Roze schreef op: 24-05-2012 22:05:25 |
Ik heb de laatste tijd een paar keer cupcakes gemaakt. Nu hoop ik over een paar weken te bevallen en wil dit keer de perfecte cupcakes maken Op internet lees is erg veel recepten. Wat is nu een goed, makkelijk recept wat niet kan mislukken? Waarschijnlijk doe ik bij de cupcakes die mijn kinderen gaan trakteren muisjes erop. Hoe maak je het beste glazuur of kan je het ook kant en klaar kopen? Voor een deel van de kraamvisite wil ik de cupcakes graag doen met marsepein (of fondant). Bijvoorbeeld een wit rondje met daarop een gekleurd wiegje o.i.d. Welke uitstekers zijn hierbij het beste? Die kunstof of gewoon van koekjes? Wie heeft nog tips voor het werken met marsepein en een mooi glad resultaat? Vriezen jullie de cupcakes van te voren wel eens in, hoe blijft het bakvormpje als het uit de vriezer komt? Volgens mij was dit het even Kortom, ik wil gewoon even alles heel duidelijk weten (of als je een hele goede site weet). Ik ben benieuwd... |
Quote |
Angelique schreef op: 24-05-2012 22:17:04 |
recept heb ik niet gebruik altijd kant en klaar van doker oetker glazuur kan je maken door poedersuiker te mengen met water evt kleurtsofje voor kleur je kan ook kant en klaar glazuur kopen in de meete super markte verkrijgbaar marsepijn en fondant kan je kopen bij jamin of een grotere hobby winkel zoals pippos ofzo of online ik rol het uit met een deegroller en een berg poedersuiker zodat het niet blijft plakken dan uitsteken met gewone koekjes uistekers gaat prima voor ronjes gebruik ik gewoon een glas als je het plat en uitgestoken hebt kan je t even natmaken om de resten poedersuiker eraf te krijgen en dan plakt het ook iets zodat je het ergens op kan bevestigen kan makkelijk in de vriezer hoor werkt perfect blijft ook gewoon mooi wel ff ruim van te vroen eruit halen heeft wel ff paar uurtjes nodig om goed te ontdooien |
Quote |
Tanja Mv J.m.n schreef op: 24-05-2012 22:20:56 |
Ik had voor de traktatie cupcake's van de aldi gekocht er zitten er 8 in een zak . Ik heb de ervaring dat cupcake's zelf maken nooit echt heel erg lekker word die van de aldi zijn erg lekker . De cupecake's heb ik gedipt in gesmolten witte chocolade en daarna in de muisjes bleef erg goed zitten . Vlaggetje met de naam erin en klaar ben je . |
Quote |
Kyla schreef op: 25-05-2012 09:30:01 |
www.deleukstetaarten.nl Ze hebben daar heel handige beschrijvingen, een forum waar je kunt zoeken/vragen kunt stellen en een webshop (ook wel bekend als de hebshop). Het makkelijkste is om een cupcakemix te gebruiken, je hebt ze van een heleboel merken, soezie, dr oetker, ik gebruik meestal die van funcakes. Glazuur is inderdaad te maken met poedersuiker en water, maar ik vind dat meestal niet zo makkelijk werken. Er is ook een recept voor Royal Icing, dat werkt makkelijker, vind ik persoonlijk, dat is met eiwit. Je kunt het aanmaken in verschillende diktes, maar ook kant en klaar kopen. Werken met marsepein is niet zo heel ingewikkeld, uitrollen tot ongeveer 2 cm dikte, poedersuiker gebruiken tegen het plakken. Met warm weer kan het wel wat lastiger zijn ivm plakken. Koekjesuitstekers werken prima, maar er is echt zoveel leuks te krijgen, dus let op je portemonnee Je kunt de cc prima invriezen, ik heb nooit problemen gehad met de papiertjes. Dit was zo even wat informatie, als je meer vragen hebt, roep je maar |
Quote |
Monique1988 schreef op: 25-05-2012 11:48:59 |
ik sluit me bij kyla aan de mix van funcakes is heel goed en super lekker! ipv poedersuiker kan je
ook crisco gebruiken.. het is per persoon verschillend wat je fijn vind om te gebruiken.. ik zou gaan snuffelen bij de leukste taarten.. alleen let idd wel op.. voor je t weet heb je veeel te veel in je winkelwagen |
Quote |
Roze schreef op: 25-05-2012 13:31:50 |
Superrr! Ik ben even gaan kijken bij leukste taarten!! Voorlopig zien jullie mij hier even niet Maar ik kom vast vandaag nog wel even terug voor meer vragen ;-) |
Quote |
Kyla schreef op: 25-05-2012 13:37:12 |
Mijn ervaring is dat poedersuiker fijner is voor marsepein, dat is va zichzelf akl vrij vet door de
amandelolie. Volgens mis i sdat wel heel persoonlijk trouwens... voor fondant gebruik ik wel graag
crisco. |
Quote |
Roze schreef op: 25-05-2012 23:21:33 |
Waar werken jullie liever mee met fondant of met marspein? En waar kan ik het recept voor Royal Icing vinden? Witte chocola smelten is ook een idee. De cupcakes van de Aldi zijn wel handig als 'reserve', maar ik wil graag met leuke ruitjescups ofzo. Ik hoop morgen wat spullen te bestellen. En inderdaad wat is er veel leuks!! Een ontzettend leuke site, met ook mooie voorbeelden zeg! |
Quote |