Menu
 

Topic:

schoonmoeder pfffft

Lin79  schreef op: 23-05-2012 11:59:53
mijn eigen ouders zijn nooit bemoeizuchtig geweest. bemoeien zich niet met de opvoeding van mn kinderen enik vind dat fijn. Maar mn schoonmoeder? is totaal het tegenover gestelde en ik erger me dr suf aan!

nu net voor de 2e x woorden wisseling. vorige x kon ik t ook niet meer voor me houden dat was 2 weken terug daarvoor slikte ik alles maar en hield me braaf in maar ik kan t niet meer. nu net weer. Ze belt en ik zeg dat mn dochtertje van 2.5 buiten aan t spelen is met een emmertje water en dr gietertje en de plantjes zo water geeft. Zegt zij: daar ben je toch wel bij? ikke nee ik heb net de baby een flesje gegeven die is nu aan t uitbuiken, af en toe loopt ze naar binnen dat ik de emmer weer moet vullen en ik kijk af en toe om t hoekje. tis geen zwembad maar een emmertje water ( van die emmers die je bij de AH koopt en dan voor 2/3 vol) Zegt ze nouw daar MOET je wel bijblijven straks gaat ze dr met de kop in (nouw mn dochter durft niet eens onder de douche en allen maar in bad omdat ze niet van de sproeier op de hoofd houdt laat staan dat ze dr hoofd in die emmer doet) ikke nee joh wat een onzin tis een emmer geen zwembad dan is t wat anders. Zegt ze: nouw dat kan toch niet bla bla (eeuwige bemoeienis) zeg ik ja schoonmoeders tis een emmer met 100 liter water erin nouw goed! nah en toen hing ze op.
En zo ken ik nog heeeeeeel veeeeeeel scenario's.

ik erger me dr al heel lang aan. soms laat ik de telefoon ook gewoon rinkelen als ik zie dat zij het is. vaak neem ik ook wel op natuurlijk. Maar zelf heeft ze het ook helemaal niet goed gedaan vroeger want mn vriend is grootendeels door zn familie opgevoed omdat zn ouders het te druk hadden met t eigen bedrijf.

Ze geeft commentaar op t eten dat ik maak (we eten hooguit 2 x in de week hollandse pot en dat vind ze te weinig) ze geeft commentaar op mn huishouden ja ik ben nu eenmaal niet zo'n grote poetsmiep als haar en ik strijk niet alles enzo.....maar tis hier niet vies ik doe mn best met 2 kleine kids en een hond. tis alleen wel eens wat chaotish. ook als ze bijvoorbeeld een x onaangekondigd langs komt op zondag en ik mn huiskloffie aan heb geeft ze commentaar op mn kleding. als ik mn haar los heb geeft ze commentaar op mn haar etc etc. ik ben er wel een x klaar mee en wordt er best onzeker van...of ben er onzeker van geworden en dat is niet goed zeg maar. hoe moet ik t aanpakken? iemand tips?
 
Quote
Navigatie
RE: schoonmoeder pfffft
Lin79  schreef op: 24-05-2012 14:16:37
@kim ja hier net zo hoor.

tis een hele andere vrouw dan ik gewend ben. mijn eigen ouders zijn (simpele) bouwvakkers zeg maar en hun waren altijd van 'stand'. dus ze doet een beetje hoog (iedere week naar de kapper om dr haar te wassen en fohnen en dure kleren terwijl ze het al lang niet meer kunnen betalen) en wil dat overbrengen op mij.....maar ik wil helemaal niet zo zijn.

@danielle ja ik weet dat ze dol op dr kleindochters is. En snap ook wel dat ze overbezorgd is (mn vriend had vroeger als baby in de zomer nog een wintermutsje op en een vestje en jasje aan....). Maar ja onze opvoeding en onze keuzes he.

ik zal inderdaad eens samen met mn vriend met haar om de tafel voordat t echt escaleerd bedoel dat is ook niet fijn. Mijn kinderen zien mijn ouders al heel weinig meer omdat die in t buitenland wonen dus wil ze echt niet een oma en opa ontnemen.

 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Caithy  schreef op: 24-05-2012 18:56:03
Hier is mijn vriendin ook dichter bij haar schoonmoeder gaan wonen ivm het oppassen. Nou wat vreselijk!! Ze kwam elke dag langs, niet 1 keer nee wel 3 keer!
Haar vriend heeft er wel wat van gezegd maar ze had gewoon een bord voor haar kop!
Vriendin durfde 's ochtends niet eens de gordijnen open te doen!
Na vreselijke ruzies is haar vriend weggegaan en zij is nu uit het dorp verhuisd, waar zij (Dankzij schoonmoeder nog steeds de roddel van de dag is, want zij is nu weggegaan )

Ondanks alle beloften in het begin dat ze niet elke dag op de stoep zou staan.......
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Lin79  schreef op: 29-05-2012 09:33:57
@caithy oh dat lijkt me vreselijk. gelukkig werkt mn schoonmoeder nog als danslerares dus zal ze denk ik niet iedere dag op de stoep staan.ook is die plaatst een 20 minuten snelweg van haar huis dus wel net te ver om zo steeds op de stoep te staan (denk ik ) ik had het er dit weekend over met mn vriend. ....maarja hij zei we kiezen ook niet voor deze plaats om dichter bij oma te wonen maar om betaaldbaar te kunnen kopen we krijgen niet een hoog genoege hypotheek om hier een eengezinswoning te kunnen kopen. En het moet voor hem nog berijbaar zijn en financieel uit kunnen. ik wou zelf graag in Groningen weer wonen, heb daar veel vrienden en mn broer woont een 20 minutjes van de stad af. hij krijgt volgende maand ook een kleine dus leek me wel leuk wat dichter bij te wonen weer. want ben ooit hier blijven plakken na een studie. maarja mn vriend heeft een vast contract en dat zegt ook wat tegenwoordig.

Nouw zondag weer woorden met oma en dit keer was het mn vriend die woorden kreeg. over de telefoon begon ze weer toen mn vriend heel enthousiast wilde vertellen dat we met zn 4en in een klein zwembadje hadden gezeten heel gezellig. Toen had ze meteen dr mening klaar dat mn dochtertje van 3 maanden dus niet even in het zwembadje mocht op mijn armen (ze vond het wel lekker even afkoelen en t was nog geen 5 min). nahja ik denk dat ze er een eigen beeld bij heeft gemaakt. hij heeft toen gezegd dat ie dat bemoeizuchtige gedrag een x zat was en dat ze de volgende dag mn andere dochter ook niet hoefden op te halen voor een familie feest. tot nu toe heb ik dr ook niet meer gesproken en ben er nu zelf ook wel klaar mee. mn vriend wou gewoon heel enthousiast vertellen dat hij voor de lol ook even zwembandjes om zn armen had gedaan maar daar kreeg die niet eens de kans voor...ik ben er zo klaar mee. ik ben ook aan t kjken of er op andere plaatsen betaalbare woningen zijn maar hier in de buurt krijgen we het niet voor elkaar ben ik bang.
 
Quote
Navigatie


Reageren op schoonmoeder pfffft
Naam
Bericht