Menu
 

Topic:

EK vraag

Son  schreef op: 11-06-2012 22:43:16
Ik ben echt een voetbal fan...maar hier kom ik dus niet uit. Iemand enig idee ??

Wij zitten ff onze EK poule te analyseren.... Wat als wij met 1-0 winnen van Duitsland, Portugal met 1-0 wint van Denemarken en wij in de laatste wedstrijd gelijk spelen tegen Portugal????? Wie gaat er dan door???? (er vanuit gaand dat de wedstrijd tussen Duitsland en Denemarken een winnaar oplevert).
 
Quote
Navigatie
RE: EK vraag
Nina1  schreef op: 12-06-2012 21:56:18
is een vraag voor VI oranje!! stuur hem in zou ik zeggen. kijken wat de heren er van zeggen!!

Om te bepalen welke teams de groepswinnaars en de tweede plaatsen binnen de groepen zijn wordt achtereenvolgens naar de volgende zaken gekeken:
- Allereerst geldt het hoogste aantal punten behaald na alle groepswedstrijden
- Als een of meer teams hetzelfde aantal punten hehben dan wordt gekeken naar het doelsaldo behaald na alle groepswedstrijden (doelsaldo=doelpunten voor - doelpunten tegen)
- Biedt dat geen uitkomst dan wordt gekeken naar het totaal aantal gemaakte doelpunten na alle groepswedstrijden

Als bovenstaande regels niet leiden tot een winnaar en een tweede plaats in de groep dan zal gekeken worden naar de onderlinge wedstrijden van de teams met hetzelfde aantal punten, doelsaldo en doelpunten.
Voor de onderlinge wedstrijden geldt dan het volgende:
- Allereerst geldt het hoogste aantal punten behaald in de onderlinge wedstrijden van de teams die het betreft
- Als een of meer teams hetzelfde aantal onderlinge punten hehben dan wordt gekeken naar het doelsaldo behaald in de onderlinge wedstrijden van de betreffende teams (dit is alleen van toepassing als er meer dan 2 landen hetzelfde aantal punten hebben in de onderlinge wedstrijden)
- Biedt ook dat geen uitkomst dan wordt gekeken naar het totaal aantal gemaakte doelpunten gemaakt in de onderlinge wedstrijden van de betreffende teams (ook dit is alleen van toepassing als er meer dan 2 landen hetzelfde aantal punten en doelsaldo hebben in de onderlinge wedstrijden)

Als bovenstaande regels geen uitkomst bieden dan zal de UEFA een loting doen onder de betreffende teams. Het team of de teams die geloot worden gaan door naar de kwartfinale.

Enkele voorbeelden:
In groep A is een situatie ontstaan waarbij 2 landen het hoogste aantal punten heeft behaald. De overige 2 landen hebben een lager totaal aantal punten en vallen automatisch af voor de bepaling van de winnaar en de tweede plaats binnen deze groep. Er zal voor de landen met de hoogste punten bepaald moeten worden welk land de winnaar van de groep is en welk land e tweede plaats behaald heeft. Er wordt nu gekeken naar het doelsaldo op groepsniveau. Het blijkt dat beide landen een even hoog doelsaldo hebben behaald na alle groepswedstrijden. Nu kijken we naar het totaal aantal gemaakt doelpunten. Het blijkt dat land 1 een hoger totaal aantal doelpunten heeft gemaakt dan land 2 en dat maakt land 1 tot de groepswinnaar en land 2 tot de tweede in de groep.

Een ander voorbeeld:
3 landen hebben hetzelfde aantal punten, doelsaldo en doelpunten na alle 6 groepswedstrijden. Nu moeten we dus kijken naar de onderlinge wedstrijden tussen de 3 landen die het betreft. Het blijkt dat alle 3 de landen eenzelfde aantal punten in de onderlinge wedstrijden hebben behaald. We moeten nu bepalen wat het onderlinge doelsalso is binnen de wedsrijden die de 3 landen tegen elkaar gespeeld hebben. Het blijkt dat 2 van de 3 landen een hoger (maar gelijk aan elkaar) doelsaldo hebben dan het derde land. Het derde land valt dus af en voor de 2 overgebleven landen moet dus nog bepaald worden welk land de winnaar is en welk land de tweede plaats behaald heeft. Het blijkt dat land 1 van de twee overgebleven landen een hoger totaal aantal doelpunten heeft gemaakt in de onderlinge wedstrijden dan land 2. Land 1 wordt dus groepswinnaar en land 2 tweede van de groep.

Indien in bovenstaand voorbeeld een situatie was ontstaan waarbij de laatste 2 overgebleven landen ook nog hetzelfde aantal doelpunten gemaakt had in de onderlinge wedstrijden dan had de UEFA een loting moeten uitvoeren. De UEFA loot land 2 als winnaar en land 1 wordt daarmee automatisch tweede in de groep.

dus......denk dat ze het ook zo doen met een 2e en 3e plek.........heel verhaal....
 
Quote
Navigatie


Reageren op EK vraag
Naam
Bericht