Menu
 

Topic:

maine coon twijfel

Annikamv3  schreef op: 29-05-2012 09:33:37
ik heb van iemand een heel lief aanbod gekregen om een maine coon kitten mee te nemen.
het is z'n vreselijk lief beest zit iedere keer bij mij en maarten achter ons te slapen en komt lekker spelen en hij is zo mooi.

Nu hebben we het aanbod gekregen omdat we er eigenlijk zelf ook vreselijk gek op zijn om hem mee te nemen.

We krijgen zijn stamboom en paspoort erbij.
Alle tests die bij dit soort ras gedaan worden zijn allemaal goed.

Alleen nou twijfelen we.
We hebben ook al 2 boomer hondjes van Maart 2011 zullen ze het accepteren want de Maine Coon word natuurlijk stukje groter.

We twijfelen een beetje ook omdat je op moet letten dat als hij buiten is wel goed in de gaten gehouden moet worden dat hij niet weg loop want het is wel een ras dat gejat gewoon word voor de fok.

iemand ideetjes of tips voor ons?
 
Quote
Navigatie
RE: maine coon twijfel
Harleysmama  schreef op: 29-05-2012 09:37:55
Je kan hem ook gewoon binnen houden. En als hij niet gechipt is, laten chippen. Daarmee verklein je de kans dat hij voorgoed zoek raakt, want nummer is gekoppeld aan jou adres en telefoonnummer. Weet niet of de honden de kat zouden accepteren. Maar dat is dus gewoon uitproberen.
 
Quote
RE: maine coon twijfel
Lin79  schreef op: 29-05-2012 09:39:37
vriendin van me in r'dam zuid laat de maine coon uit aan een tuigje, anders worden ze ook gejat en ze passen niet op de kattenbak die van haar is echt mega!

maar als die kat geen honden gewend is ben ik bang dat t niet gaat werken. mn beagle wordt regelmatig door katten gekrabt aan zn neus omdat ie dan kwispelend aan ze wil ruiken als een kat kwispelt is dat een ander teken dan wanneer een hond kwispelt. maarja is maar net natuurlijk of t samen gaat. kun je m niet eerst op proef hebben om te kijken of t samen gaat? grote doet er niet echt toe he. want mn buurvrouw heeft 2 honden 1 salouki een grote hond en een chiwawa en die kleine is de baas.
 
Quote
RE: maine coon twijfel
Lelie  schreef op: 29-05-2012 09:39:39
Houd je ook rekening met het verharen? Wij hebben 3 ragdolls en in het begin viel het nog wel mee met de haren, maar nu word ik er knettergek van....
 
Quote
RE: maine coon twijfel
Annikamv3  schreef op: 29-05-2012 09:43:04
thanks meiden.

verharen is geen probleem dat doen de boemertjes ook.
scheelt misschien ze zijn allemaal nog jong.

Wij zaten ook te denken aan een tuigje over de tuin te doen zodat hij toch gewoon ook lekker naar buiten kan met ons.
Heb de tuin deur ook in de woonkamer dus ja zomers staat die open.

Keer uit proberen is natuurlijk een optie.

( ben helemaal verliefd erop hihihi toch erg ook )
 
Quote
RE: maine coon twijfel
Marianne_mv4  schreef op: 29-05-2012 16:15:03
Ik zou het gewoon doen, met de hondjes komt dat echt wel goed, ze zullen vanzelf aan elkaar wennen.
 
Quote
RE: maine coon twijfel
Chantalmvsamen  schreef op: 29-05-2012 16:50:22
Ik zou het ook doen. Ze wennen echt wel aan elkaar, al zal dat natuurlijk wel tijd kosten. Wij hebben hier een Jack russel sinds 1,5 jaar en 3 poezen, in het begin dacht ik ojee, maar ze zijn uiteindelijk goed aan elkaar gewend geraakt, ze liggen zelfs tegen elkaar aan haha
 
Quote
RE: maine coon twijfel
3prachtkinders  schreef op: 29-05-2012 16:57:21
Ik had al 2 katten, toen er een hond bij kwam, de hond is bang voor de 2 katten, en later is er nog een hond bij gekomen, en dat gaat ook goed.

De oude kat speelt veel met de jonge hond, en af en toe, is hij het ook beu, krijgt de hond gewoon een lel en een beet, van nu is het klaar.

Maar het spelen ziet er wel grappig uit hoor, loeren om een hoekje, komt de jonge hond er aan, springt de kat boven op hem, of via de bosjes, schrikt de hond er van, om daarna als een dolle achter de kat te gaan....

Enkel de andere kat (poes, noorse boskat) daar hebben alle 2 de honden ontzag voor. Echt ontzag.

En ja, mijn huisdieren sporen niet, maar is wel gezellig
 
Quote
RE: maine coon twijfel
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 29-05-2012 18:21:19
Gewoon doen! De honden zijn nog jong en de kat is nog een kitten, dat gaat 9 van de 10 keer gewoon goed. Niks forceren en ze zelf op ontdekking laten gaan. Zorg wel dat de kat een plek heeft waar ze zich kan verstoppen in het begin.

Wij hadden 2 rottweilers toen we de eerste kat kregen. De kat was toen al 6 maanden en niet gewend aan honden en andersom uiteraard. Hebben het mandje op de bank gezet en de honden er aan laten snuffelen. Het mandje open gezet en de kat er zelf uit laten komen. Na een week ongeveer liep ze al vrolijk rond tussen de honden. Komt echt wel goed.

En een maine coon is een pracht van een kat! We hebben er ook 1 gehad, is helaas maar 1 jaar mogen worden, maar we hadden hem toen van de verkeerde fokker, allemaal zieke beestjes. Ooit willen we weer een maine coon, maar voorlopig nog niet. We genieten nu nog van onze 5 britse kortharen.
 
Quote
RE: maine coon twijfel
Annikamv3  schreef op: 29-05-2012 18:21:24
ahahha.

Lijkt me echt zo leuk.
Ik denk dat die hondjes van mij ook wel het 1 en het ander zullen uithalen tot ze een mep krijgen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op maine coon twijfel
Naam
Bericht