Menu
 

Topic:

Pesten

Life  schreef op: 16-05-2012 23:22:10
Wat een enorme opluchting vandaag zeg...pfffff

Sinds september vorig jaar zit onze jongste zoon ( bijna 5 ) op een reguliere school wat voor hem even wennen was aangezien hij, ivm zijn handicap, alleen nog maar revalidatiecentra van binnen gezien had. peuterschool is dus aan hem voorbij gegaan...

Meteen, in de eerste weken al, kregen wij de melding van zijn juffen ( 2 parttimers ) dat onze zoon nogal veel zou slaan en schoppen en dat dat niet geduld wordt op school etc. en natuurlijk konden wij niet anders dan ze daar gelijk in geven.

Het hele verhaal liep echter van kwaad naar erger tot mijn vrouw en ik zelfs contact hebben opgenomen met een orthopedagoog omdat wij er gewoon niet meer uitkwamen en hij zelf wilde maar niet aangeven waarom hij zich zo gedroeg. Vooral ook omdat onze zoon thuis echt een zachtaardig, lief en zorgzaam ventje is en ook vrienden en familie zagen hem niet anders.

Nu werd ik vandaag gebeld door de intern begeleidster van de school of ik even langs wilde komen want onze zoon zou een ander kind ( 2 jaar ouder ) zo hard geslagen hebben dat deze nu twee losse tanden had ( ps: groeit weer vast hoorde ik gelukkig ).

Dus ik naar die school toe en voordat ik de school zelf in liep rende mijn middelste zoon op me af, welke ook op die school zit, en vertelde mij dat hij vanuit zijn klaslokaal had gezien dat twee jongens uit een andere klas onze zoon in de bosjes hadden geduwd in de pauze en hem zouden hebben bespuwt .

Nu begreep ik er niets meer van dus ik naar die begeleidster en trof daar tevens ook iemand aan van de directie. En wat blijkt nou ??? Onze zoon werd al die tijd gepest door die twee en nog wat anderen en hij heeft zich alleen maar verweert . Een meisje uit de klas van de jongen met losse tanden was dat net daarvoor komen vertellen en die jongens hadden inmiddels al opgebiecht .

8 maanden stress om niets dus ( nou ja... om de verkeerde redenen ) en al die tijd heeft het ventje zich dus alleen maar verweert !!! Nou sorry hoor... maar ik vind dat dit al veel eerder had moeten opgevallen door een juffrouw o.i.d. . Met alle respect voor leerkrachten, want wij hadden tot nu toe alleen maar positieve ervaringen.

Voor de goede orde... ik ben geen voorstander van fysiek geweld, integendeel zelfs, maar stiekum was ik toch wel heel even ENORM trots op mijn eenarmige-bandiet hoor.

Heerlijk... zo'n site waar je dit alles op weg kunt schrijven .
 
Quote
Navigatie
RE: Pesten
Patriciia*  schreef op: 16-05-2012 23:30:27
Ow dat meen je......dat arme jongetje heeft al die tijd niks durven te zeggen

Maar wat goed dat jullie nu weten wat er aan de hand is en dat het niet aan hem ligt. Nu maar hopen dat het pesten snel is afgelopen. En nee slaan is niet altijd de oplossing, maar vind het idd. wel heel goed dat hij voorzichzelf is opgekomen al die tijd.

 
Quote
RE: Pesten
>monique  schreef op: 17-05-2012 00:07:59
snap dat je trots bent hoor, zou ik ook zijn.

wel stom dat die juffen dat niet eerder in de gaten hadden zeg of dat 1 van de kinderen uit de klas niet eerder iets gezegd heeft.
ach ja, gelukkig weten jullie nu hoe het echt zit.
 
Quote
RE: Pesten
Marjolein852  schreef op: 17-05-2012 00:28:34
Geluukkig dat het op school duidelijk is, dat je zoon niks 'verkeerd' heeft gedaan.
 
Quote
RE: Pesten
Life  schreef op: 17-05-2012 20:15:30
Ach, hij zal vast geen heilig boontje zijn daar maar ik ben wel heel blij dat de negativiteit rond om hem nu uit de wereld is.
 
Quote
RE: Pesten
Minou  schreef op: 17-05-2012 22:03:49
Arm mannetje..dan zijn 8 maanden wel lang zeg..

Hopelijk kruipt hij niet in zijn schulp en vlijft hij van zich afbijten. Ik ben ook niet van het fysieke "geweld" maar als mijn ( gevoelige) meisje zo gepest zou worden en het "stop hou op" werkt niet, dan mag ze van mij een schop geven...

Gelukkig is het niet aan de orde.

Blij dat het uit de wereld is, maar het heeft wel lang geduurd (vanuit school).
 
Quote
RE: Pesten
Marjolein852  schreef op: 17-05-2012 23:58:24
Jongentjes behoren ook geen heilige boontjes te zijn toch?

die van mij (de liefste van de 3) kan ook ondeugend zijn.. (volgens de juf dus, hahahaha)
 
Quote
RE: Pesten
Life  schreef op: 18-05-2012 11:27:31

Quote marjolein852:
Jongentjes behoren ook geen heilige boontjes te zijn toch ?



Meisjes ook niet hoor... Het is juist onze oudste ( een meid dus ) die hier de meest pit heeft haha
 
Quote
Navigatie


Reageren op Pesten
Naam
Bericht