Menu
 

Topic:

Rare vinger

Jacq38  schreef op: 16-05-2012 11:07:51
Ik heb af en toe dat mijn rechterwijsvinger vooral het topje helemaal wit wordt (het bloed trekt er dan uit ofzo) en dat deze heel koud wordt en geen gevoel meer heeft. Soms duurt het een paar minuten soms een half uur. Dan ineens wordt ie weer gewoon mooi rose rood en begint dan te tintelen.

Daarna is ie dus weer helemaal gewoon.

Wat zou dit kunnen zijn? Ik zit wel eens achter de pc maar niet uren achter elkaar dus denk niet dat het iets van een muis'vinger'is. Ook ontstaat het namelijk wel eens als de pc niet eens aanstaat.

Herkent iemand dit en wat zou het kunnen zijn?
 
Quote
Navigatie
RE: Rare vinger
Mo27  schreef op: 16-05-2012 11:11:58
ik heb dat ook alleen in heel me handen en voeten

bij mij worden mijn vaten heel nauw en dan wil het bloed niet helemaal doorstromen

kunnen winterhanden zijn

maar kan ook Raynaud zijn moet je maar eens op googlen

ik heb reuma dus bij mij word ivm met Raynaud gelegt
 
Quote
RE: Rare vinger
Chantal31  schreef op: 16-05-2012 11:12:13
ik heb dat ook wel eens geen idee wat het is,maar kreeg advies om dan de vinger even onder de warme kraan te doen en dan weer even onder de koude kraan en weer afwisselen. Mij helpt dat...
 
Quote
RE: Rare vinger
Anmv3  schreef op: 16-05-2012 11:54:01
ik heb dat ook sinds een paar jaar..eerst was het 1 vingertopje, nu 3 vingers en dan helemaal wit..huisarts zegt idd het syndroom van Raynaud, is helaas weinig tegen te doen..
 
Quote
RE: Rare vinger
Kyla  schreef op: 16-05-2012 12:03:45
Is waarschijnlijk het syndroom van raynaud, kan ook bijv. in je tepels voorkomen, erg lastig met bv. Op borstvoeding.com adviseren ze vitamine b6, dan wel in een b-complex en magnesium/calcium tabletten.

Quote :
Er zijn nog geen onderzoeken bekend of vitamine B6 daadwerkelijk werkt, maar er zijn genoeg ervaringsverhalen die bewijzen dat het werkt. Het is veilig en het kan geen kwaad. Het beste is om vitamine B6 niet op zich zelf staand in te nemen maar als een onderdeel van een B complex wat ook Niacine bevat. Het hangt af van de samenstelling van het B complex maar de hoeveelheid vitamine B6 zou ongeveer 100 mg, twee maal daags, voor in elk geval een paar weken moeten zijn. In Nederland adviseren we 150-200 mg de eerste vier dagen, daarna 25 mg per dag.
Je continueert deze dosis tot je een paar weken pijnvrij bent. Je kunt het zo nodig herhalen. Als je ongeveer twee weken pijnvrij bent, bouw dan de B6 geleidelijk af. Als de B6 niet binnen een week werkt dan zal het waarschijnlijk helemaal niet gaan werken.




Quote :
Magnesium supplementen met extra calcium, twee theelepels 300 mg magnesium/200mg calcium (gluconate) twee keer per dag innemen helpt. Of neem apart twee maal daags 300 mg magnesium en 200 mg calcium in.

 
Quote
RE: Rare vinger
Karien  schreef op: 16-05-2012 12:39:51
Heb het hier ook, raynaud is bij mij ook wel eens genoemd.
Maar ik heb het maar in 1 hand en dat is op zich wel raar.

Ha noemt het gewoon een slechte doorbloeding, winterhanden, ik slik nu medicijnen voor hoge bloeddruk en die werken ook bloedvatverwijdend. En slik ook magnesium tabletten. Heb er nog wel last van maar het doet minder zeer.
Tis zelfs al zo als ik bijv. aardappelen schil (staan bij mij in de schuur dus aardappelen voelen koud aan), dat mijn hand wit word.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Rare vinger
Naam
Bericht