Menu
 

Topic:

verstand van konijnen?

Riviera  schreef op: 08-06-2012 20:27:51
wij willen een konijn kopen, ik heb altijd kleintjes gehad en nu op het moment een albino dus ook klein.
maar nu willen wij een wener gaan kopen een vrij groot konijn, wij vinden het prachtig en zoeken een konijn wat bij ons los gaat lopen in de tuin en een soort hok krijgt hij in de tuin wat open zal staan

zijn dit ook lieve konijnen voor kinderen ?

 
Quote
Navigatie
RE: verstand van konijnen?
Bianca  schreef op: 08-06-2012 20:38:57
die hebben wij ook en zijn erg lief voor kinderen ,maar.... bedankt dat konijnen gravers zijn ,die van ons liep ook vorige zomer in de tuin los en heb hem 5 x bij de buren kunnen ophalen ,overal wist hij zich uit te graven werd er gek van ,shuttingen hekjes maakt niet uit ,meneer was zo weg.
het hok kon hij in als hij wilde maar dat gebeurde nooit. buitne was veeeel leuker ,kinderen kunnen alles met hem doen ,is echt een schat
 
Quote
RE: verstand van konijnen?
Riviera  schreef op: 08-06-2012 20:54:03
er is wel moeilijk aan te komen he!

ja dat weet ik ik heb vroeger ook lotharingers los in de tuin gehad, soms moet ons toekomstige konijn wel in zijn hok opgesloten worden want wij krijgen nog wel eens een avond een oppas hond en die kan niet bij konijnen..

maar bedankt, heb z'on zin om hem te halen haha net een klein kind!
 
Quote
RE: verstand van konijnen?
Esther Mv Thomas  schreef op: 08-06-2012 22:55:39
Wij hebben zelf hangoorkonijnen: Duitse Hangoren (worden 2.5 tot 3.5 kg) en de Ned. Hangoordwerg (max. 1700 gram).
Over het algemeen zijn hangoorkonijnen heel erg lief en rustig en ideaal voor kinderen. Wij selecteren daar ook op. Dus een voedster die lelijk doet als zij jongen heeft (de jongen kunnen dat overnemen), gaat niet verder de fok meer in. Wij kunnen altijd bij de konijnen in hun nestjes kijken en alles met de jongen doen.

Op zich kan je goed aan de meeste konijnenrassen komen als je via de kleindierverenigingen informatie en fokkers opvraagt. Niet alle fokkers adverteren op internet etc.
 
Quote
Navigatie


Reageren op verstand van konijnen?
Naam
Bericht