Menu
 

Topic:

leugen of stoer verhaal??

Nu Even Zo  schreef op: 17-05-2012 07:25:42
mijn zoontje zit al 2 jaar op school. Sinds een tijdje begrijp ik uit zijn verhalen dat als hij iets vertelt over wat hij heeft meegemaakt of iets gekregen heeft hij altijd te horen krijgt dat andere kinderen het mooier groter of nog extremer hebben meegemaakt.

Ik heb zo'n goedgelovig jongetje en soms krijg ik een conflict met hem omdat hij iets wil of beweert wat gewoon niet kan of waar is.. Ik ben altijd blij voor een ander kindje als hij/zij iets moois heeft en wil dat mijn kind ook zo is zelfs als het sterk overdreven is maar het gaat iedere dag zo en ik wil mijn kind wel enigzins een gevoel voor realiteit meegeven. Anders gaat hij straks ook van die rare dingen vertellen.

een voorbeeld is een attractie waar mijn zoontje is in geweest.. hij is niet zo'n durfal en is dan trots dat hij in een botsauto is geweest.. hij vertelde het en met name 1 kindje zegt dan dat hij in een attractie is geweest die voor kinderen van 130 of groter is. kindje is max. 115. hij liegt dus maar maakt mijn kind onzeker. ik wil zo'n kindje niet voorleugenaar uitmaken maar wil ook niet dat mijn zoontje steeds met leugens wordt neergehaald.

nu heb ik wel eens gedacht, "ach mens zeg gewoon fijn voor het andere jongetje, zeg gewoon mooi als je de volgende keer gaat gaan we vragen of je er ook in mag" maar dan stimuleer je toch het gelieg van dat andere kindje?? of is het gewoon één en al stoere verhalen en leugens om maar stoerder te lijken of een leeftijd van 6??


 
Quote
Navigatie
RE: leugen of stoer verhaal??
Marjolein01  schreef op: 17-05-2012 07:36:06
Die dingen gebeuren op die leeftijd. Iedereen heeft het altijd groter, beter, mooier, moeilijker. Probeer je zoontje bij zichzelf te laten blijven. Ik zeg altijd tegen mijn zoontje dat .... ook ..... is en dat hij I. is die I. blijft en dat dit prima is. Het gras bij de buren lijkt altijd groener en soms heb je mazzel en soms heb je pech.
 
Quote
RE: leugen of stoer verhaal??
Anon565  schreef op: 17-05-2012 08:25:04
Eeeeh doen alleen kleuters dat dan???... Ik ken genoeg volwassenen die dat doen.... Jij voedt jouw kind op, daar ben jij verantwoordelijk voor. Hoe ga je zelf om als de buurvrouw aan het opscheppen is..... Dat is iets wat ik mijn kind zou meegeven, maar verder moet je kind er zelf een weg in vinden lijkt mij..

 
Quote
RE: leugen of stoer verhaal??
M&j  schreef op: 17-05-2012 08:59:43
Hoort bij kleuters, fantasie en werkelijkheid lopen nog volledig door elkaar heen, ze kunnen dat nog niet uit elkaar halen.
Ik had hier vorig jaar een aantal kleuters aan tafel na een schoolreisje naar de speeltuin, de verhalen werden steeds wilder en stoerder wat ze allemaal hadden gedaan, waren gewoon tegen elkaar aan het opbieden. In werkelijkheid viel dat allemaal erg mee want ik was er zelf bij. Het is dus geen liegen maar een fantasie die ze nog niet onder controle hebben komt goed en lekker van genieten.
 
Quote
Navigatie


Reageren op leugen of stoer verhaal??
Naam
Bericht