Menu
 

Topic:

Eerste eicelbank opent begin 2012 in Ned

Mamsv4  schreef op: 24-11-2011 23:13:16

UTRECHT - Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) begint begin volgend jaar met de eerste Nederlandse eicel bank, meldt gynaecoloog prof.dr. Bart Fauser donderdagavond in Nieuwsuur.

Momenteel kunnen vrouwen die onvruchtbaar zijn en een eicel willen van een andere vrouw, nergens in Nederland terecht. CommerciŽle donatie van lichaamsorganen is verboden in Nederland, maar Fauser wil aan de donoren wel een onkostenvergoeding geven.

"De donor krijgt bij ons in Utrecht een vergoeding, die in Europees verband ook gezien wordt als een redelijke vergoeding. Die bestaat uit een bedrag van duizend euro. Dat mag volgens Europese regelgeving, waaraan ook de Nederlandse politiek zich heeft gecommitteerd", aldus Fauser.
 
Quote
Navigatie
RE: Eerste eicelbank opent begin 2012 in Ned
Heleenmv2  schreef op: 25-11-2011 15:04:33
Poeh, ik vind dit een lastige kwestie.
Op zich natuurlijk heel fijn voor alle vrouwen (stellen) die hierop zijn aangewezen!
Aan de andere kant vind ik het wel anders die spermadonatie, omdat het zoveel complexer is, lichamelijk best heel belastend toch?

Zouden veel vrouwen dit willen doen? En mag dat op elke leeftijd en ongeacht of je zelf nog een kinderwens hebt? Het lijkt me namelijk best een ingreep waar risico's aan verbonden zijn.
Krijg je anno 2011 trouwens ook nog een 'vergoeding' voor het doneren van sperma?
Ik ben namelijk bang dat het geld voor vele donoren de enige motivatie is... Tenminste ik heb wel eens verhalen gehoord van studenten die op die manier wat bijverdienden en of je dan echt een hele weloverwogen beslissing neemt en de lange termijn consequenties overziet?
 
Quote
RE: Eerste eicelbank opent begin 2012 in Ned
Anoniem  schreef op: 25-11-2011 15:51:52
ik vind 1000 euro juist weinig gezien de belasting van eiceldonatie, tis niet iets waar je ineens mee klaar bent, t gaat om ene traject van meerdere weken etc.
ik vind niet dat je er aan moet verdienen maar voor 1000 euro deed ik het dus niet.
Ik gun een ander mijn eicellen echt waar maar de evt vergoeding moet wel een beetje in vergelijk staan met wat je doormaakt en hoeveel tijd er mee gemoeid is
 
Quote
RE: Eerste eicelbank opent begin 2012 in Ned
Anoniem  schreef op: 16-12-2011 18:10:05
Op zich vind ik zo een eicelbank wel een heel mooie oplossing, we hebben immers ook een spermabank! Over de vergoeding heb ik mijn twijfels... laat ik het zo zeggen, voor 1000 euro zou ik het niet doen (en dat terwijl ik 'gratis' gedoneerd heb, maar dat was voor mensen die ik zelf had uitgekozen en waarbij het gevoel gewoon goed was. En dat maakt het wel anders voor mij). Je moet er wel rekening mee houden dat je in ieder geval een dag of 8-10 (afhankelijk van hoe de eiblaasjes groeien) moet stimuleren met een hormoon in prikvorm. Vergelijk het maar met een ivf/icsi-behandeling, maar dan zonder de bevruchting en terugplaatsing. Behoorlijk ingrijpend wel! En dan zonder dat je weet voor wie je doneert.. ik vind 1000 euro echt aan de krappe kant.
 
Quote
RE: Eerste eicelbank opent begin 2012 in Ned
>monique  schreef op: 16-12-2011 18:27:56
nou ik vind het een behoorlijk bedrag!!
niet dat ik het nu voor het geld ga doen of zo, maar kan me wel voorstellen dat sommige er misschien te licht over denken en alleen aan het geld denken.
ik zou er in ieder geval niet aan denken wat erbij komt kijken ik heb geen ervaring met ivf of zo.

dus als mensen dan erg krap zitten en dit horen kan ik me wel indenken dat ze zoiets hebben dan doe ik dit wel "even".
 
Quote
Navigatie


Reageren op Eerste eicelbank opent begin 2012 in Ned
Naam
Bericht