Menu
 

Topic:

Kamp en bed plassen

Mv E.l.s  schreef op: 05-06-2012 23:53:02
Mijn zoon van 8 plast nog regelmatig in bed. Nu hebben ze volgende week een projectweek op school en mogen dan in hun zelf gemaakte hut slapen. Wanneer je kind dit niet wil, kun je hem 's avonds gewoon ophalen en 's ochtends weer brengen. Mijn zoontje zou het helemaal geweldig vinden om op school te slapen, maar heeft toch aangegeven dit niet te willen. En echt alleen om het bed plassen. Zijn vriendjes weten niet dat hij 's nachts regelmatig in bed plast en mogen het ook echt niet weten. Stiekem een luierbroekje aan doen ziet hij niet zitten, te bang dat zijn vriendjes erachter komen. Mag het ook niet tegen zijn juf zeggen, zodat zij hem kan helpen daarbij, want is toch niet stoer? Zit er nu toch ernstig aan te denken het toch tegen zijn juf te zeggen, want echt, wat zou hij genieten. Maar omdat hij dat niet wil, zit ik toch ook in dubio. Wat zal ik doen?
(overigens wordt hij wel wakker van de plaswekker, maar of dat een optie is
 
Quote
Navigatie
RE: Kamp en bed plassen
Linn03  schreef op: 05-06-2012 23:57:21
Ik kreeg toen ik op kamp ging van de dokter minrin neusspray.Dat hielp super goed.Was wel al ouder,dus weet niet of het een optie is op deze leeftijd.

moeilijk,ik zou toch nog eerst met zoonlief praten.Mss wil de juf hem ook wel een xtje extra wakker maken om hem te laten plassen.
 
Quote
RE: Kamp en bed plassen
Mafkees  schreef op: 06-06-2012 07:12:17
oei wat een lastig dilemma.

ja, hoe zou je zoon reageren...wat is zijn oplossing voor dit probleem? hij hoeft het niet op te lossen maar wellicht heeft hij er een idee bij.

mij lijkt melden bij de juf toch wel heel logisch ook. dan is ze op de hoogte en zou ze hem kunnen helpen.

kinderen zijn op zich niet lief voor elkaar maar met een juiste uitleg hebben ze misschien begrip?
hierin een taak voor jou om juf in te lichten en een taak voor juf om hier zorgvuldig mee om te gaan.

als je zoon het zo graag wil zou ik alles op alles zetten....en hem lekker laten genieten zonder bezorgd te zijn
 
Quote
RE: Kamp en bed plassen
Anno  schreef op: 06-06-2012 07:22:20
maar een luierbroekje ziet toch niemand die dingen van de tv nighties ofzo? ik bedoel als hij dan s ochtends naar de wc gaat kan hij die zo zelf weer uit doen en weggooien
 
Quote
RE: Kamp en bed plassen
Ffzo  schreef op: 06-06-2012 08:00:14
Even langs de huisarts gaan. De kleinzoon van de buren (11 jaar) heeft het ook nog steeds en die ging 3 dagen op kamp. Kreeg er tabletjes voor. Ik zou het gewoon even vragen!
 
Quote
RE: Kamp en bed plassen
Miepie1972  schreef op: 06-06-2012 08:03:42
Vaak blijkt dat er veel meer kinderen 's nachts er nog moeite mee hebben. Vorig jaar op kamp bij ons hadden van de 25 kinderen er 7 een luierbroekje aan. Misschien eens polsen bij andere ouders, zodat hij zich niet alleen voelt.
 
Quote
RE: Kamp en bed plassen
Kamp  schreef op: 06-06-2012 09:27:36
Ik ben vrijwilliger bij een stichting die ieder jaar zomerkampen organiseerd voor kinderen. Veel kinderen van die leeftijd plassen in bed, oudere kinderen ook nog wel. We leggen die kinderen allemaal in hetzelfde hoekje zonder dat zij dat zelf weten en als iedereen uit bed is gaat later iemand alle bedden langs en stopt eventueel nat goe in de wasmachine. Zo merkt niemand iets. Er zijn ook altijd kinderen met dry-nights en met een lekkere ruime pyama valt dat niet op.
Als ze dat willen kunnen ze ook eerder dan de rest gewekt worden om alvast te verschonen.
Aan de andere kant zijn er ook kinderen die er helemaal niet moeilijk over doen maar dat ligt voor iedereen anders.
Als hij echt niet wil zal hij ook geen plezier kunnen hebben zonder stress en dan is thuis slapen misscien toch beter.
 
Quote
RE: Kamp en bed plassen
Jacq38  schreef op: 06-06-2012 10:00:41
Herkenbaar, mijn zoon van bijna 11 was pas heel laat snachts droog. Nu heeft hij af en toe nog ongelukjes maar alleen als hij uit logeren gaat. Hij heeft hiervoor tabletjes Desmopress kun je gewoon aan de HA vragen. Het is voor hem een hele geruststelling en natuurlijk is het een medicijn maar hij gebruikt het maar af en toe, paar weken terug ook op kamp geweest en toen heeft hij ze ook genomen.

Gewoon even de HA bellen.

Succes
 
Quote
RE: Kamp en bed plassen
Hope  schreef op: 06-06-2012 11:35:45
Mijn zoontje had daar ook last van en moest ook op kamp. De juf wist er dan wel van, maar in principe hoeft dat niet eens. Ik deed een luierbroekje in zijn slaapzak, als hij dan om ging kleden in pyama trok hij zijn luierbroek aan terwijl hij in zijn slaapzak zat, snap je wat ik bedoel? Volgende ochtend andersom. Pyama met luierbroek uit doen in de slaapzak en snel gewone onderbroek aan. Hij mocht de pyamabroek van mij dan in de slaapzak laten zitten, die haal ik er thuis dan wel uit als ik ga wassen. Zo heeft nooit iemand er wat van gemerkt.
 
Quote
RE: Kamp en bed plassen
Mv E.l.s  schreef op: 07-06-2012 23:21:04
Heb nog eens met mijn zoontje gepraat en hij vond het goed dat ik het met zijn juf ging bespreken. Vanmiddag samen naar zijn juf gegaan. Hij is helemaal gelukkig nu. Die juf bespreekt het morgen even met de juf die ook blijft slapen, zij nemen hem morgen even apart om een plannetje te bespreken zodat hij ongemerkt een luierbroekje aan kan doen.
 
Quote
RE: Kamp en bed plassen
Linn03  schreef op: 07-06-2012 23:38:37
Wat super fijn.Ik weet nog van vroeger,dat ik apart werd geroepen en zogenaamd medicijnen moest voor mijn astma.Leuk voor je zoon,dat gaat wel goed komen.
 
Quote
RE: Kamp en bed plassen
Satekroket  schreef op: 11-06-2012 13:47:40
wat lief zeg van de juf. Ons zoontje is bijna 6 en houdt het īs nachts ook niet droog. Hij mag eigenlijk mee op kamp met de padvinders. Ik vind dat zo lastig. Hij wil niet dat iemand iets merkt. Maar hij is ook nog maar 5! Ik heb het met de leiding besproken en ik geef luierbroekjes mee.
 
Quote
RE: Kamp en bed plassen
Dacory  schreef op: 20-06-2012 22:40:47
Mag ik je misschien nog even een tip geven....
Mijn zoontje van nu 9 is ook geregeld nat 's nachts. Ik kwam op een gegeven moment bij een manueel therapeute voor het kiss (inmiddels kidd) syndroom van mijn zoontje om zijn nekwervels los te maken en toen ze hem helemaal controleerde bleek ook zijn bekken scheef te staan en je bekken staan in verband met je blaas. Ze vroeg me of hij goed zindelijk was en toen vertelde ik dat hij steeds nat was 's nachts. Sinds ze zijn bekken recht heeft gezet is hij droog. Als ik nu na een tijd merk dat hij weer nat is ga ik weer even langs de manueel therapeute en idd dan staat hij weer scheef. Wellicht eens iets om te overwege. Gewoon even een afspraak maken en wordt volledig vergoed.
 
Quote
RE: Kamp en bed plassen
Mama-van-aimy  schreef op: 20-06-2012 22:53:44
Is hij al ondertussen blijven slapen met het projectweek?
En hoe is het gegaan?
 
Quote
RE: Kamp en bed plassen
Mv E.l.s  schreef op: 21-06-2012 00:28:54
Jaaa, hij is blijven slapen en heeft het geweldig gehad. Zijn juf had voor hem pyama-broekjes gekocht, zoo lief. Toen de tijd van slapen kwam, moest de juf even met mijn zoon "praten". In de lerarenkamer heeft hij toen zijn luierbroekje en pyama aangedaan. 's Ochtends heeft hij daar de luier weer uit gedaan en geen haan die ernaar kraaide. Zo lief allemaal.

Bedankt Dacory, zal het in mijn achterhoofd houden.
 
Quote
RE: Kamp en bed plassen
Boterbloem  schreef op: 21-06-2012 08:12:39
Wat fantastisch hoe het is opgelost! Zo goed ook dat je niet tegen zijn wil in bent gegaan maar het samen hebt opgelost, geweldig!

Leuk te horen dat hij het goed heeft gehad!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kamp en bed plassen
Naam
Bericht