Menu
 

Topic:

fietsstoeltje kind 3 jaar

Vlindertjes  schreef op: 02-06-2012 21:56:26
Ik ben voor een nieuwe fiets aan het kijken. Mijn jongste dochter van 3 jaar zit nog achterop in een bo bike stoeltje. We zitten nu te twijfelen wat we op de nieuwe fiets zullen doen, toch weer een compleet stoeltje of eentje waarbij je wel een rugleuning hebt zoals de bo bike junior, dus niet meer een echt stoeltje. Iemand ervaring?
 
Quote
Navigatie
RE: fietsstoeltje kind 3 jaar
Mama Van Drie  schreef op: 02-06-2012 22:01:05
Met drie jaar vind ik ze nog wel wat jong voor een bobike junior.
Misschien even wachten met een nieuwe fiets kopen?

En je kan toch gewoon het andere stoeltje er nog even opzetten tot dat ze toe is aan de bobike junior?

Ik zag laatst hier ook een moeder met haar kind ( nog geen vier jaar want zat nog niet op school) die zat ook al op zo'n stoeltje met alleen een rugleuning......ze zette dat kind ook nog niet eens vast met dat gordeltje.....ik vind het vaak vreselijk verbazend dat veel moeders zo onvoorzichtig omgaan met de veiligeheid van hun kind.
 
Quote
RE: fietsstoeltje kind 3 jaar
Vlindertjes  schreef op: 02-06-2012 22:06:38
Ik heb nu een moederfiets met 2 dezelfde bijpassende stoeltjes, dus die fiets is meer waard als ik hem compleet inruil. Er moet dus sowieso wat anders komen voor achterop. Ik koop nu een andere fiets omdat het nu nog met het fietsplan van het werk kan, dus extra voordelig. Als we voor zo'n junior gaan dan zeker wel met heupgordel, want ze moet wel vast zitten. Maar we zijn erg aan het twijfelen want we vinden veiligheid wel belangrijk.
 
Quote
RE: fietsstoeltje kind 3 jaar
Xxx  schreef op: 02-06-2012 22:09:03
Hier een zoon van 4,5 en zit nog in het stoeltje..... Zolang het past gaat hij daar niet uit.
Ligt er natuurlijk ook wel aan hoe groot ze zijn.
 
Quote
RE: fietsstoeltje kind 3 jaar
Mama Van Drie  schreef op: 02-06-2012 22:12:52
Mijn dochter was 5 toen ik zo'n junior stoeltje gekocht heb en in het begin vond ik het toch wel eng, zij ook een beetje want het voelde voor haar natuurlijk ook heel anders als een gewoon stoeltje.

Ik vind het dus best moeilijk, ik snap waarom je dus nu een ander fiets wilt aanschaffen maar kan je de moederfiets er nog niet even bijhouden?
En fiets je vaak? Moet je drukke wegen afleggen etc etc dat zou ik mee laten wegen dan....
 
Quote
RE: fietsstoeltje kind 3 jaar
Mama-van-aimy  schreef op: 02-06-2012 22:16:19
Mijn oudste van 7 en van 5 zitten bij mij wel in de Bobike Jr.

Dan heb ik er ook nog 1 van 3,5 jaar en ik heb haar wel eens geprobeerd op de Bobike Jr. Maar ze zit absoluut niet veilig.

Ik zou het risico niet pakken.

Wat je dan kan doen is eventueel je mamafiets inruilen voor een normale fiets met een Bobike Jr voor achterop er los bij. En dan via marktplaats goedkoop een Bobike aanschaffen. Ik zou echt kiezen voor veiligheid.
 
Quote
RE: fietsstoeltje kind 3 jaar
Vlindertjes  schreef op: 02-06-2012 22:17:52
Ik fiets vaak met mijn meiden naar school. De oudste van 5 fietst altijd zelf, al sinds ze 4 is. In de zomer gaan we 's avonds na het eten nog wel eens een blok om te fietsen, genietend van het mooie weer (als dat er is). We wonen in een dorp en hier kunnen ze vrij snel zelf op de weg fietsen en anders zijn er wel allemaal binnendoor weggetjes.
De moederfiets erbij houden is geen optie, die ruilen we in.
 
Quote
RE: fietsstoeltje kind 3 jaar
Angelique  schreef op: 02-06-2012 22:31:39
ik zou je fiets inruilen voor nieuw inc bobobike jr
lijkt me beter ivm je fietsplan enz
en dan een goedkoper stoeltje voor achterop van bijv hema ofzo halen zon kuipstoel zeg maar
das goedkoper dan nu nog voor korte periode dure bobike kopen
 
Quote
RE: fietsstoeltje kind 3 jaar
Int  schreef op: 02-06-2012 22:36:29
Mijn zoontje zit al vanaf 3,5 jr op de bobike jr. Geen problem hoor. En hij is ook nog klein van stuk.

Ook ik ruilde mijn moederfiets in voor een gewone, en aangezien de oudste (toen 6,5) niet meer in de bobike maxi paste, heb ik de junior op mijn nieuwe fiets gezet. De jongste zat tot die tijd nog meestal voorop, maar op mijn nieuwe fiets heb ik geen voorzitje meer genomen. De oudste fietst toch vrijwel altijd zelf. En als het moet kan zij nu ook nog een keer achterop.

Hier gaat het prima met de junior. De heupgordel moest ik er trouwens wel apart bijkopen. Die zat er niet standaard bij.

Ik zou het gewoon proberen. Gaat het nog niet, heb je zo een stoeltje bijgehaald.
 
Quote
RE: fietsstoeltje kind 3 jaar
Marion  schreef op: 02-06-2012 22:45:07
is zo'n zadelzitje voor voorop niks voor je? ik heb hem ook op mijn fiets en ik vind hem ideaal. de meiden vinden het geweldig
 
Quote
RE: fietsstoeltje kind 3 jaar
Danimvsenna  schreef op: 03-06-2012 09:18:05
Ik zou nog een echt achterzitje kopen. Desnoods gewoon een hele goedkope van MP.

Vind 3 jaar nog best jong voor de bobike JR. Mijn oppaskindje ging pas met 5 jaar over.
 
Quote
RE: fietsstoeltje kind 3 jaar
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 03-06-2012 09:28:04
Mijn zoon van 5,5 zit zelfs nog in de Bobike achterop. Dus ja ik vind 3jr veel te jong!
 
Quote
RE: fietsstoeltje kind 3 jaar
Pacific  schreef op: 03-06-2012 10:44:14
Moederfiets inruilen ompleet met stoeltjes. Nieuwe fiets kopen en via MP een bobike stoeltje kopen, en dan over een ajar of 2 de bobike junior, met 3 jaar zitten ze daar echt nog niet veilig op, zelf niet met gordel. Mijn zoontje vond het zelfs doodeng, dus gelijk niet meer gedaan. Zou het niet doen
 
Quote
RE: fietsstoeltje kind 3 jaar
Vlindertjes  schreef op: 03-06-2012 11:18:55
Ik wil haar niet meer voorop hebben. Heb nu ook geen stoeltje meer voorop. De oudste zit sowieso niet meer achterop, vind ik gewoon te zwaar, die is 23 kilo en fietst dus echt alles zelf.
Ik heb het er ook nog even met mijn man over gehad en denk dat we toch voor een stoeltje achterop gaan ipv de junior. Veiligheid gaat toch boven alles. Maar misschien dat we in de fietsenwinkel ook nog wel even kunnen kijken hoe ze op een junior zit.
 
Quote
RE: fietsstoeltje kind 3 jaar
Vlindertjes  schreef op: 03-06-2012 13:14:15
haha sis, dacht al sinds wanneer heb ik een zoon

Maar ik neig toch ook steeds meer naar een stoeltje.
 
Quote
RE: fietsstoeltje kind 3 jaar
Karin Mv Naomi Amber
Chris
  schreef op: 04-06-2012 12:38:58
Mijn dochter van 3,5 zit ook op een zitje met alleen een rugleuning en riempje. Gaat prima en bij ons is dat omdat in noodgevallen onze oudste van 5 er ook nog op moet passen. Nou moet ik wel zeggen dat mijn dochter van drie soms zelfs langer is dan de klasgenootjes van mij dochter van 5. Mijn dochter van 5 past ook al lang niet meer in een achterzitje van bobike.

Voor voorop hebben wij een qibbel zitje, die zijn iets groter en breder, zodat ook de grote kinderen er lang genoeg in kunnen. Voor achterop zijn ze ook groter, misschien is dat iets voor je. Vind het hele fijne stoelen, zeker omdat onze kinderen groter dan gemiddeld zijn.

 
Quote
RE: fietsstoeltje kind 3 jaar
Vlindertjes  schreef op: 10-06-2012 09:45:49
Het is uiteindelijk toch weer een bo bike stoeltje geworden voor achterop. Hij wilde erg graag mijn moederfiets helemaal compleet hebben dus incl bijpassende stoeltjes en fietsmand en heeft daar ook flink voor geboden waardoor wij dus eigenlijk alles nieuw konden kopen.
 
Quote
RE: fietsstoeltje kind 3 jaar
Evelyne  schreef op: 10-06-2012 14:28:10
Ik heb toen mijn zoon drie jaar was (bijna 4) ook een nieuwe fiets gekocht inclusief zo'n bobike stoeltje. Hij is nu 7 maar heel af en toe zit hij er nog steeds op. Zijn zus zit voorop en hij dan achterop en dat gaat nog prima! Dus ik denk dat je een goede aankoop gedaan hebt, waar je nog jaren plezier van hebt!
 
Quote
Navigatie


Reageren op fietsstoeltje kind 3 jaar
Naam
Bericht