Menu
 

Topic:

Sollicitatiegesprek

J  schreef op: 05-06-2012 20:26:00
Oke, ik ga misschien de stap wagen om te solliciteren. Zou ik een kans maken denken jullie na 8 jaar niet gewerkt te hebben???

Hebben jullie nog tips aan sites waar je antwoorden op vind van vragen welke je kunt verwachten? Ik ben er namelijk niet bepaald een held in, ik ga 100% zeker aan de scheit van de zenuwen namelijk.

Dus alle tips zijn welkom!
 
Quote
Navigatie
RE: Sollicitatiegesprek
Lauw  schreef op: 05-06-2012 20:28:55
Ja ik heb 9 jaar niet gewerkt en belde een thuiszorgorginisatie op en werd direct angenomen geen moeite voor gedaan verder
 
Quote
RE: Sollicitatiegesprek
Mariėtte35  schreef op: 05-06-2012 21:13:13
Ik ben ook ruim 12 jaar bij huis geweest waarvan wel 10 jaar als Gastouder thuis maar nu wilde ik daarnaast ook wat anders doen. Ik heb toen gesolliciteerd op een functie, eerst huishoudelijk medewerkster en vanaf september de verzorging, bij de Thuiszorg, sollicitatiegesprek gehad en vervolgens direct te horen gekregen dat ik aangenomen was.

En toen werd ik na 3 weken werken al heel erg ziek, werd opgenomen in het ziekenhuis en uiteindelijk een paar weken later met spoed geopereerd en was ik bang om mijn baantje te verliezen omdat ik nog in mijn proeftijd zat maar wat een lieve meelevende mensen daar zeg ik hoefde nergens voor te vrezen en nu kan en mag ik eindelijk vanaf maandag 11 juni weer werken was er al sinds 24 maart weer uit.

Heel veel succes!
 
Quote
RE: Sollicitatiegesprek
Marie8  schreef op: 05-06-2012 21:36:57
Gewoon zeggen dat je zenuwachtig bent, dan stel je je gelijk open en mijn ervaring is ook dat wanneer je dat zegt, de meeste spanning ook wegebt. Gewoon jezelf zijn is vaak het beste wat je kunt doen bij een sollicitatiegesprek. Ik weet niet voor wat voor functie, maar als ik gesprekken voer dan hoop ik ook echt op een gesprek en niet alleen een vraag en antwoordrondje.
 
Quote
RE: Sollicitatiegesprek
J  schreef op: 05-06-2012 22:31:53
Dank jullie wel voor jullie positieve berichten.

@Marie8: dat zou ik inderdaad direct aangeven, want ik ben gewoon niet goed in het voeren van sollicitatiegesprekken. Bij voorgaande bedrijven waar ik destijds kort vakantiewerk heb gedaan via een uitzendbureau (kantoor), werd mij alle 3 de keren een vaste baan aangeboden, maar kon daar toen niet op ingaan aangezien ik toen nog geen rijbewijs had. Helaas is dat full-time, anders had ik het nu wel geweten.

De vacature is dit keer ook voor administratief medewerkster voor 16 uur. Ik zou me wel willen bewijzen ipv een gesprek, daar ben ik beter in.
 
Quote
RE: Sollicitatiegesprek
Mafkees  schreef op: 05-06-2012 22:54:24
de vraag die ze ws. gaan stellen....waarom een gat van 8 jaar op je CV.

die kun je gewoon beantwoorden dus niet nerveus zijn.

jij weet wat je kunt bieden, jij weet wat je in huis hebt en jij bent de beste....zij willen je vast graag hebben.
schouders naar achter, tieten vooruit en GO GIRL!!

 
Quote
RE: Sollicitatiegesprek
Jen9  schreef op: 07-06-2012 20:07:36
Moeilijk, t ligt er maar aan waar je woont, hier is het echt verschrikkelijk.. Er vallen bij bedrijven en instellingen per week soms honderden open sollicitaies op de mat.. Maar niet geschoten is altijd mis. wat goed werkt is bellen, stel vragen...
 
Quote
Navigatie


Reageren op Sollicitatiegesprek
Naam
Bericht