Menu
 

Topic:

klassieke homeopathie

Bianca  schreef op: 04-06-2012 08:37:14
Ik zit er over te denken om een afspraak te maken bij een klassiek homeopaat. Heb een hele reeks van vage klachten zoals vermoeidheid, zere spieren, en heel allergisch reageren. Veel niesbuien. Uit de bloeduitslagen komt niets en nu wil verder gaan kijken. Wie heeft er ervaring met een klassiek homeopaat? Ben daar eigenlijk wel benieuw naar.
 
Quote
Navigatie
RE: klassieke homeopathie
Kim  schreef op: 04-06-2012 09:24:27
Wij zijn met onze dochter bij een klassiek homeophaat geweest toen ze veel last had van eczeem.
Na een eerste gesprek gaan ze kijken welk middel geschikt is.
Hier werkte het wel maar voor ons had het 1 groot nadeel. De klachten worden in eerste instantie erger en vervolgens gaat het beter. Dit merkte we ook, echter werden de eczeemklachten zo erg dat dit voor onze dochter niet prettig was. Erg veel jeuk en krabben. Voor ons was dit weer erg moeilijk om aan te zien.
De redenatie van de homeopathie is dat het eruit moet. Dit snap ik maar het was te erg om mee door te gaan. In die periode mochten we het liefst ook niet met de hormoonzalf smeren (waren we sowieso geen voorstander van, daarom gingen we ook verder kijken) om de ergste piek eraf te halen want dat werd het weer naar binnen gedrukt.

Al me al geloof ik wel in de werking. Ik denk dat het voor een volwassene ook wellicht makkelijker is om die periode dat het erger wordt door te komen.

 
Quote
RE: klassieke homeopathie
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 04-06-2012 09:44:46
Kim als het te erg werd had je de homeopaat moeten bellen en dan krijg je dat zelfde middel nog een keer en dan nemen de klachten vrij snel weer af. Dat is mijn ervaring tenminste. De jongste heeft ook klassieke homeopathie gehad vanwege flinke angsten en megadriftbuien. Toen de driftbuien niet meer te hanteren waren hebben we gebeld en kregen we het middel nog in keer dat je verdeeld over een hele dag moet geven. Toen namen de klachten vrij snel af. Helaas heeft het bij ons tijdelijk geholpen. Want zijn weer terug bij af. Alleen de angsten zijn wel beduidend minder, maar niet weg.

Klachten nemen altijd eerst toe als je homeopathie doet, maar dat is juist een teken dat de behandeling aanslaat!
 
Quote
RE: klassieke homeopathie
Alice  schreef op: 04-06-2012 09:49:03
Hier ook alleen maar positieve verhalen.
Ja een beginverergering, maar hoe korter je met de klachten loopt, hoe minder heftig die zijn. Is even door de zure appel heenbijten.

Nicole, het is aan te raden om de behandeling te blijven doen. Als de klachten weer terug komen, moet je gewoon terug gaan naar de homeopaat. Het kan zijn dat het toch niet het goede middel was. Opnieuw in gesprek gaan, kan dan echt helpen.

 
Quote
RE: klassieke homeopathie
Kim  schreef op: 04-06-2012 09:50:57
Nicole, wij hebben regelmatig met de homeophaat gebeld en langs geweest maar zij heeft ons nooit gezegd het middel nog een keer in te moeten nemen op het moment dat de klachten te erg werden.
Maar mss ligt dit ook aan het soort middel wat je krijgt en waarvoor je het krijgt?
Ik weet dat de klachten erger worden en dat dit een teken is dat het aanslaat, maar zoals ik al zei werden te klachten te erg, dit was niet te doen.
Overgigens gaat het nu heel goed met de eczeem. Wij zijn bij Ten Oever geweest, geloof dat jullie daar ook ooit geweest zijn of niet? Hebben jullie hier baat bij gehad?
Je blijft toch zoeken totdat je iets gevonden hebt wat werkt he. En voor de een kan dat iets anders zijn als voor de ander.
 
Quote
RE: klassieke homeopathie
Bloemblaadje  schreef op: 04-06-2012 10:48:06
Ik ben inmiddels 2x geweest met mijn oudste zoon en ik wilde dat ik dat al veel eerder had gedaan. Hij is van een bleek, onzeker, altijd moe, hoofdpijn en buikpijnkind veranderd in een vrolijk, goed slapend, zelfverzekerd en lekker in zijn vel zittend kind. En ik geniet elke dag weer met volle teugen ervan en soms baal ik dat we dit niet eerder hebben gedaan, i.p.v. luisteren naar de huisarts dat dit gewoon bij ons kind hoordt en we moeten accepteren dat hij zich nooit 100% lekker voelt. Ik ga niet zeggen dat het bij iedereen werkt, maar bij hem heeft het heel goed gewerkt! Dus ik vind het zeker het proberen waard!
 
Quote
RE: klassieke homeopathie
Bianca  schreef op: 06-06-2012 08:36:32
Bedankt voor jullie reacties. Heb net toch een afspraak gemaakt en ga gewoon eens kijken of ik er baat bij hebt.
 
Quote
RE: klassieke homeopathie
Blossom  schreef op: 06-06-2012 09:53:24
Google eens op Colloïdaal Zilverwater. Ik heb dat spul nu sinds 3 weken in huis en ben ZO enorm onder de indruk ervan !

Mijn hooikoortsklachten zijn als sneeuw voor de zon verdwenen, mijn dochter had hele erge eczeem op de binnenkant van haar elleboog, dat is ook helemaal over. Het spul werkt voor zo ontzettend veel dingen, gewoon een must om in huis te hebben !
 
Quote
Navigatie


Reageren op klassieke homeopathie
Naam
Bericht