Menu
 

Topic:

Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg

Jantjemv3  schreef op: 12-06-2012 21:49:03
Mijn jongste (derde) zoontje is nu ruim 7 weken, nog heel erg klein dus. Ik geef volledig borstvoeding op verzoek, en gister en vandaag was hij erg onrustig. Huilen, niet genoeg lijken te hebben aan mijn voeding, enz. Zowel s nachts als overdag. Zowel mijn tepels als ik gingen hier lichtelijk aan onderdoor . En vanavond was ik het zo zat en vond ik het zo zielig voor hem (en eerlijk is eerlijk, ook voor mij en mijn zere tepels) dat ik hem een flesje van 100 cc flesvoeding heb gegeven (daarna dronk hij nog een volledige voeding aan mijn borsten trouwens).

En ik zat echt te huilen tijdens het geven van de fles! Wat een gemuts, ik zag mezelf zitten en herkende mezelf zo ontzettend niet. Het lijkt wel alsof ik 2 gevoelens heb tov borstvoeding. Aan de ene kant ben ik het zat, het voeden doet vaak pijn en ik ben zo moeoeoeoeoeoe! Aan de andere kant wil ik graag geven omdat het zo goed is voor mijn ventje.

Geen idee wat ik hiermee wil zeggen trouwens, maar ik wil gewoon even spuien. Ik voel me zo'n emotionele muts, en ik weet niet wat ik met de bv aanmoet.

Als je helemaal tot hier gekomen bent, bedankt voor het lezen . Ik muts weer lekker verder (en pieker verder over wel/niet bv)
 
Quote
Navigatie
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Sara1976  schreef op: 12-06-2012 21:51:46
graag gedaan hoor. Misschien combi maken van fles en borst?
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Xxx  schreef op: 12-06-2012 21:53:45
Misschien tijdelijk tepelhoedjes gebruiken.
Ligt hij wel goed aan?
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Angelique  schreef op: 12-06-2012 21:55:56
kijk wat je echt wilt wil je de bv een goede kans geven bel dan is met ene lactatiekundige
je borten horen geen pijn te doen as je goed aanlegt
dat hij extra drinkt kunnen regeldagen zijn en dat hij dus meer behoefte heeft


heb met ryan ook zo gesukkeld en uiteindlijk met 3 mnd fles erin en had een heel ander kind en zelf meer rust maar kon het stukje v wel wat makkelijker afsluiten omdat ik vond dat ik mij est gedaan had en dat het gewoon ook goed was zo
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Jantjemv3  schreef op: 12-06-2012 21:56:47


Die combi, dat is best een idee. Maar hoe doe ik dat? Ik heb (normaal gesproken) erg veel melk en ook snel stuwing. Dus dan zou ik een aantal voedingen langzaam moeten afbouwen. Maar het zou mijn tepels wel wat lucht geven
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Lot  schreef op: 12-06-2012 21:59:36
Helemaal geen emotionele muts hoor! Kan het me heel goed voorstellen dat het je moeite kostte die fles te geven, als je er niet helemaal achter staat.

Allereerst: dit zouden heel goed regeldagen kunnen zijn. Dan komt je kindje ineens veel vaker voor een voeding, zodat je meer voeding aan gaat maken. Maar het moet natuurlijk niet zo zijn dat het pijnlijk gaat zijn voor jouw tepels! Daar worden jullie beide inderdaad niet gelukkig van.
Verder zeg je dat het voeden vaak pijn doet. Dat is niet de bedoeling, de eerste dagen/weken kunnen je tepels gevoelig zijn, maar als het pijn doet gaat er iets niet goed.
Ik zou morgen gelijk een lactatiekundige bellen. Zij kan goed meekijken en er bij helpen dat het voeden weer prettig wordt. Soms even een investering (alhoewel veel verzekeringen het vergoeden), maar zeker de kosten waard, als je daarna nog een tijd kunt blijven voeden.
Mocht je het spannend vinden een lactatiekundige te bellen, dan kan je ook altijd iemand van de VBN bellen. Dat zijn moeders die veel ervaring en kennis van borstvoeding hebben (door scholing). Hen kan je ook 's avonds bellen (alhoewel het nu wat laat is...). Doen hoor!
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Angelique  schreef op: 12-06-2012 21:59:45
kan je niet gaan kolfen erbij ??

anders zou je vaste tijden moeten gana flessen of ieder geval rond bepaalde tijd als je voed op verzoek

je bv gaat zich dan ook aan dat schema aanpassen uiteindlijk
maar regeldagen zijn ook een mogenlijkheid he en dan is het met een paar dagen weer over
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Sara1976  schreef op: 12-06-2012 22:01:04
wil je kolven? kun je om en om geven, maar krijgt ie toch zijn moedermelk.
Je zou idd een keer een voeding moeten overslaan dan. Druk eraf kolven
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Lot  schreef op: 12-06-2012 22:01:32
Oh, nog wat tussendoor gekomen zie ik .
Een combi van borstvoeding en flesvoeding is best lastig, zeker in deze beginperiode. Door het geven van een fles krijgen je borsten het signaal minder voeding aan te maken, waardoor je kindje al snel niet meer genoeg aan de borst heeft. En zeker bij regeldagen is dat lastig. Maar een lactatiekundige kan je hier ook bij helpen.
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Jantjemv3  schreef op: 12-06-2012 22:04:26
Ik ben dus ook bang dat ik over 3 maanden die fles erin stop en verzucht 'had ik dat maar eerder gedaan'. Maar aan de andere kant voel ik mij ergens verplicht om te blijven voeden. Het is namelijk zo, dat het normaal gsproken supergoed gaat. Meneer hapt goed, drinkt goed en groeit goed. Komt s nachts nog maar 1 keer en gaat weer lekker slapen. ik voel me dus soort van schuldig als ik dat stop (echt, gek wordt ik van mijzelf).

Daarnaast schijn ik gevoelige tepels te hebben (rood haar enz) en zit volledig voeden zonder pijn er waarschijnlijk niet in (volgens lactatiekundige, die heeft meegekeken bij zoon nummer 2). Dat is geen ramp want zoveel pijn doet het ook weer niet, maar dus wel als hij vaak komt, aan mijn tepels trekt en wrikt en weet ik veel.

Echt een oplossing zoek ik ook weer niet hoor, want ik al zal toch zelf de keuze moeten maken, maar af en toe even spuien en klagen lucht wel lekker op. En dat klagen hierover doe ik liever niet teveel in real life, want waar hebben we het nou helemaal over...
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Sara1976  schreef op: 12-06-2012 22:06:34
en anders na iedere voeding je tepels insmeren. Tepelhoedje gebruiken en lekker laten luchten die tepels.
Maar wat ontzettend fijn dat hij het zo goed hoor.
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Katinka Mv 2 Zonen  schreef op: 12-06-2012 22:06:43
Om advies op maat te krijgen zou ik een lactatiekundige bellen.

In elk geval zou ik nu wel even gaan kolven, zodat er niet een borstontsteking ontstaat. Geef je je kindje ook de fles maar dan met gekolfde melk.
Je kunt dan de afbouw van BV wat beter reguleren, zonder dat het pijn doet.

Wel is het zo dat rond deze periode een baby meer wil gaan drinken, dus regeldagen horen erbij. Ook zit rond 6 weken een huilpiek, dus lijkt je baby ontevreden, maar het is maar de vraag of dit aan de BV ligt. Wennen aan deze wereld heeft gewoon even tijd nodig....
Je kunt overigens door kolven ook een verdere opbouw reguleren. Door een uurtje na elke voeding te kolven stimuleer je de productie en zal je kindje ook weer sneller tevreden zijn.

In elk geval zou ik goed bedenken wat je nu eigenlijk wil en dat met een lactatiedeskundige een plan maken hoe dat op een goede, pijnloze en voor je kindje prettige manier kan doen.

Veel succes!

 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Jantjemv3  schreef op: 12-06-2012 22:08:30
Oh ik loop alweer wat achter met reageren zie ik, bovenstaande was nog een reactie op angelique

Misschien toch maar een lc bellen morgen, ik krijg het gelukkig wel vergoed. En de regeldagen, ik dacht dat ik die net gehad had haha. Maar dat zou ook nog kunnen natuurlijk. Pff wat een gedoe he, borstvoeding.
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Jantjemv3  schreef op: 12-06-2012 22:09:31
Superlief trouwens, al die reacties. Doet een emotionele muts goed
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Katinka Mv 2 Zonen  schreef op: 12-06-2012 22:09:39
Oja, en kijk nog even of er misschien geen spruw is (wit mondje) want dat kan ook pijn veroorzaken
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Danna  schreef op: 12-06-2012 22:15:15
Zouden het regeldagen kunnen zijn (ergens rond de 6 weken, dus 7 kan prima)? Dan zou ik lekker een paar dagen rustig aan doen, alleen het hoogstnoodzakelijke doen (liefst lekker helemaal niets, maar met nog 2 kids gaat dat niet ). Theetje erbij en laten drinken als hij dat wil. Als het regeldagen zijn, krikt hij zelf de produktie wel op en kun je het beste geen flesje bijgeven, want dat verstoort dat proces. Misschien wqil familie/vrienden je andere kinderen wel even opvangen zodat jij de tijd hebt voor je jongste?
Heeft hij geen spruw? Hapt hij nog steeds goed aan? Een lactatiekundige kan misschien een keertje meekijken?

En gewoon lekker van je af praten, klagen, spuien hoor!

(en voor wat het waard is, ik vond het na een maand 0f 2 echt makkelijk worden met voeden! Mijn dochters (ik heb er 4) vonden vaak na een week of 8 weer een ritme na een paar onrustige weken)
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Alice  schreef op: 12-06-2012 22:23:40
Ik ben vrij zeker dat het gaat om regeldagen.

Tenzij je echt graag over wilt gaan op flesvoeding, moet je geen flesvoeding meer geven. Ook niet in combi.
Je kunt op die manier heel moeilijk een goede borstvoeding in stand houden. Je gaat regeldagen missen, je gaat toch voeden op de klok en zo help je je borstvoeding uiteindelijk om zeep. Geen probleem als je dat wilt, maar als je dat niet wilt en het liefst 6 maanden excl borstvoeding wilt blijven geven... stoppen met flessen.

De eerste 10 weken ongeveer zijn het moeilijkst. Daarna wordt het enkel maar beter en beter.

Tepelhoedjes e.d niet aan beginnen tenzij de lactatiekundige het aanbeveelt. Je borst wordt vaak met tepelhoedjes niet goed leeggedronken en geeft kans op verstoppingen en ontstekingen
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Mieper  schreef op: 13-06-2012 00:16:53
Bel eerst eens iemand van de VBN of LLL. Dat kost je niks, is vrijblijvend en dan krijg je de juiste informatie. Die kunnen wat specifieker doorvragen en gerichte antwoorden geven.
Ik zie hier al wat dingen voorbij komen dat ik denk 'oei' zoals het tepelhoedje, wat je beter niet zomaar zelf zonder begeleiding van een lk kunt gebruiken.
En als t nodig is, kunnen zij nog aanraden een lk te bellen.
Maar als ik het zo lees, denk ik dat dat helemaal niet nodig is.

 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Mam Van Twee  schreef op: 13-06-2012 07:55:50
een forum waar je heel specifiek over borstvoeding info kan krijgen is www.borstvoedingsforum.nl.

Ik heb er heel veel geleerd over borstvoeding. En ja, bv in de eerste paar weken is bikkelen.

Als je makkelijk kolft en genoeg voeding hebt, kun je overwegen om een voorraadje op te bouwen voor de momenten dat je het niet trekt. Bijvoorbeeld door 's ochtends als je borsten "vol" zijn van de nacht na het drinken af te kolven.

Wanneer je dan een keer later op de dag een flesje geeft, is het wel verstandig om op jouw tijd nog een keer te kolven. Dan blijven je borsten gestimuleerd en bouw je niet ongemerkt af.

Frustraties/emoties heb je nu eenmaal in deze periode. Hang er niet gelijk een oordeel aan. En neem geen beslissing in je emotie. Als je wil stoppen, spreek dan met je zelf af om het nog 3 dagen of een week te geven en als je dan nog hetzelfde voelt je dan mag stoppen. Vaak gaat het na die periode beter en zit je in een heel andere gevoelsmodus.

In ieder geval een dikke want wat je voelt is heel herkenbaar, maar je moet er maar mee dealen en achteraf is het makkelijk advies te geven.
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Katinka Mv 2 Zonen  schreef op: 13-06-2012 21:00:56
Hoe is het vandaag gegaan met je zoontje en zijn drinken?
Heeft een lactatiedeskundige je nog verder kunnen helpen?

Het is overigens al ook door anderen gezegd, maar die eerste periode is gewoon lastig. Je kindje moet wennen, jij moet wennen. Ook al ben je twee keer eerder moeder geworden, bij dit kindje werkt het allemaal vast net anders. En de gebruiksaanwijzing krijg je meestal niet cadeau, het is belangrijk tijd te nemen elkaar te leren kennen.
Klinkt misschien een beetje vaag, maar zo heb ik het echt ervaren. Uiteindelijk vind je na een maand of 3 je weg en gaat het allemaal veel makkelijker.

 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Lente-marjolein  schreef op: 13-06-2012 21:06:15
ach meisje toch....

de eerste 10 weken bv vond ik nooit een feestje, toch 3x ruim een jaar gevoed.

Vraag advies aan een lactatiekundige?

Mijn eerste idee: regeldagen!! Lekker aan toegeven, op de bank nestelen, zorgen dat hij goed aanhapt, veel drinken en de boel de boel laten.
't komt goed.
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Juulmvjens  schreef op: 13-06-2012 21:30:41
Hier ook rood haar en gevoelige tepels en gelukkig wel 16 respectievelijk 14 maanden gevoed. Bij mijn eerste heeft er een lc meegekeken en heel erg gehamerd op goed aanleggen. Dus ook tepelhof goed in het mondje. En bij tepelkloven hielp Bepanthen er goed.
Let wel goed op borstontsteking. Heb ik ook een keer of 4 gehad, waarvan 1 keer heel erg.

Als ik jou was zou ik ook een lc inschakelen Straks is je manneke wat groter en komt hij ook voor minder voedingen. Dan hebben je tepels ook wat meer rust.

Succes en sterkte!
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Jantjemv3  schreef op: 14-06-2012 16:16:39
Bedankt voor al jullie reacties! Gister was even een minder dagje, vandaag lijkt het ietsje beter te gaan. Ik heb in ieder geval geen flesjes meer bijgegeven .

De pijn aan mijn tepel is iets minder erg geworden, maar het regelmatig vragen blijft. Misschien zijn het inderdaad regeldagen, maar ik ben nu 2 dagen alleen thuis met 3 kids inclusief de nacht, dus lekker relaxed met de jongste zitten is wat lastig haha.

Wat nu het grootste probleem is (volgens mij) is dat hij erg 'lui' is geworden met aanhappen en dus (vooral in het begin) de tepel verkeerd vast heeft. Daarnaast stroomt de melk met een aardige vaart uit mijn borst en probeert hij die melkstroom volgens mij met zijn tong tegen te houden. In ieder geval klapt mijn tepel daardoor steeds dubbel, en het duurt wel een paar minuten voor hij weer normaal gaat drinken. Deze twee dingen zorgen ervoor dat het voeden steeds lastiger en 'pijnlijker' wordt. Zijn er misschien nog dames die het herkennen?

En wat betreft het geven van BV in de eerste periode, ik had mijzelf eigenlijk 6 weken gegeven om te wennen aan de BV. En als het daarna nog pijn zou doen, dan zou ik stoppen. En nu zit ik dus op 7,5 week . Hoe lang duurt die eerste wenperiode nou eigenlijk??? Dit schiet niet op zo

ja die lactatiekundige... ik weet niet of die echt kan helpen. En eerlijk gezegd vindt ik dat dan ook weer zo'n gedoe . Misschien hebben jullie ervaringsdeskundige net zo goed goede tips. Tot nu toe helpen jullie mij in ieder geval goed op weg.

@juulmvjens: borstontsteking heb ik idd ook al gehad, en de vorige keren ook. Gelukkig kon ik het deze keer zonder antibiotica oplossen! Ik ben er erg allert op. Goed om te lezen dat jij zo lang gevoed hebt .
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Melissa  schreef op: 14-06-2012 16:22:22
JA , die lactatiekundige kan voor jou nu het verschil betekenen dus fijn verder voeden zonder pijn, verder voeden met een hoop gehannes of uiteindelijk zelfs niet meer zelf voeden en de fles.

Borstvoeding hoort helemaal geen zeer te doen, niets. Ik weet dat ik bij de eerste ook pijn had, en dat het oncomfortabel voelde en dacht dat het in het begin zo hoorde te voelen.

Maar de tweede werd geboren ruim 3 jaar nadat de eerste gestopt was met drinken en ik heb nog geen enkel moment een centje pijn of naar gevoel gehad. HIj is nu ruim de 2 jaar gepasseerd en pakt midden in de nacht in het pikkedonker de tepel zonder eerst te voelen en direct raak en geen pijn.

En dat hoort bij jou ook zo te zijn.


De lactatiekundige kan zien wat er aan de hand is, heeft er veel ervaring in en kan met kleine tips jou weer op de goede weg helpen met je kleine. En het is haar baan, dit is waarvoor ze gebeld word en dit is wat ze zelfs graag wil, voor jou en voor je kindje het verschil zijn tussen hannessen of echt goed voeden.

Gewoon bellen, google even op lactatiekundige en jouw woonplaats en bel direct even.
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Anne Mv 3  schreef op: 14-06-2012 16:28:53
Je bent ook aan het ontzwangeren hè, dus dan zit je er ook sneller doorheen!
Onze kinderen hebben alle 3 volledig BV gehad, en bij alle 3 heb ik in de eerste 3 maanden wel momenten gehad dat ik dacht: "wil ik dit nu echt?"
'k Ben blij dat ik toch doorgezet heb. Maar goed, dat is voor iedereen anders.

Heel veel suc6 met BVoeden
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Alice  schreef op: 14-06-2012 16:40:05
Voor die sterke toeschietreflex kun je bvb even kolven en pas aanleggen als de straal is gaan druppelen. Ofwel vang je het eerst op in een bekertje ofzo, dat kan ook.
Voor je kleintje is die flinke straal niet zo plezant, hij moet snel achter elkaar slikken en krijgt dan meer lucht binnen. En ook voor jou niet fijn omdat hij 't probeert tegen te houden.

Een lactatiekundige is best wel fijn! Gedoe valt reuze mee hoor ;-)

De eerste 10 weken zijn 't moeilijkst. Maar ik heb 4 en 5 maanden ook wel momenten gehad waarop ik dacht.. POEH! Denk dat ik er maar een fles induw. Maar we hebben 't gered, het is allemaal gelukt. Hij krijgt nog steeds borstvoeding (21 maanden), maar vrees er voor dat het nu op zn retour is, ik ben in verwachting namelijk
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Ivy  schreef op: 14-06-2012 16:48:18
Jantjemv3 Ik geef nu voor het eerst borstvoeding. Had net zoals jij in het begin weinig zin in het gedoe van een lactatiekundige en ik vond het allemaal maar genant op dat moment

Heb het uiteindelijk gered dankzij de hulp van hele lieve dames op het oude forum!

MAAR..., nu erop terugkijkend, denk ik: Tjonge, waarom zo moeilijk gedaan? Ik had net zo goed een lactatiekundige kunnen vragen Zou dat een evt. volgende keer als er problemen zijn zo doen!

Wat ik wil zeggen is, ik vond de eerste maanden ontzettend moeilijk. Zeker omdat ik het voor het eerst deed terwijl er 5 kinderen ook mijn aandacht opeisten. Verliep op zich wel redelijk, maar heb ook wel gedacht dat ik een piranha gebaard had Meiden als Alice weten er heel veel van af. Je kunt ontzettend veel aan hun advies hebben. Maar een lactatiekundige zit ook vast in je buurt

Inmiddels hebben dochterlief en ik gisteren onze 15 maanden mijlpaal gehaald! En eerlijk gezegd..., als er niet een fysieke reden is waardoor melkproductie niet lukt o.i.d., als ik het kan, kan iedereen het

Sterke en succes!
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Katinka Mv 2 Zonen  schreef op: 14-06-2012 19:31:42
Het voordeel van een lactatiedeskundige is dat die ter plekke mee kan kijken en je gericht advies kan geven.
Je beschrijft eigenlijk heel goed wat er mis lijkt te gaan bij het drinken, maar daarmee is de oplossing nog niet direct gevonden helaas. En dat is nu net het vakgebied van de lactatiedeskundige.

De hevige toeschietreflex kun je inderdaad even kolven. Of als je geen kolf hebt of kolven niet ziet zitten de toeschietreflex uit laten lekken in een cupje bij beide borsten. Wanneer je zoon daarna gaat drinken is het allereerst minder krachtig, waardoor hij waarschijnlijk beter aanhapt. Daarnaast is de achtermelk voedzaam en is hij daardoor misschien sneller tevreden.

Wat betreft het "regelen": je zou dit vooral 's nachts kunnen doen. Want BV op verzoek betekent ook op jouw verzoek. Als je overdag de rust niet hebt, dan kun je een paar nachten elke 2 uur aanleggen - ook als je kindje hier niet direct om vraagt. Er is nooit bijgezegd dat regeldagen overdag moeten plaatsvinden.... Overdag heb je dan natuurlijk wel minder energie, dus een beetje kalm aan is dan wel belangrijk.
Maar misschien minder stressen dan proberen goed te voeden op verzoek en met pijn met 1 baby aan de borst en 2 kinderen om je heen.

Het is gezegd: de eerste 3 maanden zijn gewoon pittig. En ook daarna zal het soms zoeken zijn (al hoewel het dan wel makkelijker is). Mijn zoons hebben 10 en 18 maanden BV gehad. Af en toe was het echt zoeken en inderdaad zijn er regelmatig momenten "waarom doe ik dit?"
Maar aan de andere kant: het feit dat mijn lijf, mijn melk ervoor zorgde dat die jochies zo goed groeiden en zo'n start hebben gekregen geeft me nog steeds een goed gevoel (ze zijn nu 8 en 6).

Heel veel succes weer!
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Juulmvjens  schreef op: 14-06-2012 19:33:02
Mijn zoon zat ook wel eens te emmeren met aanhappen. Bij mij spoot het er dan ook al uit en dan verslikte hij zich weer. Let wel, dit is alleen in het begin hè. Na een maand of 3 en vaak al eerder zijn jullie veel beter op elkaar afgestemd.
Wat ik vaak deed, zoals hierboven ook al aangeraden, was de toeschietreflex in een hydrofielluier of handdoek laten uitspuiten (letterlijk ) en dan opnieuw aanleggen. En ja, soms moest ik hem er een paar keer afhalen en opnieuw laten aanhappen voordat hij de borst goed had. De lc noemde hem ook een luie drinker. Idd alleen de tepel en te weinig tepelhof.

Nogmaals succes!
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Mama_anja  schreef op: 01-07-2012 19:07:39
gewoon via het bureau naar een lactatiekundige vragen en die consulteren

ik heb 2 dochter met tepelhoed gevoed omdat ze bijde niet goed ana konden happen hep bijna geen tepels maar dat ging goed
 
Quote
RE: Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Mama_anja  schreef op: 01-07-2012 19:07:39
gewoon via het bureau naar een lactatiekundige vragen en die consulteren

ik heb 2 dochter met tepelhoed gevoed omdat ze bijde niet goed ana konden happen hep bijna geen tepels maar dat ging goed
 
Quote
Navigatie


Reageren op Borstvoeding: Kan wel janken, stom zeg
Naam
Bericht