Menu
 

Topic:

Stichting naar CGB om 'homotherapie'

Melissa  schreef op: 05-06-2012 15:45:57
[b]AMSTERDAM - De stichting Different, die dinsdagochtend te horen kreeg dat hun therapie tegen homoseksualiteit niet meer wordt vergoed door zorgverzekeraars, stapt naar de Commissie Gelijke Behandeling.


Dat heeft directeur Henk van Rhee van Tot Heil des Volks, de christelijke organisatie waar de stichting Different deel van uitmaakt, dinsdagmiddag laten weten op Radio 1.

Demissionair minister Edith Schippers van Volksgezondheid stelde in een brief aan de Tweede Kamer dat de therapie voor christenen die worstelen met hun homosexualiteit niet meer wordt vergoed.





Different is het niet eens met dit besluit en spreekt van ongelijke behandeling van christenen. De stichting zoekt naar advocaten om de uitspraak, die zij beschouwen als discriminerend, aan te vechten.

Van Rhee ziet het besluit van minister Schippers als 'een stok om mee te slaan' en stelt dat christenen op deze manier worden uitgesloten van GGZ-zorg. “Mensen betalen zorgpremie en hebben gewoon recht op zorg", vindt hij.

Het is nog niet duidelijk wanneer de klacht wordt ingediend.
 
Quote
Navigatie
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Boterbloem  schreef op: 05-06-2012 23:18:35
Hoe kan een geloof in die zin meegroeien dan?

God moet dus zijn normen en waarden aanpassen?

Zo'n God zou ik dan weer niet in kunnen geloven. Dat is gewoon een tijdsgeest. Dit is een heel andere God als waar ik in ieder geval over praat.

Dit is eerder geloof in de maatschappij, maar dan noem je de maatschappij god
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Patriciia*  schreef op: 05-06-2012 23:24:22

Quote mafkees:
God heeft de mens gemaakt, daar geloof ik in

God houdt van alle mensen, daar geloof ik in

Blond, bruin, zwart, homo, oud, jong, etc....God houdt van alle mensen!
Daar geloof ik in

Als je goed bent voor de wereld, voor de mensen om je heen...dan maakt het voor onze Here God geen ruk uit wat je levensovertuiging, ras, cultuur of geaardheid is

Het geloof is heeeeeel veeeeeel jaren oud, denken in mannetje en vrouwtje is een tikkie ouderwets, jammer dat het geloof niet daarin meegroeit



Ja dat is een goeie! Kan iemand niet even in gesprek gaan met god?
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Mafkees  schreef op: 05-06-2012 23:24:23
veel regels die een geloof naleven (een geloofsgemeenschap) zijn gebaseerd op vroeger....

Vroeger bedacht God het e.e.a maar toen was de wereld heel anders.
Er staat in de bijbel ook een bepaalde rolverdeling tussen man en vrouw.
Dat is toch ook ouderwets?

Heel God hoeft niet te veranderen, maar kijkend naar de huidige maatschappij.....denk ik dat er veel moderner gemaakt kan worden of in een ander jasje gestoken kan worden. Ik denk dat er meerdere mensen mee bereikt zullen worden
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Mafkees  schreef op: 05-06-2012 23:25:38
@ patriciia: je kan zelf met God in gesprek hoor, hij is voor een ieder bereikbaar
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Patriciia*  schreef op: 05-06-2012 23:28:14

Quote mafkees:
@ patriciia: je kan zelf met God in gesprek hoor, hij is voor een ieder bereikbaar



Ow Ik zal een poging gaan wagen
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Boterbloem  schreef op: 05-06-2012 23:30:23
Nee hoor, het is niet ouderwets. De maatschappij vind het beter als man en vrouw werken en kinderen naar de kinderopvang gaan. Maar ik geloof nog steeds dat het beter is dat kinderen gewoon bij de ouders thuis zijn, dat kinderen als ze puber zijn een ouder hebben die er constant voor ze is enzovoort. Ik geloof dat het nogsteeds niet ouderwets is om naar de ander om te kijken ookal vind de maatschappij dat ouderen in verzorgingshuizen kunnen en we vooral voor onszelf en ons eigen geluk kunnen gaan. Ik geloof nogsteeds dat het niet ouderwets is om bij elkaar te blijven ookal gaan veel mensen scheiden enzovoort enzovoort...

Allemaal hartstikke goeie dingen, alleen de maatschappij vind het heel normaal om te scheiden, ouderen in verzorgingstehuizen te stoppen, dat kinderen vanaf 12 jaar alleen thuis zitten enzovoort...

In die dingen van de bijbel zie ik veel meer goeds als wat we tegenwoordig 'modern' noemen. Dat helpt ons steeds meer naar de ellende. Niet de 'ouderwetse' regels.

En daarbij: ik denk dat een moderner jasje niet nodig is. Als je God zoekt en Hij raakt je hart dan heb je niets anders nodig als Hem.

Als mensen enkel om een moderner jasje ineens wel willen geloven moet je je afvragen of ze echt een relatie met God hebben... Want dat zit hem niet in het moderne jasje. Geloof is niet zomaar even denken van oke: misschien zit het zo.

Geloof is een relatie aangaan met Jezus. Een levende relatie. En als je dat eenmaal hebt ervaren, wauw! Dan wil je niet meer zonder

Alleen dat heeft niets te maken met religie zoals velen het kennen. Maar dat is wel de associatie die velen er mee hebben. Logisch ook, want dat zien we het meeste.
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Jen9  schreef op: 08-06-2012 10:23:36
Dat dit ooit vergoed werd vind ik al om te janken... Als mensen elkaar gewoon eens zouden accepteren en leren dat dit net zo gewoon is als hetero, scheelt dat de maatschappij heel veel geld, en nog veel belangrijker, zitten een hoop mensen beter in hun vel..
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 08-06-2012 11:39:12
Waarom bemoeien gelovigen zich zo vaak met andere mensen dat snap ik niet. Het is 2012, accepteer elkaar toch eens zoals hij/zij is. Ik zie dat ook op het programma uit de kast. Heel veel ouders stellen het geloof boven het welzijn van hun kind, vreselijk vind ik dat. Liever het kind het hele leven ongelukkig omdat zij vanuit het geloof niet accepteren dat hij homo is.

Zelf zou ik het zonde van mijn leven vinden om me helemaal aan een geloof te wijden, en dan erachter komen dat er niks na de dood is.
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Boterbloem  schreef op: 08-06-2012 11:55:00
Nina, stel het eens andersom: wat als God wel bestaat? En jij voed je kind op in de wetenschap dat het waarschijnlijk niet zo is?

Hoe je het ook bekijkt, die visie werkt beide kanten op.

Punt is alleen dat religie heel veel kapot heeft gemaakt en nog steeds kapot maakt. Mensen maken toch zelf weer allemaal extra regels en wat Jezus predikte verdwijnt daarmee naar de achtergrond. En wordt vergeten dat Jezus juist met de hoeren en tollenaars aan tafel zat, en niet met de meest vrome mensen...

Maar dat is niet wat God zegt in zijn Woord. Er is daar idd wel het een en ander gezegd over homoseksualiteit, maar tegelijkertijd moeten we voor ogen houden wat ik meen Ivy hier ook al zegt: boven alles: heb elkaar lief. En dat is het grootste gebod. En dat doe je niet door een ander iets op te leggen.

God maakt het je wel duidelijk als het niet mag. Wij hoeven mensen daar helemaal niet om te veroordelen of in te willen veranderen. Sterker nog, als mensne kunnen we het niet.

MAAR dit vind ik alleen geen geval van gelovigen die zich ergens mee bemoeien, dit is hulpverlening. Mensen kloppen daar zelf aan omdat ze dit willen. Het zijn hier de niet gelovigen die zich bemoeien met de gelovigen als je het op die manier wilt zien. Mensen die hier niet achter staan willen dat voor de mensen die het wel graag willen onmogelijk wordt (in de zin van afschaffen) en als dat zo niet kan dat het iig niet vergoed wordt.

Dat wetenschap dingen bepaald betekend nie dat iedereen dat ook perse zo wil zien. Wetenschap stelt constant bij, als mensen denken hier baad bij te hebben vind ik dat het moet blijven bestaan. Daar hebben mensen die er niet achter staan niets over te zeggen. Maar als het niet valt binnen de regels van vergoeding dan vind ik tevens dat ze dat dan idd moeten stopzetten.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Naam
Bericht