Menu
 

Topic:

schoonmoeder pfffft

Lin79  schreef op: 23-05-2012 11:59:53
mijn eigen ouders zijn nooit bemoeizuchtig geweest. bemoeien zich niet met de opvoeding van mn kinderen enik vind dat fijn. Maar mn schoonmoeder? is totaal het tegenover gestelde en ik erger me dr suf aan!

nu net voor de 2e x woorden wisseling. vorige x kon ik t ook niet meer voor me houden dat was 2 weken terug daarvoor slikte ik alles maar en hield me braaf in maar ik kan t niet meer. nu net weer. Ze belt en ik zeg dat mn dochtertje van 2.5 buiten aan t spelen is met een emmertje water en dr gietertje en de plantjes zo water geeft. Zegt zij: daar ben je toch wel bij? ikke nee ik heb net de baby een flesje gegeven die is nu aan t uitbuiken, af en toe loopt ze naar binnen dat ik de emmer weer moet vullen en ik kijk af en toe om t hoekje. tis geen zwembad maar een emmertje water ( van die emmers die je bij de AH koopt en dan voor 2/3 vol) Zegt ze nouw daar MOET je wel bijblijven straks gaat ze dr met de kop in (nouw mn dochter durft niet eens onder de douche en allen maar in bad omdat ze niet van de sproeier op de hoofd houdt laat staan dat ze dr hoofd in die emmer doet) ikke nee joh wat een onzin tis een emmer geen zwembad dan is t wat anders. Zegt ze: nouw dat kan toch niet bla bla (eeuwige bemoeienis) zeg ik ja schoonmoeders tis een emmer met 100 liter water erin nouw goed! nah en toen hing ze op.
En zo ken ik nog heeeeeeel veeeeeeel scenario's.

ik erger me dr al heel lang aan. soms laat ik de telefoon ook gewoon rinkelen als ik zie dat zij het is. vaak neem ik ook wel op natuurlijk. Maar zelf heeft ze het ook helemaal niet goed gedaan vroeger want mn vriend is grootendeels door zn familie opgevoed omdat zn ouders het te druk hadden met t eigen bedrijf.

Ze geeft commentaar op t eten dat ik maak (we eten hooguit 2 x in de week hollandse pot en dat vind ze te weinig) ze geeft commentaar op mn huishouden ja ik ben nu eenmaal niet zo'n grote poetsmiep als haar en ik strijk niet alles enzo.....maar tis hier niet vies ik doe mn best met 2 kleine kids en een hond. tis alleen wel eens wat chaotish. ook als ze bijvoorbeeld een x onaangekondigd langs komt op zondag en ik mn huiskloffie aan heb geeft ze commentaar op mn kleding. als ik mn haar los heb geeft ze commentaar op mn haar etc etc. ik ben er wel een x klaar mee en wordt er best onzeker van...of ben er onzeker van geworden en dat is niet goed zeg maar. hoe moet ik t aanpakken? iemand tips?
 
Quote
Navigatie
RE: schoonmoeder pfffft
M.  schreef op: 23-05-2012 12:03:52
Volop herkenning. Ik negeer het zoveel mogelijk. Laat de telefoon ook vaak gaan als ik zie dat zij het is. Hier ook opmerkingen over de opvoeding, ik vraag me echt af waar zij zich mee bemoeit. Want het kan natuurlijk goed bedoeld zijn, maar de toon waarop doet mijn tenen krommen. Helaas hebben ze het ook altijd op mijn dochter gemunt en nooit op mijn jongere zoontje. Wel lastig dat ze zo dichtbij woont, hier wonen ze op een uur rijden afstand en dat is wel zo ver dat ze alleen op verjaardagen komen, tussendoor komen we wel daar.
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Macife  schreef op: 23-05-2012 12:07:47
hier ook herkenning

maar helaas is het bij ons verder gegaan. we hebben nu geen contact meer met onze schoonmoeder. en de kleine herkent haar niet meer als oma
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Lin79  schreef op: 23-05-2012 13:24:21
@macife: woow dat is ook heftig. hoe lang al geen contact meer dan? en ging dat ook alleen over de opvoeding en je leven?
nouw mn vriend heeft wel eens gezegd dat ze normaal moet doen. we hebben ook een x een poosje geen contact gehad toen ik net zzwanger was van de 2e. Zij was het niet met een 2e zwangerschap eens....tssss waar bemoeit ze zich mee? wij komen net terug van een echo met kloppend hartje en krijg je dat!

@M ze woont ook 45 minuten hier vandaan hoor. maar we willen/wouden wel dichter bij gaan wonen voor als ik straks weer ga werken en dan oppas. maar ben best angstig dat ze dan vaak langs gaat komen. en dat het dan ECHT escaleerd.

Maar hoe trekken jullie je er dan niks van aan? ik wordt best onzeker van al dat commentaar maar dat kan ook t ontzwangeren zijn....
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Flower  schreef op: 23-05-2012 13:34:42
ik herken het deels , hier ook vaak bemoeienis, maar dan achter onze rug om....daar wordt ik pas echt moe van.
voor de rest is het contact goed, maar heel vaak comentaar op ons leven.....dat horen we dan weer via een omweg...
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Kyla  schreef op: 23-05-2012 13:34:48
je moet jezelf niet zo verdedigen. Gewoon zeggen, ik zie er geen probleem in, van mij mag ze, klaar. Niet zeggen het is maar een klein emmertje enz. Gewoon geen ruimte geven voor discussie. Wat ik lees is een bezorgde schoonmoeder, bij wij het misschien wat rot uit d'r strot komt. Dat jouw ouders er zich minder meem bemoeien, komt omdat zij het vertrouwen hebben jou tot een verstandige, verantwoordelijke moeder hebben opgevoed. Jouw schoonmoeder heeft dat helaas niet. Als jij je dan ook nog gaat zitten verantwoorden...

Misschien zit ik er wel 100% naast, haha dat kan. Hier verliep het ook niet zo soepel met mijn schoonmoeder, maar dat is gelukkig helemaal veranderd. Wij accepeteren van elkaar dat we allebei een andere kijk hebben op de opvoeding.

 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Onsjanneke  schreef op: 23-05-2012 13:35:30
Hier ook een schoonmoeder die alles denkt te weten.

Gelukkig vind mijn man het ook vreselijk. En dat maakt het voor mij een heel stuk makkelijker om het van me af te zetten. Ik weet dat hij er ookzo over denkt en we hebben samen de keuze gemaakt onze kinderen op te voeden in de lijn van mijn ouders en niet de zijne.

Mijn schoonmoeder kan het niet laten om daar opmerkingen over te maken, maar ik reageerd daar niet op. Eigenlijk vinden ook al mijn schoonzusjes (ik heb er 6) dat ook, helaas zijn wij de enigen die tegengas geven...soms wel jammer.

Op zich vind ik het niet heel erg om met haar van mening te wisselen over opvoeding, levensstijl etc. Wij weten wel waar we voor gekozen hebbe, vind het alleen raar dat zij daar verantwoording voor wil, die zijn we mi niet verschuldigd.

Wat we nu vooral willen is dat zij die discussie niet aangaat waar de kinderen bij zijn. Of opmerkingen over (de hoofden van) de kinderen maakt. Die beginnen nu wel een leeftijd te krijgen dat ze er wat van meekrijgen. (maar nog te jong om het uit te leggen).

(En dat zijn hele kleine dingen hoor, tegen mn dochter van 13 maanden zei ze laatst: leuk he dat jij een mama hebt waarvan je met je handen mag eten...grrrr ik zit me dan echt op te vreten..dat kind is 13 maanden, heel goed voor haar motoriek EN haar eetlust om het lekker zelf met de handen te doen. En mijn man heeft een behoorlijke deuk opgelopen van alles wat er vroeger NIET mocht...maar daar zijn ze echt blind voor)

Maar ik kan het inmiddels wel van me afzetten hoor. Juist omdat mijn man het met me eens is.

Het is hun probleem dat ze niet kunnen inzien dat er ook andere (en veel leukere) manieren zijn om je kinderen groot te brengen.
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Dani  schreef op: 23-05-2012 13:40:11
hier ook geen contact met schoonmoeder (gelukkig!!) ook de kinderen kunnenhaar zo voorbij lopen zonder dat ze weten wie het is!

en dat zal voor ons ook altijd zo blijven!
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Jomi  schreef op: 23-05-2012 13:52:05
Sorry, maar als jouw dochter op dat moment bij haar is vind ik het geen bemoeienis. Bemoeienis vind ik.het als ze zich met jouw opvoeding bemoeit.
Jij bemoeit je nu met haar in deze situatie
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Minou  schreef op: 23-05-2012 13:56:11

Quote dani:
hier ook geen contact met schoonmoeder (gelukkig!!) ook de kinderen kunnenhaar zo voorbij lopen zonder dat ze weten wie het is!

en dat zal voor ons ook altijd zo blijven!



idem
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Onsjanneke  schreef op: 23-05-2012 13:58:55

Quote Jomi:
Sorry, maar als jouw dochter op dat moment bij haar is vind ik het geen bemoeienis. Bemoeienis vind ik.het als ze zich met jouw opvoeding bemoeit.
Jij bemoeit je nu met haar in deze situatie



Dan moet je even beter lezen. In dit geval bemiet moeder zich zelfs via de telefoon met de opvoeding (dus zonder te zien wat er echt gebeurd)
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Ivy  schreef op: 23-05-2012 14:00:59
Hier een heel goed contact met mijn schoonmoeder. Echt een s schat.
Maar dat is lang niet altijd zo geweest!

In het begin ging het helemaal niet goed tussen ons. Toen onze oudste geboren werd, realiseerde ik me dat zij toch echt de oma was. Heb het toen echt geprobeerd, maar voelde me steeds niet zo geweldig als we contact hadden gehad.

Uiteindelijk ben ik op dezelfde, tamelijk botte, manier gaan communiceren als zij met mij deed. Dat werkte.

Mijn schoonmoeder kan nog wel eens opmerkingen maken, hoor, maar dan maak ik op een beleefde, maar wel heel duidelijke manier kenbaar dat ik het daar niet mee eens ben.

Lin79, misschien dat je ook kunt proberen een andere manier van praten te gebruiken? Botter als zei dat ook is, directer of wat dan ook?
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Kim  schreef op: 23-05-2012 16:22:03
Wat een herkenning! En wat lastig he.
Hier een schoonmoeder die met haar dochter, mijn schoonzus, altijd achter m'n rug om over ons loopt te roddelen.
Als we bij haar thuis zijn zit dochterlief ook altijd daar (sowieso elke dag pfff).
Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen het contact te verbreken, hoewel ik dat soms wel zou willen. We hebben wel het besluit genomen haar niet te laten oppassen op onze kinderen en daar ben ik nog steeds erg blij om. We komen er om de week en zie er elke keer weer tegenop. Zal helaas altijd wel zo blijven. Moeilijk hoor.....
Jij ook sterkte, probeer de opmerkingen zo veel mogelijk te negeren en trek je eigen plan. Het zijn jouw kinderen!
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Kim  schreef op: 23-05-2012 16:25:45
Wat een naar mens trouwens met haar opmerkingen.
Mijn schoonmoeder doet precies hetzelfde, ik ben te dik, ik zie er slecht uit, het huis is niet aan kant........pfffffff
Ik heb heel lang mezelf ingehouden, tegenwoordig ben ik lekker bot terug: 'goh, ik vond van jou ook al dat je er zo slecht uitzag' hihi, wel verlagen naar haar niveau, maar kan het niet meer laten. Het lucht wel op.
Succes!
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Minou  schreef op: 23-05-2012 16:30:23
Oh Kim wat naar! Wat zegt je man hiervan?
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Mb2  schreef op: 23-05-2012 16:33:07
Hier ook zo'n schoonmoeder! Ze heeft altijd wel wat te klagen wat ik niet goed doe. Laatst is ze hier en is het 'Wat zien je tegels in de keuken eruit!' (zat wat opgedroogd water op de tegels achter de kraan, is verder altijd netjes schoon!). Was het zo zat dat ik haar verteld heb dat in het kastje onder de gootsteen een fles allesreiniger stond en dat er vast ook wel een doekje lag, als ze zich er aan stoorde kon ze haar gang gaan. Ze heeft er niks meer over gezegd en ik geloof dat de boodschap inmiddels wel duidelijk is! Ik krijg sinds dat voorval een stuk minder commentaar!
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Minou  schreef op: 23-05-2012 16:35:37

Quote -danielle-:
Hier een heel goed contact met mijn schoonmoeder. Echt een s schat.
Maar dat is lang niet altijd zo geweest!

In het begin ging het helemaal niet goed tussen ons. Toen onze oudste geboren werd, realiseerde ik me dat zij toch echt de oma was. Heb het toen echt geprobeerd, maar voelde me steeds niet zo geweldig als we contact hadden gehad.

Uiteindelijk ben ik op dezelfde, tamelijk botte, manier gaan communiceren als zij met mij deed. Dat werkte.

Mijn schoonmoeder kan nog wel eens opmerkingen maken, hoor, maar dan maak ik op een beleefde, maar wel heel duidelijke manier kenbaar dat ik het daar niet mee eens ben.

Lin79, misschien dat je ook kunt proberen een andere manier van praten te gebruiken? Botter als zei dat ook is, directer of wat dan ook?



sommigen hebben idd een spiegel nodig!

En als het niet tot ze doordringt, hebben ze een plaat voor de kop..
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Suus  schreef op: 23-05-2012 16:53:41
Hier geen contact met schoonmoeder. Ik zou niet opnemen of als ze belt niet in gaan op haar bemoeizucht. Overigens heeft je sm wel gelijk, in een emmer met klein bodempje water kunnen kinderen idd verdrinken.
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Mafkees  schreef op: 23-05-2012 17:13:43
pfff...herkenbaar, alleen 1 voordeel hier: er is al jaren geen contact meer.
o,a door dit soort voorvallen.

zij irriteerde zich aan mij en ik aan haar.

elke keer zei ik maar "jij hebt je opvoed-kans gehad, nu ben ik aan de beurt"

sterkte, het zijn soms afschuwelijk loeders, die schoonloeders
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Lin79  schreef op: 23-05-2012 18:16:57
ja misschien probeer ik ook wel te lief te zijn en alles te proberen te sussen. ik heb het allemaal te lang gepikt...en nu komt het natuurlijk raar over als ik opeens zeg! STOP tot hier en niet verder. ik vond altijd dat mn vriend er maar wat van moest zeggen maar als hij het niet op de manier zegt zoals ik t duidelijk wil maken....ik zei twee weken terug al dat ik een keer klaar was met dat eeuwige commentaar waarop zei zei maar ik geef geen commentaar dan hoef je niet zo boos te doen. Waarbij ik zei nee je moet eens ophouden....bladibla. kort daarna ging ze ook weg naar huis. Maar blijkbaar is het niet over gekomen.

Mn dochter is wel helemaal gek met oma, dus wil dr oma eigenlijk ook niet ontnemen....Maar oma moet wel een x ophouden steeds zo te doen. Zij heeft genoeg fouten gemaakt bij mn vriend zn opvoeding, fouten die ik niet zou maken (medicijnen laag bewaren die hij allemaal opat en in t ziekenhuis terecht kwam, de opvoeding voor 75% aan anderen over te laten omdat ze altijd druk waren met eigen zaak,etc. mn vriend kwam op zn 7e thuis en deed t huishouden en kookte t eten voor zn ouders. dat ze dan opaten als ze savonds laat thuis kwamen toen lag hij al in bed. )

sterker nog vorig jaar stonden ze op een camping aan t water en ze zeiden: laat je dochter maar gewoon rond lopen ze had dan wel zwemvest aan maar dan nog t was diep water ik laat dr daar niet los rond lopen ze was toen 1.5 en al helemaal niet op een camping waar ze zo bij iedereen in de caravan kan lopen. dus langs die grachten bij de camping lopen was geen probleem volgens haar maar een emmertje water is funest? ik vind dat een kromme beredenering.
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Anno  schreef op: 23-05-2012 20:19:49
Waarom ga je als je met haar aan de telefoon bent uitleg geven dat het maar een emmer is?

Als ze er naar vraagt gewoon niet op reageren en als ze doorgaat vertellen dat je niet voor niets niet op haar vragen reageerd en of ze alleen daarvoor belt of dat ze daadwerkelijk iets te zeggen heeft omdat je nog wel meer te doen hebt.

Klaar uit, als ze bij je is en ze geeft commentaar gewoon zeggen als je hier bent gekomen om overal opmerkingen over te maken kun je netzo goed weer gaan want wij voeden ons kind op/doen ons huishouden zoals wij het willen en wat je ook zegt dat zal niet veranderen.
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Jacquelien  schreef op: 23-05-2012 21:03:16
Wat een vervelende situatie. Maar bepaal zelf je grens wat je wel en niet wilt vertellen/uitleggen.

Maar snap ik het nu goed? Wil je dichterbij gaan wonen zodat ze op kan passen als jij weer wilt gaan werken.
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Macife  schreef op: 23-05-2012 23:05:51

Quote Lin79:
@macife: woow dat is ook heftig. hoe lang al geen contact meer dan? en ging dat ook alleen over de opvoeding en je leven?
nouw mn vriend heeft wel eens gezegd dat ze normaal moet doen. we hebben ook een x een poosje geen contact gehad toen ik net zzwanger was van de 2e. Zij was het niet met een 2e zwangerschap eens....tssss waar bemoeit ze zich mee? wij komen net terug van een echo met kloppend hartje en krijg je dat!

@M ze woont ook 45 minuten hier vandaan hoor. maar we willen/wouden wel dichter bij gaan wonen voor als ik straks weer ga werken en dan oppas. maar ben best angstig dat ze dan vaak langs gaat komen. en dat het dan ECHT escaleerd.

Maar hoe trekken jullie je er dan niks van aan? ik wordt best onzeker van al dat commentaar maar dat kan ook t ontzwangeren zijn....



er is veel gebeurt.. heel veel. maar ze bemoeide idd ook heel veel met de opvoeding..alles wat ik kocht was onnodig en dat soort dingen. maar dat is maar een kleine greep.


 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Maris1974  schreef op: 23-05-2012 23:47:06
In een uitzending van Oprah is een keer een verhaal geweest van een kindje ( jaar of 1,5/2) dat verdronken was in een emmer. Was er naar voren in gevallen en kon er dus niet meer uitkomen. Een ongeluk zit in een klein hoekje.....
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Veerle   schreef op: 24-05-2012 08:00:16
Dat emmers gevaarlijker zijn dan je denkt is idd wel zo!

Maar dat bemoeien hoeft ook niet. Maar waarom zou je haar op laten passen als je wil gaan werken? Ik heb bewust KDV gekozen en dat was en is nog steeds heel fijn. Mijn dochter wordt nu 1 dag door haar opgehaald na schooltijd (mijn zoon kdv't nog) en dat geeft al irritatie. Ben echt blij dat ik er verder niks mee heb, laat staan dat ik dan dichterbij zou gaan wonen!
Echt niet doen hoor als het nu al zo opspeelt!
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
-danielle-  schreef op: 24-05-2012 08:08:09
Het is heel lastig, maar je moet je ook beseffen dat je schoonmoeder heel veel van je dochter houdt. En dat is goed. Ook voor je dochter die kennelijk dol op haar oma is.

Als je hier op het forum leest, lees je dat iedereen heel verschillende opvattingen heeft over opvoeden. Logisch dat jouw schoonmoeder en jij daar ook een heel andere visie op hebben.

Zoals je het beschrijft, zou ik denken dat het misschien zou kunnen helpen als je eens goed op papier zet wat je dwars zit. Dan een lijst maken met punten en die eens samen met je schoonmoeder doornemen. Dikke kans dat zij geen flauw idee heeft wat er bij jou speelt.
Misschien ook dat jij dan wat directer (maar wel beleefd en respectvol) kunt communiceren naar haar wat je niet waardeert als het dan toch nog eens voorkomt dat ze je kwetst/irriteert.

 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 24-05-2012 09:43:44
Ik kan een compleet boek schrijven over mijn schoonmoeder, maar ik zal het kort houden

Zij bemoeide zich ook over al mee, niks was goed. Over mijn huishouden heeft ze eens gezellig op een feestje over gekletst (geroddeld) dat het bij ons zo'n bende is en dat haar arme zoon daar in zat. Het is hier echt geen bende hoor, maar ben niet zo'n poetsmiep als zij! Toen dit gebeurde was ik 4 maanden zwanger van onze eerste dochter. Hormonen speelden op. Ik heb haar toen op een fatsoenlijke manier de waarheid verteld, dat ik dit niet pikte. Ze vonden mij achteraf hondsbrutaal en wilden niks meer mij te maken hebben. Inmiddels zijn we bijna 5 jaar verder en nog steeds geen contact. 1 poging gewaagd om het goed te maken, maar ze bleef mij aanvallen en kleineren. Dat was de druppel. Ze willen ook niks met hun 2 kleinkinderen te maken hebben, dat doet mij wel ontzettend veel pijn! Het zijn ook de enige kleinkinderen die ze hebben! Ze hebben hun nog NOOIT gezien! En doen er ook geen moeite voor om hun te leren kennen, terwijl ze weten dat in principe de deur open staat en er altijd te praten valt. Maar hun halen alleen maar ouwe koeien uit de sloot en daar schiet je niks mee op. Ben dus bang dat onze dochters hun andere opa en oma nooit leren kennen. Gelukkig vragen ze er ook (nog) nooit om!
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Caithy  schreef op: 24-05-2012 09:49:28
Die van mij belt regelmatig; dan spreekt ze in; Ik heb gebeld!
Nou dan weet ik dat! Verder bel ik haar niet.
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Lin79  schreef op: 24-05-2012 14:08:31
Ja ons doel is weer naar t noorden te verhuizen in 1e instantie omdat we waar we nu wonen niet kunne kopen we krijgen niet een hoog genoege hypotheek met de nieuwe regels. we huren nu particulier en betalen bijna 700 huur nouw dat kunnen we ook in een huis van onszelf besteden. We komen alle twee uit t noorden dus willen graag terug. ik wil niet te ver van mn broer wonen en mn vriend blijft zn werk wel houden dus zei die ik wil maximaal 40 minuten rijden dus gaan we naar een plek toe te wonen dat ongeveer 20 minuten vanaf oma is en 20 minuten vanaf mn broer en 20 minuten naar de stad waar ik veel vrienden heb wonen. We oreniteren ons nog. Ook zal ik als de kleine iets ouder is toch wel weer aan de slag gaan. als ik dan een KDV kies werk ik meer om de onkosten voor het KDV te kunnen betalen dan voor wat extra brood op de plank. dus dat was de reden dat oma dan wil gaan oppassen. In het noorden zijn de huizen nog betaalbaar.

En ja dat er kinderen verdrinken bij een emmer weet ik. Maar deze emmers zijn zo smal....dr hoofd past er niet eens in. er worden ook kinderen doodgebeten door honden maar onze hond zou dat nooit doen. dus ik laat mn dochter ook alleen spelend met de hond. Hij zou voor een inbreker nog een bakje koffie zetten. overal schuilt gevaar maar als ik de hele dag toe voor alles politie agent moet spelen heb je toch geen leven meer? ik heb nog een baby die ook dr aandacht nodig heeft. Daarnaast kijk ik echt wel regelmatig om t hoekje hoe t gaat in de tuin en kijk uit t raam en als de baby slaapt kom ik er even gezellig bij of de baby gaat mee in de wandelwagen en slaapt daar even.

zoals straks als ze wakker is ga ik met mn dochtertje naar de speeltuin daar laat ik haar echt niet onbeheerd achter dan ga ik mee baby in de wandelwagen klaar. Ze had ook al opmerkingen op mn vriend want als die savonds na t eten de hond uitlaat gaat mn dochter mee ze wil dan de lijn vasthouden en vind dat stoer en is dan trots. Onze beagle loopt dan heel voorzichtig en let goed op dr ....soms valt ze wel maar dat is meer dr eigen onhandigheid. En dat was ook gevaarlijk zij oma, dat was ook niet goed en mn vriend zou niet genoeg opletten....nouw ook allemaal kolder. mn vriend corrigeerd de hond constant van: rustig lopen, let op amber, rustig etc...zodat ie niet gaat trekken. we doen dat ook alleen hier voor op t paadje waar alleen bestemmingsverkeer komt.

 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Lin79  schreef op: 24-05-2012 14:11:07

Quote Jomi:
Sorry, maar als jouw dochter op dat moment bij haar is vind ik het geen bemoeienis. Bemoeienis vind ik.het als ze zich met jouw opvoeding bemoeit.
Jij bemoeit je nu met haar in deze situatie



Mijn dochter op dat moment bij haar???? volgends mij heb je niet goed gelezen......ze is bijna nooit bij haar. en ze was nu dus ook thuis en oma aan de telefoon. Dus ik bemoei met niet met haar! doe dat nooit trouwens
 
Quote
RE: schoonmoeder pfffft
Jacquelien  schreef op: 24-05-2012 14:12:19
Maar als je dan zoveel moeite hebt met je schoonmoeder, hoe kun je er dan voor kiezen om haar te laten oppassen. Dan zal ze zich nog meer met jullie leven moeten bemoeien.....
 
Quote
Navigatie


Reageren op schoonmoeder pfffft
Naam
Bericht