Menu
 

Topic:

Discussie politie, doe het maar bij slap

Lauw  schreef op: 12-06-2012 20:51:39
Ik zag bij iemand op fb een fotostaan van politiemotor. Daar stond bij gezellig de politie eens in de straa, dr buurvrouw dr fiets was gestolen..

Dus ik zeg alleen iets in de trant belachelijkdat de politie daarvoor aan huis komt. Die hebben wel betere dingen te doen en aangifte van een gestolen fiets kan gewoon bureau online,

Nouja emmen is niet scheveninegn( waar ik woon)

Maar ik kan me et voorstellen dat de politie aan huis komt voor een gestolen doodnormale fiets?

Noooit eerder gehoord

In emmen schijnt dat dus zo te zijn

Wat vinden julie aan huis komen om en gestolen fiets te melden of denk je ook die lui hebben wel wat beters te doen
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Marimammavanalec  schreef op: 13-06-2012 11:43:20

Quote SismvNick:

Hier is de politie weleens geweest voor me gestolen brommer.. Maar dat was meer omdat ik wist in welke schuur hij stond.



 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Ano Nu  schreef op: 13-06-2012 12:12:00
Kan ook zijn dat het om inbraak gaat en dat ze de fiets hebben mee genomen ...
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Boterbloem  schreef op: 13-06-2012 12:25:21
Tja, als dat echt het enige is wat je ziet, dat ze wel komen voor het vragen van de beestjes en sneeuw tegen het been, maar lang laten gaan over diefstal en teveel herrie dan denk i kdat ik helemaal niets hoef uit te leggen omdat het hoogstwaarschijnlijk toch niet echt de interesse heeft...

Ik heb in Scheveningen gewoond en gezien hoe de politie daar werkt en dit soort dingen zullen ongetwijfeld ook voor komen, maar er is zoveel meer. Ik kan me niet voorstellen dat je dat niet ziet... En als je het wel ziet vraag ik me weer af waarom dat dan weer niet terug te lezen is...

Een negatief beeld is heel snel gemaakt. Totdat ze jou kind reanimeren of de aanrander van een bekende van je pakken. En zelfs dan zijn er velen die negatief blijven. Ik blijf het ongelooflijk vinden.
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Lauw  schreef op: 13-06-2012 12:33:41
Ik zie eigelijk niet meer als zulke dingen eigelijk
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Jo  schreef op: 13-06-2012 12:45:07
Boterbloem, ik ben opgevoed met respect voor de politie/brandweerman/ambulancemedewerker.
Ik probeer mijn dochter ook zo op de voeden.
Mijn oom was rechercheur en werd alcoholist, ik denk wel dat ik weet waarom.

Ik heb helaas ook een partner die weinig tot geen respect heeft voor de politie.
Ze komen niet als het nodig is, bla bla bla, en is niet vatbaar voor mijn argumenten.
Ik vind het erg en het lijd regelmatig tot (felle) discussies.

Gisteren stond er een man in onze straat die was aan het masturberen, er liepen mensen langs en er lopen veel kinderen.
Na het bellen van de politie stond er onmiddelijk een auto plus motor in de straat, dus het kan echt wel als het nodig is.
Jammer genoeg zijn er altijd mensen bij waarbij het nooit goed genoeg is.
En soms begrijp ik wel het onbegrip omdat niks (zo simpel )is zoals het lijkt.
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Boterbloem  schreef op: 13-06-2012 12:54:51
Heel eerlijk Sis? Ik vind het hoogstonverantwoord hoe je te werk gaat. Door vrienden erop af te sturen hou je de hele tijd agenten van hun andere werk omdat ze met z'n allen tegelijk moeten komen. Hoe denk je dat het gaat? Dat ze zeggen: er mogen er 4 naartoe?

Door mensen als jij kunnen mensen die verkracht worden niet geholpen worden, kunnen mensen sterven omdat ze naar een mogelijke poging tot doodslag moeten en moeten mensen met een hartaanval wachten op de ambu wat langer duurt enzovoort.

En ik vind het heel raar dat je het gek vind als politie niets doet bij poging tot doodslag, maar als je zelf dreigt dat het normaal is dat je niet meegenomen wordt.

Wie weet wat er allemaal is misgegaan terwijl al die agenten naar jou toe moesten. Dat vind ik dan deels jou verantwoording.

Of ik het gek vind dat je ze niet betrouwbaar vind? Nee, zoals je er mee omgaat vind ik dat inderdaad normaal.

En heel eerlijk? Eigenlijk geloof ik niet alles van wat je zegt, omdat het niet helemaal klopt met hoe het zou moeten gaan. Ze laten niet zomaar 8 auto's en allemaal bikers erbij komen om vervolgens weer weg te gaan. Niet in een dorp en ook niet n de stad Een doodsdreiging laten ze niet zomaar voorbij gaan hoor
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Lauw  schreef op: 13-06-2012 12:59:26

Quote Boterbloem:


En heel eerlijk? Eigenlijk geloof ik niet alles van wat je zegt, omdat het niet helemaal klopt met hoe het zou moeten gaan. Ze laten niet zomaar 8 auto's en allemaal bikers erbij komen om vervolgens weer weg te gaan. Niet in een dorp en ook niet n de stad Een doodsdreiging laten ze niet zomaar voorbij gaan hoor



Dus t is gelogen?
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Lauw  schreef op: 13-06-2012 13:05:31
Ik man 1 ding zeggen die Politie is echt niet heilig hoor, ik vertrouw ze niet, en dat na aanleiding van meisje milly
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Boterbloem  schreef op: 13-06-2012 13:11:25
Sis, denk je serieus dat ik het geloof dat als jij een paar keer belt met dreigingen en het halve korps wordt opgetrommeld dat er nooit een gevolg voor je bijzit, terwijl ze voor sneeuw aan het been bij lauw ineens alle tijd hebben?

Nope, er gaan absoluut dingen mis. Maar die politie die het allemaal zo fout doet laat jou na dreigingen echt niet zomaar gaan hoor. En al helemaal niet meerdere keren. Want dit komt in het systeem te staan dus moet dit nu al vaker als eens erbij zijn komen staan. Denk je serieus dat de politie dan de schouders ophaalt en weer wegrijdt?

Als ze moet zoveel man moeten uitrukken zit daar gevolgen aan. Dat moet allemaal verantwoord worden.

Ik geloof best dat er dingen fout gaan, of dat ze voor het een soms wel komen en soms niet. Maar dar zitten vaak ook verhalen achter. Ik geloof dat er agenten zijn die zichzelf door de kop schieten, dat ze hun gezien kunnen mishandelen enzovoort.

Want agenten zijn ook gewone mensen.

Maar dreigen en het halve korps naar je huis krijgen zonder ook maar enig gevolg terwijl je dreigt? Dat soort dingen daar kan ik niet bij nee.

En dat je de politie verwacht bij iets wat je hebt meegemaakt vind ik heel normaal. Alleen wil je niet weten hoeveel er tegelijkertijd gebeurd en dat alle dingen ook nog onderverdeeld moeten worden. Er moet ook gewerkt worden aan verkrachtingszaken, ze moeten surveilleren enzovoort.

Je kunt een leerkracht niet voor de klas weghalen om een enkel kind RT te geven omdat hij voor de klas ook nodig is. En zo is het bij de politie ook. Er is onderverdeling omdat alles moet gebeuren anders zijn en consequenties in minder geld enzovoort als dat niet gebeurd. En daardoor is er niet altijd genoeg politie op straat en kunnen ze niet altijd langskomen.

Ga jij dan dreigen zelf iets te doen dan willen ze JOU notabene daartegen beschermen zodat je niet lang de cel in hoeft, komen ze met z'n allen waardoor er minder begeleiding is bij een ongeluk (wat gevaar oplevert maar iemand wil een ander wat aandoen dus minder politie moet het maar oplossen), een verkacht iemand moet wachten (wat we belachelijk vinden en terecht want daar moet je voor klaarstaan), aangiftes stopgezet worden (waar gemopper op komt omdat je al te weinig aangifte kunt doen) enzovoort enzovoort.

En dan wil je beweren dat ze zomaar weer vertrekken? Dat ze in het verslag zetten: het leek ernstig maar ze wilde toch niets doen?

Nope... Daarvoor zit al het administratieve werk te ingewikkeld in elkaar. Daar komen ze echt niet mee weg.

Dat is zoiets als in het onderwijs zeggen: volgensmij zat je kind wel regelmatig in de klas en het leek niet slecht te gaan.

Daar nemen we geen genoegen mee en die school zal gekort worden, en zo is dat met alle zaken bij de politie ook. Degenen daarboven nemen hier geen genoegen mee en de politie zal nog verder gekort worden.
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Lauw  schreef op: 13-06-2012 13:12:24
Ik denk dat over de politie erg gevoelig ligt bij boterbloem, omdat haar man daar werkt. Wellicht hoor en ziet ze andere dingen als de mensen die verder niemand kent bij de politie
Maar daardoor rkijg je wel zulke dingen over de politie.. Omdat ze minder belangrijke zaken soms voor laten gaan opbelangrijke heb ik het idee, en dan heb ik het over den haah
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Boterbloem  schreef op: 13-06-2012 13:15:51

Quote SismvNick:
Nouja ik snap het opzich wel, lauw woon net als ik in een grote stad, en daar werkt het toch heel anders als in de kleine dorpjes, hier moet je soms al uren wachten als er echt iets is..

Zo ben ik een met een kleine baby op me arm bekogeld met vuurwerk, ze bliezen ook nog eens een heel raam op terwijl ik daar stond, ik belde de politie, ja sorry we kunnen niet komen..
Wat nou niet komen, sta hier met me baby die vol met glas zit.. Heb me baby aan me buurvrouw gegeven en tegen die politie gezegt ik pak nu een mes, ik loop nu naar buiten, en als ik hem eerder vind als jullie kunnen jullie een witte tent mee nemen.. Nou werkelijk was het portiek amper uit en overal sirenes en ik denk wel 8 auto's stel motors, en nog een hoop bikers..

Wat nou geen tijd..


En ik doel dus hierop. Je doet een doodsdreiging hier Sis. Een serieuze doodsdreiging. Dat kunenn ze niet zomaar laten gaan.

En ik snap ook niet dat je dit dan normaal vind en dat ze er niets aan doen, maar het gek vind dat ze niet kunnen komen omdat je baby onder het glas zit.

Beide is met gevaar voor de dood. En jij maakt daar onderscheid in. Dep olitie volgens jou verhaal niet en toch vind je het dan wel weer raar. SNap je die verwarring van mijn kant ook.

Want dep olitie moet onpartijdig zijn. Dus hij moet jou en je kind beschermen (daar waar mogelijk, want ik weet niet wat ze allemaal te doen hadden op dat moment) maar ook de dader (en indirect jou zodat je nie de cel in hoeft).

En zo stond er aan de andere kant van de stad iemand weer te schreeuwen dat ze niet naar hun huis konden komen (omdat pakweg 10 man naar jou toe moest)

Zo krijgt je de visieuze cirkel waar je zelf aan meewerkt, samen met heel veel anderen die kritiek hebben. Jullie houden dat dan zelf in stand, en maar mopperen ondertussen.

En daar kan ik mij best boos om maken. Want je bent zelf de schuldige maar wijst naar de ander.

Ja ze maken fouten, ik heb nooit anders beweerd. Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik er van op blijf kijken hoe verbaasd mensen kunnen zijn om dingen dat komt door hun eigen acties.
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Jen9  schreef op: 13-06-2012 13:16:49
Ik woon in een dorp, waar t politiebureau 1 keer per week 2 uurtjes open is. Dan is t goedkoper om langs te komen.
Ik vind t altijd zo'n onzin om te oordelen zonder dat je weet hoe of wat.. Misschien gebeurt t in die wijk erg veel op t moment en hebben ze hem bijna te pakken.
Niet elke poltieman/vrouw is voor hetzelfde in dienst/opgeleid, dat komt er ook bij.
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Boterbloem  schreef op: 13-06-2012 13:18:54

Quote Lauw:
Ik denk dat over de politie erg gevoelig ligt bij boterbloem, omdat haar man daar werkt. Wellicht hoor en ziet ze andere dingen als de mensen die verder niemand kent bij de politie
Maar daardoor rkijg je wel zulke dingen over de politie.. Omdat ze minder belangrijke zaken soms voor laten gaan opbelangrijke heb ik het idee, en dan heb ik het over den haah


Daar heb je denk ik wel een punt. Ik hoor hoe druk het is geweest. Als ik dan hoor dat ze niet bij een inbraak zijn geweest dan denk ik: ja ik snap dat een hartaanval, een kind onder de trekker, een gevaarlijke aanrijding enzovoort voorging op dat moment om de acute dreiging dan een inbraak achteraf, hoe sneu ook.

En als ze dan wel eens tijd hebben en ze komen voor de dingen die minder belangrijk lijken dan is het weer niet goed dat ze daar wel voor komen omdat ze een andere keer een belangrijke zaak hebben laten liggen.

En daarbij wordt het verschil in wat ze doen er niet bijgenomen. Surveillance is weer wat anders als noodhulp en dat is weer wat anders dan plantondienst enzovoort.
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Boterbloem  schreef op: 13-06-2012 13:21:20
maar je hebt gelijk, het is niet eerlijk dat ik het niet geloof. Ik oordeel nu vanuit wat ik weet hoe het gaat. Het komt op mij ongeloofwaardig over maar excuus. Als het zo is gegaan volgens jou dan zal ik het verhaal ook zo moeten aannemen.

 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Alice  schreef op: 13-06-2012 13:26:28
Je kunt nooit oordelen als je maar 1 kant van 't verhaal weet en de rest zelf invult.
Tuurlijk zitten er verkeerde politiemannen tussen, net als dat je verkeerde kleuterleidsters hebt of verkeerde groentenmannen. Om ze daarom allemaal over 1 kam te scheren vind ik erg dom.

Die twee motoragenten, Sis, die voorbij rijden... voor jou (en elke moeder) is dat supererg en eng als je kind bijna aangereden wordt, natuurlijk. Maar hij was niet aangereden. Hij was ok. Misschien moesten die agenten ergens anders naar toe of waren ze met iets anders bezig, je kunt het absoluut nooit weten. Dus je kunt ook niet oordelen in hun plaats of 't wel of niet gerechtvaardigd was.

Ik ben zelf een aantal keer dolblij geweest met de politie. Vond ik dat ze hun taak heel goed deden. Ik werkte in een geldwisselkantoor en kregen veel bezoek van junks die af en toe echt heel eng waren.
Een keer liep de politie langs toen er net 1 binnen was die niet spoorde. Ik heb ze alleen maar aan hoeven kijken en ze waren meteen binnen om de boel op te vangen. Super vond ik dat.
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Boterbloem  schreef op: 13-06-2012 13:29:51

Quote SismvNick:
tja bloem je hebt ook agente met gevoel die het wel bgrijpen dat je WOEST word als je kind wat aangedaan word..

Luister ik ken zo veel gevallen van bedreigingen uiten waar de politie niks mee doet.. Dus ik ga daar niet eens over in discussie..

Stel jou man gaan naar iemand waarvan het kind mishandeld en verkracht is, en vader of moeder zegt "ik maak hem dood" gaat jou man dat dan serieus in een raport zetten en de ouders mee nemen??

Wat dat betreft is de politie hier dan een stuk beter als bij jullie, want je kunt hier in je boosheid een hoop zeggen zonder gevolgen hoor.. Ik heb ook wellis een agent uitgescholde en geduwd (dat was echt tijdens iets heel ergs) en nee dat was niet goed, maar die agent begreep dat wel en dat heeft geen gevolgen gehad hoor.



Nee, het gaat niet om de bedreiging op zich. Dat het halve korps erop afkomt moet verantwoord worden. DAT kunnen ze niet zomaar laten gaan. Hier kan ik verdriet en woede ook veel gezegd worden. Maar er zitten gevolgen aan als er zoveel auto's en bikers moeten komen. Simpelweg omdat heel veel zaken moeten blijven liggen en er gevaar komt voor de andere burgers.

Dus het gaat niet om de dreiging op zich, wel om de doodsdreiging in combinatie met zo'n grote opkomst.

Snap je wat ik bedoel?
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Alice  schreef op: 13-06-2012 13:41:25
Ik had je verhaal begrepen hoor, dat 't niet die motoragenten waren die hem bijna aanreden.
De vergelijking met het schieten.. tja, het ligt eraan hoe en wat. Het is zo dat je in nederland sowieso geen geweer mag hebben, laat staan schieten, tenzij je een vergunning hebt. Dus als er een onverlaat op straat staat te wapperen met zn geweer, wordt die sowieso wel ingerekend.
Schiet een jager in het bos en raakt daarbij niemand, dan is er niets aan de hand.

Ik bedoelde enkel.. jij ziet het gebeuren met Nick en je hebt daar heel veel gevoelens bij, logisch, zou ik ook hebben. Ik zou ook ongelooflijk kwaad zijn op die aso. Maar als een politieagent dat van een afstand ziet en die is op weg naar iets anders, dan kan ik me voorstellen dat die door rijdt omdat er in feite niets aan de hand is, behalve een aso.
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Ivy  schreef op: 13-06-2012 13:42:38

Quote Jo:
Boterbloem, ik ben opgevoed met respect voor de politie/brandweerman/ambulancemedewerker.
Ik probeer mijn dochter ook zo op de voeden.



Ik voed mijn kinderen op om respect te hebben voor iedereen. Ze hoeven niet meer respect te hebben voor de politie dan voor de vuilnisman. Niet meer voor de koningin dan voor de zwerver op straat. Niet meer voor de arts dan voor de verpleegster.
Iedereen is gelijk. Mensen horen allemaal in de eerste plaats respect en vertrouwen te krijgen.

Er zullen goede politiemannen zijn en slechte (voorbeelden te over voor beide). Politiemannen kunnen ook verkeerde beslissingen maken, net als andere mensen.



 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Alice  schreef op: 13-06-2012 13:48:25
Mij houden ze aan voor alcoholcontrole, hoef niet eens te blazen en dan mag ik al doorrijden
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Boterbloem  schreef op: 13-06-2012 13:49:45
klopt, en dat is best lullig als je geen wapens meer bij je draagt, maar het is wel erg fijn voor de agenten dat het vermeld staat dat dat ooit eens is gebeurd. Maakt het voor hen een stuk veiliger.
Ondanks dat je op alles voorbereid moet zijn, is het prettig vooraf te weten of iemand ooit wapens heeft gehad enzovoort.

En ja, ik zou ook boos worden als mijn kind bijna aangereden wordt. Maar moeilijk te oordelen. Hebben zij ook gezien dat het op 5 cm afstand was, was er een stagebegeleider bij enzovoort enzovoort...
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Alice  schreef op: 13-06-2012 13:52:53
Denk dat ik dan wel een boete kreeg Sis, als er een kind aan mn tiet hing tijdens het rijden..

Denk dat ik nu 4 of 5 keer ben aangehouden voor alcoholcontrole (echt niet veel in de euuhh 12 jaar dat ik rij, vroeger zo'n 60 a 70.000 km per jaar)
Maar ik heb pas 1x hoeven blazen. Dat was bij een vrouwelijke agent. Bij de mannelijke kijk ik ze met mn Alice ogen (zie avatar haha) aan en dan zeggen ze rij maar door
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Alice  schreef op: 13-06-2012 13:56:07
Vind die controles alleen maar heel goed inderdaad. Ik haat dronken chauffeurs.

Anders mag je mijn sleutelhanger wel Sis
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Marimammavanalec  schreef op: 13-06-2012 13:56:14
Ik wil ook zo'n bobsleutelhanger!!!!!!!!!!!!!!
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Alice  schreef op: 13-06-2012 13:57:22
Moet je wat minder zuipen Mari
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Boterbloem  schreef op: 13-06-2012 14:03:53
Haha hier worden ze gebruikt als bob de bouwer sleutelhanger LOL.
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Marimammavanalec  schreef op: 13-06-2012 14:04:07

Quote Alice:
Moet je wat minder zuipen Mari



Laat maar dan
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Lauw  schreef op: 13-06-2012 14:05:19
Ik heb keer bij iemand in de auto gezeten die zin rijbewijs was afgepakt, dat wist ik niet en toen rede we een fuik in , alcohol controlle en kreeg zo,n sleutelhanger haha
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Alice  schreef op: 13-06-2012 14:08:50
Hier hebben we naast Bob, ook Bert.. Bezopen en rijdt toch

Onderbroekenlol he whahaha
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Jo  schreef op: 13-06-2012 14:15:26

Quote Ivy:
[...]

Ik voed mijn kinderen op om respect te hebben voor iedereen. Ze hoeven niet meer respect te hebben voor de politie dan voor de vuilnisman. Niet meer voor de koningin dan voor de zwerver op straat. Niet meer voor de arts dan voor de verpleegster.
Iedereen is gelijk. Mensen horen allemaal in de eerste plaats respect en vertrouwen te krijgen.

Er zullen goede politiemannen zijn en slechte (voorbeelden te over voor beide). Politiemannen kunnen ook verkeerde beslissingen maken, net als andere mensen.





Natuurlijk leer ik haar respect te hebben voor iedereen
Niemand is meer of minder.
Maar als ik de agressie tegen hulpverleners zie vind ik het nodig nog eens te benadrukken dat deze mensen belangrijk werk doen.
En ja natuurlijk is alle werk belangrijk
 
Quote
RE: Discussie politie, doe het maar bij slap
Ivy  schreef op: 13-06-2012 14:24:09
Jo Precies! Maar agressie tegen hulpverleners is gewoon belachelijk. Tenzij de hulpverleners zelf de fout in gaan, maar als ik dan bijv. iets hoor/lees over ambulanciers kan ik me daar weinig bij voorstellen.

De wereld zou toch leuker zijn als iedereen elkaar en elkaars werk zou respecteren/waarderen. Trouwens, dan zouden er waarschijnlijk ook een heel stuk minder politiemannen nodig zijn ;-)
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Discussie politie, doe het maar bij slap
Naam
Bericht