Menu
 

Topic:

boos...moet ff verhaal kwijt

Krumelke  schreef op: 16-05-2012 14:40:57
moet ff mijn verhaal kwijt. ben heel erg boos (ruim 37 wkn zwanger ook dus hormonen spelen ook zeer zeker mee).

enkele weken geleden hoorden we dat onze zoon (4 en 6 mnd) waarschijnlijk zijn a diploma niet haalt binnen de gestelde tijd (garantie van het zwembad, elke les extra die hij nodig heeft kost ons niets). hij vond het lastig om de combinatie met zijn armen en benen te maken. we hoorden dit toevallig tijdens een kijkles.
we hebben toen gelijk gezegd dat hij met papa (gezien mijn zwangerschap) wekelijks extra ging oefenen.
dat doen we nu dus al 3 wkn en het gaat aardig zegt mijn man.
afgelopen weekend tijdens een door het zwembad opgelegdde extra zwemles kreeg iedereen op 2 kindjes na de volgende sticker. onze zoon dus niet, dus blijven we extra oefenen.
maar om een idee te krijgen hoever hij is voor die sticker ben ik vandaag gaan bellen met het zwembad.
nou wat ik toen hoorde.....


mijn zoon snapte en kon er niets van en hoorde eigenlijk helemaal niet meer in dit groepje en moest eigenlijk groep terug naar het ondiepe want nee hij kon er niets van.

hierop reageer ik verbaasd dat ze al 2 maanden in het diepe zwemmen (gedeeltelijk zonder zwemvest) en dat hij tijdens het oefenen met zijn vader het ook redelijk goed doet (wel stijfjes nog).

ze (hoofd zwemles) zou nog met de zwemjuf van mijn zoon overleggen en dan hoorden we nog wel hoe het er voor stond.


ben zo boos....als ik niets gevraagd had had ik niets geweten en hadden ze ook niets gedaan en maar aangemodderd. daarbij was het 3 wkn geleden nog hij haalt het misschien niet in de termijn, maar blijf komen want hij heeft garantie dat de extra lessen op kosten van zwembad zijn. en nu 3 wkn later waarin een extra zwemles en 3x extra zwemmen oefenen met papa hoor ik omdat ik er zelf achteraan bel dat hij het helemaal niet kan.

dat een kind van 4 nog motoriek mist om te kunnen zwemmen is prima, dat mijn kind daarbij hoort is ook niet erg. als hij het gezien zijn motoriek/leeftijd nog niet kan is het prima. niks mis mee. er is geen dwang om dat diploma te halen wat ons betreft.
maar dat ze ons niet gewoon vertellen hoe het zit dat kan niet wat ons betreft. en dan zeker ook nu nog zeggen ja eigenlijk.....nee niks eigenlijk als jullie als zwemjuf iets constateren moeten jullie handelen en ouders bellen van goh het gaat niet helemaal volgens planning dus zetten we hem groep terug. niets mis ee prima als hem dat helpt.

sorry heel verhaal, maar ben echt boos dat ik dit op zo'n manier moet horen. wat ik hiermee wil, gewoon ff mijn verhaal kwijt. elke reactie is welkom en prima.

we gaan nu vrijdag naar het extra zwemuurtje van het zwembad zelf en hopen dan meteen te horen hoe en wat nu en dan willen we wel aankaarten dat communicatief dit heel heel slecht is.
 
Quote
Navigatie
RE: boos...moet ff verhaal kwijt
Bartje  schreef op: 16-05-2012 15:13:27
ja het is niet netjes hoe ze het hebben aangepakt.kun je niet even er mee stoppen, hier raden ze ercht aan om er mee te beginnen als ze echt 5 jaar zijn geweest.en dat is echt voor de motoriek en de kracht
 
Quote
RE: boos...moet ff verhaal kwijt
Boterbloem  schreef op: 16-05-2012 15:17:43
Kan me best voorstellen dat je baalt hoor! Wij hadden laatst kijkles en deze juf schreeuwde de hele tijd. Op zich niet erg, maar dan moet je wel duidelijk zijn. Maar de ene keer schreeuwde ze: Tomas, Tomas!! en dan ging hij door, kwam hij uit het bad dan zei ze: ik riep je toch? Waarom luister je niet. De volgende keer riep ze Tomas! Hij draait zich om, roept ze: ja, moet je wel doorzwemmen! Ik was zo verbaasd! (inclusief de andere moeders).

TOen we vroegen hoe hij het deed kwam er ook een heel verhaal dat hij nooit luisterde, gewoon zijn eigen gang ging enzovoort. Ik was gewoon uit het veld geslagen, gebeurd bij mij niet snel

Komt het overeen met mijn zoon? Absoluut! Maar waarom vertellen ze dat dan niet even? Dan kan ik er thuis ook wat aan doen. Ik had haar zo kunnen vertellen dat mijn zoon niet zou luisteren bij deze aanpak, want hij heeft duidelijkheid nodig. Krijgt hij dat niet dan gaat hij idd zijn eigen gang, dan gaat hij ipv door het gat eens kijken of hij er langsheen kan enzovoort. Reden? Juf wordt toch wel boos, wat ik ook doe. En dat was precies wat hij nu ook zei.

We hebben een stukje op video opgenomen van zijn zwemmen en daar hoor je het schreeuwen ook echt op en de onduidelijkheid. Zo jammer! Want het is gewoon een goede zwemjuf kwa techniek! Alleen mist ze gewoon net die touch met kinderen. Hij is nu een bad verder (simpelweg doordat ik hem heb uitgelegd dat hij toc heven moet luisterne ondanks dat hij de juf soms niet begrijpt, dan moet hij het gewoon vragen wat ze wil als hij twijfelt) en dit is het laatste bad. Nog even B en dan is het klaar.

Maar het is idd frustrerend. Ik vraag me af in hoeverre er echt contact is met ouders bij zwemles. Hier volgensmij alleen met de kijkles. Ivm luiheid heb ik er nog niet naar gevraagd, misschien ook niet slim...
 
Quote
RE: boos...moet ff verhaal kwijt
Mafkees  schreef op: 16-05-2012 15:39:13
kan me voorstellen dat je boos bent, het lijkt nu zo uit het niets te komen.

ik ben sowieso klaar met de zwemles en zwembad in algemeen.
wat een onprofessioneel zooitje toch. hier vaak een wisseling van meester of juf.
hier mag je er dus altijd bij blijven en dat doe ik ook, maar elke week weer onduidelijkheid en zelfs op mijn vragen geen duidelijk antwoord.

ik kijk het nog even aan en denk er hard over om een ander zwembad te kiezen.
ook hier zijn we klant!
 
Quote
RE: boos...moet ff verhaal kwijt
Krumelke  schreef op: 16-05-2012 15:41:42
stoppen kan niet. althans we hebben zo'n pakket waarbij garantie gegeven wordt voor a diploma. de extra lessen zijn op kosten van het zwembad. en gelukkig heeft mijn zoon er nog plezier in dus dat is het belangrijkste.

hier wordt hij ook soms fout aangesproken qua naam. zitten 2 kindjes met bijna gelijke naam. zo storend.

boterbloem, ook slecht inderdaad dat er geshreeuwd wordt. hier wordt er wel heel streng gesproken vaak. maar ja de kinderen doen eht er niet minder om.

snap niet dat er zo'n afstand is tussen ouders en zwemjuffen....hier kun je tussen de zwemlessen door ook nauwelijks iets vragen. bij brengen en halen van onze zoon zien we de zwemjuf zelf niet eens en bij kijkles moet er ook snel doorgegaan owrden. je kunt dan wel bellen als er iets is, maar ja dat doe je niet voor alles natuurlijk. en daarbij blijf ik vinden dat de zwemjuf zelf contact met ons had moeten opnemen als dingen niet goed lopen.
 
Quote
RE: boos...moet ff verhaal kwijt
Ikee  schreef op: 16-05-2012 15:43:47
Ow zou hier ook echt boos over zijn, dit is deus de reden waarom wij hebben gekozen voor een kleiner zwembad. Veel meer aandacht en alles word duidelijk uitgelegd en eerlijk tegen de ouders verteld!
 
Quote
RE: boos...moet ff verhaal kwijt
Jo  schreef op: 16-05-2012 15:54:35
Niks vervelender als een slechte communicatie bij zwemles.
Bij ons zijn er ook redelijk wat irritaties naar de zwemjuffen toe en vorige week bleek, ook andersom.

Zaterdag hadden we weer zwemles, je kleed de kinderen om en brengt ze dan naar het bad en wachten dan tot het tijd is voor de les.
Ineens kwam de juf naar ons toe en snauwde ons toe dat we weg moesten gaan en de kinderen alleen laten wachten.
De kinderen konden best alleen daar staan wachten.
Dit had ze nu al zo vaak gezegt, snauwde ze.
Eeerlijk het was de eerste keer dat we het hoorden.
Dus een moeder zei, sorry ik hoor dit voor het eerst en toen snauwde ze weer, iets wat ik niet precies verstond omdat ik al weg liep.
1 keer in de maand is kijkles en dan mag je de laatste 5 minuten vragen stellen.
De juf geeft meestal kortaf antwoord en de vraag over hoe het gaat wil ze al helemaal niet horen.
Als je niks vraagt hoor je dus ook nooit wat.
 
Quote
RE: boos...moet ff verhaal kwijt
Anne Mv 3  schreef op: 16-05-2012 15:59:47
Zwemles bezorgd menig ouder grijze haren...
Communicatie is vaak lastig omdat de meesters/jufs de ene groep na de andere hebben!
Onze oudste en middelste mochten pas op les toen ze 5 1/2 waren, nu mogen kinderen vanaf 4 jaar ook al op les.
Dat vraagt toch wel een andere aanpak!
De jongste zit nu op zwemles, hij heeft een juf gehad waar hij érg aan moest wennen. Na 2 lessen ben ik even met hem naar binnen gelopen want een huilend kind naar les lijkt me ook niet de bedoeling! Juf vond dat ook prettig, niet ieder kind reageert hetzelfde en als ze dan even horen dat een kind gebaat is bij aanpak zus of zo dan geeft hen dan ook meer plezier in het lesgeven!

Dus ja, ik begrijp dat je boos bent!
Kijk goed naar je kind en reageer assertief maar wel rustig (ik heb wel gemerkt dat 'eisende - boze' ouders weinig begrip krijgen, als je zelf rustig maar wél duidelijk blijft dat je dit niet accepteert dan denken ze ook echt wel met je mee)
Suc6!
 
Quote
RE: boos...moet ff verhaal kwijt
Krumelke  schreef op: 18-05-2012 14:07:55
vanavond gaan we naar de oefen zwemles van het eigen zwembad en hopen dan duidelijkheid te krijgen wat er nou aan de hand is en wat het zwembad er van plan is aan te doen (gezien de garantie).

boze eisende ouders bereiken niets nee, en dat is hier ook niet het geval. het gaat mij niet om zijn achterstand want als hij er niet aan toe is is hij dat niet zo simpel is dat. maar wel de manier van communiceren willen we aan het licht brengen.

hier lijken de juffen niet vatbaar voor manieren van omgaan met een kind. ze hebben een traject van zoveel uur af te leggen waarin zoveel mogelijk kinderen hun A diploma moeten halen en alles wat dan anders is verstoord de les. zeg niet dat het zo IS, maar zo VOELT het momenteel wel voor ons.

dus we wachten af vanavond of en wat we te horen krijgen.
 
Quote
RE: boos...moet ff verhaal kwijt
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 18-05-2012 14:24:07
Dat hebben we met onze oudste dochter meegemaakt, ze zat in de diploma groep en ik kreeg een week voor het afzwemmen telefonisch te horen dat ze dus niet kon afzwemmen omdat ze niet door het gat kon. Dus de andere dag, toen moest ze weer zwemmen naar de badmeester. Hier moeten ze voor stickers zwemmen, kunnen ze iets goed, dan krijgen ze een sticker en de laatste sticker betekend dat je naar de diploma groep mag, waar je dan in 10 weken tijd de puntjes nog op de i zet. Ik vroeg dus aan de badmeester hoe het kon dat mijn dochter dus al wel in de diploma groep zat als ze nog niet door het gat kon, ze had immers daarvoor een sticker gehaald. Als antwoord kreeg ik een uhmmm ...ja..tja... En toen mocht ze ineens wel afzwemmen. En ze heeft haar diploma gehaald en binnen 10 weken der B. Vond het raar.
 
Quote
RE: boos...moet ff verhaal kwijt
Krumelke  schreef op: 19-05-2012 09:42:46
gisteren dus extra gaan zwemmen.........mijn man was witheet op onze zoon (en boos worden doet hij niet snel).

onze zoon doet in het zwembad inderdaad alsof hij er niets van snapt, let totaal niet op, gaat steeds koppie onder, reageert niet op aanwijzingen van de juf. echt heel erg. terwijl de keren oefenen niet in "ons" eigen zwembad luistert hij wel, zwemt hij wel redelijk goed. en gisteren was een doffe ellende. ja als hij dit elke zwemles zo doet dan is het geen wonder dat de zwemjuf zegt hij snapt er niets van.

doet nog niets af aan de rare communicatie, maar snap de reactie nu wel.

thuis is hij heel streng aangesproken maar lijkt hem niet te interesseren. vandaag weer zwemles dus ben benieuwd hoe hij het vandaag doet (we zijn er niet bij, kunnen alleen vanaf een verwegcamera op een beeldscherm kijken, maar herkennen van je eigen kind kun je dan nauwelijks).
 
Quote
RE: boos...moet ff verhaal kwijt
Anne Mv 3  schreef op: 19-05-2012 10:21:48
Ik ken best wel wat kinderen die wat drukker (prikkelgevoeliger) zijn dan andere kinderen maar dan wel binnen bepaalde grenzen (géén ADHD o.i.d.).
Op school gaat het prima, maar zwemles is een ramp!
Deze ouders hebben (i.o.m. het zwembad) gekozen voor privéles en nu gaat het goed.
 
Quote
RE: boos...moet ff verhaal kwijt
Krumelke  schreef op: 19-05-2012 15:07:38
vandaag vertelde de zwemjuf dat hij onwijs zijn best doet, maar ook erg snel afgeleid is. maar vandaag had hij al voor 50% beter gezwommen als de vorige zwemles (dus gisteren niet meegeteld dat was oefenzwemmen). diploma haalt hij nooit meer voor de vakantie en of hij de volgende sticker haalt is ook maar de grote vraag.
advies, blijf oefenen in eigen zwembad wekelijks. omdat het niet krijgen van zijn sticker demotiverend werkt heeft zwemjuf afgesproken nu regelmatig bij heel goed zijn best doen (of het zwemmen nou beter wordt of niet) te stimuleren met een gewoon stickertje.
 
Quote
Navigatie


Reageren op boos...moet ff verhaal kwijt
Naam
Bericht