Menu
 

Topic:

We hebben een woning, hoop ik

Moedervan6  schreef op: 03-06-2012 06:20:25
Ik sta helemaal stijf van de zenuwen. We hebben donderdag een woning aangewezen gekregen. We hadden gedacht dat het heel erg lang zou duren ivm genoeg slaapkamers en een ruime tuin om een unit geplaatst te krijgen. De unit is een aangepaste stuk voor mijn zoontje. Hij krijgt een eigen slaapkamer, badkamer en een uitraaskamer. We hebben veel geluk gehad want normaal in onze situatie zou een woning krijgen heel erg lang duren.

Ik weet ook waar het is en heb via google maps even gekeken van bovenaf. De tuin lijkt erg klein, maar daarin tegen zit er wel een lange oprit en een garage naast het huis. Om de ruimte van de tuin maak ik mij zorgen.
De woon consulente en de opzichter hebben dit huis besproken en volgens hun voldoet dit huis aan het "pakket van eisen" Ze weten hoe groot de unit word. Het maakt mij zo zenuwachtig. Dit huis is zeer belangrijk voor mij.
We wonen nu in een appartement en mijn dochter woont bij mijn moeder, zij komt terug als wij een ruime woning hebben (ze kan eerder komen maar door ruimtegebrek zou zij geen eigen plekje hebben, en dat vind ik wel heel belangrijk)

Woensdag mogen we bezichtigen en laten we hopen dat de opzichter gelijk heeft en dat dit huis genoeg tuin heeft om de unit te plaatsen. Of dat de unit aan de zijkant van de woning geplaatst kan worden. Ohh bah ik ben zo nerveus. Ik droom er zelfs van. Als deze woning niet door kan gaan dan zal het nog wel heel erg lang gaan duren.

 
Quote
Navigatie
RE: We hebben een woning, hoop ik
Moedervan5  schreef op: 08-06-2012 20:29:10
De gemeente wil niet meewerken. We moeten een nieuwe aanvraag doen. Ons werd geadviseerd om maandag naar de nieuwe gemeente toe te gaan en vragen hoe en wat, ook over de nieuwe aanvraag. Gezien ze pas volgende week vrijdag plek hebben, hebben we gebeld. Ze waren erg vriendelijk aan de telefoon, maar diegene die er over ging was er maandag weer. Dus bellen we maandag weer. Maandag ook de woningbouw bellen dat de woning door kan gaan. We blijven erbij dat dit een kans is die je aan moet pakken want een tweede kans is er niet. En we gaan voor die unit vechten. Natuurlijk zijn we enorm teleurgesteld, ook mede dat we dan geen verhuiskosten vergoeding krijgen. En dat Jayden niet direct in zijn aanbouw kan slapen. Maar de aanbouw zal er zeker komen, duurt alleen wat langer.
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Marron  schreef op: 09-06-2012 10:02:00
wat een burocratie weer... jammer dat het altijd via de moeilijke weg moet . Maar gefeliciteerd met je nwe woning en geniet er van!
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Moedervan5  schreef op: 14-06-2012 19:07:25
We zijn maandag bij de andere gemeente geweest en hebben een gesprek gehad. Het kwam erop neer dat we de woning niet mogen accepteren, doen we dat wel dan krijgen we geen aanpassing. Het is ons allemaal verkeerd uitgelegd. Gezien Jayden best achteruit gaat kunnen wij de woning niet accepteren, als Jayden ineens helemaal niks meer kan, dan hangen we. En we zullen vast wel een unit krijgen maar dat gaat een strijd van jaren zijn.

Maar die gemeente kwam wel met een ander aanbod. Een woning die al aangepast is. Daar hoeven alleen maar kleine aanpassingen aan gedaan te worden en dat wil de gemeente dan wel vergoeden. Dus eigenlijk is het alleen maar beter geworden en hoeven we niet zo lang te wachten totdat de woning klaar is want die is al zo goed als klaar
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Maris1974  schreef op: 14-06-2012 21:07:30
Spannend zeg!

Is het ook in S.? Een woning op de begane grond is toch het fijnst hè? Zeker met zo'n groot gezin.

Succes!
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Minou  schreef op: 14-06-2012 21:09:14
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Mama Van Jurre En St
ijn En Joris
  schreef op: 14-06-2012 22:21:55
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Ivy  schreef op: 15-06-2012 09:49:15


Wat fijn!
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Tiesmv3jongens  schreef op: 15-06-2012 09:58:02
O wat fijn voor jullie
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Moedervan5  schreef op: 17-06-2012 07:54:27
We hebben het adres gekregen, we zijn even wezen kijken. Konden er niet in maar zoals wij het gezien hebben, zit er een gigantische aanbouw aan ( ongeveer 15/20 meter) Normaal zou zo'n unit 9 meter zijn voor Jayden dus dit is echt ideaal. De aanbouw is in een L-vorm gebouwd en er zit een ouderslaapkamer bij. Dat houd in dat er boven 3 slaapkamers zijn ( info van de buren ) en beneden 1 en dan nog de slaapkamer waar Jayden zal komen te slapen. De woonkamer is erg klein maar die kun je zeer gezellig maken en een grote keuken waar je een leefkeuken van kunt maken. Dus al met al zijn we weer enthousiast. Ook de huurprijs ligt een stuk lager dan die andere woning. En er zit een zeer grote tuin achter en we kijken uit op alleen maar weilanden. Hoe mooi is dat ? Hier kan niks meer mis aan gaan, iedereen is akkoord. Nu nog bezichtigen met de WMO van de nieuwe gemeente.
Hopelijk is de badkamer groot genoeg want ik heb een tweedehands hoog-laag bad gezien. Jayden krijgt geen indicatie voor een bad ivm zijn epilepsie. Maar Jayden mag graag in bad zitten en het brengt hem veel rust. Misschien zit er wel een bad in maar denk het zelf niet. En zo te zien staat de woning al heel erg lang leeg. Kom maar op met dat huurcontract.
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Moedervan5  schreef op: 17-06-2012 07:55:56
Maris, het is in P. Valt onder gemeente S.
 
Quote
Navigatie


Reageren op We hebben een woning, hoop ik
Naam
Bericht