Menu
 

Topic:

soort glazuur

Anske  schreef op: 06-06-2012 12:55:07
hoi dames,

ik ga vandaag kleine cakejes bakken met mijn zoontje.
ik heb gewoon boerencakemix en van die kleine papieren cake bakjes.
mijn zoontje heeft nu van die versieringen meegenomen van winnie the poeh, die 3d plaatsjes zeg maar.
alleen....vergeet mama iets van glazuur ofzo.
ik heb dit nog nooit eerder gedaan en hij wilt het heel graag. maar weten jullie misschien een alternatief als "lijm" zeg maar. ik wilde de plaatjes er los op leggen maar zoon lief, 4 jaar, zegt dat ze er dan afvallen. en tijdens het bakken komt de cake altijd omhoog, hoe kan ik dit plat houden ofhoe moet ik dit doen. en voor hoever vul ik de bakjes met cakemix?

wie helpt deze onervaren moeder?
 
Quote
Navigatie
RE: soort glazuur
Monica Mv 2  schreef op: 06-06-2012 13:00:45
beetje poedersuiker met een beetje water vermengen is keigoeie lijm
 
Quote
RE: soort glazuur
Mama-van-aimy  schreef op: 06-06-2012 13:01:37
Glazuur kan je zelf maken door poedersuiker met een klein beetje water mengen.

En volgens mij heeft het te hoog komen van de cakejes te maken dat de temperatuur dan te hoog is.
 
Quote
RE: soort glazuur
Anske  schreef op: 06-06-2012 13:02:02
oh echt waar.
dat wist ik niet. dat gaan we zo meteen dan proberen. een beetje op gevoel dan of moet er flink wat poedersuiker bij zitten. bedankt voor de tip hoor.
 
Quote
RE: soort glazuur
Kyla  schreef op: 06-06-2012 13:02:34
De bakjes niet te veel vullen voor 1/3 is voldoende, althans als ik cupcake mix gebrui, voor boerencake weet ik het niet.. Ik leg meestal na het bakken een snijplank op de cakejes (evt met dik boek erop), maar ik bak ze dan in een cupcake bakblik+papiertje, anders lukt dat niet. Wel even een bakpapiertje of siliconen matje tussen cupcake en snijplank, tegen het plakken.

Als glazuur poedersuiker met een drupje water, gaat prima! Zoiets als jam of chcocopasta gaat ook goed.
 
Quote
RE: soort glazuur
Alice  schreef op: 06-06-2012 13:02:57
Moet je de plaatjes er niet na 't bakken op doen?
 
Quote
RE: soort glazuur
Anske  schreef op: 06-06-2012 13:02:59
temperatuur te hoog?
kan dat?
ik doe altijd de temp die op de verpakking staat bj een grote cake maar dan gebeurd het toch.
 
Quote
RE: soort glazuur
Kyla  schreef op: 06-06-2012 13:22:49
temperatuur verschilt per oven, mijn oven zet ik meestal 20 graden lager dan staat aangegeven. Omhoog komen vind ik niet zo erg, maar een kam vind ik wel vervelend. De plaatjes moeten er inderdaad na het bakken op
 
Quote
RE: soort glazuur
Miesje  schreef op: 06-06-2012 13:42:58
ik vul ze meestal voor de helft ongeveer(iets minder)
áf laten koelen

en dan glazuur van poedersuiker met ietsje water erbij.

en dan als laatste decoratie.
 
Quote
RE: soort glazuur
Angelique  schreef op: 06-06-2012 13:49:02
vaak zit er in zon doos voor 12 cakejes je kan er ook 14 uithalen ik deel beslag altijd onder de bakjes helemaal op zijn vaak net over de helft vol
dat cakejes omhoog komen komt door het rijzen en dat hoort ernou eenmaal bij dat zorgt dat de cake luchtig is

en idd peodersuiker met paar drupjes water en pas na het bakken he niet mee bakken
je kan ook altijd iets van chcopasta ofzo gebruiken als lijm hoor doet het vaak ook goed
 
Quote
RE: soort glazuur
Anske  schreef op: 06-06-2012 15:55:50
nog nooit iemand geprobeerd met mix voor boerencake.
ik wist niet dat je ook mix voor cupcakes hebt.
ik ga er zo aan beginnen.
ik zit alleen even met de baktijd voor die dingen nu
 
Quote
RE: soort glazuur
Alice  schreef op: 06-06-2012 15:56:56
Baktijd halveren denk ik
 
Quote
RE: soort glazuur
Mama-van-aimy  schreef op: 06-06-2012 16:01:04
Van welk merk heb je de bakmix?
En wat staat er op de verpakking aangegeven qua baktijd en wat voor oven heb je?
 
Quote
RE: soort glazuur
Anske  schreef op: 06-06-2012 16:42:42
een electrische oven
60-70 minuten baktijd
mix van koopmans
 
Quote
RE: soort glazuur
Meppie  schreef op: 06-06-2012 17:02:36
Ik doe dat soort cakejes 15 - max 20 minuten in de oven, gebruik ook regelmatig boerencake mix!

Als ik er een gewone cake mee bak, doe ik hem precies 55 min op 150 graden, dan is hij precies goed.... jammie...
 
Quote
RE: soort glazuur
Anske  schreef op: 06-06-2012 17:10:10
oh meppie, ze hebben net een half uur gehad op 160 graden.en heb de wekker er nog een half uur bij gezet. ik check regelmatig, al is het natuurlijk niet goed om de oven open te trekken haha. maar ik vond de bovenkant een beetje caramel achtig maar er stond er een open en die was nog vrij wit.
 
Quote
RE: soort glazuur
Meppie  schreef op: 06-06-2012 23:12:18
Zijn ze dan niet veel te droog geworden of waren ze juist heerlijk???
 
Quote
RE: soort glazuur
Anske  schreef op: 06-06-2012 23:18:19
nou beppie, daar zeg je wat hoor.
de cakejes zijn op zich lekker, iets harder bovenkantje maar niet echt hard. als je me begrijpt haha.
maar de gewonen cake die ik erbji had die was inderdaad keidroog en dat heb ik eigenlijk altijd bij cake.
ik had al een zakje vanillesuiker erin gedaan in de hoop dat dat wat minder zou zijn, maar helaas. zou dat echt kunnen liggen aan de baktijd dan?
 
Quote
Navigatie


Reageren op soort glazuur
Naam
Bericht