Menu
 

Topic:

Kinderfeestje hoort erbij?

Mamavan2boys  schreef op: 03-06-2012 11:43:06
Ben benieuwd naar jullie meningen. Mijn zoontje is 6 jaar geworden en vraagt zelf niet om een feestje. Vorige jaar wilde hij dat ook niet en wilde wel graag met zijn beste vriendje wat leuks doen, toen zijn we naar Ballorig geweest in de zomervakantie.

Wat vinden jullie, hoort het er gewoon bij en is het echt vreemd als je geen feestje geeft als je kind er zelf niet om vraagt? Of vinden jullie het wel kunnen om geen feestje te geven? Ik twijfel enorm. Hij speelt altijd alleen met zijn beste vriendje over en weer hier en daar thuis, en zelden wel eens bij een ander jongetje. Als ik vraag welke kindjes zou je willen kan hij alleen ze beste vriendje opnoemen.

 
Quote
Navigatie
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Debby1977  schreef op: 03-06-2012 11:44:31
Als je zoontje het niet wilt zou ik het ook niet doen. Het is zijn verjaardag dus zijn keuze. Alleen maar makkelijk voor jou
 
Quote
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Chantal31  schreef op: 03-06-2012 11:50:39
Ja idd als je zoontje het niet wil dan niet doen.
 
Quote
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Tiesmv3jongens  schreef op: 03-06-2012 12:12:25
Hier willen ze ook altijd alleen iets doen met hun beste vriend lekker doen zoals het kind zelf wilt.
 
Quote
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Son  schreef op: 03-06-2012 12:14:16
Lekker doen wat de jarige job zelf wil !!!
 
Quote
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Veerle  schreef op: 03-06-2012 12:16:18
Misschien een mooie gelegenheid om meer vriendjes te maken?
 
Quote
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Nimmie  schreef op: 03-06-2012 12:17:55
Daisy wil ook nog geen kinderfeest Naja prima tijd komt wel weer
 
Quote
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Bernarda  schreef op: 03-06-2012 12:23:23
Toen mijn zoontje 5 werd en dus in groep 1 kwam hebben we een feestje gegeven. hij mocht 4 kindjes vragen en dat was een drama.. hij kon niet kiezen wisselde steeds want mijn zoontje speelt met veel kindjes dus was het heel moeilijk. zelf wou hij eigenlijk geen feestje, een beetje angst denk ik..

dit jaar mag hij kiezen of hij wel of geen feestje wil. het kost gauw 100 euro. (wij zijn naar ballorig geweest en incl. taart en 2 auto's met brandstof was het dus 85 euro)

hij mag van mij ook een extra kado uitzoeken..

 
Quote
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Harleysmama  schreef op: 03-06-2012 12:23:48
Als je zoontje niet wil het ook niet doen. Hier ook geen echt kinderfeestje, maar met zijn beste vriendje en de zusjes van dat vriendje naar Ballorig geweest. Moet zeggen mijn zoon heeft PDD-NOS en voor hem is het al een hele overwinning dat hij uberhaupt naar zoiets druks wil.
 
Quote
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 03-06-2012 12:30:47
Mijn oudste wilde bij 5 jaar een kinderfeestje en vind het geweldig. Nu was het bij haar inde klas altijd al erg veel kinderfeestjes en mijn dochter werd overal gevraagd. Mijn middelste is in april 5 geworden en ze speelt met iedereen heeft geen vaste vriendjes/vriendinnetjes,dat had de oudste wel. En bij haar in de klas is het nog niet echt een hot item. En ze vroeg er zelf niet om en toen ik het vroeg, zei ze mwah ik weet toch niet wie ik moet vragen, doe volgende keer maar mama. Dus oke, prima.
Lekker doen wat je kind zelf wil.
 
Quote
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 03-06-2012 12:37:28
Id lekker doen wat hij zelf wil, je kunt ook met 1 of 2 kindjes iets leuks gaan doen. Het is echt niet raar als hij geen feestje geeft hoor.
 
Quote
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Mieps01  schreef op: 03-06-2012 15:04:06
Ik doe vanaf 4 jr een feestje. Ze worden ook zelf minder uitgenodigd ben ik bang als ze nooit een feestje geven. Met 6 doen de meesten wel een feestje. Dat zou ik jammer vinden. Ik vind een feestje ook een uitgelezen kans om die kindervriendschappen een beetje extra leven in te blazen.drempel naar speelafspraakjes is dan ook meteen weer lager.
Maar ik vind die feestjes ook helemaal leuk. Mijn kinderen ook )
 
Quote
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Nimmie  schreef op: 03-06-2012 15:32:04
Hier heeft daisy al erg veel moeite als er een vriendin komt spelen.
 
Quote
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Mamavan2boys  schreef op: 03-06-2012 15:58:39
Mijn zoontje speelt op school vaak met meerdere kindjes en hij is ook al op 4 feestjes uitgenodigd. Hij speelt ook wel eens bij andere kindjes maar meestal is dat 1 keer en komt dat bij de andere kindjes vandaan. Ik zou het dus niet doen om nieuwe speel afspraakjes te maken, ik vind 1 of 2 x in de week genoeg en dan speelt hij liefst met ze beste vriendje. En hij heeft er zelf ook weinig behoefte aan..

Hij gaat het morgen op school vieren dus wil morgen of wel of geen kaartjes uitdelen..
 
Quote
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Suus  schreef op: 03-06-2012 16:02:00
Ik zou het denk ik toch wel doen. Niet omdat een feestje een must is maar omdat ik mijn kind mee zou willen geven dat het sociaal gezien leuk is je verjaardag te vieren en ik wil mijn kinderen meegeven dat je je nooit op 1 iemand moet focussen.

 
Quote
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Harleysmama  schreef op: 03-06-2012 16:21:50
Suus helaas is het niet voor elk kind weggelegd om dit te doen. Zeker kinderen met autisme doe je er echt geen plezier mee, om ze te dwingen tot het vieren van een verjaardagsfeestje. Tuurlijk hoort een verjaardag leuk te zijn, maar dit zien zulk soort kinderen niet. Mijn zoon wordt onhandelbaar als we dit soort dingen gaan dwingen. Hij heeft zijn feestje gehad op zijn manier en hoe hij het wilde en voor mij is dat meer waard. Dan dat het sociaal gewenst is.
 
Quote
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Myself  schreef op: 03-06-2012 16:25:53
Dan zou ik voorstellen of hij iets leuks wil doen met zijn vriendje voor zijn verjaardag, samen naar een speeltuin en vriendje blijft eten, naar een film of zoiets dergelijks.
 
Quote
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Suus  schreef op: 03-06-2012 17:14:26
Ik heb niet begrepen dat de zoon van TO autistisch is. Dan snap ik dat je het niet op gaat zoeken. Maar als dat niet speelt vind ik het de taak van mij als ouder om hen sociaal gedrag te leren.

 
Quote
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Mieps01  schreef op: 03-06-2012 21:20:11
Sluit me vol bij suus aan. Trouwens, als hij wel met andere kinderen speelt, en ook uitgenodigd wordtdan heeft hij toch wel meer vriendjes dan alleen die ene die bij jou thuis komt. Misschien moet je het je zoon eerst eens vragen wat hij wil. Want alleen dat hij het er nog niet over heeft gehad, of dat jij denkt dat hij alleen dat mannetje gaat opnoemen.. Dat betekent natuurlijk helemaal nog niet dat dat zo gaat gaan.
 
Quote
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Blauwtje  schreef op: 03-06-2012 21:26:14
Ik zou doen wat hij wil. Je kunt m uiteraard vertellen dat het vast leuk en gezellig gaat worden maar als hij echt niet wil..nee dan zou ik dat zo laten. Hij is ook ''nog maar '' 6 he. Wie weet is eht volgend jaar een heel ander verhaal!
 
Quote
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Mafkees  schreef op: 03-06-2012 21:30:38
misschien is hij bang voor het onbekende?
nog nooit zo'n feestje zelf thuis gehad.

ik weet het niet....hier niet aan de orde, hij wil juist té graag is nu al druk met kinderfeestje (is net in maart jarig geweest hahaha)

goed naar je kind kijken is idd het belangrijkste, maar waarom wil hij niet? misschien zit er een reden achter waarmee je hem dus kan helpen.
ik vind het ook wel net als Suus, het is een sociaal gebeuren, andere mensen vieren met je mee, hij mag ook ergens anders komen, dus weet wel hoe dat gaat, misschien zit daar iets dan?
 
Quote
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Mamavan2boys  schreef op: 03-06-2012 21:53:06
Ik heb het hem echt gevraagd hoor, misschien staat het er niet duidelijk

Ik vroeg of hij 5 kindjes wilde opnoemen, maar kwam niet verder dan zijn beste vriendje dus ik namen opgenoemd, na lang door zeuren van mijn kant zegt hij nou doe dan ... maar. Maar hij heeft het er niet over vraagt er niet om en ik moet zeuren om wie er dan zou moeten komen, en vraagt mag ik niet met (beste vriendje) naar de grote speeltuin gaan? Tsja moet ik het hem dan maar opdringen? Volgens de juf is het een enorm sociaal kind dus daar zal het niet aan liggen., iedereen vind hem lief en leuk (zegt de juf) maar hij heeft gewoon enorme lol met zijn beste vriendje.
 
Quote
RE: Kinderfeestje hoort erbij?
Karien  schreef op: 04-06-2012 11:34:25
Ik zou het lekker zo doen zoals hij het wilt hoor...
Ik heb zelf ook weinig met feestjes, doe het wel braaf elk jaar voor mijn zoontje. Hij wilt het zelf ook heel graag.

Eerlijk.....ik vind het een hele opgave om een hele middag een aantal kids te moeten vermaken thuis of om met 6 hieper de pieper kids in een binnenspeeltuin te moeten zitten.

Volgend jaar kijkt hij er misschien heel anders tegenaan en wil hij wel graag een feestje.
Mijn dochter wilde vorig jaar ook geen feestje, en ze werd nog wel 10 jr. Het jaar daarvoor hadden er 2 haar feestje totaal verpest en ze zei: voor mij hoeft het niet meer.
Heb het nog wel geprobeerd om bijv. met 1 of 2 kinderen wat te gaan doen maar ze bleef erbij. Ga ik ook niet pushen.


 
Quote
Navigatie


Reageren op Kinderfeestje hoort erbij?
Naam
Bericht