Menu
 

Topic:

panisch voor tekenbeet

Even  schreef op: 29-05-2012 23:14:50
Ik ben zo panisch voor deze insekten.Afgelopen weekend wezen kamperen op de Utrechtse Heuvelrug en midden in de bossen dus wschl ook veel teken.Ik ben altijd zo bang dat de kinderen zo'n teek op hun lijfje krijgen en ziek ervan worden.Ik controleer ze wel regelmatig maar het zou natuurlijk zomaar kunnen dat ik er eentje mis wanneer ze bijv in het haar zitten en nog heel klein zijn.Ben momenteel ook 27 weken zwanger van nummer 3 en daardoor ook nogeens extra huiverig dat ik er zelf misschien ook eentje zou kunnen krijgen.Ik loop niet tussen takken en struiken maar je weet maar nooit.Over een aantal weken gaan we ook kamperen in Normandie en ook in een bosrijke omgeving en dus weer een risico voor teken.Ik zou bijna geneigd zijn om hiervoor mijn vakantie te annueleren haha.Ik vind het gewoon zo bizar dat zo'n klein insekt zoveel ellende kan veroorzaken en dat je vaak geeneens in de gaten heb dat je er eentje op je lijf heb zitten.
Zijn er meer die hier zo bang voor zijn??

Gr.
 
Quote
Navigatie
RE: panisch voor tekenbeet
Patriciia*  schreef op: 29-05-2012 23:28:34
Ja ik!!! Echt verschrikkelijk! Vorig jaar waren we in Drenthe bij een benzinepomp en onze hond moest even plassen en toen hij terug kwam had hij wel 20 teken op zijn lijf!!!!!!!!!! We kwamen erachter toen we weer op de snelweg zaten. Echt ik dacht dat ik gek werd! En hij zat ook nog achterin bij de kinderen. Heb ik ze 1 voor 1 met een vloeitje opgepakt en uit de auto gegooit. Denk dat ik de kinderen wel 20 keer heb nagekeken. Als ik er weer aan denk krijg ik weer de kriebels.

Als je gaat wandelen in de bossen moet je dan maar shirtjes aan doen met lange mouwen en een lange broek. Je kan ze al in je eigen tuin krijgen. Waarom zijn er geen pipetjes voor mensen?

 
Quote
RE: panisch voor tekenbeet
Karin Mv Naomi Amber
Chris
  schreef op: 29-05-2012 23:35:30
Ik heb er zelf meerdere gehad en mijn dochter heeft er toen ze een maand of was 1 in haar luier gehad, toen schrok ik wel behoorlijk.
Op de een of andere manier houden teken op mij niet, ik vind ze altijd dood, maar bij mijn dochter leefde hij nog. Bij de huisarts wilden ze hem niet weghalen, dus dat moesten we zelf doen en ontsmetten en verder in de gaten houden.
Tot op heden zijn we nooit ziek geworden.
 
Quote
RE: panisch voor tekenbeet
Famke  schreef op: 30-05-2012 07:25:53
Ik heb vorige week een teek in mn kuit gevonden,hij zat vast en juikte de huisarts heeft hem verwijderd en ik heb meteen een kuur van 14 dagen gekregen,dat is standaard zei hij bij een tekenbeet.
Ik ben nergens geweest verder,ja de achtertuin school enz maar niet in het bos of hoge gras,je kan ze dus overal oplopen en ik zou zeker dan een huisarts bellen en een kuur vragen.
Mijn neef heeft dat 10 jaar geleden niet gedaan en die is nu erg ziek,zijn zenuwen zijn aangetast.
Dit is niet obedoeld om je nog banger te maken maar je te waarschuwen altijd om een kuur te vragen als het beestje vast zit!
 
Quote
RE: panisch voor tekenbeet
Slabbertje  schreef op: 30-05-2012 08:36:49
wij hebben stacaravan in de bossen bij de utrechtse heuvelrug en mijn dochter had al met 2 haar eerste teek, die zat zo vast die moest verwijderd worden bij arts, eerst zeiden ze die zweert er wel uit maar ik stond erop dat die weggehaald werd, in de loop der jaren heeft ze nog enkele kleintjes gehad, vreselijk eng maar weinig aan te doen. Zorg dat je altijd goede pincet bij je hebt en na verwijdering schoonmaken met alcohol. Ze is nu 15
 
Quote
RE: panisch voor tekenbeet
Famke  schreef op: 30-05-2012 09:03:16
@slabbertje kreeg je dochter dan geen kuur? Datis tegenwoordig standaard het advies en voorkomt een hoop ellende.
Mijn neef krijgt nu 10 jaar later pas klachten,die heb je niet meteen.
 
Quote
RE: panisch voor tekenbeet
Slabbertje  schreef op: 30-05-2012 09:23:34
nee heeft ze niet gehad toen ik moest opletten of er geen rode ring kwam, ik praat nu over 13 jaar terug he
 
Quote
RE: panisch voor tekenbeet
Even  schreef op: 30-05-2012 09:29:05
Gelukkig ben ik dus niet de enige die bang voor teken is.Onze zoon heeft er weleens eentje gehad toen we in Duitsland waren maar die liep nog in zijn nek en kon ik makkkelijk weghalen.Ik heb gisteravond ook de kinderen nog even nagekeken en heb toch ook maar even onder hun onderbroekjes gekeken want straks zit er eentje in de liezen.Ik zal de komende dgn wel wat vaker op hun hoofd kijken want het schijnt dat ze soms zo klein ziijn dat je ze makkelijk over het hoofd kan zien.
Mijn man heeft gisteren nog op mijn hoofd gekeken maar die zag niets maar of dat nou zo betrouwbaar is haha.Ik moet er maar op vertouwen.Ik ben zelf niet tussen de struiken geweest dus het zal denk ik niet zo'n vaart lopen maar je weet natuurlijk nooit en helemaal nu ik in verwachting ben ben ik extra allert.
Ik snap idd ook niet dat er niet iets voor mensen is om te gebruiken,bijv een pipetje.Je kunt wel Deet gebruiken.Ik denk dat ik dit mee ga nemen wanneer we naar Franksrijk gaan voor de onbedekte delen en voor mezelf zal ik eens informeren bij de apotheek.Kan toch moeilijk wanneer het bloedheet is de kinderen met lange broeken ed laten lopen.
Hier zijn de kinderen ook vaak bezig in de struiken ed en dan controleer ik ze ook altijd.
Bedankt voor de reacties!!.

Gr Ingrid.
 
Quote
RE: panisch voor tekenbeet
Marimammavanalec  schreef op: 30-05-2012 09:31:49
Ik woon in het bos en mijn katen hebben ondakns de druppels in de nek tegen teken altijd wel 1 of 2 teken. Ik heb bij ons nog nooit 1 gevonden.
 
Quote
RE: panisch voor tekenbeet
Bepje  schreef op: 30-05-2012 13:57:48
Ik heb zelf ieder jaar wel minstens 1 teek. Als je de kinderen en jezelf (evt. door iemand anders) goed nakijkt s`avonds en een eventuele teek meteen weghaald komt het meestal wel goed.
Bij Bever zwerfsport hebben ze nu een nieuw dingetje dat een beetje lijkt op een paperclip. Daarmee kun je een teek heel makkelijk wegvegen.
Blijkbaar denken huisartsen verschillend over tekenbeten want ik heb nog mooit een kuur gehad. Vorig jaar nog naar gevraagd omdat er een stukje teek was blijven zitten maar dat hoefde niet zei de huisarts. Ik moest opletten of ik griepachtige verschijnselen kreeg en een ring erom (die verschijnt maar bij de helft heb ik gelezen). Wel ziek geweest nog trouwens maar het kon geen lyme zijn volgens huisarts !?

Inmiddels heb ik er een hoop info over opgezocht en zie het wel. Heel bang ben ik trouwens niet, wel oplettend. Ik draag alleen nog lange broeken en mouwen als ik in het bos moet zijn (moet regelmatig naar een gebouw dat er midden in staat) en de pijpen in mijn sokken en dan nog weten ze me te vinden. Het lijkt erop dat het net zoiets is als muggen, die lusten mij ook heel graag want de rest van de groep mensen die daar ook moeten zijn hebben er veel minder last van.
 
Quote
RE: panisch voor tekenbeet
Nina1  schreef op: 30-05-2012 14:11:14
ook n het gras komen teken voor hoor of als je onder een boom loopt, dus zegt niets over door de struiken gaan ja of nee. Wanneer met niet op de paden blijft: bijv. broekspijpen in sokken, pet opzetten. Kinderen hebben vaker dan volwassenen een tekenbeet op het hoofd.

Wil je niet bang maken hoor TO!
maar je controleert al goed dat is al heel wat!
zorg dat je een tekentang bij je hebt om ze makkelijker te verwijderen. en deet helpt idd. insmeren dus. en verder goed nakijken vooral in de liezen, oksels ed...
mocht je er 1 vinden en weghalen. noteer dan de datum op de kalender zodat je mocht er een kring komen meteen kunt zeggen van die en die datum teek gehad.Desinfecteer het bijtwondje na verwijdering van de teek met alcohol 70% of met jodium
en niet alle tekenbeten hoeven de ziekte van lyme over te brengen. je kunt ook gewoon door een teek gebeten worden en niets krijgen. misschien een geruststelling.

 
Quote
RE: panisch voor tekenbeet
Nina1  schreef op: 30-05-2012 14:14:27
en antibiotica geven ze niet zomaar standaard. ligt een beetje aan hoe groot de teek was, hoe lang hij vast zat en of hij goed verwijderd is.

info komt van de site met info over lyme. lymnet.nl
 
Quote
RE: panisch voor tekenbeet
Ster  schreef op: 30-05-2012 14:34:49
idd ab wordt niet standaard gegeven, verschilt per arts...ab moet je ook niet te vaak hebben, want dan helpt het niet meer. Een teek die binnen 24 uur verwijdert is kan sowieso geen kwaad. Wat je kan doen is preventief knoflooktabletjes (verkrijbaar bij drogist) slikken, door de knoflook in het bloed heb je minder last van teken en muggen. Wij geven onze hond dagelijks van die tabletjes, en bijna nooit een teek, geen vlooien en wormen.
 
Quote
RE: panisch voor tekenbeet
Even  schreef op: 30-05-2012 17:05:01
Vallen teken dan ook uit bomen??.
Ik dacht dat ze daar niet leefden en vooral laag bij de grond zaten.Als ze inderdaad uit bomen vallen dan ga ik geen enkel bos meer in dat weet ik dan wel zeker.
Lekker idee maar niet heus want die dingen zijn wanneer ze ook nogeens heel klein zijn amper met het blote oog waar te nemen en laat staan op een behaard hoofd.

Ik begrijp werkelijk waar niet dat er nog geen vaccin is tegen de ziekte van Lyme.Ik laat dan sowieso de kinderen direct vaccineren.
Voor mezelf ben ik nu vooral huiverig omdat ik in verwachting ben want normaal houdt het mbt mezelf niet zo heel erg bezig.Al zit ik er natuurlijk zelf ook niet op te wachten om de ziekte van Lyme te krijgen.
Kun je het trouwens 2x krijgen of is dat niet mogelijk?.
 
Quote
RE: panisch voor tekenbeet
Bepje  schreef op: 30-05-2012 22:51:30
@Ster: dat wis ik niet van die knoflooktabletten en zou dan echt iets voor mij zijn. Ga je van die tabletten naar knoflook stinken ? Ik eet dat ook heel graag maar niet als ik de volgende dag moet werken.

@To: Vervelend voor je dat je er zo bang voor bent. Toch zou je op een of andere manier er mee om moeten leren gaan, je vindt ze immers op veel plaatsen. Als je het hele gezin s`avonds bij het douchen nakijkt is de kans vrij klein.
De kans op andere narigheden is waarschijnlijk veel groter en je kunt niet alles voorkomen, hoe akelig ook.
 
Quote
Navigatie


Reageren op panisch voor tekenbeet
Naam
Bericht