Menu
 

Topic:

manueel therapie???

Mama Van Jurre En St
ijn En Joris
  schreef op: 14-06-2012 20:43:24
hallo sommige kennen mijn verhaal van de mannen nu belde vandaag de fysio op van joris dat ze zich eigen zorgen maakte om zijn gedrag en motoriek joris rolt nog niet om etc en is over 2 dag 8 maand... kwa motoriek kennen we van de andere 2 jurre zit op een mythlschool met autisme en stijn op sbo met de nog nodige onderzoeken. jurre was ook heel laat en liep pas met 3 jaar beide hebben ze ernstige hyptonomie en lax. dit is ook bij de fysio bekend inv het de zelfde is die stijn op school heeft. maar nu stelde ze dit voor wat is dat en wat kan ik er van verwachten als ik dat ga doen is dat niet in een hollandse mond bottenkraker? want dat vind ik zelf niks heb een keer een verhaal gelezen hier of bb dat er een keer een baby de nek is gebroken doordat? maar ja meschien helpt het wel wie kan me er meer over vertellen en heeft het zin? thx
 
Quote
Navigatie
RE: manueel therapie???
Mama Van Jurre En St
ijn En Joris
  schreef op: 15-06-2012 14:50:48
niemand????
 
Quote
RE: manueel therapie???
Niek  schreef op: 15-06-2012 17:44:37
Nee vlgs mij is dat de chiropractor?

Manuele therapie heeft mijn zoon van 10 ook al jaren! Hij is met KISS geboren. Heeft een lichte S-vorm in zn rug. Hij vindt helemaal niet erg, als het een keer kraakt, want daarna voelt hij zich een stuk beter!

Sterkte, het valt vast reuzemee!
 
Quote
RE: manueel therapie???
Jolijn  schreef op: 15-06-2012 17:53:01
een manueel therapeut is zeg maar een fysiotherapeut die nog een aantal jaren doorgestudeerd heeft daarna
bij de behandeling komt ook wel manipulatie van het skelet kijken, maar dat is best handig zo af en toe (als er werveltjes scheef staan oid).
in alle beroepen, inclusief alle medische, worden fouten gemaakt, daar kan niemand je een garantie voor geven. ik heb zelf veel baat gehad bij een manueel therapeut (die kon in 1 behandeling wegkrijgen wat de fysio in 10 behandelingen niet voor elkaar kreeg) en mijn babyzoontje destijds is ook behandeld door een baby manueel therapeut.
 
Quote
RE: manueel therapie???
Jen9  schreef op: 15-06-2012 17:54:46
Dat was idd ook met manueel therapie.. je gewoon heel goed voor laten lichten! Er zijn denk ik wel artikelen te vinden op google.. Praat met verschillende deskundigen zou ik zeggen.
 
Quote
RE: manueel therapie???
Mama Van Jurre En St
ijn En Joris
  schreef op: 15-06-2012 21:26:15
ik ga het niet doen hoe gek het ook meschien klinkt maar het wordt niet vergoed zitten in de basisverzekering alleen aanvullend en geen idee wat het kost dus wel bedankt voor jullie antwoorden
 
Quote
RE: manueel therapie???
Baby2  schreef op: 16-06-2012 08:41:59
Ik zie al dat je een besluit hebt genomen maar ik wil je toch nog mijn ervaring vertellen. Ik ben met mijn beide zoontjes naar de manueel therapeut geweest allebei toen ze nog heel jong waren tussen de 4 en 7 weken oud. Allebei hadden ze het KISS syndroom. Na de behandelingen had ik hele andere kindertjes dat verschil merkte je echt. Ze waren echt ontspannen. Op de site KISS kinderen kun je precies nagaan welke manueel therapeuten gespecialiseerd zijn in kinderen/zuigelingen. Soms zijn er maar een paar behandelingen nodig, je zou eventueel kunnen gaan informeren wat het per behandeling kost. En voor zover ik weet word het voor kinderen wel vergoed uit de basisverzekering.
 
Quote
RE: manueel therapie???
Baby2  schreef op: 16-06-2012 08:46:10
De reden dat ik trouwens zo vroeg met mijn kinderen naar een manueel therapeut ging was omdat ze overduidelijk een voorkeurshouding hadden, daardoor begonnen af te platten, heel onrustig waren, overstrekken, veel huilen enz.
Na 1 behandeling was het al veel beter. Met mijn oudste ben ik iets later begonnen met de therapie, hij was 7 weken met mijn jongste heb ik eerder aan de bel getrokken en hij was ongeveer 4 weken oud.
 
Quote
RE: manueel therapie???
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 22-06-2012 09:21:57
bedankt voor je antwoord maar eerst wordt joris medisch onderzocht omdat hij al 15 x keer ziek is geweest in zijn 8 maand en wil dat eerst uitsluiten. gr.
 
Quote
Navigatie


Reageren op manueel therapie???
Naam
Bericht