Menu
 

Topic:

Vleeswaren aldi/euromerk

Ikke  schreef op: 19-06-2012 18:48:28
Ik zou graag wat meer willen weten over vleeswaren.
Haal zelf vaak vleeswaren van het euromerk/aldi etc. Maar de laatste tijd vind ik de vleeswaren waterig/plakkerig op 1 of andere manier. Meer dan anders in ieder geval...

Nu zit ik een beetje naar de ingredienten te kijken, maar ik begrijp er niet zo veel van.

Runderrookvlees bijvoorbeeld van de Aldi, ik dacht altijd: mooi mager vlees, dus gezond. Maar als ik nu een plakje eruit haal plakken mijn vingers zowat vast en het smaakt anders dan een poos geleden.
Wat zijn ze er toch mee aan het doen? Zo ook verschillende soorten ham van de Aldi.

Ingredienten runderrookvlees:
95% runderrookvlees
zout
Maltodextrine
antioxidanten E331/E301
suiker
smaakversterker E 621
specerijenextract
conserveermiddelen: E252/250

Heb wat gegoogled maar de informatie die ik krijg zegt mij weinig/of vaak dubbel.
Wie weet hier iets meer over?
Dom misschien, maar wat ik mij ook afvraag: waarom smaakversterkers altijd? Zit er niet genoeg smaak aan het vlees zelf??

Stoppen ze er allerlei rommel in? En zoja, wat zijn alternatieven? Wat hier wel meespeelt is de prijs van dingen..vandaar de keuze voor euromerk/aldi.
 
Quote
Navigatie
RE: Vleeswaren aldi/euromerk
O0blossom0o  schreef op: 19-06-2012 18:56:45
Hmm goeie vraag.. ik heb er helaas geen antwoord op.
Haal zelf altijd mijn vleeswaren bij de slager en die prijs loopt gelijk met de AH vers afdeling (waar ik altijd mijn boodschappen doe)
Ik heb altijd het idee dat het van goedkopere merken niet goed of ''gezond'' zal zijn en ziet er vaak iets minder lekker uit, dit zou overigens ook prima door de verpakking kunnen komen?
Maar vorige week dus drie pakjes beleg bij de Aldi meegenomen (of was het nou Lidl ) maar dat was ook plakkerig en vochtig?
 
Quote
RE: Vleeswaren aldi/euromerk
Flower  schreef op: 19-06-2012 18:59:28
ik kan je er zo geen tips in geven, ik weet alleen wel veel soorten vleeswaren vol met "rommel" zitten.
veel water, verdikkingmiddelen enz.

ik moet zeggen dat ik het vaak ook wel koop, maar kies toch steeds vaker voor gedroogde ham.
wel wat duurder, maar je ziet iig nog de structuur van het vlees.
niet van dat gepersde zeg maar.

er zij volgens mij wel een paar meiden hier die veel van eten af weten.
 
Quote
RE: Vleeswaren aldi/euromerk
O0blossom0o  schreef op: 19-06-2012 19:00:01
Hmm goeie vraag..
Ik heb er helaas geen antwoord op.

Haal zelf altijd mijn vleeswaren bij de slager en die prijs loopt gelijk met de AH vers afdeling (waar ik altijd mijn boodschappen doe)

Ik heb altijd het idee dat het van goedkopere merken niet goed of ''gezond'' zal zijn en ziet er vaak iets minder lekker uit, dit zou overigens ook prima door de verpakking kunnen komen?

Maar vorige week dus drie pakjes beleg bij de Aldi meegenomen (of was het nou Lidl ) maar dat was ook plakkerig en vochtig?

(even mijn stukje opnieuw, wou mijn bericht bewerken maar ging niet, niet genoeg berichten dus dan maar even zo, wat beter leesbaar met wat enters ertussen.)
 
Quote
RE: Vleeswaren aldi/euromerk
Ikke  schreef op: 19-06-2012 19:10:30
ja...ik weet het ook niet. Krijg er steeds meer vraagtekens bij..vooral dat plakkerige (wou een stukje ei in runderrookvlees doen, nou mijn vingers bleven aan elkaar plakken :-S)..tevens ook bij Boni, en dan vooral de wat langer houdbare vleeswaren/budgetvleeswaren.

Ik koop ook wel regelmatig "verse"ham, vind het lekkerder smaken, maar ook daar staat vanalles op he en wat ik zelf minder vind (bijv hier bij de jumbo) dat de vleeswaren dan maar 2 dagen goed zijn. Niet erg practisch...aan de andere kant, ja die houdbaarheidsdatum moet "gemaakt"worden. Maar ik dacht eerder altijd dat dat kwam door bijv luchtdichtverpakken enz, ipv allerlei spul toevoegen.

Hoop dat er nog wat meiden zijn die er veel van weten...inprincipe vind ik de boterhamworst/snijworst etc allemaal er wel hetzelfde uitzien. De 1 wat dikker dan de ander..
Kwa uiterlijk zie ik zelf niet zo veel verschil.

Gedroogde ham is ook wel een idee ja...mja..het heeft mij aan het denken gezet, en ben beetje op ontdekkings-tocht nu...
 
Quote
RE: Vleeswaren aldi/euromerk
Bloemblaadje  schreef op: 19-06-2012 19:11:34
ik denk dat er wel het één en ander in zit om het langer houdbaar te houden, want die vleeswaren kan je meestal langer bewaren dan de vleeswaren van de versafdeling of van de slager. Maar of het ook erg ongezond is durf ik niet te zeggen.
Ik vind het persoonlijk meestal niet zo lekker als de verse vleeswaren, maar ik kan me voorstellen dat als de prijs meetelt dat je hiervoor kiest.
 
Quote
RE: Vleeswaren aldi/euromerk
M.m.  schreef op: 19-06-2012 19:39:23
Ik heb niet uitgebreid gekeken wat de ingredienten inhouden, maar van maltodextrine weet ik dat het een geraffineerde suiker is.... Wil je SUIKER in je vlees?

Als je van alles wat je eet de etiketten gaat lezen, schrik je je rot. het wordt volgepropt met van alles, vooral suiker.

M.M.
 
Quote
RE: Vleeswaren aldi/euromerk
M.m.  schreef op: 19-06-2012 19:43:22
Om die reden hebben wij ervoor gekozen mínder vlees te eten, maar dat wat we eten is dan wel van goede kwaliteit. We geven dus per saldo net zo veel uit aan vlees per week, maar we eten er minder maar wel lekkerder van.
Is een keuze.
 
Quote
RE: Vleeswaren aldi/euromerk
Ikke  schreef op: 19-06-2012 20:10:22
hai, of ander vleeswaren financieel niet te doen is, dat weet ik niet. Ik weet het prijsverschil niet precies... Ik kies met de meeste dingen het goedkoopst, moet wel op de centen letten, maar kunnen inprincipe ook wel extra dingen kopen dus er is het 1 en ander wel te schuiven hoor...en kwa vleeswaren word er flink belegd.Ik zelf hou ook van flink beleg. Maar ja als ik de reacties zo lees, dan is het inderdaad een optie om dan wat minder vaak vleeswaren te eten.
Volgens mij zitten de vleeswaren van Aldi/eurmerk etc zo rond de 0,59-0,99? Hoeveel er precies inzit weet ik niet...
Boterhamworst,snijworst,ham, gebraden gehakt en runderrookvlees word hier vaak gegeten.

Maar waar kopen jullie dan verse vleeswaren(gewoon wel in de supermarkt?), en hoe ben je er zeker van dat daar die toevoegingen niet in zitten? (heb echt geen idee).

Vleeswaren invriezen? Is dat echt een succes? En moet je na het ontdooien diezelfde dag het dan opmaken?

Nee ik vraag mij ook af: wat moet suiker in mijn vlees?:-S En smaakversterkers ook...aan goed vlees hoef je toch inprincipe niks toe te voegen, dat heeft toch zelf al smaak? Misch hooguit een beetje zout/peper of een natuurlijke kruid?

Nou zit ik te denken, misschien wat vaker kaas ipv die vleeswaren..maar 48+ kaas hier ook hetzelfde verhaal..haal het toch vaak zo goedkoop mogelijk. Geen idee of hier ook vanalles ingestopt word. Weet wel dat het geen slanke kaas is..flink vet..maar vind het persoonlijk weer lekkerder dan een stuk slankie kaas.

Sjah vind het lastig hoor...maar heb nu wel meer en meer het idee dat die worst op brood, voor het merendeel waarschijnlijk geen echt vlees is.
 
Quote
RE: Vleeswaren aldi/euromerk
Ikke  schreef op: 19-06-2012 20:33:28
ik heb wel kaas in huis nu, maar de verpakking niet meer (bewaar een stuk kaas altijd in zo'n kaasdoos)
Mm fabriekskaas...toch vind ik het zelf wel heel lekker (iedereen die ik ken ook wel, eigenlijk mee op gegroeid)

Ja ik denk ook dat het heel goed mogelijk is om het kwa vleeswaren anders te gaan doen.Als ik de prijzen zo hoor, dan valt dat dus reuze mee...en dan inderdaad in de vriezer als dat nodig is kwa datum.

We hebben naast de Aldi wel een slager zitten, geen idee of die ook gewoon vleeswaren verkoopt. Kom er bijna nooit (alleen wel eens in de zomer als er bbq-pakketjes zijn) 1 met eigen slacht? Zou het echt niet weten!

Yorkham vind ik ook heerlijk! Dus gewoon bij supermarkten bij de versafdeling. Iemand ervaring met verse vleeswaren van de Jumbo/plusmarkt?



 
Quote
RE: Vleeswaren aldi/euromerk
Ikke  schreef op: 19-06-2012 20:47:36
pakje boeren slagers achterham van de Boni (voorverpakt)
0,200gr=1,99

89% varkensvlees
water
zout
dextrose
glucosestroop
aromaas
stabilisatoren E 450/E451
antioxidant E301
specerijen
conserveermiddel E250
rook

 
Quote
RE: Vleeswaren aldi/euromerk
Ikke  schreef op: 19-06-2012 20:50:43
ook nepvlees? (zie hierboven)

Oke bedankt! Ga ik daar eens kijken. Vleeswaren worden dus echt volgestopt met rommel he...ga mij er zowieso nog even meer in verdiepen. Zo ook met het gewone vlees etc.

De rest ook bedankt voor de reacties natuurlijk he.
 
Quote
RE: Vleeswaren aldi/euromerk
Marjolein852  schreef op: 19-06-2012 22:43:32
Sis, je geeft zelf al het antwoord! hahahaha.

Even over vleeswaren en vriezer: gaat prima! Wij doen een keer in de week boodschappen en mijn gezin is een groot verbruiker van slagersachterham. minimaal 1 ons per dag gaat er doorheen.. Ik haal dus 8-10 pakjes van een ons en die gaan grotendeels de vriezer in. Per 2 haal ik ze er weer uit. Na het ontdooien is het wel een beetje vochtig, maar prima te gebruiken. (ik dep een beetje met een keukenpapiertje..)
 
Quote
RE: Vleeswaren aldi/euromerk
Ikke  schreef op: 20-06-2012 11:58:24
oke bedankt voor het meedenken!

Ook in biologisch vlees zitten dus toevoegingen?
Het is wat....denk dat ik wel ga afstappen van die hele goedkope vleeswaren en dan een middenweg zoeken..dus gewoon de versafdeling bij supermarkten en eventueel de slager.
 
Quote
RE: Vleeswaren aldi/euromerk
Slabbertje  schreef op: 20-06-2012 12:27:37
het beleg op de versafdeling van appie zijn zalig en als je goed kijkt dan valt de prijs wel mee, ze hebben ook verpakte vleeswaren die langer houdbaar blijven, die neem ik meestal mee als we paar dagen weg gaan en zijn niet plakkerig in ieder geval.
Hema heeft ook zalig vleeswaar en betaalbaar
 
Quote
RE: Vleeswaren aldi/euromerk
Anne Mv 3  schreef op: 20-06-2012 16:06:46
Ik heb de vleeswarendozen van Tupperware, vaak kun je daar je vleeswaren wel langer goed in houden dan op de verpakking staat!
Ik haal ook vrijwel alleen vleeswaren op de versafdeling van de supermarkt, daar zitten over het algemeen toch minder toevoegingen in!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Vleeswaren aldi/euromerk
Naam
Bericht