Pino schreef op: 23-11-2011 11:19:42 |
Ok.. Echt iets voor mij.. Op de school van de oudste twee hebben ze morgen een pieten-middag, waarbij ze allemaal spelletjes, knutsels etc gaan doen wat met 5-12 te maken heeft. Ik heb me aangemeld te helpen en... nu ben ik ingedeeld bij het pepernoten bakken! Geen probleem, we zijn met twee moeders dus dat komt vast goed! Alleen nu moeten we het deeg thuis alvast klaar maken! Ik heb alle ingredienten van de juf meegekregen en een recept. Prima! Ik heb het nog nooit gedaan maar komt vast goed, dacht ik... Alleen nu zie ik dat op het recept echt alleen hoeveelheden staan! En ik heb werkelijk geen idee in welke volgorde ik dat door elkaar moet mixen en of het bijvoorbeeld nog in de koelkast moet rijzen (zelfrijzend bakmeel?)... Wie o wie helpt me?! Kan t wel aan de juf vragen, maar dan voel ik me nog veel dommer haha! Ik ben gewoon niet zon keukenprinses! Ik zal de ingredienten ook even neerzetten: 200 gr zelfrijzend bakmeel 100 gr bruine basterdsuiker 80 gr in kleine stukjes gesneden harde boter (?!? dat heb ik nog nooit gelezen in een recept, maar goed...) 2 theelepels speculaaskruiden 2 snufjes zout (hoeveel is een snufje?!) ca. 4 eetlepels melk en dan moet dat alles ook nog eens maal 6 omdat het natuurlijk voor veel kindjes is... |
Quote |
Dani schreef op: 23-11-2011 11:21:13 |
harde boter betekend niet gesmolten boter.. dus gewoon uit de koelkast.. en snufje is tussen 2 vingers beetje zout pakken. |
Quote |
Koelkast schreef op: 23-11-2011 11:21:46 |
alles bij elkaar mikken en mixen en kleine knikkers van maken en dan hop je bakplaat op, heel iets
in elkaar drukken die bolletjes boter op kamertemperatuur! |
Quote |
Pino schreef op: 23-11-2011 11:24:39 |
Tnx meiden! Ja boter op kamertemperatuur leek mij ook al.. Boter uit de koelkast krijg je toch niet gemixt lijkt me? Zon held van een mixer heb ik ook niet hahaha! Tnx Dani voor de uitleg van een snufje zout! Ik geloof dat ik vast en zeker teveel zout had gedaan! En het maken van knikkers mogen de kids doen! |
Quote |
Pino schreef op: 23-11-2011 11:25:19 |
En bewaar ik dat deeg dan in de koelkast of beter op kamertemp? Ik ga het morgenochtend maken en
morgenmiddag moet het mee naar school. |
Quote |
Koelkast schreef op: 23-11-2011 11:25:36 |
harde boter bedoelen ze idd mee niet gesmolten in magnetron ofzo dus niet vloeibaar maar kamertemp
verwerkt idd beter in je mixer |
Quote |
Pino schreef op: 23-11-2011 11:26:03 |
Juf heeft trouwens heel verantwoord blueband gekocht... (room)boter had me lekkerder geleken! |
Quote |
Dani schreef op: 23-11-2011 11:26:19 |
ja op school en in de bakkerij hadden we rijskasten , maar lijkt me niet dat jij die thuis hebt he
haha |
Quote |
Koelkast schreef op: 23-11-2011 11:28:04 |
gewoon morgen beslag maken op het laatst en dan gelijk mee |
Quote |
Pino schreef op: 23-11-2011 11:30:39 |
Nee ik heb geen rijskast Dani! Haha! Enne.. morgen op t laatst maken kan.. maar dan ben ik bang dat het mislukt en ik geen tijd meer heb nieuwe te maken! Dus ik ga het toch echt morgenochtend meteen maken!! Dan heb ik eventueel nog tijd om naar de winkel te sjezen haha! Dus.. koelkast? |
Quote |
Angelique schreef op: 23-11-2011 12:04:47 |
gewoon in de ochtend maken ik zou niet alles verdubbelen maar per portie maken :O steeds als ik verdubbelde dan was het vaak te nat gewoon luchtdichte bak end an in de koelkast word vanzelf weer zachter als de kids er mee aan de slag gaan |
Quote |
schreef op: 23-11-2011 12:18:16 |
Volgens mij als je het meteen goed inwikkelt in keukenfolie, en dan in de koelkast legt dan is het
morgen nog goed te doen. Niet zo los inleggen of in folie want dan word het " oud" |
Quote |
Angelique schreef op: 23-11-2011 12:21:13 | ||
hihihi daarom zei ik alluchtdichte bak dan kan ook nog wel dagje blijven liggen | ||
Quote |
schreef op: 23-11-2011 12:26:37 |
Ow heb jou post over het hoofd gezien, excuse me. |
Quote |
Anne schreef op: 23-11-2011 12:41:17 |
haha ren naar de jumbo, koop een pak van Koopmans kruidnoten daar zitten twee zakjes in, moet je alleen water toevoegen, genoeg voor twee volle bakplaten.. koop je drie pakken en tadaaa.. Kheb trouwens nog nooit gehoord van pepernoten die mislukken haha..dat kan gewoon niet .. koud bewaren ivm de boter doe ik wel trouwens |
Quote |
schreef op: 23-11-2011 12:42:40 | ||
hahaha wedden dat het mij lukt??? | ||
Quote |
Brabbel schreef op: 23-11-2011 12:48:27 |
Ik zou naar de C1000 of de Plus gaan en kant en klare pepernoten deeg halen!! hahaha, weet je zeker
dat het goed komt! Succes! |
Quote |
Pino schreef op: 23-11-2011 12:58:41 |
@angelique, dat is een goeie.. gewoon meerdere kleine porties maken... denk dat ik dat ga doen! heb
toch de hele ochtend! ik ga het trouwens morgenochtend maken en het is voor morgenmiddag, dus het hoeft geen dag te staan! kant en klare mix halen doe ik wel als het mislukt haha!! vind het ook zo zonde van de spullen die juf nu gekocht heeft!! enne.. dat zou mij ook overkomen hoor! iets laten mislukken dat eigenlijk niet kan mislukken!! haha! tnx allemaal!! |
Quote |
Mamaloes schreef op: 24-11-2011 00:08:59 |
Gaat vast goedkomen! Succes! wat oook heel lekker is zijn witte kruidnootjes met gember! Recept staat op de site van Silvo |
Quote |
Pino schreef op: 24-11-2011 12:05:57 |
het is gelukt hoor! nu nog zorgen dat ze vanmiddag niet aanbranden! |
Quote |