Menu
 

Topic:

Nucleaire waarschuwingsborden in Brabant

-wen-  schreef op: 24-11-2011 11:47:20
EINDHOVEN - In ruim dertig plaatsen in Brabant heeft Greenpeace woensdagnacht borden opgehangen die wijzen op het gevaar van ondergrondse opslag van kernafval.
Aanleiding voor de actie is het plan van minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie om het afval van een nieuwe kerncentrale onder de grond op te slaan. De milieubeweging vraagt zich af waar de bewindsman die troep wil laten.

'Win een Megaton'
De nucleaire waarschuwingsborden zijn langs invalswegen neergezet. Ze verwijzen naar de campagne 'Win een Megaton.' Hierop kan iedereen zien of zijn of haar gemeente kans maakt op de hoofdprijs: ondergrondse kernafvalopslag en tonnen hoogradioactief afval.

Volgens het rijk zijn er in ons land vier gebieden waar de kernafval ondergronds zou kunnen worden opgeslagen, waaronder delen van Brabant. Zeventien gemeenten in onze provincie hebben al laten weten dat ze dat levensgevaarlijke afval niet zullen accepteren.

Bron: Omroep Brabant

Het gaat niet alleen over Brabant, op deze site www.wineenmegaton.nl Kun je zien of de gemeente waar je woont ook op lijst staat die voor kernafval opslag in aanmerking komt, het is een site van Greenpeace.
 
Quote


Reageren op Nucleaire waarschuwingsborden in Brabant
Naam
Bericht