Menu
 

Topic:

koortslip bij zoon 3,5 jaar

Ano  schreef op: 23-05-2012 14:13:37
Hallo,

Ik wil even een ericht plaatsen met de vraag of iemand van jullie hier ervaring mee heeft.
Onze zoon van 3,5 jaar oud had zondagmorgen opeen 2 blaasjes op zijn lip. Deze werden die dag en de dag erna groter en ik kreeg sterk het vermoeden dat hij een koortslip heeft. Ik heb werkelijk geen idee hoe hij eraan komt. Wij hebben er beide geen last van en ook opa's en oma's of andere familieleden niet. Waarschijnlijk opgelopen op het KDV dan?
Ik baal er in elk geval stevig van, mede omdat hij er de rest van zijn leven natuurlijk niet meer vanaf komt en hij toch al genoeg andere probleempjes heeft op medisch gebied.
Gelukkig lijkt hij er geen last van te hebben.

Mijn vraag is eigenlijk: kan ik er wat aan doen om een uitbraak in de toekomst te voorkomen, of zo weinig mogelijk te laten zijn? Wat erop te smeren en wat vooral niet? Hoe kan ik voorkomen dat hij mijn dochter van net 1 besmet die werkelijk alles in haar mondje stopt. Mijn zoon kwijlt ook nogal met periodes.
Ik heb zoals gezegd geen ervaring met koortslippen en ken ook niemand die ervaring ermee heeft bij kleine kinderen.
Ervaringen zijn dus welkom!

O ja, nu zijn de blaasjes trouwens ingedroogd.

Alvast bedankt!
 
Quote
Navigatie
RE: koortslip bij zoon 3,5 jaar
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 23-05-2012 14:26:42
Ik heb ze ook al van kleins af aan, ben bij dermatologen en al geweest. kreeg medicatie, moest schuren met operatiezeep en zo kan ik nog veel meer opnoemen. Maar wat hier het beste werkt, is gewoon niets aandoen, droogt het het snelste in. Bij zofirax enzo blijft het langer 'nat'is mijn ervaring. Wat bij mij wel goed werkt, is voldoende vit c nemen. 2 jaar geleden had ik over de hele linkerkant van mijn gezicht dus koortsblaren en ben toen weer bij de dermatoloog geweest. En die vertelde dat ik preventief wel antibiotica kon nemen. Maar dat doe ik niet, straks ben ik overal immuun voor. Mijn dochter van 5 heeft ze soms ook en ik doe er niets aan, meestal een goede week en dan is het weer weg. Als we minder weerstand hebben of ik ben gestressed hebben we het meer en bij mij is het ook hormonaal, dus als ik ongesteld moet worden, heb ik het ook heel vaak. Oja en uit de zon, das niet bevordelijk. Succes!
 
Quote
RE: koortslip bij zoon 3,5 jaar
Joltje  schreef op: 23-05-2012 14:46:09
Ze zeggen dat besmetting niet te voorkomen is, maar ik heb zelf veel last van koortsblaren en alleen mijn dochter heeft er heel af en toe last van. Mijn man en de 2 jongens ( nog) niet. Ik heb al vanalles geprobeerd, maar ook mijn ervaring is, niks aan doen....gaat het het snelste over.
 
Quote
RE: koortslip bij zoon 3,5 jaar
Chloe  schreef op: 23-05-2012 15:51:11
mijn kinderen hebben er ook wel eens last van, ook van kleins af aan. Wij hebben het beiden en helaas is besmetting voorkomen dan wel erg lastig. Het is vervelend, maar ook niet meer dan dat. Niets aan doen en verder zoveel mogelijk zorgen voor een goede weerstand is hier voldoende.
 
Quote
RE: koortslip bij zoon 3,5 jaar
Mamaloes  schreef op: 23-05-2012 16:09:07
Sinds ik mijn lippen preventief insmeer met een lippenbalsem met een hoge UV factor heb ik geen koortslippen meer... Normaal gesproken heb ik er zeker 4 per jaar.
 
Quote
RE: koortslip bij zoon 3,5 jaar
Linn03  schreef op: 23-05-2012 17:36:09
Bij die kleine hummeltjes mag je sowieso geen zovirax enzo gebruiken.Vanaf 8 jaar pas geloof ik.
Zelf smeer ik altijd fucidin creme,wondermiddel volgens mijn dokter,en dat beaam ik.hihi.
Maar of je dat bij de kleine ook mag gebruiken durf ik niet te zeggen.
 
Quote
RE: koortslip bij zoon 3,5 jaar
Emv3  schreef op: 23-05-2012 18:40:35
Niet alles gelzen, maar spul wat je voor waterpokken gebruikt helpt ook goed!
Is ong zelfde virus
 
Quote
RE: koortslip bij zoon 3,5 jaar
Veerle  schreef op: 24-05-2012 08:15:10
Is het geen krentenbaard?
 
Quote
RE: koortslip bij zoon 3,5 jaar
Ano  schreef op: 24-05-2012 10:34:06
Dank jullie wel voor de reacties.

@Veerle: ik dacht eerst ook aan krentenbaard (hoopte er misschien wel een beetje op dan is het geen virus dat steeds weer de kop opsteekt bij vermiderder weerstand), maar het zit echt alleen op de lip en blijft bij 2 kleine blaartjes die nu helemaal ingedroogd zijn.

Ik heb er nu ook niks opgesmeerd als alleen wat rescue cream van Bach. Dat werkt altijd wel goed bij wondjes en zo.
Zovirax e.d. weet ik inderdaad niet goed of dat al mag zo jong.

Maar het gaat mij er ook meer om of je iets kan doen zodat hij er niet te vaak last van krijgt en om besmetting met mijn dochter te voorkomen. Maar waarschijnlijk zal dit moeilijk zijn omdat speelgoed e.d. natuurlijk de monden in gaat en ik niet de hele dag er naast kan staan om op te letten. Ik was het nu wat vaker af. Maar verder maar hopen dat ze niet besmet wordt. Helaas is ze net nu wel flink verkouden, dus lagere weerstand...
 
Quote
Navigatie


Reageren op koortslip bij zoon 3,5 jaar
Naam
Bericht