Menu
 

Topic:

Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg

Jantjemv3  schreef op: 12-06-2012 21:49:03
Mijn jongste (derde) zoontje is nu ruim 7 weken, nog heel erg klein dus. Ik geef volledig borstvoeding op verzoek, en gister en vandaag was hij erg onrustig. Huilen, niet genoeg lijken te hebben aan mijn voeding, enz. Zowel s nachts als overdag. Zowel mijn tepels als ik gingen hier lichtelijk aan onderdoor . En vanavond was ik het zo zat en vond ik het zo zielig voor hem (en eerlijk is eerlijk, ook voor mij en mijn zere tepels) dat ik hem een flesje van 100 cc flesvoeding heb gegeven (daarna dronk hij nog een volledige voeding aan mijn borsten trouwens).

En ik zat echt te huilen tijdens het geven van de fles! Wat een gemuts, ik zag mezelf zitten en herkende mezelf zo ontzettend niet. Het lijkt wel alsof ik 2 gevoelens heb tov borstvoeding. Aan de ene kant ben ik het zat, het voeden doet vaak pijn en ik ben zo moeoeoeoeoeoe! Aan de andere kant wil ik graag geven omdat het zo goed is voor mijn ventje.

Geen idee wat ik hiermee wil zeggen trouwens, maar ik wil gewoon even spuien. Ik voel me zo'n emotionele muts, en ik weet niet wat ik met de bv aanmoet.

Als je helemaal tot hier gekomen bent, bedankt voor het lezen . Ik muts weer lekker verder (en pieker verder over wel/niet bv)
 
Quote
Navigatie
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Jantjemv3  schreef op: 02-07-2012 10:09:43
@mama_anja: inmiddels gaat het alweer goed gelukkig, maar bedankt voor je tip!

@Alice: gefeliciteerd met je zwangerschap!

@allemaal: voor wie dit nog leest, zal ik even laten weten hoe het afgelopen is . Ik heb een aantal van jullie tips opgevolgt (melk laten weglopen in doek, steeds opnieuw laten aanhappen als het niet goed was, enz) en het hielp! Onmiddels is hij 10 weken en gaat het voeden goed. Wel wordt hij nu nieuwsgierig naar alles om hem heen en heeft hij daardoor regelmatig mijn tepel half vast (hoofd naar achteren om vooral niks te missen)en dat doet best zeer haha. Allemaal bedankt voor jullie tips en meeleven :d
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Kyla  schreef op: 02-07-2012 10:19:39
Wat leuk dat je nog wat van je laat horen! Fijn dat het nu zo goed gaat.
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Alice  schreef op: 02-07-2012 10:29:31
Ah Fijn dat 't goed gaat, super zeg!
En dankjewel ;-)
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Jantjemv3  schreef op: 10-07-2012 09:43:07
niet dat iemand dit nog leest, maar toch nog even een update (ik ben zo blij en moet het ergens kwijt :lol: jij heeft vannacht van 22.00 tot 06:45 geslapen!! Daar wordt de borstvoeding nóg leuker van
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Grietje  schreef op: 10-07-2012 09:50:34
Geweldig! Heerlijk als je zelf ook weer wat langer kunt slapen. En zo snel al! Zaten je borsten niet heel erg vol?

Niet om je vreugde te verpesten, maar hou er rekening mee dat kleine baby's ook weer hun ritme kunnen veranderen. Of dat ze om wat voor reden dan ook toch 's nachts even willen drinken.
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Jen9  schreef op: 10-07-2012 10:17:39
Ik heb 2 keer 8 maanden gevoed, en ik vond t hel..elke keer weer.. Soms voedde ik 15 uur per dag...drama! En ja, heb een lactatiekundige ingeschakeld..en ja, ik legde goed aan.. Ik heb t volgehouden, omdat er zeer zware allergieen in de familie voorkomen, maar ik werd er toen geen leukere moeder van... Of ik er goed aan gedaan heb? Ik weet t niet, het genieten werd wel minder...
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Alice  schreef op: 10-07-2012 10:21:15
Ah lekker dat 't slapen zo goed gaat, geniet ervan! Lekker zelf weer goed op krachten komen.

@Jen9.. wat een waardevolle bijdrage in dit topic
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Jantjemv3  schreef op: 12-07-2012 09:33:40
nou ja, de vreugde was inderdaad van korte duur . Gisternacht vier keer wakker geweest, 3x voor de oudste en 1x een nachtvoeding. Maar vannacht was het toch weer bijna 06.00uur, dus ik moet zeggen vanochtend.

Volle borsten valt eigenlijk wel mee, sowieso is hij weer flink aan het regelen geslagen. Wat dat betreft is het niet zo handig dat de nachtvoedingen eraf gaan. No ja, ik ga er van uit dat mijn lijf het zelf wel regelt
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Mamav2zoons  schreef op: 12-07-2012 09:43:52
heb alleen de op gelezen en ik herken alles in jou verhaal meid!! mijn jongste is nu 1 trouwens maar ik voel met je mee het is ook allemaal niet makkelijk.
maar een lk zou echt een lk raadplegen die kun je ook via je kraamzorginstantie krijgen dat heb ik nl gedaan. dat kan net zolang als je bv geeft.
heeeeeeeeeel veel succes!! en combineren is nu echt geen goed idee dan loopt je bv erg terug. probeer voor jezelf een tijdlimiet af te spreken om naar toe te voeden ;-)
nu bijv 10 weken gaat het dan goed dan verzet je het weer naar de 3mnd ofzo? zo heb ik het gedaan en uiteibdelijk toch 1 jaar gevoed!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Naam
Bericht