Menu
 

Topic:

Welke omafiets met achterzitje

Happysinglemum  schreef op: 17-05-2012 15:35:51
Hoi,

Een auto gaat het echt niet worden, met al die bezuinigingen laten we die maar ff zitten . Nu heb ik een snorrie waar ik overal mee naar toerace, maar niet goed voor mijn conditie.

Ik heb een moederfiets met voorzitje waar ik dolgraag vanaf wil, helaas zit er nu even geen standaard op en de achterband is net weer lek gegaan, die band ga ik laten maken (of maar weer eens zelf proberen ).

Maar nu zou ik dolgraag een goede omafiets willen hebben waar wel een zitje op kan. Ik ben nooit van de merk maar in dit geval, omdat mijn grote dochter ook af en toe achterop moet zitten als ze niet meefietst, moet het een Batavus, Gazelle of Sparta zijn.

Heel graag hoor ik ervaringen!!! Heb net een supermooi knalroze Gazelle gezien, ook nog nieuw voor 325,-. Ik heb al gemaild of ik mijn oude fiets zou kunnen inruilen, ik hoop dat dat wat wordt, maar in de tussentijd zoek ik verder. Ik ben ook op marktplaats aan het zoeken naar tweedehandsjes.

Ben benieuwd!!

Hoeven ook geen versnellingen op, heb vroeger jaren en jaren prima gefietst zonder versnellingen. Heb altijd het idee dat hoe meer dingen er aan zo'n fiets zitten hoe meer er kapot kan gaan dus het liefst zo simpel mogelijk haha, maar wel superstevig.
 
Quote
Navigatie
RE: Welke omafiets met achterzitje
Bepje  schreef op: 17-05-2012 16:33:03
Ik heb een Sparta Granny en ik vind hem heerlijk fietsen. Tot voor kort had ik een zitje voor en achter, nu alleen nog achter en dat past prima. Toen het voorzitje er nig opzat had ik weinig ruimte met opstappen maar daar heb jij dan geen last van.
Toen ik hem kocht heb ik ook de Gazelle omafiets getest maar de Sparta voelde wat steviger, bij een goede fietsenwinkel mag je gewoon proberen.
 
Quote
RE: Welke omafiets met achterzitje
Mv3kids  schreef op: 17-05-2012 17:54:03
Ik heb een oma-fiets met 3 versnellingen.
van Batavus een old dutch.
Voor en achter heb ik een zitje en dat gaat prima.
Zal als ik jou was wel met versnellingen nemen, fiets net wat fijner. Helemaal als je dochter ook achterop moet. Had hiervoor ook een oma fiets zonder versnellingen
 
Quote
RE: Welke omafiets met achterzitje
Mikmvg  schreef op: 17-05-2012 17:57:43
Ik heb een omafiets zonder versnellingen en als ik jou was zou ik wel met versnellingen nemen,vooral als je van plan bent er wat vaker of langer mee te fietsen. Ik heb een beetje spijt dat ik zonder versnellingen heb gekocht, maar ik ben een mooi-weer fietser,dus fiets niet zo vaak....
 
Quote
RE: Welke omafiets met achterzitje
Happysinglemum  schreef op: 17-05-2012 18:34:04
dank voor jullie reacties dames!

Ik vind de Sparta Granny ook geweldig! Vooral die van Oilily! al ben ik daar normaal geen fan van. Ik wil ook graag een fuchsiaroze, die Gazelle die ik zag is dat ook, maar iets minder stevig dus?

Die Batavus ziet er idd ook heel stevig uit.

Mikmvg, wat voor een heb jij? Is het een bepaald merk? Normaal interesseert me dat dus echt niks hoor haha, maar ik lees echt negatieve dingen over goedkope omafietsen vandaar.
 
Quote
RE: Welke omafiets met achterzitje
Bepje  schreef op: 17-05-2012 20:49:55
De Gazelle voelde iets wiebeliger maar zal zeker wel goed zijn, dat verwacht ik tenminste wel van dat merk.
Die goedkope fietsen zijn snel stuk en verroest begreep ik.
Je kunt even op kieskeurig.nl kijken en vergelijken en anders even bij de fietsenmaker gaan testrijden.
 
Quote
RE: Welke omafiets met achterzitje
Mikmvg  schreef op: 17-05-2012 20:58:53
euh...geen idee. Ik heb hem tweedehands en volgens mij is het geen merk,wil morgen wel even voor je kijken. Verder ben ik er heel tevreden mee hoor.
 
Quote
RE: Welke omafiets met achterzitje
Nimmie  schreef op: 17-05-2012 21:05:54
ik heb gewoon een merkloos oma fiets en mijn dochter zit er achter op in een zitje... en hij fietst lekker licht heb er geen spijt van
 
Quote
RE: Welke omafiets met achterzitje
Happysinglemum  schreef op: 17-05-2012 22:14:16
Oké, bedankt dames!

Lena, heb jij versnellingen?

 
Quote
Navigatie


Reageren op Welke omafiets met achterzitje
Naam
Bericht