Menu
 

Topic:

opnieuw slaande agent

Ivy  schreef op: 27-06-2012 10:38:27
http://www.telegraaf.nl/binnenland/12436955/__Opnieuw_slaande_agent_gefilmd__.html

Zal ongetwijfeld ook wel als terecht worden gezien door justitie.

Maar misschien vanuit een menselijk standpunt toch tijd dat dan de opleiding voor politie-agenten eens goed doorgelicht wordt? Misschien dat daar toch iets anders gedaan kan worden waardoor dit soort situaties te vermijden zijn?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: opnieuw slaande agent
Mamaloes  schreef op: 27-06-2012 15:35:38

Quote Patriciia*:
[...]

Als jij het weet?

Denk dat er een nieuwe hype aan het ontstaan is....hoe gaan we agentjes pesten/dwars zitten. Al die belachelijke filmpjes die op het net worden gezet. Wat voor mensen doen dit? Wat willen ze hier mee bereiken? Hebben ze geen leven? Kotsmisselijk wordt ik hier van....



Het lijkt soms wel de omgekeerde wereld!
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Ivy  schreef op: 27-06-2012 15:40:46
Patriciia* Ik denk dat er absoluut een hype aan het ontstaan is tegen de politie. Dat iedereen die dat maar kan hen slecht uit de verf wil laten komen.
Dat is een kwalijke zaak.

Maar als de politie niet zelf gefilmd wil worden, is het handiger als ze dan anderen ook niet vragen om misstanden te filmen.

En ze hebben nu eenmaal wel een voorbeeldfunctie. Hun gedrag zou onberispelijk moeten zijn. Er is geen ruimte voor begrip van mijn kant, omdat ze mensen zijn. Zij moeten hun job voor 100% doen. Fouten hebben consequenties. Maar dat geldt natuurlijk absoluut net zo goed voor degenen die agressief zijn. Je zult mij nooit horen zeggen dat iemand die agressief is tegen wie dan ook (incl. hulpverleners of politie) daar niet voor gestraft hoort te worden.
Vraag is alleen, op het moment dat de politie slaat of schopt, is dat dan juist of kan het op een andere manier opgelost worden waarbij de agressieveling op een andere manier straf krijgt dan een trap in het kruis of een stomp in het gezicht.
Misschien dat er bijv. een cursus krachttraining o.i.d. kan zijn waardoor agenten sterker zijn en op een andere manier agressievelingen kunnen overmeesteren.

De cirkel zal toch een keer doorbroken moeten worden?
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Mamaloes  schreef op: 27-06-2012 15:41:06
Ik heb heel toevallig vorige week fimpjes zitten te bekijken op Youtube van agenten die werden gepest/belaagd/geslagen enz. Het lijkt mij echt een hondenbaan.. Al die negatieve geluiden eromheen ook. Agenten zijn ook maar mensen die alleen maar hun werk doen!

Als die man van vorige week niet lam in een portiek was gaan liggen had de politie ook niet hoeven komen! God knows wat hij dan had gedaan!

Eigenlijk is het gewoon nooit goed!
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Ivy  schreef op: 27-06-2012 15:44:44
Jen9 Waar ik veel banger voor ben, is dat er idd een grote groep kinderen is die opgroeien met een terechte diagnose waarvan idd bepaald gedrag geaccepteerd wordt.

De vraag komt dan weer boven: Hoeveel kinderen hebben echt iets? Ik denk stiekem toch veel, hoor! En kunnen deze kinderen er dan ook niets aan doen als ze in een situatie met geweld belanden? Of kunnen zij zich ook echt niet gedragen t.o.v. mensen die gezag over hen horen te hebben?

Elk ongewenst gedrag hoort aangepakt te worden. Maar hoe zou dat haalbaar zijn op scholen? Of zelfs door de ouders? Ik zie toch vreemde dingen in mijn omgeving...

 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Ivy  schreef op: 27-06-2012 16:17:40
Sis En ik dacht nog wel een goed gesprek hier met mede M-Lers te hebben over het vermijden van geweld ;-)
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Ivy  schreef op: 27-06-2012 16:20:26
Als jij nu eens gewoon alle kinderen les gaat geven, durft er niemand meer agressief te worden!
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 27-06-2012 16:21:06


En deze dan, een agent dat een kind "schopt"

Als je het mij vraagt, vind ik dit terecht, stelletje onopgevoede kinderen.

 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Ivy  schreef op: 27-06-2012 16:30:37
Lastig, hoor... Maar toch denk ik dat de agent vanuit boosheid reageert naar het kind en dat dit echt niet het goede voorbeeld geeft. Juist niet naar kinderen.

Je schopt je eigen kind toch ook niet? Of slaat ze niet?
Ik tenminste niet. Maar moet daar wel bij zeggen dat mijn kinderen voetbal haten

Nee, maar dit soort gedrag zullen ze nooit vertonen.

Daarom vind ik het dus zo lastig. Ik zie ook nooit kinderen die zo vervelend zijn. Maar toch zegt mijn gevoel dat dit niet juist is. En niet dat ik vind dat die agent dan geschorst moet worden of niet deugt of wat dan ook, maar wel dat ik denk dat hij op dat moment een andere keuze had moeten maken.
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Ivy  schreef op: 27-06-2012 16:39:55
Precies! Zo'n kind wil je 10 jaar later niet tegenkomen. Zeker niet als agent zijnde, want als hij nu al geen respect voor volwassenen heeft...

Zoals je zegt mag je een kind niet slaan of schoppen, maar wat als het kind gewoon NIET luistert? Wat moet zo'n agent dan doen?

Dat bedoel ik dus met al mijn postjes hier bij dit topic. Juist omdat er zoveel agressie is en ook wangedrag bij kinderen, zou er misschien toch meer aandacht aan moeten worden besteed hoe daarmee om te gaan. Gewoon zodat dit gedrag verdwijnt.
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Ivy  schreef op: 27-06-2012 16:48:21
Hier heb ik dat gelukkig nog nooit voor handen gehad. Alles is tot nog toe met een time-out opgelost, maar ik weet het niet, hoor...

Ik heb dan het idee dat als je een tik geeft, ze dat later ook zullen doen misschien in situaties waarin dat juist niet gewenst is.

Maar goed, ik ben sowieso niet voor slaan/schoppen. Mijn vader had daar soms iets te weinig moeite mee ;-)

Mijn keuze zou het niet zijn. En als het mijn kind was, zou ik ook niet willen dat de agent hem een trap gaf. Als hij hem netjes thuis zou afleveren zoals Oom Agent vroeger gedaan zou hebben, zou mijn kind op een andere manier gestraft worden die hij zeker meer zou bezuren!
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Mama Van Drie  schreef op: 27-06-2012 16:52:39
Oeiii....dat filmpje.....ik kan oprecht zeggen dat mijn kinderen dat nooit gedaan hebben en nooit zouden doen ook.
Opvoeding is soms ver te zoeken, maar ik zag laatst bij ons op het schoolplein ook een moeder met haar zoon, jongetje van een jaar of 5, die wilde een speelafspraak maken maar dat kon niet, waarom doet er niet toe maar hij krabde z'n moeder, hij greep haar vestje beet en trok het een maat groter etc...moeders kon haar kind niet de baas dat was duidelijk en dan denk ik jeetje zeg....je moet wel optreden hoor, je hoeft geen leuke vriendjes te zijn met je kind, je bent ouder en opvoeder en daar ontbreekt het vaak aan, althans als ik soms zo om me heen kijk zie ik genoeg.
Deze moeder stond gewoon een beetje te worstelen met haar kind, was gewoon meelijwekkend.

 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Mama Van Drie  schreef op: 27-06-2012 16:58:38
@Ivy dat vind ik persoonlijk de grootste onzin die er is, dat als een kind wel eens een tik krijgt dat ze dan leren dat slaan oke is en het later ook makkelijk doen.

Alle drie mijn kids hebben in peuter/kleuter jaren echt wel eens een tik voor hun kont gehad, maar ze hebben zelf nog nooit een ander kind geslagen.

Moet jij me maar eens uitleggen waarom ik zoveel topics lees over help, mijn kind slaat, op de psz bv of zelfs schoppen en slaan naar de ouders toe, dat zijn dan allemaal kinderen die zelf nooit een tik krijgen maar ze dus blijkbaar wel graag uitdelen.
Hoe leren die dat dan?
Want eerlijk is eerlijk, er zijn al zoveel topics geweest over de welbekende tik, en als je dan leest dan vinden de meeste dat not done....voegt niks toe...leren ze slaan van...etc etc.....ben ik het dus totaal niet mee eens.
Als het niet nodig is, als een kind gewoon ook luistert na een waarschuwing is er niks aan de hand maar sommige kids gaan net even een stapje verder, nou dan komen ze mij tegen

 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Ivy  schreef op: 27-06-2012 17:01:41
@Sis Dat zal ook zeker zo geweest zijn. Vroeger durfde je niets te zeggen, nee. Dat kind was ook wel erg grof.

Ik zeg niet dat het verkeerd is als ouders hun kind een pedagogische tik geven, maar ik kies er zelf voor om het niet te doen. Vandaar dat ik dan zou balen als een agent dat wel zou doen. Alhoewel ik dat misschien toch minder erg zou vinden dan dat mijn kind zich zo gedroeg... Hij zou in elk geval een heel vet probleem hebben!

@Mama Van Drie Precies, hier hetzelfde. Mijn kinderen zullen dit ook nooit doen. Echt, als mijn kind zo deed, zou ik woest en heel teleurgesteld zijn. Weet niet wat voor straf zou volgen, maar ik denk dat mijn kinderen dat liever niet uit zouden proberen ;-)

Ik zie ook wel eens kinderen die al tegen hun moeder agressief zijn. Dan vraag je je ook af, hoe moet dat dan later? Als je je moeder al krabt enzo...
En ik vraag me dan ook wel af hoe dat kan. Waarom is het kind van de 1 wel agressief tegenover ouderen en de ander niet? Mijn kinderen geven elkaar onderling ook wel eens een mep, maar nee, tegen mij... O ja, mijn dochtertje van 15 maanden, die wel. Die sloeg me gisteren toen ze iets niet mocht. Ik heb haar op de grond gezet en keek haar zo boos aan dat ik eigenlijk wel zeker weet dat ze het niet meer durft ;-)
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Ivy  schreef op: 27-06-2012 17:28:33
Sis Het heeft absoluut niets te maken met of je zelf een tik geeft of niet of je kinderen slaan of niet, hoor. Ik heb er hier 6 met allemaal verschlilende karakters. Er is er geen 1 geweest die na de eerste keer of misschien 2 proberen toen ze onder de 1,5 waren nog een keer sloeg.
Mijn man en ik slaan allebei echt nooit.

Ik heb wel het voordeel dat ik hele donkerbruine ogen heb waar ik ze maar mee aan hoef te kijken ;-) En als er dan nog achtervolgt Nu is het genoeg, dan is het dat ook. Voor allemaal Zelfs voor mijn man
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Ivy  schreef op: 27-06-2012 17:49:58
Voordat wij kinderen kregen, heb ik al besloten dat ik nooit zal slaan. Ik schijn op mijn vader te lijken en wil voorkomen dat ik ooit uit woede sla en dan doorsla. Dat zou ik niet willen. Dit is dus eigenlijk makkelijker

Begrijp ook wel dat een tik soms goed kan werken, hoor. Ik denk dat ik mezelf gelukkig mag prijzen dat het hier nooit nodig is geweest.
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Boterbloem  schreef op: 27-06-2012 19:23:01
Mooi punt van het kind langsbrengen. Ik vind dat ook een mooie methode, wordt ook nog vaak uitgevoerd. En de reacties zijn zo uiteenlopend als het maar zou kunnen. Sommige kinderen worden aan de oren (bij wijze van) naar binnen gesleept, meneer agent op de koffie, vader gaat praten en later moet het kind sorry zeggen of zelfs naar het bureau toe om excuses te maken (wauw, respect!) en je hebt ouders die zeggen: ik geef mijn kind groot gelijk, klerel.......

En op dat moment is het zo triest... Want dan zie je: het kind is een product van de opvoeding. WOrdt bijgebracht dat het normaal is zo te doen...

En echt, je mag je mening hebben over de politie. En hoe jammer ook, ik begrijp echt heel wat negatieve reacties heus wel. Ookal is mijn ervaring anders (maar ik kom ook vanuit een andere hoek als de vrouw van) ik kan gewoon niet beweren dat er nooit wat fout gaat. Soms zijn er te sterke verhalen (leuke dingen mee uitgehaald toen ik hier net woonde hihi) maar ook niet altijd zal er compleet juist gehandeld worden.

Het blijven mensen die een eerste reactie geven op iets. Een agent die een schop onder de kont geeft? Netjes? Nope... Begrijpelijk? Absoluut. MAAR is het een verschrikkelijk kind? Of is het kind slachtoffer van een foute opvoeding?

MAAR dat geeft mij niet het recht die agent te veroordelen. Ze mogen van mij (in plaats van op het internet te zetten) dat materiaal gerust afgeven bij de politie om het na te laten kijken. Beoordelen van hoe of wat. Maar mensen maken fouten.

Je kunt van beroepen waar mensen werken niet verwachten dat hun gedrag 100 procent onberispelijk is. WANT mensen blijven wezens die soms reageren vanuit instinct... En dan kan er wat fout gaan. Maar ook daarvoor moet een agent de kans krijgen zijn excuses te maken. Pas als een agent te pas en te onpas dat soort dingen doet wordt het voor mij een ander verhaal...

Schoppende agenten? Oh ja, mogelijk had het anders gekunt. Maar op dat moment moeten ze een beslissing maken. En je krijgt wat te verduren als agent. Laat je een jochie je uitschelden voor kankerhomo? Of zeg je foei? Neem je hem mee? En dan?? Ik denk dat veel kinderen beter af zijn met een schop onder het gat dan (op iets latere leeftijd) een strafblad bijvoorbeeld...

Het zijm moeilijke dingen... En dat schelden, ook dat hoeft niet eens aan opvoeding te liggen. Mensen die hun uiterste best soms doen maar waar van het kind simpelweg helaas ontspoord... Verkeerde vrienden, te grote eigen wil en het niets doen boeien als het straf krijgt enzovoort. En zolang wij er niet mee te maken krijgen kunnen we zo makkelijk zeggen: Dat zal mij niet gebeuren, ik zorg wel dat....

Nee, soms kunnen wij daar niet voor zorgen. Sommige kinderen ontsporen helaas nou eenmaal, hoe hard jij je best ook doet. Vaak ook wel door een medische/ psychische reden, maar je hebt het gewoon niet altijd in de hand. Hoe sterk wij zelf ook denken van wel.

Voor wat betreft de tik, die hebben ze hier ook wel eens gehad (t0en ze klein waren, van die dingen als gevaar voor hitte enzovoort). Nu doe ik het niet meer, simpelweg omdat ik het nu met woorden aankan omdat ze me nu begrijpen. Op jonge leeftijd is dat niet zo en als een tik dan werkt is het mij best. Of ze nou een brandblaar hebben door de hitte en een tik waar ze enkel maar van schrikken, dan weet ik het wel.

Ook op deze leeftijd is het niet zo dat ik er problemen mee heb, maar ik moet ook idd erg oppassen, want ik zou er snel in kunnen vervallen een tik te geven omdat ik boos ben. En als ik ergens op tegen ben is het wel dat ik een tik zou geven uit woede en onmacht. Dan mist het zijn doel...
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Suus  schreef op: 27-06-2012 19:27:22
Die laatste.... ik keur dat niet goed zo'n "schop".... maar tjee.... als een kind uberhaupt en in het bijzonder tegen een agent kankerhomo roept.... dan hadden zijn ouders hem al veel eerder een schop moeten geven.

Ik vind dat dus lastig. Ik vind de schop niet wenselijk.... maar je zal maar te maken krijgen met het gevolg van niet opvoeden elke dag
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Son  schreef op: 27-06-2012 19:37:22

Quote Boterbloem:
Mooi punt van het kind langsbrengen. Ik vind dat ook een mooie methode, wordt ook nog vaak uitgevoerd. En de reacties zijn zo uiteenlopend als het maar zou kunnen. Sommige kinderen worden aan de oren (bij wijze van) naar binnen gesleept, meneer agent op de koffie, vader gaat praten en later moet het kind sorry zeggen of zelfs naar het bureau toe om excuses te maken (wauw, respect!) en je hebt ouders die zeggen: ik geef mijn kind groot gelijk, klerel.......

En op dat moment is het zo triest... Want dan zie je: het kind is een product van de opvoeding. WOrdt bijgebracht dat het normaal is zo
e doen...


En echt, je mag je mening hebben over de politie. En hoe jammer ook, ik begrijp echt heel wat negatieve reacties heus wel. Ookal is mijn ervaring anders (maar ik kom ook vanuit een andere hoek als de vrouw van) ik kan gewoon niet beweren dat er nooit wat fout gaat. Soms zijn er te sterke verhalen (leuke dingen mee uitgehaald toen ik hier net woonde hihi) maar ook niet altijd zal er compleet juist gehandeld worden.

Het blijven mensen die een eerste reactie geven op iets. Een agent die een schop onder de kont geeft? Netjes? Nope... Begrijpelijk? Absoluut. MAAR is het een verschrikkelijk kind? Of is het kind slachtoffer van een foute opvoeding?

MAAR dat geeft mij niet het recht die agent te veroordelen. Ze mogen van mij (in plaats van op het internet te zetten) dat materiaal gerust afgeven bij de politie om het na te laten kijken. Beoordelen van hoe of wat. Maar mensen maken fouten.

Je kunt van beroepen waar mensen werken niet verwachten dat hun gedrag 100 procent onberispelijk is. WANT mensen blijven wezens die soms reageren vanuit instinct... En dan kan er wat fout gaan. Maar ook daarvoor moet een agent de kans krijgen zijn excuses te maken. Pas als een agent te pas en te onpas dat soort dingen doet wordt het voor mij een ander verhaal...

Schoppende agenten? Oh ja, mogelijk had het anders gekunt. Maar op dat moment moeten ze een beslissing maken. En je krijgt wat te verduren als agent. Laat je een jochie je uitschelden voor kankerhomo? Of zeg je foei? Neem je hem mee? En dan?? Ik denk dat veel kinderen beter af zijn met een schop onder het gat dan (op iets latere leeftijd) een strafblad bijvoorbeeld...

Het zijm moeilijke dingen... En dat schelden, ook dat hoeft niet eens aan opvoeding te liggen. Mensen die hun uiterste best soms doen maar waar van het kind simpelweg helaas ontspoord... Verkeerde vrienden, te grote eigen wil en het niets doen boeien als het straf krijgt enzovoort. En zolang wij er niet mee te maken krijgen kunnen we zo makkelijk zeggen: Dat zal mij niet gebeuren, ik zorg wel dat....

Nee, soms kunnen wij daar niet voor zorgen. Sommige kinderen ontsporen helaas nou eenmaal, hoe hard jij je best ook doet. Vaak ook wel door een medische/ psychische reden, maar je hebt het gewoon niet altijd in de hand. Hoe sterk wij zelf ook denken van wel.

Voor wat betreft de tik, die hebben ze hier ook wel eens gehad (t0en ze klein waren, van die dingen als gevaar voor hitte enzovoort). Nu doe ik het niet meer, simpelweg omdat ik het nu met woorden aankan omdat ze me nu begrijpen. Op jonge leeftijd is dat niet zo en als een tik dan werkt is het mij best. Of ze nou een brandblaar hebben door de hitte en een tik waar ze enkel maar van schrikken, dan weet ik het wel.

Ook op deze leeftijd is het niet zo dat ik er problemen mee heb, maar ik moet ook idd erg oppassen, want ik zou er snel in kunnen
vervallen een tik te geven omdat ik boos ben. En als ik ergens op
tegen ben is het wel dat ik een tik zou geven uit woede en onmacht.
Dan mist het zijn doel...



Ik vind het best kort en bondig
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Boterbloem  schreef op: 27-06-2012 19:38:19
voor mij wel he? haha
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Ivy  schreef op: 28-06-2012 08:37:03
Snap nu ook je smeekbede voor hulp om korte reacties te schrijven Boterbloem ;-)

Kan me voorstellen dat de ene ouder anders zal reageren dan de andere. En voor een agent toch een stressbron, want je weet natuurlijk nooit wat je een eerste keer achter een deur gaat aantreffen.

Bij mij blijft het toch wel zo dat, al is het vanuit een menselijk punt voor sommigen misschien begrijpelijk (voor mij is dat bij slaan en schoppen gewoon heel moeilijk), juist is het niet.

En dan is het niet dat de agent niet deugt, de politie niet deugt of wat dan ook, maar toch dat die bepaalde actie geen schoonheidsprijs verdient. En de agent hoeft voor mij niet geschorst te worden of wat dan ook, maar een gesprek met hem om te kijken hoe dat zo ver kwam en hoe hij dat in het vervolg misschien anders zou kunnen oplossen lijkt mij niet verkeerd.

En nee, dit soort filmpjes horen absoluut niet op internet. Het zou veel beter zijn als men daarmee gewoon naar de politie zelf ging, dan kon er tenminste gewoon wat mee gedaan worden.

Maar ergens zijn veel mensen de grenzen van fatsoen kwijtgeraakt.

En ja, ik durf wel te zeggen dat mijn kinderen nooit zo zullen doen, hoor. Wij wonen niet eens in de stad, daar komen ze zelfs nooit echt ;-) Maar zonder gekheid, ik denk dat ik er alles aan doe om dergelijke situaties te voorkomen en moet zeggen dat mijn kinderen anders lijken te worden dan veel andere kinderen. Het kost veel tijd, energie en geld, maar o, wat is het het waard... Aan de ene kant is ons leven wel redelijk normaal, maar het is natuurlijk toch heel anders.
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Ivy  schreef op: 28-06-2012 08:38:37
O ja, en ik vind het trouwens erg leuk dat er bij dit topic op een normale manier over geschreven/op gerageerd wordt. Het is namelijk een interessant onderwerp en we kunnen alleen maar van elkaar leren

Heb mijn mening hier op het forum wat veel dingen betreft al eens bijgesteld. Leuk!
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Jomi  schreef op: 28-06-2012 08:46:01
Iedereen kan nu wel ineens te keer gaan tegen de politie, maar kijk bijv eens naar uitsmijters. Die slaan er gewoon op los en niemand die er iets van zegt
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Boterbloem  schreef op: 28-06-2012 08:54:20
Hoe ouders reageren is denk ik voor de meeste agenten geen stressbron. Hun leven bestaat uit onverwachtse situaties. In die zin hebben ze vaak wel een brede rug voor wat betreft de reacties.

MAAR het is wel frustrerend in die zin dat jij er tijd in hebt gestoken en dat blijkt dat de ouders het kind gewoon zo opvoeden... Dat er een jongen naar de mallemoeren wordt geholpen om ouders die gefrustreerd zijn...

Tegelijkertijd bedenk ik me nu, kan dat dus ook weer komen door nare ervaringen met politie (dan bedoel ik niet eigen schuld ervaringen, maar door rotte appels) en des te belangrijker is het idd ze eruiit te halen...

Maar eerder las ik van iemand die zei: als je naar de politie gaat dan doen ze er toch niets mee.

Ik kan jullie verzekeren dat dat wel degelijk gebeurd. Er zijn meer mensen die filmpjes maken en het afgeven (en dus niet online zetten) en daar wordt wel degelijk wat mee gedaan. Eigenlijk is het juist fantastisch. Er komt een gesprek met de desbetreffende agent, maar tevens kunnen ze hier weer op trainen..

Door beelden van echte situaties kunnen ze veel gerichter rollenspel spelen. Wat kun je nog meer doen.

Al kan ik me ook voorstellen als buren week in week uit ruzie hebben en om de haverklap de politie bellen, als ze niet direct komen (omdat ze een ongeval hebben) gaan lopen dreigen oid, dat je er dan een keer poepzat van bent...

MAAR je moet dan toch weer netjes blijven, blijven komen, al het geld eraan besteden enzovoort...

Ik denk wel eens; hoe moeten ze dat toch oplossen. Hoe nutteloos, gevaarlijk (omdat andere zaken soms moeten wachten) en tijdrovend is het wel niet...

Mensen kunnen tot het aller uiterste gaan... Het aller aller uiterste. Ik zou gek worden als ik dan telkens alleen zou kunnen praten omdat ze verder telkens net binnen de regels blijven...

 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Ivy  schreef op: 28-06-2012 09:04:23
Boterbloem Misschien is het wel onmogelijk om alleen te praten als agent zijnde. Ik denk dat dat ook gewoon zo is, maar ik vraag me dus serieus af of er betere manieren zijn om daar mee om te gaan dan een trap of slaan. Iets wat de politie kan, een middel dat ZIJ krijgen, omdat ze het gezag hebben, maar anderen niet hebben. Iets ook wat mensen niet na zouden kunnen maken. Op die manier zouden ze het in uiterste geval kunnen gebruiken zonder dat het iets is wat nagedaan wordt of agressie verergert.

Ik neem aan dat de politie datgene doet wat ze binnen hun mogelijkheden kunnen doen. Als mensen daar een probleem mee hebben, kan het zijn dat dat alleen verandert als er regels/wetten veranderd worden.

Dan is het afgeven op de politie net zoiets als een telefoniste bij de belastingdienst uitschelden: Niet netjes, zinloos en in sommige gevallen vanuit menselijk standpunt misschien wel een beetje begrijpelijk.

Ik denk ook dat de politie veel aan die filmpjes zal hebben en er ongetwijfeld iets mee zal doen. Maar het blijft een nare wereld waarin iedereen elkaar maar filmt en verklikt.
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Ivy  schreef op: 28-06-2012 09:06:50

Quote Jomi:
Iedereen kan nu wel ineens te keer gaan tegen de politie, maar kijk bijv eens naar uitsmijters. Die slaan er gewoon op los en niemand die er iets van zegt



Dat vind ik ook eng en verkeerd, hoor! Ben eigenlijk gewoon tegen elke vorm van geweld Houd er gewoon niet van.

Ik weet trouwens niet in hoeverre dat een probleem is? Kom nooit echt in de stad, ga nooit uit en hoor/lees er ook niet veel van.
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Jomi  schreef op: 28-06-2012 09:12:11

Quote Ivy:
[...]

Dat vind ik ook eng en verkeerd, hoor! Ben eigenlijk gewoon tegen elke vorm van geweld Houd er gewoon niet van.

Ik weet trouwens niet in hoeverre dat een probleem is? Kom nooit echt in de stad, ga nooit uit en hoor/lees er ook niet veel van.



je hoort en leest er vrijwel ook nooit wat van, terwijl ze toch echt geweld gebruiken hoor. en keer vragen of je naar buiten wilt gaan, niet luisteren dan hop een schop of een klap ed. Vaak gaat het natuurlijk vervelende, dronken mensen, maar als een politieagent zoiets zou doen staat iedereen op z'n achterste poten, maar als het in de kroeg gebeurd door een uitsmijter dan nemen we gewoon ng een slokje en halen onze schouders op.
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Boterbloem  schreef op: 28-06-2012 09:14:19
Oh ik vind dat slaan en schoppen ook niet hoort, maar met een kanttekening.

Je leert ook gewoon allemaal technieken om iemand op de grond te krijgen. Daar kan een trap dus bijhoren om hem even in elkaar te krijgen om verder te gaan. Dus als verdedigingstechniek heb ik er niets op tegen. En soms kan het meest ideale niet en zul je het op een andere manier doen (klap/ trap/ wat dan ook).

Uit frustratie schoppen vind ik ook not done, daarom moeten ze het altijd onderzoeken. Maar een trap in de buik of achter de knieeen als je dat lukt is natuurlijk een vrij zachthandige manier om iemand in de boeien te krijgen. Stel ze hebben een stroomstokdinges, dat is minder prettig dan een korte trap.

Maar ik ben niet voor nog meer wapens. Ze hebben een wapenstok om afstand te kunnen krijgen tussen heb en anderen en eventueel een klap uit te delen en een pistool. Maar laatst zagen we het al met die collega van mijn man dat een wapen zich ook tegen je kan keren. Ze hebben al zoveel aan de riem hangen, hoe meer er hangt, hoe makkelijker anderen het eraf kunnen krijgen he?

Nu stonden er weinig mensen, maar wat als je ingesloten wordt door een groep? Of als er een stuk of 8 om je heenstaan? Je moet iedereen ind e gaten houden. Trek je je wapen dan kun je je handen niet bij je riem houden, trek je gee nwapen dan moet je ook je riem in de gaten houden...

Maar het is ALTIJD goed om meer te leren over omgaan met agressie. Mijn man heeft zelf ook net wee een cursus gegeven aan een groep hierover. Wat mag wel, wat mag niet. Hoe reageer je zo correct mogelijk.

Mijn man kan dus heel lang rustig blijven met een irritant iemand voor zich maar dat is echt werkgebied. Ze krijgen echt alh eel veel training hierin.

Maar je kunt niet heeeeel lang bezig blijven met praten omdat er zoveel andere dingen gebeuren. Als iemand zich niet in de boeien laat slaan vind ik een trap gerechtvaardigd om hem af te leiden en snel in de boeien te kunnen slaan.

MAAR hoe dit in de wet zit, weet ik niet. Of er perse agressie moet zijn (vooraf en/ of tijdens) of dat het ook gewoon als techniek gebruikt mag worden als iemand weigert...

Je kunt ze ook niet laten lopen denk ik dan...

Helaas vinden sommige burgers dat zolang anderen praten zij niet hoeven te luisteren... Sommige burgers staan in hun gedachten echt boven de wet...

 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Minou  schreef op: 28-06-2012 09:16:13
Hihi, daar is ze weer! kort en bondig

 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Boterbloem  schreef op: 28-06-2012 09:17:20
Hahaha ik kan nog veeeeeuuuuuul langer
 
Quote
RE: opnieuw slaande agent
Minou  schreef op: 28-06-2012 09:33:51
Idd DAT is het kernwoord: respect!

Zelfs het woord kanker wordt niet gebruikt hier, alleen als het over de ziekte gaat..ik hoorde bij de buurjongen een meisje en die zei voor alles kanker dit en kanker dat...vreselijk!

Ik heb ontzag en zeer veel respect voor politiemensen, niet dat ik er veel meer in aanraking ben geweest ( 1x melding inbraak bij ons in huis) maar ze staan er toch maar voor. En men is tegenwoordig (veel) te mondig.

Boterbloem: veeeeeeeeul langer nog? Hihi! Je zou een boek moeten schrijven!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op opnieuw slaande agent
Naam
Bericht