Menu
 

Topic:

Monica Mv 2  schreef op: 31-05-2012 07:05:13
Even vraagje

Mijn man en ik zaten net aan de koffie en hadden het over foto's maken bij ons zoontje.

Met mijn vriendin heb ik dezelfde discussie ook al aan de telefoon gehad. Bij haar in het ziekenhuis (andere ant van het land) doen ze niet zo moeilijk daarover.

Onze kinderarts heeft 3 weken geleden foto's gemaakt van Guus en wil ze nu niet maken vanwege de röntgenstralingen.

Eigenlijk is het wel van belang om te weten hoe het er nu voorstaat maar zij vind die stralingen helemaal niks.

Nu waren mijn man en ik erover bezig net. Is het echt zo ongezond en niet verstandig om binnen 3 weken meedere foto's te maken van de buik?

Ik heb namelijk het idee dat vroeger er veel minder moeilijk over gedaan werd want ik zat om de haverklap zelf bij de röntgen.

Hoe zit dat bij jullie ziekenhuis?
 
Quote
Navigatie
RE:
Mus  schreef op: 31-05-2012 07:53:38
De straling is inderdaad schadelijk voor kinderen, het kan een kankerverwekkende werking hebben. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het geen schade aanricht maar het risico is groter als er veel geröntgt wordt. In ons ziekenhuis röntgen ze alleen maar als het écht nodig is. Dus net zoals jou kinder arts.
 
Quote
RE:
Monica Mv 2  schreef op: 31-05-2012 08:03:10
Thanks Mus

Het probleem is erg ingewikkeld maar wij hebben van haar nog steeds geen goedkeuring om op vakantie te gaan. Ze wil dat as dinsdag met ons bespreking.

En ik heb geen zin in verrassingen en in Oostenrijk in het ziekenhuis te komen. Mijn duits is erg goed maar of dat op medisch gebied ook is, dat weet ik geeneens

Die foto zou dan volgens mijn man wel erg handig en een indicatie zijn. Alleen, zij wil hem niet maken en ik begrijp haar wel.
 
Quote
RE:
Tessa_mv2  schreef op: 31-05-2012 08:04:34
Hoe je het ook went of keert, rontgen is NIET gezond.

Ik werk zelf in een tandartspraktijk en daar maken we ook gebruik van rontgen straling.
Er is de laatste jaren heel veel veranderd en de stralen zijn niet minder schadelijk maar er is veel minder straling nodig om een foto te kunnen maken.
Tenminste.......bij ons in de praktijk.
We maken gebruik van digitale rontgen en gebruiken ca een 10de van toen het nog "gewone" rontgen was waarbij we de foto's nog moesten ontwikkelen in ontwikkelbaden.

Hoe het in een ziekenhuis gaat weet ik natuurlijk niet.
Neem aan dat zij ook met de moderne technologieen mee gaan.
En daarbij, is een foto van de buik natuurlijk van veel grotere orde dan een foto van tanden/kiezen.

Maar als het echt van belang is dat er nieuwe foto's gemaakt worden om te kijken hoe het gaat dan zal de kinderarts die keuze wel maken toch?

En dat je zegt dat jij vroeger om de haverklap bij de rontgen zat zegt niets over hoe het nu is.
Men wist natuurlijk ook nog weer minder over rontgenstraling.

De vrouw van dhr Rontgen is overleden aan kanker.
Dhr rontgen had de rontgen stralen ontdekt en probeerde dit uit op zijn vrouw. Dit is natuurlijk wel heeeeeeeeeeeeeel lang geleden maar toch.
Dit is mijn op een cursus verteld.

De vraag is: Hoe belangrijk zijn die nieuwe foto's voor Guus?
Daarop moet de keuze gemaakt worden wel of niet nieuwe foto's te maken.
 
Quote
RE:
Tessa_mv2  schreef op: 31-05-2012 08:06:58
ik lees nu je 2de berichtje.

Dus eigenlijk is een rongten foto wel handig ivm een vakantie maar niet medisch noodzakelijk?

Niet doen dan
 
Quote
RE:
Monica Mv 2  schreef op: 31-05-2012 08:12:21
Nee de röntgen is niet alleen voor de vakantie, maar zal de keuze voor groen licht wel makkelijker maken.

Uiteindelijk is het om te kijken of hij alweer vol zit of niet
 
Quote
RE:
Tessa_mv2  schreef op: 31-05-2012 08:19:23
Ok, lastige keuze, maar die keuze blijft denk ik liggen bij de kinderarts.
Zij moet de keuze maken, zij is verantwoordelijk.


Mijn gedachtengang is dan, maak een foto vlak voordat jullie op vakantie gaan. Dan zit er in elk geval meer tijd tussen de foto's
Maar dan zit je natuurlijk met boeken enzo.

Wat een gedoe, en jullie willen zo graag lekker even op vakantie! Snap ik helemaal en hebben jullie ook meer dan verdiend en vast ook nodig.
 
Quote
RE:
Mus  schreef op: 31-05-2012 09:07:23
Is het niet mogelijk om een echo van de buik te maken? Snap wel dat je dan niet zulk goed beeld hebt als met een röntgen, maar een indicatie hebben ze dan wel. En nee, ik kan me goed voorstellen dat je op vakantie geen zin hebt in verassingen. Waar gaan jullie heen? In Innsbruck zit wel een hele goede kinderkliniek (ik woon in de buurt), als er wat mocht zijn. Natuurlijk wil je dit niet en wil je dit graag voorkomen maar als er iets aan de hand mocht zijn, en je bent in Tirol, dan kan ik de kinderkliniek aanbevelen. Maar hopelijk hebben jullie dat echt NIET nodig!
sterkte en alvast een fijne vakantie!


 
Quote
RE:
Suus  schreef op: 31-05-2012 12:03:46
Maar als ze 3 weken geleden gemaakt zijn en daarna is hij in het zh geweest om leeg te "maken", dan heeft een foto toch niet zoveel zin? Stel dat hij nu weer vol zit (binnen die 3 wkn dus... dan kan dat dus ook tussen nu en je vakantie gebeuren denk ik?

 
Quote
RE:
Mama2  schreef op: 31-05-2012 12:05:39

Quote Suus:
Maar als ze 3 weken geleden gemaakt zijn en daarna is hij in het zh geweest om leeg te "maken", dan heeft een foto toch niet zoveel zin? Stel dat hij nu weer vol zit (binnen die 3 wkn dus... dan kan dat dus ook tussen nu en je vakantie gebeuren denk ik?



het gaat er meer om dat als guus weer helemaal vol zit de kinderarts het waarschijnlijk niet verstandig vind om dan op vakantie te gaan, ivm de buikpijn en sneller moe zijn enz.
 
Quote
RE:
Suus  schreef op: 31-05-2012 12:07:41
mama2, dat begrijp ik. Daarom zeg ik dus dat als hij nu binnen 3 weken weer vol zit...dit ook kan tussen de foto die je nu wil maken en het op vakantie gaan
 
Quote
RE:
Mama2  schreef op: 31-05-2012 12:08:53
jaaaaaaa oke, ik snap hem
 
Quote
RE:
Beibi  schreef op: 31-05-2012 12:30:33
Ik zou het wel of niet maken van een foto niet zo belangrijk vinden, het is en blijft een momentopname.
Belangrijker zou ik het vinden te weten wat er gedaan kan worden, medicijnen of niet, andere voeding, ik weet niet of er al een diëtiste bij betrokken is? Allemaal dingen die op termijn meer doen dan een foto maken.
Als een arts het nodig vindt, dan is het risico van een röntgenfoto nog altijd minder dan de straling die je vangt bij een wandeling door de bergen.
Succes met je kleine mannetje!
 
Quote
RE:
Monica Mv 2  schreef op: 31-05-2012 14:57:34
Mijn man heeft vanmorgen contact gehad met de kinderarts, ze wil echt tot dinsdag wachten en dan kijken of ze verder moet onderzoeken.

Ook dan pas zullen we te horen krijgen of we op vakantie mogen of niet. Mijn man heeft ook de verzekering gebeld en als we nu annuleren is alles gedekt.

Het probleem is er al veel langer maar het word steeds complexer.

En Suus, ik begrijp je, wij willen gewoon weten of ons gevoel klopt en hij nu al weer dicht zit. Want dan gaan we niet op vakantie.

Mus, we gaan naar Hochpillberg, in de buurt van Schwaz. Als we dus naar een ziekenhuis moeten, moeten we idd naar Innsbruck en niet naar Schwaz heb ik begrepen.
 
Quote
RE:
Kyla  schreef op: 31-05-2012 15:09:45
Starling moet bij iedereen altijd zoveel mogelijk beperkt blijven. Dit noemen ze ook wel stralingshygiene. Alleen in geval van noodzaak dus en daarover verschillen artsen van mening.

Ook nog een opmerking die ik niet kan laten te maken. Digitale rontgen bestaat niet. Het is wel zo dat tegenwoordig de foto digitaal kan worden opgeslagen en ook bewerkt kan worden, zodat een kwalitatief slechte foto, toch nog goed beoordeeld kan worden, bijv. door met contrast te spelen.


 
Quote
RE:
Monica Mv 2  schreef op: 31-05-2012 15:12:12
Nou ik post en de telefoon gaat, was dat de kinderarts.

We hebben nu even gebrainstormd een klein kwartiertje, ze gaat nu met het WKZ bellen en dinsdag babbelen we verder en horen we de rest
 
Quote
RE:
Tessa_mv2  schreef op: 31-05-2012 15:15:10
Kyla, je hebt gelijk digitale rontgen bestaat niet letterlijk nee.
Maar er is mij wel verteld dat de stralingshoeveelheid met de apparatuur voor deze foto's vele malen kleiner is geworden.
Dus dat is wel heel gunstig natuurlijk.

En als je in de bergen wandeld krijg je meer straling en als je in een vliegtuig stapt is het helemaal enorm veel.

Ben het met je eens dat je vorozichtig om moet gaan met rontgenstraling.
 
Quote
RE:
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 31-05-2012 15:17:11
Onde oudste heeft ook regelmatig last van verstopping. Alleen in het begin hebben ze toen een foto gemaakt, daarna nooit meer. Als hij compleet verstopt zit dan kunnen ze dat toch ook voelen? Bij mijn dochter tenminste wel. Tenzij hij alleen helemaal vooraan verstopt zit dat is moeilijk te voelen.
 
Quote
RE:
Mus  schreef op: 31-05-2012 15:29:52
Hoi! Fijn dat je met de kinderarts nog eens gaat overleggen. Nee je moet zeker niet in Schwaz zijn, dat is een klein streekziekenhuis zonder kinderafdeling. Ik woon trouwens 10 km van schwaz af ;-) sterkte en succes ermee nogmaals
 
Quote
RE:
Monica Mv 2  schreef op: 31-05-2012 15:37:34
Nicole, aan voelen hebben we niks. Hij zit altijd verstopt, het gaat om de hoeveelheid die erin zit. En die kunnen ze heel exact meten.

Mijn dochter die had ook last van verstopping maar veel minder erg, haar kinderarts maakte wel om de zoveel tijd een foto. Maargoed, zij had last van verstopping door keutels die achterbleven, dat is bij Guus niet.

Enne Mus, thanks. Ik hoop dat we gewoon mogen gaan en ik innsbruck niet nodig heb.
 
Quote
Navigatie


Reageren op
Naam
Bericht