Menu
 

Topic:

Uit eten met de kerst?

Fruitsalade  schreef op: 25-11-2011 13:57:21
Nou de vraag staat er al, aangezien ik 2e kerstdag moet werken en we eigenlijk weinig zin ergens in hebben, hebben mijn man en ik bedacht om lekker uit tegen te gaan met de kerst. We hebben voldoende horeca gelegenheden om ons heen op loopafstand, dus een lekker wijntje kunnen we dan beide drinken, maar...... is dat te doen qua drukte met 2 kleine kinderen. De jongste is dan bijna anderhalf en de oudste is drie. Is dat niet te druk voor ze en moeten ze dan niet te lang wachten? Wij zijn nog nooit uit eten geweest met de kerst, dus ben benieuwd of er mensen zijn met ervaring!
 
Quote
Navigatie
RE: Uit eten met de kerst?
Anoniem  schreef op: 25-11-2011 14:31:49
De meeste restaurants, hebben met kerst een speciaal menu of een lopende buffet.

Ik zou hier vooraf even over informeren omdat het meestal speciale menu's zijn (waar je wel de hele avond zoet mee bent) en waarvoor je vaak ook van tevoren moet reserveren.

Is het geen optie om iets te laten bezorgen? Misschien chinees of iets bestellen via de La Place van V&D (dit hoef je vaak alleen nog maar even op te warmen)

Wat wij weleens doen als we met de feestdagen geen zin hebben om fanatiek in de keuken te staan is bij de AH verschillende kant en klaar gerechten mee te nemen. Bijvoorbeeld een kalkoenfilet die je alleen nog maar in de oven hoeft te zetten en een aardappelgratin. Hup oven aan en je hebt er bijna geen omkijken naar. Pasteitjes of soep vooraf en als toetje ijs. Daar ben je ook niet zoveel tijd aan kwijt en de kids kunnen gewoon lekker naar bed als ze moe zijn.
 
Quote
RE: Uit eten met de kerst?
Queen@home  schreef op: 25-11-2011 14:38:41
wij zijn nog nooit met de kindern uit eten geweest, vind het niet te doen, alleen de mac en een pannekoekrestaurant gaan nog
Maarja het hangt er van af hoe je kinderen zijn , rustig en geduldig of druk en snel ongeduldig?
Hier zou het echt een D-R-A-M-A worden
 
Quote
RE: Uit eten met de kerst?
Esther Mv Thomas  schreef op: 25-11-2011 14:47:31
Wij hebben het wel al eens gedaan, maar dat in een soort eetcafé. Daar hadden ze het gewone menu en is het ook geen probleem als kind rondloopt (ze hebben er ook een kinderspeelhoekje). Is toen prima bevallen, het liefst ga ik gewoon allebei de dagen uit eten (1 dag gaan we naar mijn ouders en de andere zal wel weer schoonouders worden......).
 
Quote
RE: Uit eten met de kerst?
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 26-11-2011 07:39:57
ik ben een keer naar de MAC geweest met mijn dochter,
mijn man moest toen werken.
ik vond het echt super.
we hebben ook echt een super dag gehad toen,eerst naar de bios,toen wezen schaatsen en daarna lekker gegeten bij de MAC
nou zijn jou kids nog wat te klein,maar ik zou gewoon niet zo moeilijk doen,en lekker simpel houden.
 
Quote
RE: Uit eten met de kerst?
Juulmvjens  schreef op: 26-11-2011 08:10:56
Wij gaan redelijk vaak uit eten met de kinderen. We zijn er mee begonnen vanaf dat ze baby waren dus ze weten dat ze rustig moeten blijven zitten en niet hard gillen of praten.

Maarrrr ze zijn nu iets ouder dan jouw kindjes (6 overmorgen dan en 3,8). Toen ze de leeftijd van jouw kindjes hadden gingen we wel uit eten, maar dan maximaal 2 uur van voorgerecht tot dessert. En dan niet in een heel erg net restaurant.

Ik neem altijd tekenspulletjes mee, bij de Hema hebben ze leuke werkboekjes en een iphone of dsi doet ook wonderen.

Ik vind het dus prima kunnen, maar zou het niet te lang doen en idd vantevoren even informeren. Misschien idd een restaurant met een speelhoekje.
Maar de optie van AH kant en klaar of een lekkere schotel is ook een goed idee.
 
Quote
RE: Uit eten met de kerst?
Satekroket  schreef op: 26-11-2011 08:50:57
Ik persoonlijk zou het niet doen op die leeftijd. Ligt natuurlijk aan je kinderen. Maar om met een kind het restaurant uit te moeten gaan, omdat het hard huilt. (wat de andere bezoekers op met kerst niet echt kunnen waarderen denk ik)
Sommige kinderen blijven ook wel heel rustig zitten, of een beetje heen en weer hollen is ook niet erg.

Ik zou eten halen of laten komen. En dan thuis de tafel leuk dekken en een hele fles wijn drinken met mijn man. Kinderen lekker laten spelen en die kunnen dan gewoon naar bed. Lijkt mij veel relaxter.

Wij gaan met kerst ook uit eten. Maar de kinderen zijn ondertussen 7 en 5. Die kunnen al nintento spelen;-)
 
Quote
RE: Uit eten met de kerst?
Fruitsalade  schreef op: 26-11-2011 22:27:41
Wij willen juist uit eten omdat we geen zin hebben in gezeur met eten en opruimen thuis!

We zijn er in elk geval uit! We gaan lekker naar een " de beren eetcafe" is erg gezellig en op loopafstand!


Bedankt in elk geval voor jullie ervaringen hoor, mijn kinderen kunnen in elk geval goed stilzitten en lopen absoluut niet rond, die willen alleen maar zitten en eten en drinken whahahaah!

 
Quote
Navigatie


Reageren op Uit eten met de kerst?
Naam
Bericht