Menu
 

Topic:

uit buik geplaatst..

Anoniem1  schreef op: 07-06-2012 20:23:37
wie kijkt straks ook naar de vijfde dag? (over 5 minuten op ned2)
dat gaat over een stel waarvan het kind direct naar de geboorte uit huis geplaatst word...heftig...
 
Quote
Navigatie
RE: uit buik geplaatst..
Doe Dit Ff Anno  schreef op: 08-06-2012 16:28:51

Quote melissa:
Ik heb het net via uitzending vermist gekeken, heb er een dubbel gevoel bij. Ik snap dat haar wereld totaal ingestort is, zou de mijne ook zijn als ze aan mijn kinderen komen. Alleen als zoveel instanties tot dezelfde conclusie komen, als de ouders zoals gezien niet voor hunzelf kunnen zorgen, de vader agressieve neigingen heeft en er dus heel veel aan de hand is waardoor meerdere zorgverleners er niet van overtuigd zijn dat het kindje veilig is en niet verwaarloost zal worden, tja dan is het voor het kleintje misschien wel de beste beslissing geweest.

En het zal niet alleen de rommel zijn geweest, of alleen de verstandelijke beperking, maar een totaalplaatje, van alles bij elkaar.




Daar ben ik het mee eens Melissa.

Maar wel fijn dat ze hun dochter iedere week een uurtje mogen zien
 
Quote
RE: uit buik geplaatst..
Anoniem1  schreef op: 08-06-2012 16:53:22
ben ik het ook mee eens melissa,en zw as al een aantal keer opgenomen geweest voor haarzelf wegens uitdrogingsverschijnselen...plus dan het huis,agressie etc,dan zal het heus geen beslissing zijn geweest die maar even genomen is.wel vind ik dat de moeder na de bevalling veel bertr begeleid moet worden
 
Quote
RE: uit buik geplaatst..
Littleteddy  schreef op: 08-06-2012 17:47:49
doe dit ff anno jeetje wat erg zeg! 4 kinderen!

Ik moet wel zeggen dat toen ik zwanger werd van de jongste ik eerst gelijk contact heb opgenomen met mijn advocaat en gevraagd wat mijn rechten zijn, mijn advocaat vertelde me dat de kans heel erg klein was dat ze de jongste ook uit huis gingen plaatsen aangezien de situatie heel erg veranderd was en ik aan mezelf aan het werken was.
Als er ook maar een kans was dat ze de kleine ook uit huis zouden halen dan had ik de zwangerschap niet doorgezet.

Met de juiste begeleiding is het helemaal goed gekomen, alleen toen ik aan de antidepressivum zat kreeg ik een brief van jeugdzorg dat ze een onderzoek gingen instellen naar de jongste wand ik had niet gemeld dat ik medicijnen had, en dat was niet in het belang van de kinderen!
Gelukkig werden alle argumenten van jeugdzorg gelijk van de tafel geveegd door het ggz (het was wel geweldig om te zien!)

Maar goed ik zou het echt niet aankunnen om mijn kinderen gelijk na de geboorte te moeten afstaan, mensen kunnen zelf toch wel bedenken dat als er eenmaal kinderen uit huis zijn dat de volgende kinderen ook gelijk een risico zijn.
(ik heb dan toevallig een nieuwe partner en nieuwe situatie)
 
Quote
RE: uit buik geplaatst..
Lauw  schreef op: 08-06-2012 18:33:14

Quote SismvNick:
Snap niet dat mensen kinderen nemen als je van te voren weet dat ze weggehaald worden..

hoe graag ik dan ook kinderen zou willen dat zou ik dan toch echt niet doen.

Wat ik ervan begreep wisten ze dat met 19 weken ofso toch??
 
Quote
RE: uit buik geplaatst..
Mama_anja  schreef op: 08-06-2012 19:47:00
heb met een dubbel gevoel zitten kijken maar dat ze van te voren al dingen weten die ze nog niet kunnen weten

moet zeggen mijn eigen er varing is dat vaak het geval op zich zelf verzwaard word en je als ouders behoorlijkk aan moet trekken om je gelijk te halen of te laten zien dat het niet waar is wat zij zeggen en schrijven

ik kan dus niet oordelen of ze wel of geen kind had moeten krijgen maar vind het nog schandaliger dat pas met 20 weken ze wisten dat ze het kind niet mochten houden

ik vind wel dat dit van te voor voor een eventuele zwangerschap duidelijk is wat de risco''s zijn als je zwanger word in zo;n geval

 
Quote
RE: uit buik geplaatst..
Marie8  schreef op: 08-06-2012 21:02:38
Ik begreep dat ze niet in beeld waren bij de hulpverlening voor hun zwangerschap, maar het door de verloskundige is gemeld.
In een ideale situatie kun je deze mensen al bij een kinderwens gaan begeleiden, maar soms zijn gewoon al zwanger.

Melissa, juist de reden dat zij niet vooraf een oorzaak gaan aanpakken en bewust keuzes gaan maken om de situatie (meer) geschikt te maken voor kinderen, is het verschil tussen hen en 'ons'. Ze hebben dat inzicht al niet van zichzelf. Soms is dat te verkrijgen maar voor mensen met een verstandelijke beperking is dat wel veel moeilijker.

Ik dacht (maar pin me er niet op vast) dat ongeveer 60% van deze doelgroep goed genoeg ouderschap laat zien (met of zonder ondersteuning in verschillende mate) en er dus bij 40% ingegrepen wordt met doorgaans uithuisplaatsingen. En goed genoeg ouderschap betekent dus voldoende, maar is vaak al niet volgens onze maatstaven.
 
Quote
Navigatie


Reageren op uit buik geplaatst..
Naam
Bericht