Menu
 

Topic:

onzekere zoon van 8

Bezorgde Mama  schreef op: 25-05-2012 19:24:42
Vandaag bij het ophalen bij de BSO gaf een leidster aan dat zij een onderzoekje wilde doen, want ze vindt het belangrijk dat mijn zoon wat extra aandacht krijgt.
Het probleem is dat hij bij problemen met andere kinderen snel naar een leidster toegaat en ook snel in tranen is.
Tegelijkertijd is het een kind dat een echte allemans vriend is (kan eigenlijk altijd goed met andere kinderen overweg), is niet bang in groepen, is niet verlegen, is graag "in the lead" in groepsverband en hij is enthousiast en optimistisch van aard.

Op school hebben we wel eens eerder gehoord dat hij de neiging heeft dominant en druk aanwezig te zijn, maar naarmate het schooljaar vordert is hij rustiger geworden.

Zelf hebben we de indruk dat we een zoon hebben die de wereld erg open tegemoet treedt en daardoor van alles hoort, ziet, ervaart, voelt waar hij vervolgens iets mee wil.
Zijn strategie lijkt te zijn om zichzelf hierbij (vanuit enthousiasme) te overschreeuwen.
Maar onderliggend hebben we het gevoel dat hij gewoon heel onzeker is omdat hij - sensitief als hij is - van alles wel oppikt, maar er niet altijd wat mee kan (want nog maar 8).

De vraag is nu of er daadwerkelijk een probleem is als hij in conflicten hulp zoekt bij leiding op de BSO.
En wat we sowieso kunnen doen om hem te helpen een andere manier te vinden dan zijn primaire neiging om zichzelf te overschreeuwen (waarmee hij natuurlijk ook in conflict kan raken).

Iemand advies? Herkent iemand dit?
 
Quote
Navigatie
RE: onzekere zoon van 8
Bezorgde Mama  schreef op: 25-05-2012 22:41:30
Niemand?
 
Quote
RE: onzekere zoon van 8
Sun  schreef op: 26-05-2012 11:52:29
Als ik het zo lees heb je een hele sociale zoon en gaat alles prima. Je zou hem zelf het stappenplan aan kunnen leren wat veel gebruikt wordt op basisscholen:
Stap 1: negeren
Stap 2: zeg rustig dat hij op moet houden
Stap 3: zeg boos dat hij op moet houden
Stap 4: als je nu niet ophoudt ga ik naar de juf
Stap 5: je gaat naar de juf. Zij neemt actie en geeft eventueel straf.

Eventueel een stap overslaan als het te erg is wat de ander doet (bijv jou pijn doen)


Ik zou iemand van de bso niet zo snel een onderzoekje laten Afnemen. Daar is zij niet voor bevoegd.
 
Quote
RE: onzekere zoon van 8
Chloe Niet Ingelogd  schreef op: 26-05-2012 12:06:09
Ik lees in wat je omschrijft juist niets om je zorgdn om te maken. Een gevoelig en sociaal kind zou ik zeggen. Zou willen dat mijn kinderen zich zo assertief gedroegen.. En hulp vragen is toch juist prima? Een bso leidster - met alle respect- zie ik echt niet als aangewezen persoon om onderzoek te doen. En als jullie zelf als ouders het idee hebben dat hij het moeilijk heeft en dat hij wel onzeker is, dan zou ik daar zelf wat mee gaan doen. Maar zeker niet door een bso leidster onzeker laten maken als er verder geen problemen spelen!
 
Quote
RE: onzekere zoon van 8
Bezorgde Mama  schreef op: 26-05-2012 13:57:45
Dank jullie wel, dit stelt al wel gerust....
Op zich is het een onderzoekje dat nav de jaarlijkse evaluatie op de BSO wordt gedaan. En de leidster vroeg me wel nadrukkelijk of wij ook eens wilden nadenken over enkele vragen, maar dan in de context van thuis, bij vrienden en familie. Om dan vervolgens eens samen te kijken. Ik ben wel overtuigd van de goede intenties en mijn zoon heeft ook wel een goede band met haar.
Maar ja die onzekerheid is er wel en het is soms wel ingewikkeld om hem meer zelfvertrouwen te geven. Was er maar een potje zelfvertrouwen wat je bij wijze van zo kan opsmeren....
Dank voor de geruststelling!
 
Quote
Navigatie


Reageren op onzekere zoon van 8
Naam
Bericht