Menu
 

Topic:

Ik weet het soms ook even niet meer

Theekopje  schreef op: 12-05-2012 20:54:05
Mijn beste vriendin en ik hebben ongeveer 7 jaar geleden onze eerste kindjes gekregen, beide jongens.

Naarmate ze ouder werden trokken de jongens ook naar elkaar toe en werden beste vriendjes. En ondanks dat ze ieder nu op een andere school zitten zijn ze nog steeds goede vriendjes en zien we elkaar minimaal 3 keer in de week.

Ook naarmate de jongens opgroeiden zagen we steeds meer verschillen, mijn zoon is meegaand, gearticuleerd en heel flexibel. Haar zoontje bleek erg snel ontdaan te zijn, driftig te worden en erg onredelijk te zijn. altijd willen winnen, altijd gelijk willen hebben en soms echt raar gedrag.

ZIj doet erg haar best om hem hierin te begeleiden. Inmiddels heeft hij meerdere stempels, ik zal er waarschijnlijk een paar verkeerd spellen, maar ik dacht : ADHD, PDD-NOS, ODD, ASS en aspergersyndroom. Een flinke rugzak dus.

Heel vaak verteld ze mij dat ze blij is dat onze zoons vriendjes zijn en dat mijn zoon door al zijn 'stempels' heen prikt, alsof hij het afwijkende gedrag negeert en zijn vriendje gewoon ziet voor wie hij is.

Ik heb er soms moeite mee, het jongentje kan erg gemeen zijn en zal mijn zoontje dan ook op al zijn fouten wijzen die hij maar ziet, als het jongentje wint is mijn zoontje een loser en een dikke sukkel en als hij verliest dan heeft mijn zoontje vals gespeeld en is hij een dikke gemene valsspeler. Moeders zegt hier weinig van, want 'het heeft toch geen zin en als je er wat van zegt dan escaleert zijn gedrag alleen nog maar meer"

Mijn vriendin wil graag dat de jongens veel samen doen, vooral omdat mijn zoon eigenlijk zijn enige vriendje is en hem echt door dik en dun steunt. Dus de jongens zitten samen op twee sporten. Ik heb er soms mijn twijfels bij omdat mij zoontje soms het gedrag wel eens probeert te kopieren "Zo probeerde hij vorige week spijt te betuigen door voor zijn eigen hoofd te stompen (en hard hoor) en te roepen "Ik ben ook zo dom, zo stom, stom stom stom". Dat had hij van dat jongentje geleerd, tja heeft hij een verkeerde (of juist een goede) aan mij, ik heb gezegd 'Oh gaan we op je voorhoofd slaan, leuk! Wanneer is het mijn beurt?" en toen stopte hij er toch maar weer mee.

Mijn zoontje heeft echt een paar uur nodig om weer tot rust te komen als hij met zijn vriendje heeft gespeeld. Als ze bij mij thuis spelen wil ik hem echt wel eens (bijna altijd) achter het behang plakken. Hij doet net alsof hij smetvrees heeft (maar heeft geen probleem met een winkelwagentje? uhhuh), en zijn ouders grijpen dus niet in. Alles word lief met zijden handschoentjes aangepakt, alles word lief doorgevraagd, ik zie wel eens dat zoonlief doordraait en rood aanloopt en echt boos word op zijn ouders, en zijn blijven vragen hoe hij zich voelt en waarom hij zich zo voelt (ik had hem allang de gang op gebonjoured, kom maar weer binnen als je normaal kunt doen)

Maar nu komt het, de sportleraar wil de jongens liever niet meer bij elkaar na vanmorgen. Na doorgevraagd te hebben bleek dat het jongentje mijn zoon had geslagen, naar hem had gespuugd en hem had uitgescholden, mijn zoontje was steeds kalm gebleven en had vriendelijk gezegd "Nee XXX, je bent mijn beste vriend weet je nog?" . EN toen de leraar tegen hem had gezegd dat hij dit gedrag niet mocht vertonen was hij verder tegen de leraar gegaan dat de leraar hem boos maakte en dat die daarom moest ophouden met hem te corrigeren, mijn zoon moest van het vriendje gewoon de les uitgaan en dan zou hij zijn gedrag wel stoppen.

De moeder van het jongentje wilde alleen steeds weten waarom hij zo boos was op mijn zoontje, daar kon hij geen antwoord op geven, gewoon zomaar, mijn zoon was niet meer zijn beste vriend en hij wilde niets meer met hem samen doen. Hij liep weer boos aan en begon weer met gebalde vuisten tegen mijn zoon te praten. De moeder wilde niet verder er over praten (corrigeerde hem niet) en zij dat het beter was om hem eerst om te kleden en naar huis te gaan en als de situatie bekoeld was voor hem dan weer verder te praten. En voor de duidelijkheid, over 1 ding was iedereen het eens, mijn zoon had niets fout gedaan of gezegd.

Nou is mijn zoontje beteuterd, hij voelt zich aan de kant gezet en is zich dus van geen kwaad bewust. Zijn beste vriendje is woest op hem en hij weet niet waarom (ik denk dat het vriendje het zelf niet eens weet)

En nu even mijn emoties (dus val me hier even niet op aan), ik vind dat mijn vriendin strenger moet worden, niet zo lief, zachtaardig, maar duidelijker. JE mag niet spugen naar wie dan ook, als mijn kind dat had gedaan dan was hij echt nog niet jarig geweest en was het echt niet afgedaan met een goed gesprekje! Maar wel met een straf waardoor hij echt niet nog een keer zou spugen (en als hij dan over zijn toeren wil raken en zichzelf bont en blauw stompt, ga je gang, doe je maar een keer en nooit weer als je ziet dat niemand je gaat stoppen) . Zit je melk in de verkeerde beker? jammer volgende keer beter, je drinkt het gewoon op, maar niet melk weggooien, nieuwe beker pakken, nieuwe melk omdat je geen melk wil drinken die in een andere beker heeft gezeten? Over de rooie gaan omdat je niet de sokken aankunt die je wilde, prima, maar ga even uitgillen op de gang (als hij over de rooie gaat gaan de ouders troosten en zijn positieve kanten opnoemen omdat hij anders niet meer uit een negatieve spiraal komt volgens moeder)

Ik zie wel hoe het nu verder gaat, ik wil absoluut niet verder zonder mijn beste vriendin, zou er niet aan moeten denken, maar ik kan het ook niet toestaan dat haar zoon de mijne zo ontzettend kwetst (en dit was dan wel de heftigste keer, maar zeker niet de eerste keer).

Moeilijk he

ps, als je tot hier gekomen bent , wauw, dank je wel
 
Quote
Navigatie
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Mama Van Jurre En St
ijn En Joris
  schreef op: 12-05-2012 20:58:54
ogeacht welke diagnose een kind ook heeft vind ik nimmer nooit dat agresief of geestelijk geweld goed te praten dus nee vind dat je daar in gelijk heeft en dit zeg ik niet zomaar heb 1 zoon met pdd/nos en 1 zoon verdenking van odd/adhd dus wellicht toch een keer een goed gesprek met haar samen alleen. succes is moeilijk hoor meschien weet je vriendin het wel maar ja wil ze toch haar zoon beschermen
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Made  schreef op: 12-05-2012 21:08:20
ik denk dat moeder aan haar zoon uit moet leggen, dat hij zijn vriendje kwetst en verdrietig maakt met zijn gedrag, want vaak hebben ze dat zelf niet door. of reflecteren naar hem...hoe zou jij het vinden als....
En idd corrigeren. Ik ben een grote voorstander van jo frost dr technieken, werkt hier super!
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Made  schreef op: 12-05-2012 21:09:21
en een voor jou en je zoontje, snap dat dit heel lastig is
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Tiesmv3jongens  schreef op: 12-05-2012 21:09:31
Het is heel vervelend voor je zoontje want hij kan hier niks aan doen en snapt het ook niet.

Maar het jongetje roept het waarschijnlijk ook maar omdat hij ergens vastloopt.
Het straffen bij een kind met meerder stoornissen kan wel en je vriendin zal hem ook gewoon rustig op zijn gedrag moeten wijzen. Want spugen en slaan mag niet alleen zal het wat langer duren voordat hij het door heeft dan een ander kind.
Alleen dat hij zichzelf slaat gaat niet stoppen omdat niemand ingrijpt het werkt namelijk anders dan bij andere kinderen.
Mijn zoon heeft asperger en adhd en verwond zichzelf ook uit frustratie en denk dat het bij dit jongetje ook zo is.
Ik mis in dit verhaal alleen het deel of je vriendin ook begeleiding heeft en welke vorm van ass hij heeft want er staan er nu 3 en dat hoort er 1 te zijn meestal.
Ook het drinken uit een beker is bij mijn zoon dat hij alleen uit zijn beker drinkt en van zijn eigen bord eet daar zit ik ook niet mee want hij eet.
En ja sommige kinderen met ass vinden ook heel veel kleding niet lekker zitten en hebben een bepaalde voorkeur en dat doorbreek je niet zomaar.
Daarom nogmaals als ik je vriendin was ging ik op zoek naar goede begeleiding als die er nog niet is want zelf los je dit niet zomaar op.
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Alice  schreef op: 12-05-2012 21:09:43
Ik denk niet dat 't gedrag van het jongetje beter gaat worden als zijn moeder hem zou straffen. Dus ik geef haar gelijk en eigenlijk ook een dikke pluim.. moet erg moeilijk voor haar zijn
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Alice  schreef op: 12-05-2012 21:11:28
Ik bedoel de straffen die jij noemt trouwens..
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Theekopje  schreef op: 12-05-2012 21:16:01
Ik prijs haar ook regelmatig voor dat ze zich staande houd, want hij is niet de enige met een rugzak in haar gezin! Maar wil niet te veel uitwijden om toch nog enige anonimiteit te behouden naar haar toe.

Ik heb het dus gehad dat ik hem drinken in schonk en dat hij weigerde omdat ik de verkeerde beker had gepakt, toen pakte ik dan de beker die hij wilde (had mijn zoontje niet klaargespeeld trouwens maar goed) en goot de melk over in zijn beker, maar dat wilde hij ook niet want nu had de melk de beker van zijn moeder aangeraakt en nu zaten haar bacterien eraan en hoefde hij het niet meer. Dus ik zei al "Jammer dit krijg je te drinken en anders niet" , en toen kwam moeders eraan, pakte de beker , gooide de melk door de gootsteen en spoelde hem goed om en deed er nieuwe melk in. Echt ik stond met open mond te kijken. Ja anders drinkt hij het echt niet zei ze.

Ze heeft zelf psychologische begeleiding en de jongen heeft 1 keer in de week alternatieve therapie.
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Tiesmv3jongens  schreef op: 12-05-2012 21:21:47
Ja maar ze denken dan echt dat er bacterien aanzitten mijn zoon doet het ook echt niet maar dat doen ze niet om je te pesten maar zit in het hoofd.
Als hij ergens anders is heb ik hem nu zover dat hij zelf even een bord en beker afwast zodat hij zelf ziet dat het schoon is.
Ja en mijn zoon heeft nu 2 jaar therapie is bijna uitbehandeld omdat zijn plafonnetje is bereikt dus sommige dingen zullen nooit veranderen en daar moeten we ons bij neerleggen.
Nu heb ik het geluk dat hij anderen niet pijnigt maar jammer genoeg wel zichzelf als de druk te hoog wordt.
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Pup78  schreef op: 12-05-2012 21:23:21
Je kunt dit jongetje niet vergelijken met jouw eigen zoon. Dat jouw zoon bepaalde dingen niet mag of had klaargespeeld dat snap ik, mijn zoon bij mij ook niet. Maar het vriendje heeft meerdere stoornissen en is dus geen 'gewoon' kind!
Hij kan zich moeilijk in anderen verplaatsen, alles draait om hem, houdt vast aan bepaalde patronen ed, prikkels worden anders verwerkt, moeite met uiten van gevoelens, waardoor hij snel driftig wordt...
Maar daarentegen vind ik niet dat alles goedgepraat moet worden hoor! Jouw vriendin mag echt wel ingrijpen en uitleggen waarom bepaalde dingen niet mogen.
Het zou misschien goed zijn als jouw vriendin pedagogische thuisbegeleiding gaat krijgen om haar te begeleiden in dit soort situaties. Hoe ga je hiermee om, hoe pak je dit aan, tips en adviezen etc etc/
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Alice  schreef op: 12-05-2012 21:24:36
Ja, ik snap je.. met een normaal kind zou ik ook niet meewerken aan dat soort geintjes. Deze melk en anders niks, klaar. Maar een kindje met al die stoornissen die je daar bij elkaar noemt.. heeft dat gewoon geen zin.
Hij zal alleen maar volledig over zn toeren gaan en 't echt niet drinken. Dan schiet je je doel enkel voorbij
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Alice  schreef op: 12-05-2012 21:27:24
Ja, je vriendin mag hem zeker wel uitleggen hoe de dingen zouden moeten en wat wel normaal gedrag is.
Maar hem straffen voor iets waar hij gewoon niet anders kan, is niet eerlijk.
Ook kan ze waarschijnlijk niet altijd tot hem doordringen en vind ik het goed van haar dat ze een ander moment kiest daarvoor, als hij wel rustig is.

Zie het als vergif drinken. Ik kan jou wel een beker gootsteenontstopper willen laten drinken en tis dat of anders niks, dan kies jij ook voor niks. Zo moet je 't zien.
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Theekopje  schreef op: 12-05-2012 21:31:52
Ik snap wel dat het veel moeilijker is bij een kind met zo'n rugzak. Alleen worden er dingen geaccepteerd die ik persoonlijk nooit bij mijn zoon (die geen rugzak heeft) zou accepteren. En ja ik snap dat het verhaal totaal anders is, maar om nu goede melk weg te gooien omdat het in de verkeerde beker heeft gezeten? Nee dat gaat er bij mij niet in? Maar vervolgens dus wel 'gesnapt' terwijl hij het handvat van een winkewagentje aan het aflikken was om grappig te doen. Dus dan denk ik "Iemand met echte smetvrees zou dat echt never nooit niet doen"

Als hij bij mij is zie ik dat hij rustiger word, ik heb duidelijk regels, het zijn er niet veel, maar degene die er zijn zijn 100% van toepassing. En de maatregelen worden toegepast zonder waarschuwen (zo ga je hier direct op de gang als je iemand slaat, 2 minuten stil zitten, gaat opnieuw in als je praat/gilt/schopt of iets dergelijks) en dan na 2 minuten mag je van de gang en je excuus aanbieden aan de ontvanger van de klap.


Thuis kan hij niet op de gang, hij explodeert en sloopt de gang.

Hier hebben we 1 keer de regels uitgelegd, 1 keer ben ik 15 minuten bezig geweest om hem 2 minuten op de mat te laten zitten (zonder echt hele gekke dingen hoor) en toen was het klaar. Hij houd zich aan de regels, en die ene keer dat hij het 'vergeet' kan hij hier keurig netjes twee minuten rustig op de mat zitten zonder gek gedrag.

En ik heb nog meer van die dingen hoor. Ook zijn oma, die ook vrij consequent is zegt "ik kan lezen en schrijven met het joch, is helemaal niet extreem druk of slecht luisterend, maar mama loopt door de deur en de knop gaat om"

Moeders is trouwens niet erg consequent, ze doet echt rete haar best (en ik wil haar echt niet slecht praten, ik denk dat het ventje geen betere moeder had kunnen wensen), maar consequent is ze dus niet. nee is nee en word een ja als je hard genoeg schreeuwt/slaat/schopt of je broerte knijpt. En ik persoonlijk denk dat dat hem niet ten goede komt.
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Theekopje  schreef op: 12-05-2012 21:35:32

Quote Alice:
Ja, ik snap je.. met een normaal kind zou ik ook niet meewerken aan dat soort geintjes. Deze melk en anders niks, klaar. Maar een kindje met al die stoornissen die je daar bij elkaar noemt.. heeft dat gewoon geen zin.
Hij zal alleen maar volledig over zn toeren gaan en 't echt niet drinken. Dan schiet je je doel enkel voorbij

Dat snap ik, alleen nu was het even een uiting van emotie. Ik vraag mij af (en dus niet oordelend) waar het gedrag vandaan komt? Is het aangeboren? Of komt het door de opvoeding? Of een combinatie van?

En helemaal als mijn zoontje dus nu het 'slachtoffer' van het gedrag is terwijl hij alleen maar het beste voor heeft met zijn vriendje en eigenlijk altijd al zoveel van hem gepikt heeft, dan neemt moedergevoel nog wel eens over.

Kan iemand mij meer uitleggen hoe zo'n kind de wereld ziet zodat ik mij wat meer kan inleven?
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Tiesmv3jongens  schreef op: 12-05-2012 21:37:57
Je wilt niet weten hoe mijn zoon thuis te keer kan gaan terwijl hier duidelijke regels zijn en een strak dagschema.
Maar als hij ergens anders is gedraagd hij zich heel anders. Heb het nagevraagd tijden de individuele oudergesprekken en kreeg daar te horen dat ze zich in de veilige thuishaven laten gaan en bij anderen op hun tenen lopen om zich aan te passen. Op school is hij de rust zelve in de klas maar thuis komt alles van school eruit.
Dus echt het is niet makkelijk met een kind met stoornissen om te zeggen bij ons doet hij het wel dus ligt aan hoe zij het doen.
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Theekopje  schreef op: 12-05-2012 21:42:06
De moeder werkt een aantal dagen in de week en dan komt oma oppassen bij hun thuis, en zij houd dus zijn eigen schema aan en alles gaat dus zoals hij gewend is. Dus ik weet niet of het dan nog steeds valt onder 'niet de veilige thuishaven"?

 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Tiesmv3jongens  schreef op: 12-05-2012 21:45:01
Veilige thuishaven zijn personen en niet de omgeving quincy gaat thuis te keer en kan het bij een nicht van mij doen maar tot nu toe maar 1 kerr op school gebeurd in de 7 jaar dat hij daarzit. En dat was nadat hij elke keer een andere opdracht van de juf kreeg terwijl dat niet afgesproken was.
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Anno  schreef op: 12-05-2012 21:46:09
Ja eerlijk ik zou mijn zoon hier tegen beschermen, een vriendje wat zo tegen je doet is geen vriendje.

Ik bedoel je wil hem toch niet leren dat hij over zich heen moet laten lopen?

Ik zou dus praten met mijn eigen kind en vragen of hij nog wel vriendjes wil zijn en als jij ja zegt dat ik het prima vind mits hij niet meer over zich heen laat lopen zeker niet door hem.

Ik zou hem dus leren het niet te accepteren als hij hem dom, stom of sukkel noemt en op het moment dat hij dat doet zou ik mijn zoon leren naar huis te komen of het vriendje naar huis te sturen.

En dat zou ik ook tegen die moeder zeggen dat het haar keus is hoe ze haar kind opvoedt en maar dat ik mijn zoon niet ga leren dat hij zich maar zo moet laten behandelen door niemand niet ongeacht hoe groot en dik en zwaar die rugzak ook is!
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Alice  schreef op: 12-05-2012 21:46:35
Het is moeilijk te omschrijven hoe zo'n kind de wereld ziet, zeker in een paar woorden. Maar ik denk dat je op Google wel veel antwoorden kunt vinden. Alleen vraag ik mij af, zijn al deze stoornissen bij 't jongetje echt door een arts geconstateerd? Omdat 't eigenlijk een beetje dubbelop is.

Het is niet door de opvoeding, maar aangeboren. Maar een verkeerde opvoeding/aanpak kan problemen wel verergeren.

Ik denk dat je jouw zoontje niet moet onderschatten. Ik denk dat hij zijn plan wel zou trekken als hij er genoeg van heeft, denk dat je hem genoeg bagage hebt meegegeven om zijn vriend ofwel te steunen (wat ik ook heel lovenswaardig vind!) of dat hij op een gegeven moment zegt, nu is 't genoeg geweest. Denk dat je op je zoontje moet vertrouwen.
Praat er anders met hem over, wat hij wilt met deze vriendschap.
Denk wel dat 't heel fijn is voor dat andere jongetje dat hij zo'n vriend heeft en misschien weet hij ook dat hij juist tegen hem dit soort dingen kan zeggen. Soort van thuisgevoel, veilig, dit is altijd mijn vriend.
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Anno  schreef op: 12-05-2012 21:46:51
Ik vraag me af of je daar weleens bij bent als dat andere kindje jou zoon zo noemt want ik zou zon kindje dus meteen de deur uitzetten!
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Theekopje  schreef op: 12-05-2012 21:50:02
Ja dat had dit vriendje ook al een keer gehad. Blijkbaar moet de juf elke ochtend xact hetzelfde doen en dat doet ze uit zichzelf al. En toen hadden ze een invaller (wat al erg genoeg was voor X ) maar die had de werkjes anders ingedeelt dan wat hij die dag verwachtte. Moeders heeft hem mee naar huis kunnen nemen want hij was niet meer te bereiken zo flipte hij. Echt zijn wereld vergaat en hij doet net alsof hij ter dood veroordeeld is ofzo zo over de rooie gaat hij op dat moment.

En als je het zelf niet gewend bent lijkt dat dan erg overdreven omdat twee werkjes zijn omgewisseld.

Ik bedoel meer dat oma natuurlijk erg vetrouwd is, niet alleen omdat ze familie is, maar ook omdat ze drie dagen in de week oppast en natuurlijk de rest van de week hem ook ziet.
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Tiesmv3jongens  schreef op: 12-05-2012 21:52:23
De wereld is vooe ieder van die kinderen anders.
Hier heeft mijn man asperger en mijn zoon dus ook alleen hebben ze allebei hele andere dingen. Mijn zoon eet echt niks op van iemand anders als die bv nog patatjes heeft liggen mijn man wel.
Mijn zoon is bang van harde geluiden mijn man houdt van hardrock niet de rustigste muziek.
Mijn zoon en man uiten wel hun frustraties op de zelfde manier ze doen zichzelf pijn. Verjardagen met drukte vinden ze allebei ook niks want ze zeggen daarna helemaal vol in hun hoofd te zitten want er zijn teveel prikkels.
Dat het zoontje van je vriendin niet uit een bepaalde beker wilt drinken heeft niks te maken met smet vrees maar met bepaalde gedachtes ergens bij.
Hoop dat je hier wat aan hebt en snap helemaal dat het je raakt als moeder zijnde het is niet niks wat hij je zoontje aandoet.
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Theekopje  schreef op: 12-05-2012 21:53:06

Quote anno:
Ik vraag me af of je daar weleens bij bent als dat andere kindje jou zoon zo noemt want ik zou zon kindje dus meteen de deur uitzetten!

Zijn rugzak is te groot om hem alleen de deur uit te laten gaan, dus ja ik ben daar bij. Ik spreek hem erop aan dat wij in mijn huis dat soort woorden niet willen horen en dan bied hij vaak zijn excuses aan (nadat hij is gekalmeerd). Ik heb dan ook alle vormen van wedstrijdjes en spelletjes waarbij er een winnaar en verliezer is verboden. Gewoon om dit soort dingen voor te zijn.
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Tiesmv3jongens  schreef op: 12-05-2012 21:54:25
Ja mijn zoon is 4 handen op een buik met oma maar doet het toch niet.
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Tiesmv3jongens  schreef op: 12-05-2012 21:56:14
Als je echt meer ervan wilt weten lees het biek geef me de vijf is heel verhelderend.
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Tiesmv3jongens  schreef op: 12-05-2012 21:57:21
Sorry voor de schrijffouten ben volgens mij een beetje moe en ook nog op de ipad.
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Theekopje  schreef op: 12-05-2012 22:03:21

Quote Alice:
Het is moeilijk te omschrijven hoe zo'n kind de wereld ziet, zeker in een paar woorden. Maar ik denk dat je op Google wel veel antwoorden kunt vinden. Alleen vraag ik mij af, zijn al deze stoornissen bij 't jongetje echt door een arts geconstateerd? Omdat 't eigenlijk een beetje dubbelop is.

Het is niet door de opvoeding, maar aangeboren. Maar een verkeerde opvoeding/aanpak kan problemen wel verergeren.

Ik denk dat je jouw zoontje niet moet onderschatten. Ik denk dat hij zijn plan wel zou trekken als hij er genoeg van heeft, denk dat je hem genoeg bagage hebt meegegeven om zijn vriend ofwel te steunen (wat ik ook heel lovenswaardig vind!) of dat hij op een gegeven moment zegt, nu is 't genoeg geweest. Denk dat je op je zoontje moet vertrouwen.
Praat er anders met hem over, wat hij wilt met deze vriendschap.
Denk wel dat 't heel fijn is voor dat andere jongetje dat hij zo'n vriend heeft en misschien weet hij ook dat hij juist tegen hem dit soort dingen kan zeggen. Soort van thuisgevoel, veilig, dit is altijd mijn vriend.


Daarom zei ik dat ik waarschijnlijk een paar verkeerd zou zeggen.

Alle 'stempels' zijn gegeven door een psycholoog en hij heeft meerdere onderzoeken achter de rug. De psychiater probeerd aan te dringen op ritalin op het moment maar moeder ziet dat helemaal niet zitten (haar idee erachter is dat je dan niet je kind accepteerd voor wie hij is en hem maar een pilletje geeft om hem te laten zijn wie de maatschappij wil wie hij is).

De ADHD en de PDD-NOS weet ik zeker. asperger heb ik horen vallen, hij heeft een vorm van autisme en is soms erg moeilijk bereikbaar. Verder heeft hij iets waardoor hij zijn emoties niet in de hand heeft volgens zijn moeder, dus wij morsen wat melk en denken "ach kan gebeuren" hij morst melk en zijn emoties slaan los, en hij reageert alsof hij zojuist het huis in de brand heeft gezet, volgens mijn vriendin krijg je hem er alleen uit door hem vast te houden (echt houdgreep vast) en alleen maar op te noemen waarom hij zo geweldig leuk lief en aardig is.

Daarentegen kan het ook andersom, als hij per ongeluk het huis in de fik zou zetten zou hij zijn schouders op kunnen halen en zeggen "ach kopen we toch een nieuwe" of zelfs dat hij boos en verdrietig zou moeten zijn maar dat zijn hersenen dat omzetten in 'blij' . Dus zijn emoties maar ook de heftigheid van de emoties komen niet overeen met de werkelijkheid.

en hij heeft dus een lichte vorm van dwangneurose. Een bepaalde broek kan alleen met bepaalde sokken gedragen worden. En op Donderdag (ik verzin het hoor) eet je alleen bruin brood met kaast tussen de middag en niets anders. Alleen eten en drinken uit bepaalde serviesgoed, alleen via een bepaalde route rijden naar school of de winkel, het moet elke keer exact hetzelfde en ander flipt hij.
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Tiesmv3jongens  schreef op: 12-05-2012 22:09:10
Ja maar dat hij alles hetzelfde wilt is dus het autisme stuk alleen is het mij niet duidelijk of het pdd-nos , asperger of klassiek autisme is want daar zit ook nog verschil in de ene vorm is zwaarder dan de andere.
Het is gewoon vertrouwd die broek dat servies en die route en daar houden ze van. Het moet voorspelbaar zijn voor ze.
Emoties herkennen ze zelf meestal niet iemand met ass mijn zoon heeft het nu een beetje geleerd maar zal ze dus nooit bij andere snel herkennen alleen bij zichzelf nu een beetje.
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Alice  schreef op: 12-05-2012 22:12:06
Mjah.. ik geef je vriendin eigenlijk groot gelijk. Ten eerste wordt Ritalin veel te vaak voorgeschreven zodat er maar geen probleem is.. en ten tweede zijn het echt hele zware medicijnen, het is vergelijkbaar met cocaine.
Ik vind nog steeds dat je vriendin een grote pluim verdient, juist omdat ze hem accepteert zoals hij is en aan hem denkt ipv zichzelf en hem die medicijnen niet geeft.

Weet je.. je kunt je niet inleven, je kunt 't proberen, maar je zult 't nooit snappen omdat je hersenen gewoon niet zo werken. Je kunt deze afwijking er niet uitkrijgen, dat gaat niet. Je kan er alleen maar mee om leren gaan.
Duidelijkheid van hoe dingen verlopen, helpt een heel eind bij zo'n kind. Jij vertelt wat er van hem verwacht wordt en daar kan hij zich prima naar schikken. Doe zo voort zou ik zeggen.

Kinderen maken alleen vrienden als ze dat zelf ook echt willen, je kunt ze niet dwingen. Als je zoontje er genoeg van had, dan zei hij heel makkelijk "laat maar!" Maar dat doet hij niet. Vind ik goed van hem. Ik denk dat hij er inderdaad doorheen prikt, net als zijn moeder zegt.

Jouw zoontje is gelukkig, het jongetje is blij met zo'n vriend, zijn moeder ook.. alleen jij niet zo. Dat snap ik, elke moeder zou er moeite mee hebben als haar kind zo behandeld wordtt, maar je zoontje redt zich wel. Hij doet 't prima!
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Annie  schreef op: 12-05-2012 22:14:05
Ik denk dat als jij je wilt inleven in hoe hij de wereld ziet je het beste met je vriendin kan gaan praten. Het is je beste vriendin dus ik neem aan dat je ook aan haar aan kunt geven dat je het soms best lastig vind. Zij zal je het beste kunnen uitleggen hoe hij de wereld ziet en waarom ze bepaalde dingen aanpakken zoals ze dat doen. Als zij/hij begeleiding heeft kunnen ze misschien in die therapie ook meenemen hoe je zoontje en jij het beste om kunnen gaan met de buien van dit vriendje. Gewoon wat tips en hoe de balans te vinden tussen jezelf wegcijferen en voor jezelf opkomen!

Succes!
 
Quote
RE: Ik weet het soms ook even niet meer
Monica Mv 2  schreef op: 12-05-2012 22:14:23
die laatste dingen die jij noemt To heeft het zoontje van mijn beste vriendin allemaal ook en die heeft klassiek autisme in een ernstige vorm.

Hij wil dus dat iedere morgen zijn broek in de droger gaat, ook als is die net uit de kast. En alle stoffen die hij draagt moet hij eerst keuren, ruiken en voelen.

Ik begrijp jouw frustratie als moeder van jouw zoontje. Jouw zoon moet niet steeds het onderspit hoeven delven. Aan de andere kant, dit kind "overkomt" dat waarschijnlijk gewoon.

De ouders zullen hem niet te zacht aanpakken maar op 1 toon met hem praten als een robot en rustig blijven. Wat door een buitenstaander als velours watjes gedrag word gezien.

Als ouders krijg je gewoon te horen dat je zo tegen je kind moet praten. Schreeuwen of zonder pardon de gang opzetten werkt niet, dan maak je het alleen maar erger.

Ik zou echt eens het boek geef me de vijf lezen, dan snap je het misschien wat beter en kun je denk ik een beter gesprek met je vriendin erover voeren.

Mijn zoontje moet het ook steeds ontgelden (verbaal) van zoontje van vriendin en we houden ze zoveel mogelijk uit elkaar. Dat was de oplossing, niet de meest positieve voor ons 2tjes maar we zien ons genoeg als de kids naar school zijn.

Succes
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ik weet het soms ook even niet meer
Naam
Bericht