moet je als je dit voelt en je doet er niets mee en je laat het toe dat dit je kapot maakt.... Goed zorgen voor jezelf is handelen als je voelt dat niet gaat zoals het hoort! Als je je been breekt ga je ook naar het ziekenhuis, als je het even teveel word is het heel normaal dat je daar ook goede hulp bij zoekt.

Maak het jezelf niet moeilijker door jezelf tegen te werken....
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Nu Wel Anoniem  schreef op: 27-06-2012 14:32:02
Maat de huisarts goed duidelijk hoe je je voelt, want het kan zo niet langer.
Ik heb met vergelijkbare klachten rondgelopen en zelfs gedacht dat ik beter niet meer kon leven. Is een paar jaar geleden begonnen en ben nog steeds mezelf niet. Regelmatig weer een enorme dip en bij stress raak ik in paniek, wordt heel erg verdrietig of soms agressief, waardoor ik weer bang wordt voor mezelf en niet naar buiten durf, bang dat het uit de hand loopt. Ik sluit me af en toe af van de wereld en ben ook weleens stukjes van de dag of gebeurtenissen kwijt. Ik heb er veel te lang mee rond gelopen, waardoor het ook veel te ver gekomen is. Hield me groot en ging maar door en door. Loop bij de ggz, maar echte behandeling heb ik nog niet gehad. Zit middenin de onderzoeken.
Ga alsjeblieft goed voor jezelf zorgen, laat de huisarts je doorverwijzen naar een goede psycholoog en laat het niet zover komen als bij mij.

Sterkte
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Bang Muisje  schreef op: 27-06-2012 19:52:59
Vanmiddag ben ik maar even de deur uit gegaan. Ik was erg gespannen en bang. Heel langzaam zakte het een beetje. En eenmaal weer thuis voelde ik me redelijk. Helaas duurt dat niet lang. De angst slaat dan plots weer toe en dan is het bal. Dan voel ik alles weer en haal me de gekste dingen in mn hoofd. Mn nek is zo gespannen dat als ik bijvoorbeeld mn zoon knuffel en hij raakt het aan dan voel ik het al. Dan ga ik gelijk zelf voelen en dan is het weg Ik voel dan vooral aan mn klieren.

Nu ben ik ook nog eens verkouden. En zelfs daar kan ik niet mee omgaan. Alles lijkt nu wel een ernstige ziekte.

Het is zelfs zo erg dat ik net een borreltje heb genomen. Puur om te ontspannen. En om te kijken of de klachten verminderen. Dat werkt soms wel even. ( en ik ben niet zo'n drinker)
Ook neem ik 's avonds weleens een kalmeringspil in. Ik had er nog een paar liggen. Dat werkt gelukkig goed. Maar jezus... als ik zo verder moet!
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Bang Muisje  schreef op: 09-07-2012 09:05:54
Ondertussen zijn we al een tijdje verder en het gaat nog niet veel beter. Ben naar het ziekenhuis geweest en heb een echo van mn hals gehad. De uitslag was goed. ( al moet ik de officiele uitslag nog krijgen) Je zou denken dat dat gerust moet stellen, maar nee. Ik blijf bang waardoor ik ook klachten blijf houden. Ondertussen zit ik zo vol stress dat ik bijna geen hap meer door mn keel krijg. Belachelijk he. Kan de hele dag wel janken. Heel soms gaat het even goed, als ik ergens ben en afgeleid ben. Maar die momenten worden steeds korter.
Deze week moet ik naar de psycholoog. Heel goed, ik heb hulp nodig. Maar dat kan toch alleen als ik zeker weet dat ik niet mankeer??
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Anne Mv 3  schreef op: 09-07-2012 09:38:26
Lief Bang Muisje, je hebt nu écht iemand nodig om mee te praten - ongeacht of je fysiek iets mankeert of niet - ga dus naar die psycholoog en ik hoop dat je daar goede gesprekken mee kunt voeren!
Stress kan heel veel rare klachten geven, en dat is niet zo 1-2-3 opgelost.
Je krijgt nu hulp, dat is al heel belangrijk! De rest heeft tijd nodig!
Heel veel sterkte
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Harleysmama  schreef op: 09-07-2012 09:51:53
Nee hoor je kan al doorverwezen worden, voordat alle uitslagen binnen zijn. Zoals hierboven al is gezegd. Ben je duidelijk overspannen. De klachten van je nek komen echt van de spanning. Dat drukkende gevoel op je borst is een soort van hyperventilatie en heeft duidelijk met spanningen te maken. Ben blij om te lezen dat je naar een psycholoog moet, want als er niks aan je psychische klachten gedaan wordt blijf je in een cirkeltje ronddraaien en dan ga je je echt niet beter van voelen alleen maar slechter. Ik weet dit uit eigen ervaring, want al de klachten die jij noemt, had ik ook jaren geleden. En na een aantal sessie's met een psycholoog ging het een heel stuk beter met me.
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Bang Muisje  schreef op: 09-07-2012 11:42:28
Kon ik maar geloven dat het psychisch is. Dan zou er al een last van me af vallen. Ik heb oorpijn en soms wat last met slikken. Nu denk ik gelijk aan keelkanker. Want waarom gaat die oorpijn niet weg?...

Aan de andere kant.... Ik heb een slechte ochtend gehad qua angst en nu heb ik weer een dikke strot en hals ( voor mn gevoel dan)

Zucht.... Ik weet het ook niet meer.
Had noooooit gedacht dat ik me zo bang kon voelen. En dat angst en stress zoveel lichamelijk klachten kunnen veroorzaken
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Jolijn  schreef op: 09-07-2012 18:10:24
het klinkt eerlijk gezegd aan alle kanten als een paniekaanval.
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Bang Muisje  schreef op: 11-07-2012 14:30:53

Quote Harleysmama:
Nee hoor je kan al doorverwezen worden, voordat alle uitslagen binnen zijn. Zoals hierboven al is gezegd. Ben je duidelijk overspannen. De klachten van je nek komen echt van de spanning. Dat drukkende gevoel op je borst is een soort van hyperventilatie en heeft duidelijk met spanningen te maken. Ben blij om te lezen dat je naar een psycholoog moet, want als er niks aan je psychische klachten gedaan wordt blijf je in een cirkeltje ronddraaien en dan ga je je echt niet beter van voelen alleen maar slechter. Ik weet dit uit eigen ervaring, want al de klachten die jij noemt, had ik ook jaren geleden. En na een aantal sessie's met een psycholoog ging het een heel stuk beter met me.



Ik hoop het zo... Morgen ga ik naar de psycholoog. Ik kan nog steeds niet geloven dat het van de stress komt. Heb een giga brok in mn keel en heb soms last met slikken. en mn hals is zo gevoelig.

Ben nu zo bang dat ik echt mn best moet doen voor mn gezin. Kan de hele dag wel janken!
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Karinmv3  schreef op: 11-07-2012 16:24:52
Dat kan idd van stress komen, als het met mij niet goed gaat krijg ik hartkloppingen, pijn in mijn oren, gevoel alsof mijn keel dichtgeknepen wordt, rugpijn en hoofdpijn. Allemaal van de stress.

Kom op, nog even volhouden. Morgen naar de psycholoog, die kan dit niet in 1 keer oplossen, maar je wel wat tips geven en je verhaal kwijt kunnen kan ook schelen.
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Ik Heb Dat Ook  schreef op: 31-08-2013 08:23:49
Ik heb dat ook als ik wil slapen gaat mijn hart sneller bonze en ik kom wel gwn in slaap maar ik heb die brok in me kil ook en ik denk ook dat ik steeds dood ga en ja ik vind het maar eng en ik ben nog maar 12 jaar en ik hebt het al OMG  en ik wil er van af zijn want ik heb het heel lang eerst begon het met trillingen als ik wou slapen en pijn in mijn maag en dan in een keer dit ik voel me gwn nie meer zo veilig en mijn moeder zegt ook van dat komt door je hoofd want je verzzint het in je hoofd maar bij mij heb ik geen last meer van trillingen maar van maag pijn en brok in mijn keel en het blijft maar bij elke dag ik vind het echt niet leuk en ik ben nog maar 12 jaar 
 
Quote
RE: Ik denk dat ik stik!
Kyla  schreef op: 31-08-2013 09:06:52
Beste Ik Heb Dat Ook, ben je al bij je huisarts geweest? Dat lijkt me nu het beste. Hij kan je verder helpen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ik denk dat ik stik!
Naam
Bericht