Menu
 

Topic:

hoe couscous?

Jen9  schreef op: 23-06-2012 20:16:32
Ik heb vandaag ouscous gemaakt, gewoon ala jen9 zeg maar haha! Het was al gekruid.. maar welke kruiden gebruiken jullie? En wat gooien jullie er verder doorheen?
 
Quote
Navigatie
RE: hoe couscous?
Danimvsenna  schreef op: 23-06-2012 20:49:07
Wij kopen gewoon zo'n pak van de AH waar je allen gehakt en groenten toe hoeft te voegen
 
Quote
RE: hoe couscous?
Mama_anja  schreef op: 23-06-2012 20:55:29
met een lepel

je kan kant en klaar kopen maar ook op internet kijken hoe je het moet doen s6
 
Quote
RE: hoe couscous?
Cir  schreef op: 23-06-2012 21:16:37
Ik heb een heel lekker couscous recept voor salade.
Dat maak je met afgekoelde naturel couscous. 250 gr.

dan

2 tomaten in stukjes,
indien je het lekker vind( ik wel) gekookte sperciboontjes afgekoeld. zo'n 150 gr.
kruiden:
beetje knoflook

peterselie
koriander
munt
Van alledrie ongeveer 2 eetlepels.

wat olijfolie, azijn, peper en zout en klaar.

Echt een heerlijk frisse salade voor bij bv. BBQ.



 
Quote
RE: hoe couscous?
Jen9  schreef op: 23-06-2012 22:25:05
Daar was ik al bang voor munt en koriander, en dat vind ik beiden niet zo lekker. Een kant en klaar pak had ik nu en is best lekker, maar ik vind t leuk om het zelf te doen.
Heb ook een lekkere gevonden met rode ui, komkommer, tomaat en feta... hmmm...
 
Quote
RE: hoe couscous?
Alice  schreef op: 23-06-2012 22:29:50
Ik gooi er Ras El Hanout in. Altijd lekker
Koriander hou ik ook niet van, maar een heeeeeeeeel klein beetje kan nog net.
 
Quote
RE: hoe couscous?
Jen9  schreef op: 23-06-2012 22:30:51
Okay, Ras El Hanout..wat is dat???? En...waar kan ik dat krijgen.. geen grote super of leuke buitenlandse markt in de buurt, helaas...
 
Quote
RE: hoe couscous?
Minou  schreef op: 23-06-2012 22:33:23
Klinkt als een vakantieoord in Egypte ofzo, hihi!
 
Quote
RE: hoe couscous?
Alice  schreef op: 23-06-2012 22:34:40
Het is een marrokaanse kruidenmengeling, zit echt vanalles in. Kan ook wel verschillen per merk/winkel.

Oa. kardemom, gember, piment, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, kurkuma, foelie, bosbessen soms, lavendel soms

Ik woon niet in NL, dus ik weet niet goed te zeggen waar je 't kunt krijgen, ik neem aan dat een appie het wel heeft.
Ik heb 't hier ook in de supermarkt gekocht, wel een hypermarche, een hele grote supermarkt.
 
Quote
RE: hoe couscous?
Jen9  schreef op: 23-06-2012 22:35:39
Anders kijk in Frankrijk wel.. in de vakantie!
 
Quote
RE: hoe couscous?
Alice  schreef op: 23-06-2012 22:35:54
Het is ook heel lekker op vlees (bvb lam) of in een soepje. Geeft echt een hele noordafrikaanse smaak eraan, heel typisch, erg lekker
 
Quote
RE: hoe couscous?
Alice  schreef op: 23-06-2012 22:36:20

Quote jen9:
Anders kijk in Frankrijk wel.. in de vakantie!



Ja moet je 's in een grote Carrefour kijken, zo'n hypermarche
 
Quote
RE: hoe couscous?
Jen9  schreef op: 23-06-2012 22:38:21
Nu al zin in!

Nog meer leuke tips, een vega-variant of met vis???
 
Quote
RE: hoe couscous?
Vikki  schreef op: 23-06-2012 22:42:29
Albert heijn heeft ook ras el hanout. Staat hier bij de exotische produkten. Erg lekker!
 
Quote
RE: hoe couscous?
Alice  schreef op: 23-06-2012 22:44:09
Deze is van Jamie Oliver, heb 'm wel 's gemaakt en vind het erg lekker!


Voor 2 personen

Ingrediënten:

150 g couscous - olijfolie - 2 citroenen - zeezout en zwarte peper uit de molen - 2 tenen knoflook - 1 verse rode Spaanse peper - Een bosje vers basilicum - 1 theelepel hele komijnzaadjes - ½ theelepel kaneel - 2 witte visfilets van 150 gram, zonder graat en vel

- 200 gram grote garnalen, rauw en gepeld - 1 blik tomatenstukjes van 400 gram - 2 handen doperwten, tuinbonen of sperziebonen (of gebruik een mengsel hiervan), vers of uit de diepvries



Werkwijze:

Doe de couscous in een kom met een paar eetlepels olijfolie - halveer de citroenen en pers het sap uit twee helften erbij - Doe er een snufje zout en peper bij - Giet er zo veel kokend water bij dat de couscous net onderstaat en dek de kom af met een bord of een stuk keukenfolie - Geef de couscous tien minuten de tijd om het water op te nemen



Zet een grote pan op matig vuur - Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes - Snijd de Spaanse peper in dunne ringetjes - Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes - Leg de kleine blaadjes opzij en hak de grotere in stukjes - Giet een paar flinke scheuten olijfolie in de hete pan - Doe knoflook, pepertjes, gehakt basilicum, komijnzaadjes en kaneel erbij - Roer alles door elkaar en leg de visfilets erop - Strooi de garnalen erover - Doe de tomaten en de erwten en/of bonen erbij - Knijp het sap van de resterende twee citroenhelften erbij - Leg een deksel op de pan - Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat alles 8 minuten zachtjes pruttelen, of tot de vis gaar is en makkelijk in vlokken uiteenvalt - Proef en voeg zout en peper naar smaak toe.



Tegen de tijd dat de vis gaar is, heeft de couscous al het water geabsorbeerd en is hij klaar om geserveerd te worden - Schep de couscous in een grote schaal en roer de korrels met een vork los - Schep het vismengsel en het vocht uit de pan erop, bestrooi het met de apart gehouden blaadjes basilicum en tast toe!
 
Quote
RE: hoe couscous?
Happysinglemum  schreef op: 24-06-2012 13:00:20
Ahm, wij eten het soms als toetje met basterdsuiker en rozijntjes
 
Quote
RE: hoe couscous?
Mama_anja  schreef op: 24-06-2012 13:37:48
die kruiden die alice noemt moet je bij zon buitenlands winkel halen bij de appie niet te krijgen
 
Quote
Navigatie


Reageren op hoe couscous?
Naam
Bericht