Menu
 

Topic:

Herstel na kijkoperatie buik

Mamaloes  schreef op: 14-05-2012 22:46:49
Op vrijdag 4 mei is mijn galblaas dmv een kijkoperatie verwijderd. Het is me vies tegengevallen hoor bah! Vooral dat gas waar ze je buik mee opblazen vond ik zeer pijnlijk!
Maargoed we zijn nu dus 1,5 week verder en het gas is gelukkig zo goed als verdwenen en ik voel me niet meer als een dweil , maar ik loop nog steeds krom! Als ik rechtop ga staan dan trekt de bovenste wond en doet het pijn aan de zijkant waar de galblaas verwijderd is. De hechtingen zitten er nog in, maar zouden oplosbaar zijn... Ik begin nu aardig last van mijn rug te krijgen door dat krom lopen! Ik had overal op gerekend, behalve op dit haha!

Hoe was bij jullie het herstel? Hoe snel voelde je je weer fit en kon je weer normaal lopen? Hoe ging het herstel van de wondjes?
 
Quote
Navigatie
RE: Herstel na kijkoperatie buik
Irma Mv T En B  schreef op: 15-05-2012 07:30:55
3 dagen na de ingreep toen ik uit het zh kwam kon ik al weer veel ben toen ook begonnen met smeren van de aloë gel.
Ik had toen een zoontje van 9 maanden waar ik achteraan kon man was gewoon werken.
Na een week voelde ik niets meer en kon ik weer alles.

Sterkte me jou herstel klinkt niet echt fijn.
 
Quote
RE: Herstel na kijkoperatie buik
Tan  schreef op: 15-05-2012 08:16:16
Nou bij mij heeft het allemaal wel even geduurd. Was dagenlang zo slap als een dweil, doordat ik toch een tijdlang op vloeibaar had geleefd. Ook de manier hoe de bovenste wond was gehecht kon niet echt de schoonheidsprijs krijgen. En ja vooral daar trok het erg en ging je er inderdaad wel wat krom van lopen. De wondjes zijn verder goed hersteld. Het komt allemaal goed! Sterkte ermee...
 
Quote
RE: Herstel na kijkoperatie buik
Esther Mv Thomas  schreef op: 15-05-2012 08:42:37
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik nergens last van gehad heb (sorry). Misschien scheelt het dat ik 3 maanden ervoor een keizersnede gehad heb, dat is een veel zwaardere operatie (in ieder geval qua wond). Maar ook daar heb ik trouwens weinig last van gehad.
Ik ben op vrijdag geopereerd en op zondag zorgde ik alleen voor ons zoontje van toen 3 maanden oud. Ik had echt geen zin in mijn schoonmoeder over de vloer....(mijn eigen moeder was toevallig met vakantie), manlief moest weer gaan werken. Dat ging trouwens prima, ik heb echt nergens last van gehad. Ook niet van dat gas.
Dus aan mijn verhaal heb je weinig......
 
Quote
RE: Herstel na kijkoperatie buik
Spatje  schreef op: 15-05-2012 08:42:40
heel normaal, zowel als bij mijn galblaas als nu bij mijn blinde darm merk ik pas echt verschil na 4 weken, dus geef het nog even de kans
 
Quote
RE: Herstel na kijkoperatie buik
Mariëtte35  schreef op: 15-05-2012 08:49:36
Ik heb nu 2,5 week geleden ook deze operatie gehad, ik ben na de operatie even heel slecht geweest en heb ruim 4 uur toen nog op de IC gelegen, ik kwam niet goed bij en mijn zuurstof was veel te laag, ik heb dus ook nog een dag lang zuurstof toegedient gekregen. Ik ben natuurlijk al met een slechte conditie deze operatie ingegaan omdat ik net 2 weken ervoor 2 weken in het ziekenhuis had gelegen met een leverontsteking, alvleesklierontsteking, galblaas en darmontsteking mijn lichaam heeft hierdoor 2 flinke klappen op elkaar gehad. Ik heb uiteindelijk een spoedoperatie gehad. Ik ben er nog niet ook ik heb nog veel pijn op de plek waar de galblaas zat maar dat was heel normaal vertelde ze mij tijdens de controle. Ook zijn toen mijn hechtingen verwijderd en moet zeggen dat geeft wel een hoop verlichting op de wondjes aan de buitenzijde niets geen getrek meer.

Wat mij ook verteld werd tijdens deze controle is dat je tenslotte niet moet vergeten dat je wel een gewone buikoperatie hebt gehad, dmv een kijkoperatie zijn de wondjes aan de buitenkant wel eerder genezen maar de binnenkant natuurlijk niet, je hebt daar precies dezelfde operatie gehad als wanneer ze je via een grotere wond opereren.

Geef het de tijd en neem goed je tijd is echt heel belangrijk! Sterkte!
 
Quote
RE: Herstel na kijkoperatie buik
_sas_  schreef op: 15-05-2012 10:30:39
De operatie die jij hebt gehad heb ik niet gehad, maar wel een keizersnede en ben dus wel bekend met een (behoorlijke) buikwond. Dat trekt en schrijnt en doet zeker zeer, maar mijn ervaring is dat het alleen maar langer duurt als je er heel erg omheen gaat bewegen als je begrijpt wat ik bedoel. Die neiging heb je logischerwijs en je moet ook niet heel gek doen, maar ik denk wel dat je gewoon rechtop moet lopen. De dag na mijn keizersnede 'schopte' de verpleging me het bed uit en moest ik rechtop gaan staan en een rondje lopen. Nou, dat deed echt zeer en ik was maar bang om de wond open te trekken. Die verpleegkundige vond ik niet leuk (die vroeg of ik soms een lage pijngrens had, omdat ik liet merken dat het zeer deed, terwijl ik pas zo'n 18 uur ervoor onder het mes was geweest en ze net de pijnmedicatie hadden stopgezet), maar ik denk wel dat het goed was dat ik meteen gewoon rechtop leerde staan. Misschien helpt jou dit ook en moet je er echt doorheen. Maak je je toch zorgen dan zou ik de huisarts bellen voor advies.
 
Quote
RE: Herstel na kijkoperatie buik
Mamaloes  schreef op: 15-05-2012 12:26:19
Wow wat een hoop verschillende reacties haha! Geen pijl op te trekken eigenlijk dus!
Ik probeer het recchtop lopen ook een beetje te forceren, maar dat is nog best lastig!
 
Quote
RE: Herstel na kijkoperatie buik
_sas_  schreef op: 15-05-2012 20:01:33
Dat is inderdaad lastig en je spieren zullen nu ook extra stijf zijn, omdat je al een poosje krom loopt. Dat zal dus ook niet zo meewerken vrees ik.

Sterkte ermee!
 
Quote
RE: Herstel na kijkoperatie buik
Minou  schreef op: 15-05-2012 21:38:40

Quote Mamaloes:
Wow wat een hoop verschillende reacties haha! Geen pijl op te trekken eigenlijk dus!
Ik probeer het recchtop lopen ook een beetje te forceren, maar dat is nog best lastig!



had ik ook rechts, was idd niet leuk! Ging er raar van lopen en dan heb je weerpoijn in de rug...

Geef het nog even de tijd meis!
 
Quote
RE: Herstel na kijkoperatie buik
Mamaloes  schreef op: 15-05-2012 21:55:12
Vanaf wanneer kun jij weer normaal lopen dan Minou? Toen de hechtingen opgelost waren?
Ik baal zo, want mijn hoofd wil allemaal dingen doen maar mijn lijf werkt tegen! Ik ben het zat haha!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Herstel na kijkoperatie buik
Naam
Bericht