Menu
 

Topic:

Zo'n onzeker meisje van 6

Nog Maar Eventjes Zo  schreef op: 10-05-2012 19:36:31
Het zit me even heel hoog, ik word er superverdrietig van. M'n dochtertje van 6,5 is een prachtige meid, maar zo vreselijk onzeker, over haar binnen- en haar buitenkant. Ik begrijp hier niks van, zo jong al. Ik zeg zo vaak dat ze prachtig is. Dan zegt zij van niet.

Dat soort dingen storen me zo vreselijk he. Wat kan ik hier nou aan doen. Ik prijs haar echt dagelijks de hemel in. Hoe lief, mooi, slim etc etc ze wel niet is.

Ik heb een sterk vermoeden dat het komt doordat haar vader al een jaar weg is in het buitenland en dat ze hier haarzelf de schuld van geeft, alsof ze niet belangrijk genoeg is. Dat gevoel heb ik sterk. Ik heb haar dat ook genoemd. Dat zij absoluut niet de schuld is, dat papa niet is weggegaan om haar. Dat papa haar ook een mooie prinses vind.

Heeft iemand hier ervaring in? Of tips voor mij?
 
Quote
Navigatie
RE: Zo'n onzeker meisje van 6
M.m.  schreef op: 10-05-2012 19:51:38
Ten eerste: niet twijfelen aan jouw aanpak, je doet het goed.

Ten tweede: het besef dat ze wél iets waard is, moet uit haarzelf komen.

En dat kan ze niet alleen. Ooit al eens aan een kindercoach gedacht?

En bedenk je ook dat een kind vaak laat zien waar je zelf mee kampt. Herken je haar worsteling? Ben je zelf onzeker? In dat geval, als jij daar zelf aan gaat werken, zul je versteld staan hoe je dochtertje je in die ontwikkeling zal volgen! Echt waar.

Sterkte, en succes.

M.
 
Quote
RE: Zo'n onzeker meisje van 6
Nog Maar Eventjes Zo  schreef op: 10-05-2012 20:28:53
Dankjewel M.

Nou even geleden hebben we wel een afspraak gehad met iemand, zij ook alleen, dat ging met name omdat ze pas zo laat ging slapen omdat ze haar vader miste. Ze kon uren blijven spoken en schreeuwen, dat is gelukkig voorbij. Maar ik zie de laatste weken hier meer van. Ik zal hier ook eens verder naar kijken.

Ik ben vandaag voor het eerst naar een psycho-therapeut gegaan, niet voor onzekerheid wat uiterlijk betreft, al moeten er veel kilo's af. In mijn ogen zijn er ook veel mooie dikke mensen. Dat vind ik van mezelf helaas wat minder wat die kilo's betreft hahahaha. Maar het belangrijkste vind ik nog altijd de binnenkant. Helaas is de maatschappij meer gebaseerd op de buitenkant lijkt het wel.

Maar daarbij is ze echt prachtig. Zoveel mensen reageerden altijd wat een mooi meisje ze is en wat een mooie kleur ze heeft. Ze is bruin van huidskleur en heeft ook al een paar keer gezegd dat ze wit wil zijn. Nu wonen we ook in een witte buurt. Geen donkere familie van haar in de buurt. Dat zal ook meespelen.

Ik ga nog eens bellen met het CJG.

Via waar kom je eigenlijk bij een kindercoach terecht, is dat ook via hun eigenlijk?

 
Quote
RE: Zo'n onzeker meisje van 6
Chloe  schreef op: 10-05-2012 21:04:09
Hoi,
heel erg herkenbaar voor mij. Mijn dochter zat op een gegeven moment echt ontzettend met zichzelf in de knoop. Ze vond zichzelf lelijk, dom en was erg boos op zichzelf zei ze vaak. Soms was ze zo verdrietig dat ze zei dat ze liever dood wilde zijn. Dat breekt je hart. Met hulp van een kindercoach is ze er een heel groot eind bovenop. In eerste instantie heeft ze een soort ' kanjertraining' gevolgd en later individuele begeleiding. We hebben deze coach via google gevonden, maar we kwamen er achter dat velen op school en school zelf al goede ervaringen met haar hadden. Wellicht eens informeren bij de intern begeleider op school, of via de huisarts? Die willen ook nog wel eens via via zulke coaches kennen. Veel succes!!
 
Quote
RE: Zo'n onzeker meisje van 6
Nog Maar Eventjes Zo  schreef op: 10-05-2012 21:21:43
Och jee wat heftig Chloe, pff, werd je daar niet boos om? Zoiets heeft m'n dochter nog niet gezegd maar soms zegt ze dingen dat ze niks kan (het tegendeel is echt waar, ze is een ster op school!), en dan soms kan ik er niet tegen en wordt er gewoon boos om. Ik weet het, ook niet de juiste manier, maar het frustreert me zo enorm!

Wat ontzettend fijn dat het nu weer een stuk de goeie kant op gaat met je dochter! Hoe oud is zij?

Ik heb net ook even gegoogeld en er 2 in de buurt gevonden. De websites gelezen en het ziet er goed uit. Nu heeft m'n dochter dus eerder eenmalig contact gehad met iemand vanuit het CJG, volgens mij was dat wel een therapeut maar dat weet ik niet zeker.

Weten jullie wat het verschil eigenlijk is? Oh volgens mij was die vrouw van het opvoed steunpunt of zoiets. Zou dit vergelijkbaar zijn? Of is een kindercoach echt heel wat anders? Ik denk het wel he. Hopelijk wordt er ook een deel van vergoed, moet voor mezelf ook 200,- betalen voor de psychotherapeut en dat is dus niet eens de eigen bijdrage.

Maar wat nodig is is nodig, als zij zich er weer lekkerder door gaat voelen is dat me alles waard. Al is het verder een vrolijke en grappige meid hoor!

Nogmaals bedankt voor de info beiden. :d
 
Quote
RE: Zo'n onzeker meisje van 6
Proestie  schreef op: 10-05-2012 21:22:49
Ik weet niet of je haar verder herkent als je eens zoekt op hoogsensitieve kinderen? Mijn zoon is hoogsensitief en vindt het heel vervelend als je hem heel veel complimentjes maakt. Nu weet ik het wel zegt hij al bij het tweede compiment, haha. Misschien een onderwerp om eens over te lezen?
 
Quote
RE: Zo'n onzeker meisje van 6
Nog Maar Eventjes Zo  schreef op: 10-05-2012 21:43:51
Oh haha Proestie, dus dat kan ook nog!

Ik heb deze website gelezen en de kenmerken daar herken ik m'n dochter niet in. Kan ik in ieder geval weer wat uitsluiten

http://www.ookzogevoelig.nl/hsk_isJouwKindHsk.html

Gelukkig wordt er wel wat vergoed voor alternatieve geneeswijze, 150,- zag ik net bij mijn zorgverzekering, dat scheelt weer iets. Ik ga het CJZ nog eens bellen en vragen met wat voor persoon m'n dochter en ik ook alweer gesproken hebben en aan hun ook dit probleem voorleggen.

Afhankelijk wat zij zeggen, misschien hebben ze daar iets vergelijkends, en anders bel ik 1 van de kindercoaches hier in de buurt.

Het komt nog beter met m'n meissie dat weet ik zeker. Ik weet ook dat het zeker meespeelt door hoe ik me voel. Daarvoor zit ik sinds vandaag dus ook bij die psychotherapeut. Ik huil veel en weet niet eens waarom. Het erge is, ik kan het niet tegengaan, zo vreselijk. Ik leg haar het wel uit waarom, dat ik het zelf niet zo goed weet en dat ik met iemand ga praten enzo. En ik merk dat zij af en toe ook zo'n bui heeft dat ze verdrietig is en de reden niet zo goed weet.

Nogmaals bedankt voor de info allemaal.:d
Meer ervaringen zijn natuurlijk altijd welkom. :d
 
Quote
RE: Zo'n onzeker meisje van 6
M.m.  schreef op: 10-05-2012 22:20:37
Je kunt idd op kindercoach en je plaatsnaam zoeken in google. Of op school of bij cjg navragen.
Lastig als je het zelf moet betalen, maar aan de andere kant kun je er ook van uit gaan dat coaching altijd kortdurend is, dat scheelt.

Kijk ook eens naar matrixcoaching, of dus een matrixcoach. Die werken heel erg op de beleving, en helpen je kind die beleving te veranderen. Want je kunt rationeel gezien wel zeggen dat een bepaald gevoel (onzekerheid of een angst) onterecht is, je beleving is anders.

In welk deel van NL woon je?

M.M.
 
Quote
RE: Zo'n onzeker meisje van 6
Ilja Mv 3  schreef op: 10-05-2012 23:04:16
Kanjertraining ! Vraag maar eens na op school of bij schoolarts.

Vervelend he, als je zo n prachig bijzonder kind hebt dat zo onzeker is van zichzelf !
 
Quote
RE: Zo'n onzeker meisje van 6
Satekroket  schreef op: 11-05-2012 08:24:06
Ik denk dat je dochter voor een groot deel spiegelt hoe jij je voelt. Ze voelt zich onzeker, omdat jij niet lekker in je vel zit. Dat is niet jouw schuld hoor! Dat wil ik helemaal niet zeggen.
Jij bent ook een mens en je werkt eraan, dat is al heel goed.
Ik denk, wanneer het met jou beter gaat, dan zal het met haar ook beter gaan.
Onze dochter is ook erg onzeker en verlegen. Wat haar veel geholpen heeft zijn de paarden. Ze is op paardrijles gegaan. En als je zonder zadel in galop kan rijden, daar wordt zij veel zelfverzekerder door. En ze gaat naar de padvinders. Dat is ook een goed manier om te voelen, dat je er mag zijn zoals je bent. Dat gevoel wordt daar erg goed meegegeven. Ze hoort erbij en dat doet haar goed.
En niet boos worden omdat ze zo onzeker is hoor. Dat zal ze voelen en dan is voor haar de boodschap, dat ze niet goed is zoals ze is.
Je schrijft dat ze een fase had van veel schreeuwen en niet willen slapen. 6 jaar is ook lastig. Ze kunnen nog niet zo goed de dingen verwoorden. Ze zijn wel groot, maar evengoed nog zo klein.
Ik denk, dat de tijd ook zal helpen. Onze dochter is emotioneel erg gegroeid toen ze 7 werd.
Sterkte!!
 
Quote
RE: Zo'n onzeker meisje van 6
Nog Maar Eventjes Zo  schreef op: 11-05-2012 10:12:53
M, één vd kindercoaches die ik vond in de buurt doet idd ook die matrixcoaching. Ik woon trouwens in Apeldoorn.

Ilija, dat is ook een idee! Daar heb ik ook wel eens over gehoord.

Satekroket, ik snap wat je bedoelt. Nee, ik moet natuurlijk ook niet boos worden. Achteraf zeg ik dan ook van liefie ik ben niet boos op je maar ik vind het gewoon zo jammer dat je je soms zo voelt.
En jammer dat ik me eigen gevoel soms niet kan stopzetten, dat zal haar misschien ook kunnen helpen. Maar ik heb de eerste stap dus gezet om ook aan mezelf te werken. Heb zelfs deze week voor het eerste van m'n leven hardgelopen omdat het ontstressend zou werken haha (en ja, die kilo's moeten er ook af ). Maar helaas is er de afgelopen jaren veel gebeurd en ben ik elke dag heel gelukkig maar ik huil ook vaak en aangezien ze altijd bij me is heeft zij dat ook te vaak gezien, al probeer ik het uiteraard in te houden, maar ja, lukte dat maar.

Fijn dat paardrijden je dochter zo heeft geholpen. Ik heb zelf lang paardgereden en een paard gehad en ik kan het me best wel voorstellen dat dat je goed doet.
Paardrijden zou ze zelf niet willen ondanks dat m'n zusje nu nog een paard heeft waar m'n zusje vlak voor haar ogen van is afgevallen dus die durft niet meer haha.
En eerst nog even dat zwemles, wat ook een strijd is, ja, weer om die onzekerheid
Ze is zelfs al eerder drie kwart jaar van zwemles afgeweest omdat ze het doodeng vond, toen heb ik haar bewust op jazzdance gedaan omdat ze goed kan dansen en het leuk vind en ik hoopte op wat meer zelfvertrouwen. Nu weer terug naar zwemles en met vlagen gaat het goed. Ze is wel dicht in de buurt bij diploma A gelukkig.

Ik ben heel erg blij met de informatie die ik van jullie heb gekregen. Straks heb ik een 10-minutengesprek met de juf en dan zal ik eens vragen over kanjertraining of ze dat bij ons op school ook hebben.

Superbedankt!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zo'n onzeker meisje van 6
Naam
Bericht