Menu
 

Topic:

recreatiewoning, is het wat?

Linnie  schreef op: 14-06-2012 17:12:55
Vanmorgen ben ik op een recreatiepark wezen kijken voor een recreatiewoning. Een bestaande, wel redelijk gedateerd, maar het ziet er wel goed uit. Dat is dan om te kopen.

Nu is mijn vraag: is het uberhaupt wel te doen, of kunnen we beter huren?
De vraagprijs is bijna 25000 euro en per jaar bijna 2300 euro pacht. Gas, licht en water wordt aan het eind van het jaar afgerekend.

Het lijkt mij heerlijk om een plekje voor jezelf te hebben, echt even vakantiegevoel, er uit te zijn, zonder dat je heel je hebben en houwen in moet pakken, want dan heb je daar ook het e.e.a. liggen. Om te verhuren trekt me niet zo heel erg, dan moet je er zelf weer naar toe om schoon te maken en zitten wij met de rotzooi als er iemand eens het niet zo netjes achter gelaten heeft. familie mag dan wel, daar kan ik goed tegen schelden

Wie heeft er zoiets en is het goed te doen, ook qua onderhoud??
 
Quote
Navigatie
RE: recreatiewoning, is het wat?
Linnie  schreef op: 14-06-2012 17:17:19
 
Quote
RE: recreatiewoning, is het wat?
Linnie  schreef op: 14-06-2012 17:26:57
hier

En dan de eerste.

Verkijk je niet op de foto's. de 2e ziet er nl. heel goed uit op de foto, maar in het echie is het een drama!
 
Quote
RE: recreatiewoning, is het wat?
Slabbertje  schreef op: 14-06-2012 18:35:55
je moet ook even checken wat de voorwaardes zijn als je het zelf weer witl verkopen, wij hebben gewoon een flinke stacaravan op een camping, grote vrij staande plaats midden in de bossen, jaarkosten liggen rond de 2000 euro incusief stroom/water ed
 
Quote
RE: recreatiewoning, is het wat?
Jen9  schreef op: 14-06-2012 18:36:50
Hmm..zou mijn ding niet zijn..voor die pacht heb je een heleboel vakanties! Wij wilden het wel, maar was wel naar iets anders op zoek als dat jullie op t oog hebben.. Ik vond de kosten niet opzien tegen het plezier. Vrienden van ons hebben t onlangs verkocht, vonden t te duur en teveel werk. En je zit zo vaak met sporten van die kinderen in t weekend.., maar goed, dat is hoe wij erover denken.. ;-)
 
Quote
RE: recreatiewoning, is het wat?
Slabbertje  schreef op: 14-06-2012 19:22:26
voor dat geld kun je wel het hele jaar terecht en op onze camping is genoeg te doen voor jong en oud. Mijn kids zijn al stuk ouder en zitten niet meer op clubjes dus voor ons is het wel rendabel zeg maar....in hoofdseizoen ben je een smak geld kwijt voor een vakantie
 
Quote
RE: recreatiewoning, is het wat?
Jen9  schreef op: 14-06-2012 20:47:21
Wat is ouder? Ik bedoel voetbal zitten de meetsen hier wel op tot hun 18e haha! Die van mij zijn 9 en 6, en dan begint juist, al die zaterdagwedstrijden! (heb ik me ook lelijk in vergist.. ;-))

 
Quote
RE: recreatiewoning, is het wat?
Slabbertje  schreef op: 14-06-2012 21:41:32
oze dochter was 2 en zoon 7 , ze zijn nu 20 en 15 , toen ze op clubjes zaten gingen we zaterdags na voetbal naar de camping en allerlei schoolvakanties, nu zijn ze ouder en zitten beide niet meer op clubjes en gaan graag naar de camping
 
Quote
RE: recreatiewoning, is het wat?
Jacq38  schreef op: 14-06-2012 21:46:07
Dan moet je iets zoeken op redelijke rijafstand van huis, kan je kind sporten en zelf kun je een wasje draaien of iets en de post lezen enz. Wij dromen ook van een caravan of iets maar de jaarkosten bv voor een camping vinden wij best groot, en als je een jaar niet op vakantie zou kunnen vanwege een vette rekening van iets moet je altijd de pacht of jaarplaats betalen dus dat houdt ons een beetje tegen!!
 
Quote
RE: recreatiewoning, is het wat?
Jen9  schreef op: 14-06-2012 22:12:37
Nee, ook al zouden we iets bij huis zoeken (wat ik dan weer niet leuk vind..), nog steeds vinden wij de kosten te hoog..
 
Quote
RE: recreatiewoning, is het wat?
Mama Van Jurre En St
ijn En Joris
  schreef op: 14-06-2012 22:23:29
ja dat is ook mijn droom een plek om even weg te kunnen zijn dus als je de finacieele middelen hebt doen!
 
Quote
RE: recreatiewoning, is het wat?
Mafkees  schreef op: 15-06-2012 08:01:05
superleuk!

als je de kans hebt: doen!

mijn ouders hadden dat vroeger ook en wij hebben er van genoten. alle schoolvakanties, weekendjes erheen. ik heb er leuke herinneringen aan.

zou het mijn eigen kinderen ook gunnen, maar helaas geen geld hier voor een vakantiehuisje

leuk om het helemaal op te knappen naar je eigen wensen. mijn vader nam wel eens een dagje vrij door de weeks en ging daar dan onderhoud doen..
verder was het net als thuis.

als we voor een weekend gingen dan was het bij aankomst even overal een doekje overheen en de stofzuiger erdoor en de rest van het weekend ontspannen.

we hadden alles dubbel, dus alleen met een rugzakje erheen, want alles lag in het huisje.
 
Quote
RE: recreatiewoning, is het wat?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 15-06-2012 08:30:04
Ja leuk! Wij willen ook een chalet kopen en mijn ouders hebben er 2 Alleen:
- Het zou leuk zijn als het lekker dicht bij huis is dan kan je in principe elk weekend erheen als je zou willen en als een van jullie moet werken kan dat.
- Denk erom dat je het chalet koopt, niet de grond. Dus als de camping besluit om iets anders met de grond te doen (bijv omdat ze gaan uitbreiden) moet jij je chalet weghalen.
- Qua prijs schiet je er altijd bij in, onderhoud is niet goedkoop en het is al zonde als je in de zomer ergens anders heen gaat.
- In de winter is er niks te doen op de camping en er zullen bijna geen mensen zijn. Dus het is alleen leuk in de zomermaanden. (of je moet echt van de rust houden)
 
Quote
Navigatie


Reageren op recreatiewoning, is het wat?
Naam
Bericht