Menu
 

Topic:

uitslag iqtest

Ff Anno  schreef op: 27-05-2012 20:25:47
Onze zoon van 5 jr functioneerd niet goed op school.
volgens de testen op school loopt hij achter op sociaal-emotioneel niveau en zijn spraak is wat onduidelijk.
Dit was voor school de reden om hem door te sturen naar de GGZ voor verder onderzoek.
Hij heeft daar een iq-test gemaakt omdat mijn man en de rest van de schoonfamilie hoogbegaafd is.
Ook hebben we een ontwikkelingsonderzoek gedaan voor eventueel autistisch gedrag.
het ontwikkelingsonderzoek gaf niet echt grote bijzonderheden aan, wat autistische trekjes maar geen duidelijke.

De iq-test daarin tegen......
Hij heeft een iq van 73 (zwak begaafd) met daarin een sterk verschil tussen verbaal en visueel. het verbale is zwak, niet heel gek gezien zijn slechte verstaanbaarheid.
Verder hadden wij deze uitslag niet verwacht. Hij is gewoon echt niet dom.

Omdat wij twijfelen aan de uitslag van de test gaat hij binnenkort naar de (hb)psycholoog van mijn man om hem daar ook eens door te laten lichten.

Wie heeft er een kind met een iq van 73? of ervaring met zulke kinderen?
Misschien zitten wij er compleet naast en blijkt hij inderdaad zwak begaafd
 
Quote
Navigatie
RE: uitslag iqtest
Suzan  schreef op: 29-05-2012 15:04:25
Oei, de term 'de clown uithangen' hebben wij trouwens ook te horen gekregen. Daar was onze zoon nl. wel goed in, in tegenstelling tot zijn schoolwerk. Ook dit is aanzienlijk verbeterd sinds we gestart zijn met behandeling. Fijn dat de juf openstaat om verder te kijken dan enkel de iq uitslag, een goede juf doet dat ook in mijn ogen. Daarnaast zou ik zeker in het traject van de GGZ blijven en vragen om vervolg onderzoek indien de prestaties en gedrag niet verbeteren.
 
Quote
RE: uitslag iqtest
Ff Anno  schreef op: 29-05-2012 19:52:07
de GGZ heeft hem uitgeschreven omdat hij geen psychisch probleem heeft!
Maar met hulp van juf/IB'er/AB'er zou het toch moeten lukken/

Ergens begin van het jaar heeft hij de cito-toets gemaakt, scoren E (erg laag), vandaag heeft hij hem opnieuw gemaakt score C (gemiddels) de juf kwam het me persoonlijk vertellen!
 
Quote
RE: uitslag iqtest
D  schreef op: 03-11-2012 18:06:48
pff mensen trek je niks aan van die intelligentietesten,doe ik ook niet ik ben nu 31 jaar erg veel meegemaakt wordt verstandelijk beperkt genoemd,terwijl ik waarschijnlijk autisme heb,wacht op een onderzoek,maar iq testen zijn momentafnames,ik had vroeger een iq van 75 en heb daar vbo mee gedaan toen dus,trek je niks aan wat de ggz zegt zij sporen zelf niet!!
 
Quote
RE: uitslag iqtest
Mieps01  schreef op: 03-11-2012 19:03:36
Waaron heeft je man zoveel moeite met het automonteur zijn? Ee zijn horden mensen die een hbo opleiding hebben of een academische en die uiteindelijk in een winkel/ een restaurant werken. Ik heb een hyperslimme neef, met geweldige studie resultaten en afgestudeerd in 2 academische studies die nu als ober werkt. Het leven is meer dan alleen opleiding.

Als je kind niks laat zien waaruit blijkt dat hij wel voorloopt, en hij heeft zoveel moeite met het vrwerken van informatie dan zou ik eerst maar uitgaan van de aanname dat deze test klopt. Mijn toen 4 jarige heeft ook eens zo'n test vernaggelt.. Hij wilde niet praten met een dame die 3x zijn naam had verkeerd uitgesproken. Wel deed hij alle opdrachten goed. En in een minimaal tijdsbestek. Ze hebben toen nog eens een extra half uur uitgetrokken met een andere testdame en die pakte het wat anders aan.. En de uitslag was toen ook meteen anders.
Ook mijn jongste is vorig jaar getest omdat hij een sterkte taalachterstand heeft. ( hij heeft nu buisjes en gaat flink vooruit) bij hem zei de dame die de test had afgenomen juist dat hij heel erg slim was en dat het echt alleen spraak was,..
maar hij maakte met 2,5 wel al puzzels van 24 stukjes, kon ondrscheiden wat onder en boven was, een aantal kleuren en vormen benoemen en meerdere opdrachten na elkaar opvolgen Etc..

jullie aanname dat hij slimmer zou zijn haal ik niet uit gedrag maar alleen uit het feit dat jouw man misschien slimmer is dan vroeger werd gedacht.. Dat vind ik gevaarlijk.. want als hij nu echt niet meer presteerd, dan zit het er misschien echt niet in.
 
Quote
RE: uitslag iqtest
Mama_anja  schreef op: 03-11-2012 19:09:11
mijn broertje zit ook laag in zijn iq  moet zeggen ze hebben zij eq enzo ook getest er is een heel dosssier over bekend hij heeft ook adhd en pdd nos 
en woont  in een gezinsvervangd te huis ( beschermd begeleid wonen) hij heeft werk via swv in de groen voor ziening
hij vind iedereen leif en aardig ook al zijn ze  het niet en hij heeft op speciaal basis onderwij gezeten en is 2 keer uit huis geplaatst geweest
en heeft op een arbeidstraining centrum gezeten
 
Quote
RE: uitslag iqtest
Mamami  schreef op: 03-11-2012 19:31:19
Mijn zoon van 8 is afgelopen zomer getest. Verbaal IQ 122 en performaal IQ 86. Een enorm verschil dus wat zich uit in problemen met uitvoeren van taken en het overzicht houden. Daarnaast heeft hij wat specifieke eigenaardigheden waar hij op getest is. (is/speelt graag alleen, pre-occupatie, geen wederkerigheid in communicatie), Hieruit kwam naar voren dat hij Asperger heeft. Niet op alle fronten scoort hij hoog in autisme maar zijn manier van communicatie en sociale aspect is duidelijk Asperger.

Hij zit nu in groep 5 met verrijkingsstof, heeft ergotherapie voor het leren plannen en uitvoeren van taken en SOVA trainig voor het sociale aspect. Inmiddels is hij doorgetoetst met de CITO (hij scoort A+ op cito van zijn groep) en pas midden groep 7 scoort hij een C. Versnellen is geen optie omdat het het disharmonisch profiel niet ten goede komt. Dus hij hoeft voor taal en rekenen alleen maar de moeilijke vragen te doen en mag dan meteen zijn eigen verrijkingswerk doen, daarbij krijgt hij veel materiaal aangeboden om de performale kant te ontwikkelen (puzzels, sudoku,plattegronden maken, Knex). Omdat hij dit niet leuk vind (hij heeft hier moeite mee) en het hem frustreert heeft hij bijna dagelijks enorme driftbuien thuis . Binnenkort starten wij met een cursus omgaan met autisme want het is soms gewoon zo zwaar.

Mijn zoon liet op school perfect gewenst gedrag zien, zijn toetsen waren perfect dus voor hen geen reden tot argwaan. Thuis was hij bijna niet te hanteren en opstandig. Dit was voor ons aanleiding om hem te laten onderzoeken.
 
Quote
RE: uitslag iqtest
Emv3  schreef op: 03-11-2012 20:00:39
Ik wil verder niet uitgebreid reageren maar ik zou je willen aanraden om op het hb kind forum te gaan kijken en dan met name gaan zoeken op onderpresteren.

Je mag me wel pb én hoor
 
Quote
RE: uitslag iqtest
Esther Mv Thomas  schreef op: 01-01-2013 19:18:49
Gemeld
 
Quote
Navigatie


Reageren op uitslag iqtest
Naam
Bericht