Menu
 

Topic:

Er kan nog meer bij???

Lilly  schreef op: 05-06-2012 22:04:17
Hey iedereen,
Ik kom even klagen.
Soms vraag ik me af hoeveel meer ik nog kan dragen.
Het begon eigenlijk al in mijn vroege jeugd. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 12 was en de nieuwe vriend van mijn moeder heeft mij toen twee jaar lang misbruikt.
Toen het uitkwam heeft ze hem (gelukkig) verlaten en kreeg ze een nieuwe vriend. Een levensgenieter. Leuk hoor, was het niet dat mijn moeder nu zelf wat van het leven wou genieten dus van mijn 14de jaar was ik volledig verantwoordelijk voor het draaiende houden van het gezin en het huishouden. Inclusief de zorg voor mijn toen 6 jaar jonge zusje. Soms was ze opeens zomaar weg naar Frankrijk om dan na een week ofzo te horen te krijgen dat ze nog een weekje gingen wegblijven. Gelukkig liet ze wel (zei het wel echt minimaal) steeds wat geld na voor de boodschappen... Mijn zusje nam ze toen gelukkig wel mee, zodat het voor mij toch wat voelde als vakantie.

Ik trouwde enkele jaren later en kreeg een eerste kind. Toen onze dochter vijf weken jong was deed ze een ademhalingsstilstand en belande ze na een gelukte reanimatie op de intensieve zorgen. Een heleboel onderzoeken later kwamen we te weten dat ze een zwaar risico patiëntje was voor wiegedood. Ze heeft in totaal 2.5 jaar met een ademhalingsmonitor moeten slapen en heeft nog vier keren kritiek op intensieve gelegen na een zware ademhalingsstop waar ze niet goed uit raakte.

Drie maanden na haar tweede negatieve testing (geen risico op wiegedood meer) werd haar broertje geboren. Die krijste dag en nacht. Niks aan te doen , huilbaby volgens het clb. Huilbaby werd huilpeuter, huilpeuter werd huilkleuter.

Omdat we er toch in geloofden dat het wel snel over zou gaan, en we een groot gezin wouden, werd intussen nog een zusje geboren. Onze zoon werd langzaam een beetje rustiger, en een half jaar lang hebben we echt gedacht dat we het ergste achter de rug hadden. Toen werd ons jongste meisje anderhalf.
Ik haal haar op een ochtend uit haar bed en ze was zo rustig, ... te rustig. Ik stuur mijn man (die het allemaal maar onzin vond want er was niks aan onze schat te zien, buiten dat ze zo rustig was) met haar naar de huisarts en vertrek zelf naar mijn werk.
Daar kom ik net toe als er telefoon voor mij toekomt. Mijn man was met onze dochter naar de huisarts gegaan en net toen hij toekwam in de wachtzaal begon ze te stuipen en deed ze een hartstilstand. Onze huisarts heeft haar gereanimeerd tot de mug het over kon nemen, en haar naar spoed had gebracht. Na onderzoeken bleek dat haar temperatuur op een kwartiertje was gestegen van 37 naar 41graden. (door een bacterie) Haar lichaam was hierdoor in shock gegaan. Ze heeft het daarna nog een keer gehad, toen was ze gelukkig net in het ziekenhuis en konden ze meteen handelen waardoor ze niet weer een hartstilstand deed)
Van haar anderhalf tot haar vijfde levensjaar is ze bij elke temperatuurstijging boven de 37.8 graden preventief opgenomen geweest in het ziekenhuis.

Omdat we toch zo graag een keer een 'gewone' babytijd wouden waren we zo gelukkig een vierde kindje te mogen krijgen. 6 maanden zwanger van ons vierde kind (zoontje) kregen we te horen dat onze oudste dochter een ontwikkelingsachterstand had en ADD. Maar dat was niet alles want ook onze oudste zoon was niet ' gewoon een huilbaby/kleuter' maar bleek toen ook ADHD te hebben, een lichte mentale achterstand en Autisme.

Ons jongentje werd geboren en het was precies ons oudste zoontje alleen nog een graadje erger. Hij krijste letterlijk elke seconde van de dag (en nacht). Hij werd op de wachtlijst gezet om getest te worden op ontwikkelingsachterstanden. Later bleek na onderzoek dat hij ook een lichte mentale achterstand had, en ADHD, DCD en ASS. Ze vonden bij hem ook een chromosoom deletie.
Intussen bleek ik onverwacht al vier maanden zwanger te zijn (weer een zoontje) en ons vijfde kindje is op een dag na precies een jaar na zijn broertje geboren.

Ondertussen rezen er ook vragen op bij onze tweede dochter. Ze had intussen al een diagnose van ADHD en DCD gekregen , maar na twee jaren specifiek behandelen waren zowel de reva, de school als haar gon begeleidster ervan overtuigt dat er meer dan 'alleen maar ' DCD en ADHD speelden. Er werd specifieker getest en vandaag kreeg ik te horen dat ook zij autistisch is. Maar dat ze ook nog een gespecialiseerder onderzoeksteam naar haar willen laten kijken omdat ze ook tekenen van OCD in haar herkennen.

pfff Wat wil ik nu met deze post bereiken , geen idee even klagen zeker zodat ik morgen weer vrolijk op kan staan en er weer tegen aan kan.
 
Quote
Navigatie
RE: Er kan nog meer bij???
Ivy  schreef op: 06-06-2012 07:40:33
Heftig, TO! Wat een dappere en sterke mama ben jij!

Heel veel kracht en sterkte toegewenst! En hopelijk komt er zeker niet nog meer bij, maar gaat vanaf nu alles steeds een stukje beter.
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Lilly  schreef op: 06-06-2012 19:33:33
Helpen jullie me a.u.b. onthouden dat ik nooit , nooit of te nimmer nog eens vraag of er nog meer bij kan!!!!!!
Deze ochtend werd ik gebeld door de leefgroep waar onze oudste zoon overdag zit. Hij was gevallen in de turnles en ze wouden dat ik met hem naar de spoed ging om te laten controleren omdat hij weg was gedraaid van de pijn en hij juist een heel hoge pijndrempel heeft. Resultaat niet 1 maar 2(!!!) gebroken polsen! Ons schatteke heeft echt veel pijn en kan dus echt niks maar dan ook niks meer zelf.


zucht , always look at the bright side of life: de breuken stonden gelukkig mooi en hij hoefde niet geopereerd te worden.
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Mafkees  schreef op: 06-06-2012 19:39:46
niet normaal Lilly! écht te bizar wat er in jouw gezin allemaal gebeurt.

ik herken het wel van wat je schrijft...je cijfert jezelf wel, ook al roept iedereen 'vergeet jezelf niet' er is gewoon echt geen tijd voor jezelf.
ooit, ooit kun jij de batterij opladen, echt.

probeer met al je kracht en je positiviteit verder te gaan. je bent dapper en sterk, dat is duidelijk.
kan beter zeggen hou vol en blijf de mooie dingen zien lieve TO



en voor nu sterkte met je zoon...wat een pech
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Lilly  schreef op: 06-06-2012 19:48:11
Ja , echt, stom hé.
'k had al zoiets van heug zeker van ?Q.uinn die pijn heeft en naar de spoed moet? H.élène, ja, Rhune ook te begrijpen die bezeren zich zowat elke dag wel eens maar Q.uinn?
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Mai-lin  schreef op: 06-06-2012 19:57:16
Lilly... val er helemaal stil van.
Weet ook even de woorden niet, hoor.

Kan alleen maar hopen dat je echt zo krachtig en toch positief bent als wij denken dat je bent . Ja, je geeft aan dat het zwaar is... maar je staat wel nog rechtop!

Ben het maar met 1 ding niet eens met je... straks als je een oud besje bent... je gaat geen twee depressies en een inzinking opeisen, hoor! Nee, ga dan maar fijn van je leven genieten en voor zover mogelijk nog de leuke dingen doen waar je nu niet aan toe komt... iemand die zoveel doet en zoveel inlevert als jij nu doet... die verdient een gouden oude dag!

Die wens ik je nu natuurlijk al toe, maar realistisch is dat niet. Voor nu heel veel sterkte, heel veel kracht!

 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Mai-lin  schreef op: 06-06-2012 19:58:23
Mooie naam trouwens, R.hune .
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Dani  schreef op: 06-06-2012 20:10:33
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Anske  schreef op: 06-06-2012 23:32:36
......... sprakeloos
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Janneke  schreef op: 07-06-2012 09:55:53
Hoe gaat het nu met je?
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Karin Mv Naomi Amber
Chris
  schreef op: 07-06-2012 10:15:41
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Ans Mv J.k.d  schreef op: 07-06-2012 10:21:59
Alleen een heel speciaal iemand krijgt zoveel speciale kindjes
Moeders met heel veel liefde en geduld mogen deze speciale kindjes krijgen. Dus dat jij er zoveel speciale kindjes hebt betekend dat jij wel een heel bijzondere vrouw moet zijn!!!
Een hele dikke
En een dat alles wat lichter wordt.
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Alice  schreef op: 07-06-2012 10:29:23
Heel mooi gezegd Ans, so true!

Sterkte met je mannetje, 2 gebroken polsen, jeetje!

 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Lilly  schreef op: 07-06-2012 13:08:56
Dank je ans, zo lief (zit hier met tranen in mijn ogen).
Q.uinn heeft de nacht goed doorstaan. 'k heb hem wel bij mij laten slapen deze nacht want hij heeft een hoogslaper en daar raakt hij nu natuurlijk niet in. Het is zo'n sterk manneke!
Toen ik hem gisteren eten gaf zei hij bij elke hap elke keer mag ik een hap alsjeblieft, en na elke hap dank je wel. En ik maar zeggen dat hij dat echt niet elke keer hoefde te zeggen maar hij bleef het toch doen. Helaas had hij toch wel veel pijn. Hij weigerde de hele tijd om de pijnstiller te nemen, maar hij lag de hele tijd te kreunen in bed dus heb ik gewoon gezegd dat het echt wel moet. (hij heeft heel sterk het idee dat pilletjes slecht zijn voor je lichaam) Daarna sliep hij gelukkig veel rustiger.
Vandaag is hij gewoon naar zijn leefgroep. En ik moest met R.hune en H.élène naar de revalidatiearts.En ik heb net gebeld naar zijn leefgroep en alles gaat naar de omstandigheden heel goed met hem. De juf blijft speciaal bij hem zodat ze met hem apart kan eten , want het is natuurlijk heel confronterend om gevoed te moeten worden voor de ogen van je klasgenootjes.
Ik had hem eigenlijk liever thuis gehouden maar de dokter zei dat we het eigenlijk niet konden maken om hem de rest van het schooljaar thuis te houden want hij kan dan wel niks doen, hij kan wel nog meeluisteren. En ergens is het mischien inderdaad beter dat hij morgen niet thuis is want ik moet met de jongste drie naar het uz gent dus dat betekend dat ik ongeveer 6 uren onderweg ben. (heb geen auto)
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Janneke  schreef op: 07-06-2012 14:32:17
Sterkte!

Twee gebroken polsen, zo zielig hij kan meteen niks meer.

Je hebt het er druk mee, maar doet het met liefde he



voor jou!
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Lilly  schreef op: 08-06-2012 00:49:56
Ik doe het zeker met liefde. Onze schat zat er vanavond helemaal door. Hij is de hele dag zo flink geweest, maar vanavond heeft hij twee uren gehuild! Hij lijkt nu pas te beseffen dat hij echt niks kan . Hij zei altijd maar:ik ben het nu al zo zat en er isnog maar een dag voorbij. Dit hou ik nooit zes weken vol dan ben ik nog liever dood. Mijn hart brak zo, wat zou ik het graag van hem willen overnemen. Heb de hele tijd bij hem blijven zitten en met hem gepraat, en zodra hij in slaap viel ben ik als een gek beneden beginnen poetsen. Resultaat:terwijl ik het vuil buiten zette gevallen op mijn knieen (vind het trema tekentje niet op de ipad) . Niks erg hoor, enkel twee builen en geschaafde handen, maar ik had het echt wel even gehad. K had namelijk deze avond ook al mijn duim verbrand bij het koken.
K ga nu maar snel slapen wantom zes uur loopt de wekker weer af :-(
Morgen weer een betere dag

P.s ook goed nieuws gehad , volgende week mag mijn man na twee maanden eindelijk weer naar huiskomen
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Ivy  schreef op: 08-06-2012 07:59:11
Wat sneu dat je zoon het niet meer ziet zitten. Ook wel heftig natuurlijk, 2 gebroken polsen! Betekent dit dat hij ook zijn vingers niet kan bewegen of zitten alleen zijn polsen in het gips? Wel ontzettend sneu, want hij is natuurlijk hoe dan ook ontzettend beperkt in wat hij nog kan... Hopelijk komt hij de komende weken toch een beetje goed door.

Jij had ook je dag niet gisteren. Wat een pech allemaal! En vandaag gewoon een veel betere dag!

Fijn dat je man weer naar huis mag komen volgende week!
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Janneke  schreef op: 08-06-2012 09:28:59

Jeetje wat klinkt dat sneu voor je zoon, voor hem lijkt het natuurlijk een eeuwigheid te duren. Begrijpelijk dat hij het even niet zag zitten!
Je bent een lieve moeder
Vervelend dat je zelf ook je pechmomenten had, gelukkig viel het mee stel je toch eens voor dat je samen met je zoon in het gips had gezeten
Gelukkig was er ook een lichtpuntje, fijn dat je man terug naar huis mag!
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Ans Mv J.k.d  schreef op: 08-06-2012 10:28:51
jee meid het zit je dan toch even niet mee. Maar aan alles komt een eind ook deze periode dat alles slecht gaat. Dat je man naar huis mag komen is vast een begin ervan. Heel veel voor geluk en een dikke omdat je die wel heb verdient!
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Marianne Mv8  schreef op: 08-06-2012 11:55:55
och, och meid, wat heb ik met je te doen!!

maar ik heb ook ontzettend veel respect voor je!!
er klinkt zoveel liefde en kracht uit je berichtjes.

Maar ik weet ook dat het niet meevalt om zo krachtig en sterk te moeten zijn en blijven.. en altijd rechtop te staan en die wind je niet laten knakken.

ik zou heel graag met je in mail contact willen komen.
veel wil ik niet op internet schrijven, maar ik herken heel veel in jouw situatie.

een dikke knuffel
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Miesje  schreef op: 08-06-2012 12:45:59
jeetje wat heb jij veel voor je kiezen gehad.
ben er stil van...

 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Ans Mv J.k.d  schreef op: 13-06-2012 10:08:27
Hoe gaat het nu met je Ik hoop al wat beter?
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Lilly  schreef op: 13-06-2012 10:23:37
Hey iedereen ,
Het gaat gelukkig al wat beter.
Morgen komt mijn man weer naar huis, gelukkig net op tijd want morgenavond heb ik ook nog eens een intake op de nieuwe school voor volgend schooljaar voor quinn. En ik had al een half jaar een afspraak staan in het ziekenhuis voor een slaaponderzoek dus kan dat ook gewoon doorgaan. Niet leuk dat het net de avond moet dat mijn man thuiskomt maar ja anders moet ik weer op de wachtlijst gaan staan. En t'zal voor hem ook wel wennen zijn , na twee maanden afwezigheid meteen weer volle bak erin vliegen (gelukkig krijgt hij hulp hoor).
Vrijdag krijgt quinn zijn twee nieuwe gipsen, en maandag mag Rhune naar zijn nieuwe school gaan kijken.
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Janneke  schreef op: 13-06-2012 10:27:39
Spannende tijden!
Fijn dat je man thuis komt.
Succes met alle afspraken, je krijgt het druk.
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Ans Mv J.k.d  schreef op: 13-06-2012 10:36:37
ach fijn dat je man weer thuis komt ach de kids gewoon vroeg naar bed en dan zal het ook wel meevallen. Nu hopen dat je naar boven gaat uit het diepe dal waar je in heb gezeten.
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Ans Mv J.k.d  schreef op: 24-06-2012 11:41:22
Hee Lily hoe gaat het nu met jou en je man en kids als het goed is, is je man nu toch weer thuis? Hopelijk komt er een heleboel zon en warmte bij jullie en vanaf nu wat meer geluk.
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Mafkees  schreef op: 24-06-2012 12:06:11
aah hier is het topic. vroeg me laatst ook af hoe het met jullie allemaal gaat!

 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Lilly  schreef op: 24-06-2012 12:33:47
Hey iedereen , kom ik er net op zie ik deze berichtjes door de spotter gaan.

Mijn man is inderdaad weer thuis. Hij doet erg zijn best , maar ik betrap mezelf er steeds weer op dat er zo'n zinnetje door mijn hoofd spookt: -hoe lang zal het nu weer duren-.
Niet echt fair naar hem toe natuurlijk maar ik probeer het steeds weer positief te zien. alleen is het nog heel moeilijk.

Met ons zoontjes polsen gaat het redelijk. 29 juni moeten we weer op controle. Hij heeft nu twee nieuwe gipsen en het is echt ongelooflijk wat dat ventje daarmee allemaal voor elkaar krijgt

Op Rhune's nieuwe school ging het niet zo goed. Hij was heel verdrietig en wil helemaal niet weg op zijn oude school. Maar daar kan hij helaas niet blijven.
We probeerden daar de hele tijd hem te wijzen op alle dingen die hij daar zo leuk zal vinden en op het feit dat het allemaal speciale juffen zijn die zijn autisme heel goed begrijpen. En toen zei hij zo zielig huilend: maar ik kan ook gelukkig zijn zonder mijn autisme hoor.
'k moet jullie niet vertellen hoe mijn hart brak zeker?
Maar we moeten er gewoon door hé, waar hij nu is kan hij niet blijven; ook al doen ze zo erg hun best voor hem, de school geeft zelf aan het niet aan te kunnen. En ergens weet ik dat als hij door die periode is , hij er vast wel heel gelukkig zal worden.

Ondertussen ook met Rhune en Hélène naar de halfjaarlijkse controle geweest hij de neurologe.
Ze was heel blij met de positieve evolutie die Rhune blijkt door te maken. Maar ze gaat wel een nieuwe afspraak maken met onze geneticus omdat de reflexen niet helemaal werken zoals ze zouden moeten werken.
Rhune slaat steeds zijn hoofd achterover wanneer hij moet braken (gelukkig gebeurt dat niet veel) waardoor hij zou kunnen stikken in zijn braaksel. En Hélène vergeet heel vaak te blijven ademen wanneer ze zich op een tweede opdracht aan het concentreren is (al is het maar een paar sokken aandoen. Ze geeft ook aan dat ademen iets is waar ze moet aan denken.
En bij beiden reageren de reflexen ook niet helemaal zoals ze zouden moeten bij die testen met de hamertjes.
Hélène moet deze vakantie dus ook nog eens onder de scanner...

 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Ans Mv J.k.d  schreef op: 24-06-2012 13:10:00
Ach heel herkenbaar van Rhune dat hij wil blijven op zijn oude school! mijn oudste zoontje gaat ook naar een nieuwe school rec-4 en hij wil ook blijven op de oude. Maar ook zij willen hem niet meer begeleiden. Maarja dat is zo lastig uittelegen. Idd als hij gewent is zal hij het vast wel naar zijn zin hebben.

Dat van je man is heel begrijpelijk dat je zo denkt, maar je hebt denk ik wel je porsie gehad. Laat het los meid je zat op de bodem en je gaat nu omhoog.

dat alle uitslagen goed terug mogen komen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Er kan nog meer bij???
Naam
Bericht