Menu
 

Topic:

waar nieuw bed kopen

Smar  schreef op: 16-05-2012 08:44:27
We gaan op zoek naar een nieuw bed, We hebben in ieder geval nieuwe matrassen nodig. Waar moeten we op letten en waar kunnen we deze het beste kopen?
Wat is beter 1 groot matras of 2 kleine?
 
Quote
Navigatie
RE: waar nieuw bed kopen
Babsmv2  schreef op: 16-05-2012 08:57:11
De Ikea komt vaak prijs/kwaliteit goed uit de bus. Wij hebben zelf een bed daarvandaan en die ligt heerlijk.
Wij hebben een 1.80 bed met twee aparte matrassen van 90. Daaroverheen hebben we wel één dekmatras van 1.80 breed.
 
Quote
RE: waar nieuw bed kopen
Anna28  schreef op: 16-05-2012 08:59:32
Ligt er aan wat je zoekt.... je kunt bij de Ikea prima bedden kopen. De matrassen zijn daar wat minder, maar ook daar slapen mensen jarenlang op met veel plezier.

Wil je dure boxspring? Wil je eenvoudig houten ledikant?
Ga eens naar een winkel als Beter Bed bijvoorbeeld om je te laten voorlichten over de matrassen en de verschillende soorten. Er is zoveel keuze!

Wij hebben een ledikant gehaald bij Beter Bed (een mooie ijzeren)
De matrassen hebben we gehaald bij de Kwantum. Pocketvering matrassen. Niet duur en ze liggen heerlijk!! Liggen er al jaren met heel veel plezier op!

Als je een bed hebt van 180cm zou ik 2 matrassen kiezen. Zo'n groot matras in één geheel is namelijk heel lastig om te draaien, laat staan om te vervoeren of in de slaapkamer te krijgen.
Wij hebben 2 matrassen. Let er wel op dat ze dan stevig tegen elkaar aanliggen zodat je geen last hebt van een spleet tussen de matrassen.
 
Quote
RE: waar nieuw bed kopen
Smar  schreef op: 16-05-2012 09:11:15
Daar ben ik bij 2 matrassen wel bang voor, dat je zo een spleet ertussen krijgt.
Wil wel graag een goede kwaliteit matras. man heeft snel last van zijn rug.


 
Quote
RE: waar nieuw bed kopen
Anna28  schreef op: 16-05-2012 09:14:13
Bij de Ikea matrassen hadden wij dat wel, die zijn heel snel weggegaan toen. Bij de Kwantum matrassen hebben we er nooit last van gehad. Die zitten superstrak tegen elkaar aan.

Je zou ook kunnen kiezen voor een dekje over beide matrassen heen, dan voel je geen spleet.

Geloof dat de dikte van de matrassen er ook mee te maken heeft, plus de stevigheid.

Als je man rugklachten heeft kun je je misschien toch het best laten adviseren in een speciaalzaak. Je ligt toch 1/3e van je dag op bed.
Maar bedenk dan wel dat het wel eens heel duur kan gaan worden als je ze daar wilt kopen....
Wij hadden geen 800 euro per matras er voor over... Bij de Kwantum waren ze 180 euro per stuk geloof ik.
 
Quote
RE: waar nieuw bed kopen
Onsjanneke  schreef op: 16-05-2012 09:24:12
Wij hebben een bedombouw van Auping gekocht (waren we 3 jaar geleden al verliefd op geworden en nu een meevaller van de belasting gehad). We hebben hem wel via internet gekocht, scheelde 35%.

Onze matrassen komen van beter bed...ze hebben daar eens in de zoveel tijd 2 halen 1 betalen, dus wij hebben nu 2 matrassen van 90x210 voor 700 euro.
Onze vorige matrassen kwamen daar oo vandaan (ze hebben ook een outlet) en die waren nog niet 'op', alleen de maat klopte niet meer.

Wij hebben ook 2 losse matrassen, 180x210 is anders niet te doen. We hebben er wel 1 molton en 1 hoeslaken om heen, daardoor liggen ze altijd strak tegen elkaar, geen last van spleetjes.

Maar het is maar net hoeveel geld je uit wilt geven. Je kan het zo gek maken als je wilt.
 
Quote
RE: waar nieuw bed kopen
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 16-05-2012 09:24:53
Wij hebben een boxspring, 2 aparte matrassen en een dik dekmatras erover en geen last van ruimte tussen 2 matrassen. We hebben alles bij de Wehkamp gekocht en zijn er na 3 jaar nog steeds heel tevreden over.
 
Quote
RE: waar nieuw bed kopen
Sun  schreef op: 16-05-2012 09:40:28
Als je man rugklachten heeft, kan je beter kiezen voor 2 matrassen. Ook als je veel verschilt in gewicht (jij en je man). Een eenpersoonsmatras blijft langer goed en dan krijg je minder snel een ligkuil. Je kunt dan inderdaad een dekmatrasje erover heen leggen. Die kan je ook wassen in de wasmachine dus ideaal. Dan heb je echt geen spleet tussen de matrassen. Een iets harder matras schijnt beter te zijn voor je rug.
 
Quote
RE: waar nieuw bed kopen
Cir  schreef op: 16-05-2012 10:01:04
Ikea heeft verschillende matrassen. Wij hebben een 1.80 matras van Ikea die als beste uit de test kwam van de consumentenbond.
 
Quote
RE: waar nieuw bed kopen
Karien  schreef op: 16-05-2012 10:27:51
Wij hebben sinds januari een nieuw bed en nieuwe matrassen. Gekocht bij een meubelzaak, was een showroommodel hadden we geluk mee.

We zijn van 1 matras naar 2 matrassen gegaan.
Voor ons ideaal. Bed is nu ook groter, 1.80 bij 2.00.
En ik heb vaak last van mijn rug en mijn man wilde een zachter matras en ik wat harder. Ook is mijn man een stuk zwaarder dan ik. Matrassen liggen ook goed tegen elkaar aan dus echt een spleet kan ik het ook niet noemen.
 
Quote
RE: waar nieuw bed kopen
Angelique  schreef op: 16-05-2012 11:42:12
heb zelf geregeld rug klachten maar heb jaren goed geslapen op matras van ikea hoor
ze hebben veel prijs klasse en veel verschillende soorten matrassen ik zou gewoon is gaan testen enz bij verschillende winkels

wij hebben zelf een boxspring van een wat duurdere bedde winkel(heb zelf zeer slechte ervaringen met beter bed bedden ) twee losse matrassen goed dekmatras en je hebt totaal geeen last van een spleet
 
Quote
RE: waar nieuw bed kopen
Alice  schreef op: 16-05-2012 11:47:55
Bij ikea hebben ze goedkope matrassen, maar ook duurdere, echt goede matrassen.
Bij testen komen ze altijd heel goed uit de bus
Ze verkopen ook een dingetje wat je in de spleet moet duwen (ok, klinkt heel apart, maar ik heb 't echt over matrassen!) en dan heb je er geen last van.
 
Quote
RE: waar nieuw bed kopen
Ikee  schreef op: 16-05-2012 11:48:21
Als je man rugklachten heeft zou ik 2 matrassen kopen. Jij vind misschien een hard matras fijn je man een zacht of andersom of ertussen in Verder zou ik me goed laten voorlichten in een beddenspeciaalzaak. Hier in het dorp zit er bijvoorbeeld eentje waar je een maand mag proefslapen om te kijken of de matras iets is voor je. Matrassen van traagschuim (zoals bijv tempur) zijn erg goed voor mensen met rugklachten, alleen daar moet je wel op kunnen slapen omdat ze niet zo makkelijk meegeven als bij een pocketvering. Laat je informeren, ga proefliggen en evt proefslapen. Je brengt nu eenmaal een groot deel van je leven in bed rond! En daarbij hoe je het ook went of keert we zijn allemaal geen 18 meer, rug/schouder kwaaltjes we hebben er allemaal wel mee te maken!
 
Quote
RE: waar nieuw bed kopen
Smar  schreef op: 16-05-2012 12:16:46
bedankt voor de tips, we gaan morgen eens proefliggen en een beetje rondneuzen
 
Quote
Navigatie


Reageren op waar nieuw bed kopen
Naam
Bericht