Menu
 

Topic:

RED Dieet / dieet kinderen bij ADHD

Mama-van-aimy  schreef op: 29-05-2012 20:51:33
Ik ben mij momenteel wat meer aan het verdiepen in het RET-dieet voor kinderen.

Dit dieet gebruiken ze bij kinderen die ADHD hebben.

Wie kan mij meer vertellen over dit dieet of heeft ervaring met dieet en belangrijker nog: Wie heeft er lekkere recepten!



 
Quote
Navigatie
RE: RED Dieet / dieet kinderen bij ADHD
Mama-van-aimy  schreef op: 30-05-2012 09:32:57
Niemand ervaring met een dieet bij kinderen die bijvoorbeeld ADHD hebben?

Ik begreep dat voedingsmiddelen met suikers, kleur, geur en smaaktstoffen veel hyperactiviteit kunnen veroorzaken bij kinderen.

Ik was benieuwd welke voedingsmiddelen ik hiervoor in de plaats kan gebruiken.

Alle tips zijn welkom!!
 
Quote
RE: RED Dieet / dieet kinderen bij ADHD
Anon  schreef op: 30-05-2012 09:41:43
ik heb er zelf geen ervaring mee. wat ik er over gelezen heb is het effectief, maar..... is het heel intensief. Je begint bij een aantal producten en dit bouw je langzaam op totdat je gevonden hebt waar het kind op reageert. Dan zal je dat de rest van je leven uit je dieet moeten houden.... Maar of dat haalbaar is???
 
Quote
RE: RED Dieet / dieet kinderen bij ADHD
Alice  schreef op: 30-05-2012 09:57:26
Ik heb geen kindje met ADHD of iets anders, maar hij krijgt wel zo min mogelijk suiker en andere toevoegingen.

Omdat ik absoluut geloof dat sommige dingen in onze voeding schadelijk zijn, haal ik bijna alleen maar pure en gezonde dingen in huis.
Dus altijd verse groenten, altijd vers fruit, nooit samengestelde producten (bvb kant en klare groentenschotels ofzo) Maak dat allemaal zelf. Is wat meer werk, maar tis ook nog 's veel lekkerder en je weet wat er in zit. Koop ook nooit pakjes en zakjes voor sausen ofzo.

Qua snoep en koek, krijgt mijn zoontje niet veel, maar hij is ook nog klein en geeft er niets om. Als hij mag kiezen tussen koek of fruit, kiest hij fruit. Ik geef hem wel vaker gedroogd fruit als snoepjes, vindt hij heerlijk (gedroogde abrikozen, ananas, banaan, papaya, cranberries, druiven. Wel even de verpakking lezen want sommige merken gooien er rotzooi bij in.
Qua chips.. enkel de zoute chips van bvb Lays zijn vrij van rotzooi. De rest bevat allemaal kleur- en smaakstoffen. Heel vaak zit er e621 in wat gewoon heel slecht is als je er veel van eet.
In de producten zit op zich niet meer dan de toegestane hoeveelheid, maar als jij al die producten op een dag nuttigt, heb je wel teveel binnen.

e621 zit ook in voorverpakt vlees, soms ook in vers vlees, in knakworsten en in zowat alle kant en klare producten (de pakjes en zakjes) en fastfood. Het is een smaakversterker. Het werkt ook verslavend.

Ik zou zeggen, lees de verpakkingen, verdiep je in de dingen die slecht zijn. En koop gewoon zo veel mogelijk vers en puur eten. Af en toe 's zondigen, kan best.
 
Quote
RE: RED Dieet / dieet kinderen bij ADHD
Bepje  schreef op: 30-05-2012 12:10:43
Het red dieet ken ik niet goed, alleen wel eens van gehoord.
Wij proberen zo veel mogelijk kleur en geurstoffen in voedsel te vermijden. Een van onze kinderen wordt helemaal hyper van he laagje dat om smarties en m&m`s zit, aardbeiensaus voor over ijs en in de yoghurt e.d.
 
Quote
RE: RED Dieet / dieet kinderen bij ADHD
Irma Mv T En B  schreef op: 30-05-2012 15:32:39
Ik ken iemand die dat gedaan heeft.
Maar ze zijn er weer mee gestopt te intensief en te weinig resultaat.
Dat mannetje had ook meer dan alleen ADHD.

Zelf heb ik ook en zoon met ADHD hij krijgt van mij geen zoetstoffen.
Wij merken heel veel verschil als hij ze niet krijgt.
Als hij een dagje bij zijn opa en oma is geweest die dit alles maar onzin vinden en hij dus wel zoetstof krijgt is hij veel moeilijker en is het in zijn hoofd ook veel druker zegt hij zelf.
Opa heeft suikerziekte en gebruikt overal zoetstof in en doet dat hij de kleinkinderen ook.
Hij gaat daarom ook niet graag meer naar opa en oma zelfs als hij nee zegt dan zeggen hun valt wel mee.
Hij eet nu ook niets meer bij opa en oma en drinkt daar water hij vind dit niet erg maar ik krijg de volle laag van mijn schoonouders.
Want ik praat de kinderen dingen aan.
Gelukkig sta ik er nu boven.
 
Quote
Navigatie


Reageren op RED Dieet / dieet kinderen bij ADHD
Naam
Bericht