Menu
 

Topic:

Hulp met bv

3prachtkinders  schreef op: 10-05-2012 12:00:53
Hallo Dames,

Na heel veel wikken en wegen, ga ik het toch vragen. Omdat het toch een moeilijk onderwerp blijft.

Mijn dochtertje is 3,5 maand en sinds een lange tijd poept ze slecht, en heel veel krampjes. Tot gillen toe!
Nu loop ik al met haar bij een kinderarts, en die zegt dat de borstvoeding zo goed is, dat ze het goed opneemt en daarom weinig poept. Maar naar mijn idee is 3 a 4 dagen best lang, en deze week was het al 6 dagen!

En het gaat met huilen (krampjes, want dat zie ik wel en mijn oortjes horen dat ook ) Infacol werkt niet, daar gaf ik op een dag 3 tot 4 druppels van, terwijl het maar 2 mogen zijn op een dag. En dat druiste tegen mijn gevoel.

Nu heb ik die van VSM, die wil de ene keer werken de andere keer niet.

Als ze poept is het dun tot half vast....Vandaag leek het wel plassen..Kan het niet anders omschrijven.

Ik let op mijn eten, heb heel lang, met dank aan het cb, niks meer durven te eten of te drinken. En dat wil ik dus niet meer terug in. In die angst.

Verder groeit ze goed, al zie ik dat zelf niet, maar anderen wel, logisch als je er iedere dag met je neus er boven op bent. Ook komt ze prima aan.

Nu had ik haar al op voedingen om de 4 uur, en dat is de laatste paar dagen pet....Om de 3 uur, 3, 5 uur en gisteren 2,5 uur.. En iedere morgen vroeg wakker, 5 uur, 5.15, 5.45 en vandaag 5.50.........Gaaaaaaaaaaaaap....Ze heeft geen honger, want dat herken ik wel, want ze roept (klinkt een lammetje sorry dat ik het zo benoem hihi) en ik geef speentje, muziekje aan, en zo loop ik heen en weer...Als ik haar bij me leg in bed...Komt ie....Dan schurkt ze lekker tegen me aan, en dan hoor je sabbel sabbel (speentje) een diepe zucht en madam slaapt weer....Nooit bij papa, want papa is niet zacht genoeg en die moet vaak om kwart over 6 zijn bed uit....Behalve weekenden dan.

En dan heb ik nog 2 spoken rondlopen, de middelste is aan het slaapwandelen of nachtmerries, dus ik weinig aan slapen toe.....

Maar het gillen van de buikpijn, en de weinig poepen ben ik toch wel ongerust om. En dat gillen begint vaak op dag dat ze moet poepen. Onderzocht is ze ook al door de kinderarts, en anaal niks te vinden, buik klonk goed, hij wijt het aan dat mijn borstvoeding romig genoeg is.........

Maar na vandaag een hoop gekrijs gegil....en na 6 dagen poepen begint de moed toch wel in mijn schoenen te zakken...

Ik heb geprobeerd warme emmer (heb geen tummytub, heb wel een bad, maar mijn schoonzus zei, steek haar maar in een emmer, en die heb ik wel ) thermometer, fietsen met de beentjes, buikje wrijven, vliegen (buik op de arm) Oordopjes voor mijn oren........., in de kinderwagen gelegd, en rond lopen in huis, buiten. Draagdoek. Zelf rooibosthee drinken, kleine meid via een flesje rooibosthee gegeven, probetica junior (mag ook voor baby's) eerst met water, dat vond ze niks, afgekolfde moeder melk, dit ging een anderhalve maand goed......en toen weer krijsen.

En heb zelfs 2x, via de huisarts, klysma's gegeven. Dit vind ik niet mijn hobby eerlijk gezegd.

Let wel, dit is mijn eerste kindje waar bv lukt, bij mijn oudste 2 is het niet gelukt.

Ik ben nu op een punt belandt om een pakje flesvoeding te gaan halen, voor krampjes, voor 1 flesje per dag en de rest bv te geven....Ik weet het gewoon effe niet meer.......
 
Quote
Navigatie
RE: Hulp met bv
Mariska Mv Dcm  schreef op: 10-05-2012 12:22:56
Bij borstvoeding kan het zomaar zijn dat kinderen 10 dagen niet poepen dit komt omdat er erg weinig afvalstoffen in de borstvoeding zit. Je kindje gebruikt alle stoffen die in de voeding zit volledig waardoor ze zo weinig poept een nadeel hier van is dat als ze dan poepen ze vaak erge kramp hebben dit gaat vanzelf over meestal rond de periode van 4 à 5 maanden. Ik zou me daar dus niet dru om maken. Dat ze nu wat sneller komt voor een voeding kan komen door regendagen gewoon aanleggen wanneer ze er om vraagt dan gaat het met een paar dagen weer beter.
 
Quote
RE: Hulp met bv
Minou  schreef op: 10-05-2012 12:23:26
Ach Aldylief, wilde dat ik je kon helpen, maar hier helaas nooit bv kunnen geven ( heb ik tieten, doen ze het niet..grrr)

Grietje en Melissa weten misschien meer!

 
Quote
RE: Hulp met bv
Patricia2211  schreef op: 10-05-2012 12:44:08
sterkte! ik geef zelf flesvoeding omdat de bv niet op gang kwam omdat zoe geen zuigreflex had, en toch moest drinken, en hier ook veel last van krampjes, maar ook dat haar ontlasting harder is... het eerste deel dan, dat krijgt ze er bijna niet uit, maar als dat eruit is dan komt het zachtere gele...
ik geef ook infacol, maar dat mag je juist voor elke voeding geven, 1 gevulde pipet.
hier was de infacol afgelopen week op, en de dag erna kwamen de krampjes weer heel erg dat ze van 4 tot 9 lag te krijsen, dus snel weer een nieuw flesje gehaald en nu is het stukken minder weer.

liefs patricia

 
Quote
RE: Hulp met bv
Ans10  schreef op: 10-05-2012 12:55:59
ABC Dophilius werkte hier echt super voor de darmpjes, tis wel duur spul,en aan wie ik het aangeraden heb, zijn er super over te spreken.
 
Quote
RE: Hulp met bv
Miesje  schreef op: 10-05-2012 13:03:00
het is niet raar dat ze niet elke dag poept, sommige baby's nemen idd zoveel op van de voeding dat ze weinig poepen.

en de ene baby's heeft meer last van krampjes dan de ander.
hier had mijn zoon juist veel krampen en moeite met poepen(en hij had voornamelijk fv) en mijn meiden juist niet tot zelde en zij hebben beide alleen bv gehad.
misschien heeft jou meisje gewoon goevoelige darmpjes ook.

wat je nog kan proberen is kamillie thee of buikje masseren.
 
Quote
RE: Hulp met bv
Alice  schreef op: 10-05-2012 13:16:23
Je hoeft je echt geen zorgen te maken over een aantal dagen niet poepen, dat is echt normaal bij borstvoeding.
Mijn zoontje heeft wel eens 2 weken niet gepoept! Je voeding en je kindje zijn dan gewoon goed op elkaar afgestemd.

Ik snap dat je op 't punt staat om kunstvoeding te kopen tegen krampjes, maar ik denk dat de kans klein is dat het gaat helpen. Borstvoeding is nog altijd het lichtst verteerbaar, daar kan geen kunstvoeding tegenop. Ik denk dat je het probleem er eerder mee versterkt.

Ik heb zelf nooit Infacol gegeven, maar ik heb wel al vaker gelezen dat sommige kindjes er juist kramp door krijgen! Dus daar zou ik ook 's op letten.
Wat hier goed hielp was de kleine in de draagdoek (buik tegen buik) en dan echt een flink stuk wandelen.
Zodra ik thuis was, vloog de poep je om de oren als het ware haha!
Zelf veel drinken is ook echt aan te raden. Rooibos is idd goed.
Je kindje ander drinken geven dan borstvoeding, is niet aan te raden.

Verder zou ik haar darmpjes zoveel mogelijk met rust laten. Enkel bv er in.
 
Quote
RE: Hulp met bv
Kyla  schreef op: 10-05-2012 14:06:15
Wat anderen al zeggen een aantal dagen niet poepen is normaal. Mijn jongste poepte maar 1 keer in de 2 weken. Je geeft zelf al aan dat de ontlasting dun tot halfvast is, dus lijkt me dan geen sprake van verstopping. Toch kunnen ze dan krampjes hebben. Heb je misschien een sterke toeschietreflex? Dan kan het helpen om voor het voeden de sterkste druk eraf te halen door het eerste beetje te laten lopen (of opvangen/kolven), vervolgens aanleggen als het alleen nog maar druppelt. De melk komt dan onder minder druk in het maagje en je kindje komt aan de vettere melk toe, die goed werkt tegen krampjes. De vele voedingen zijn denk ik regeldagen, gewoon aan toegeven, dan kom je er het snelst doorheen.

 
Quote
RE: Hulp met bv
3prachtkinders  schreef op: 10-05-2012 15:57:46
Hmm ik zie wel vaker melk rond het mondje, en het drupt wel eens langs mijn zij weg, of het bed nat (savonds leg ik haar neer, en borst erin....zo blijft ze rustig, en maak ik niemand wakker (lees mijn wederhelft)....

Ja de draagdoek vindt ze ook wel lekker, maar helaas poept ze niet hihi. Nu weer huilen, en ze ligt nu in de kinderwagen in de achterkamer lekker te slapen....Was bij mijn vriendin ook erg huilen.

Infacol is de deur uit, die komt er in niet meer in....Ik heb nu die van VSM. cinababy? weet de naam niet meer.

Die groteren huilden ook wel eens, maar fietsen en buik op buik vonden ze lekker, maar de kleinste nu......

Oke regeldagen, dan hou ik er rekening mee. Het is het eerste kind waar het mee lukt bv. En ben best wel een nitwit erin.

Dat spul wat iemand noemde, waar haal je die? Ik kan gewoon naar de mediq apotheek gaan, de apotheek van mijn huisarts werken niet mee...Merk ik ook met de medicijnen van mijn zoon...

kamillethee kan ik ook eens proberen....Ben de rooibos ook wel zat, komt langzamerhand mijn oren uit.
 
Quote
RE: Hulp met bv
Ans10  schreef op: 10-05-2012 19:02:19
hoi hoi,

ik denk dat je die abc dophilius bedoelde, die kan je bij een betere drogist kopen, enne, onze oudste poepte maar eens in de 11 a 13 dagen (ja, dat lees je goed) dan schijnt de bv goed op je baby afgestemd te zijn, en andersom en de jongste poepte elke dag met bv, elk kindje is toch anders, maar wel goed van je dat de bv lekker loopt,lekker genieten van die momentjes, zucht, dat mis ik nu wel
 
Quote
RE: Hulp met bv
Grietje  schreef op: 10-05-2012 21:52:17
hoi, het meeste is hierboven al gezegd. Een week niet poepen kan heel normaal zijn bij kindjes die bv krijgen. En verstoppingen komen haast niet voor bij bv. Krampjes helaas wel, net zoals bij kv. Maar waarschijnlijk wel minder vaak. Ik denk ook niet dat de oplossing zit in het geven van kv. Met infacol heb ik geen ervaring. Met de tijd zal het vanzelf minder worden. Het vaker willen drinken klinkt echt als regeldagen, gezien de leeftijd van je kindje. Lekker aan toegeven, niet de voedingen rekken, dan ben je ook weer het snelste terug in een bepaald ritme. Je borsten moeten nu even aan het werk om zich aan te passen aan een grotere vraag.

succes!
 
Quote
RE: Hulp met bv
3prachtkinders  schreef op: 10-05-2012 22:09:21
Dank jullie wel...

Wat ik al eerder zei, het kindje nr 3, maar eerste keer dat bv lukt...

Andere 2 lukte gewoon niet.

Kortom niet druk maken, meer ontspannen, en laat je niet gek maken....
 
Quote
RE: Hulp met bv
Mieper  schreef op: 10-05-2012 23:50:52
Het klinkt allemaal vrij normaal hoor. Ik denk dat je wat minder mag proberen te doen tegen de kramp. Niet (meer) beginnen aan klysma's of middeltjes met flesjes water geven. Alleen de borstvoeding.

Je mag zelf ook gewoon alles eten en drinken, tenzij je echt direct verband merkt. Met koemelk bijvoorbeeld.

De oplossing bij krampjes zoals jij het nu omschrijft, zit m zeker niet in overgaan op de fles. In tegendeel.
De reden dat ze op de dag dat ze poept meer last heeft, is omdat de darmen dan in actie moeten, terwijl ze dat niet elke dag zijn. Als je elke dag (meerdere keren) poept, gaat het gewoon allemaal wat geleidelijker.

Anyway; je laatste zin is waarschijnlijk het beste
 
Quote
RE: Hulp met bv
Mamav2zoons  schreef op: 17-05-2012 16:09:16
heel herkenbaar! ik kreeg advies van het cb (!!!) om kv te geven omdat mijn zoontje niet kon poepen en heb dat dus gedaan en daar kreeg hij nog meer kramp van (maar hij poepte wel ) maar de lk vond dit slecht advies en raadde mij aan om bij de apotheek probiotica te halen dit is poeder dat je door een beetje water of bv kan doen en zijn natuurlijke bacterien die de darmen laten rijpen bij babys dit heeft bij ons ventje erg goed geholpen! hij was er zelf ook helemaal blij mee! haha! het is wewl duur 44 euro ofzo? maar was het wel waard! succes
 
Quote
RE: Hulp met bv
Nala  schreef op: 17-05-2012 18:02:47
Heel herkenbaar, zoals andere al zeggen klinkt het inderdaad als regeldagen.
Hier ook een dochtertje die bleef krijsen, krampen en niet kunnen poepen.
Al trucjes uit de kast gehaald, uiteindelijk had ik een tip gekregen van een vriendin om venkelthee te gebruiken, ik ben het zelf gaan drinken maar gaf ook Shan op een theelepeltje(3 theelepeltjes per keer) als ze flink last had, langzaam aan hebben we dat afgebouwd toen het veel beter ging, eerst ik zelf minder en als laatst zij steeds minder.
Heel veel succes, het is zo moeilijk om je kleintje zo te zien en maakt ook erg onzeker maar het komt goed meid!!
 
Quote
RE: Hulp met bv
3prachtkinders  schreef op: 29-05-2012 21:05:05
Hallo, dames

Mamavan2zoons, dat heb ik ook al geprobeerd, dat ging een tijdje goed, daarna niet meer.
Venkelthee mocht toch niet meer? Ik had vroeger (lees 7,5 jr geleden, van daro venkeldruppels, werkte als een tierelier, maar das niet meer in de handel.

Maar een updatje.

Ze heeft 5 dagen gehuild en gekrijsd, dat ze er hees van werd. Ik heb haar opgepakt en ben zo naar het ziekenhuis gereden. Kon het niet meer aanhoren, ze had 6 dagen niet gepoept.Kwam het eindelijk was het niet om naar huis te schrijven, en daarna weer 4 dagen niks met huilen die 5 dagen duurde.

Bij de kinderarts aangekomen, ja wel hoor, vrolijk jansje, lekker lachen en doen enzv enzv. Waarom doen ze dat nou niet thuis?

Ik had nu niet mijn vaste maar een andere, en had de voorgeschiedenis gelezen en naar mijn verhaal geluisterd. Ondertussen was ze weer gewogen en gemeten ze was 59 cm lang en woog 5040 en dat vond ze te licht, dus extra voeding.

Buikje voelen ze verwachtte een hard buikje, maar was zacht. Ze raadde aan om 2 flessen omneo te geven, zodat haar darmpjes tot rust komen, die krijgt ze nu ook, en de rest borstvoeding, door de stress liep het ook aardig terug. Ook ze zei, dat ons meisje een meisje is die zeer vinnig is, en dingen al wilt doen, wat nog niet bij haar leeftijd past (ze was net 4mnden oud), mocht haar een klein beetje fruithapje geven, wat ze dus heerlijk vindt, nu is het helemaal een vogeltje van tjiep tjiep dat smaakt naar meer. en is nog boos ook als ze niet meer krijgt.

Omneo vliegt er ook in, het is nog steeds om de 3 a 4 dagen, maar het is niet meer huilen, je ziet haar een rood hoofdje krijgen, en hopla en ze is er vanaf, het is wat vaster. En nu is het ook niet 1 broek maar 2 broeken op een dag. De eerste keer, dwars door haar kleren heen, zelfs papa zat er onder (sorry geen foto van, ik lag helemaal in een deuk, waardoor tuttebel nog meer ging schaterlachen).

Ze kraait, ze speelt, slaapt echt tot 7 uur of 8 uur. Ook heeft ze op haar buik gedraait, ik hoera roepen, en prompt doet ze het niet meer.

Ze is nu een tevreden baby. En dat vind ik belangrijk voor haar maar ook voor mij. Borstvoeding is er nog steeds en dat is en blijft ons momentje. Enkel ik stond voor paal in de winkel, ik zocht dus de gele verpakking van omneo, en dat is nu blauw, met grote letters van nutricia en dan omneo....
 
Quote
RE: Hulp met bv
Mieps01  schreef op: 29-05-2012 21:48:59
Fijn dat je het gevoel hebt dat het nu goed loopt. Een kleintje horen huilen is verschrikkelijk. Voor het geval een ander het nog leest.. ,mijn moeder van 80 raadde me altijd om ZELF sinaasappelsap te drinken als baby niet goed kan poepen en er moeilijk vanaf komt en je geeft bv. Bij ons werkte dat heel goed.Mijn kinderen hebben soms wel 10 dagen tussen poepjes gelaten.. En een stinkwindjes, altijd net in de rij bij de kassa.. En zeg dan maar.. Dat ik niet, dat was de baby
 
Quote
RE: Hulp met bv
3prachtkinders  schreef op: 29-05-2012 21:57:38
Hihihihi, ken het ja, dat deed ze heel erg goed. Zo goed, dat de honden er van wegliepen. Nu doen ze het als ze een poepbroek heeft......

Ik kreeg weer het advies om het niet te doen, omdat het weer krampjes versterkt....Altijd tegenstrijdige dingen krijg je te horen. Ben al blij dat ik niet de tomatensap met een druppeltje olie heb geprobeerd, kinderarts was daarover niet te spreken.
 
Quote
RE: Hulp met bv
Krumelke  schreef op: 27-07-2012 12:47:20
zeer tegenstrijdig zijn de adviezen inderdaad.

ons dochtertje poept ook nauwelijks en is vrijwel hetzelfde als wat jij omschrijft alleen heeft ze voor 90% zeker kma.

huisarts zei: zelf sinaasappelsap drinken
kinderarts zei: wat een belachelijk advies, echt niet doen en kreeg recept voor laxeermiddel mee.

en dan van andere ouders krijg je ook tig adviezen. ga er ook maar vanuit dat het er gewoon bij hoort als je bv geeft. mijn 1e heeft 8 mnd bv gehad maar nooit iets gemerkt van weinig poepluiers. althans om de 3 a 4 dgn maar onze 2e laat er nu al een week tussen (ze is 9 wkn).

super dat je nu een heerlijke baby hebt !!! goed dat j gedaan hebt wat je moedergevoel zei ! geniet lekker van de kleine meid.
 
Quote
RE: Hulp met bv
Melissa  schreef op: 27-07-2012 13:20:35
Even in het kort want ben hier op de telefoon. Wat een ontzettend jammer advies van de arts. Darmpjes zijn nooit klaar voor ander voedsel dan melk voor de 6 maanden. Ook kunstvoeding adviseren voor een kindje dag volledig aan de borst gevoed is, waar heeft ie zijn verstand?!?!

Ik denk dat je meisje net in regeldagen zat (dan zijn ze huilerig en willen veel drinken) en dat toen je begon met fles en prakjes ze het over de regeldagen heen was.

En het niet roepen hoort bij bv, valentijn poepte soms 3 weken niet, moedermelk is zo efficient dat ze gewoon alles gebruiken en weinig hoeven te poepen. En dat is met kv wel anders, dat uw gemaakt om door 4 magen te worden verteerd dus daar haalt je kindje veel minder voedinsstoffen uit en de rest word uit gepoept, maar of dat wenselijk is ...

Ik wel ben blij dat jullie rust hebben nu!
 
Quote
RE: Hulp met bv
Ivy  schreef op: 27-07-2012 14:34:49
Melissa Ik hoor dat heel vaak, dat baby's zo weinig poepen met bv. Heb ik dan zo'n slechte melk met zoveel afvalstoffen dat mijn meisje minstens 1x per dag een spuitluier had?
 
Quote
RE: Hulp met bv
Alice  schreef op: 27-07-2012 14:39:12
Nee.. waarschijnlijk had je veel melk en/of een behoorlijke toeschietreflex
 
Quote
RE: Hulp met bv
Ivy  schreef op: 27-07-2012 17:34:22
Dank je, Alice. Vroeg me serieus al een tijd af wat er mis is met mijn melk! Dochterlief klaagt trouwens niet, hoor. Kan wel kloppen dat ik veel melk/sterke tsr heb. Volgens mij nog steeds zo Alleen de spuitluiers zijn nu (gelukkig) verdwenen sinds ze wat meer vast voedsel eet.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hulp met bv
Naam
Bericht