Menu
 

Topic:

Skatepark a'dam moet missschien dicht

Dano  schreef op: 09-05-2012 11:30:38
Skaters in hoofdstad protesteren tegen gedwongen vertrek

Skatend Amsterdam vindt het jammer dat Skatepark Amsterdam weg moet. De skaters richtten een Facebookpagina op om hun protest te uiten.

Amsterdamse skaters zijn teleurgesteld dat Skatepark Amsterdam op de NDSM-werf gedwongen moet vertrekken. De Stichting Kinetisch Noord, waarvan het skatepark de loods huurt, heeft per 1 augustus het huurcontract opgezegd. “Het is zo nice daar”, zegt Jesse Vink (14) bij het skateterrein op het Olympiaplein. “Daar heb je een dak boven je hoofd. Als het regent, is het te glad om buiten te skaten.” De skaters hebben de Facebookpagina Skatepark Amsterdam Moet Blijven in het leven geroepen, waarop ze hun frustratie uiten. Mils Delavita (13) vind het ‘echt super balen’. “Het is de enige plek waar ik goed kan skaten. Ik wil later prof-skater worden en daarvoor moet ik iedere dag trainen.” Op straat zijn er volgens Mila niet genoeg objecten om te oefenen.

Als het park zijn deuren sluit, blijven alleen de openbare skateruimtes over. “We moeten dan rondzwerven op zoek naar een goede plek”, zegt Dimme Straven (14). “Het is wel ongelofelijk slecht getimed. In Eindhoven gaat de skatehal namelijk verplaatsen, waardoor die tijdelijk dichtgaat. We kunnen nergens meer heen.”

Voor Stichting Kinetisch Noord is het financieel niet langer houdbaar om de scheepsbouwloods aan het park te verhuren. “De skatebaan betaalt te weinig huur”, zegt Bouwe Olij, hoofd van de stichting. “Als we de loods willen redden van de ondergang, moeten we de ruimte gaan herontwikkelen. Anders gaat de boel failliet.” Voor het skatepark is de afgelopen jaren een speciale financiële regeling getroffen om ze tegemoet te komen. “We hebben er zelf tonnen ingestopt, dat kunnen we niet laten voortbestaan.”

Skatepark Amsterdam is gisteren begonnen met een protestactie door een informatieve film te verspreiden. “Die speciale financiële regeling is hun eigen afspraak geweest”, zegt Michael Groenewegen. “Nu moeten wij wijken voor kantoren.” Volgens Groenewegen is de stichting alleen maar uit op geld. “Maar daar is deze plek niet voor bedoeld.”
 
Quote
Navigatie
RE: Skatepark a'dam moet missschien dicht
Dano  schreef op: 09-05-2012 11:31:10
Dit is het skatepark & levenswerk van mijn man......
 
Quote
RE: Skatepark a'dam moet missschien dicht
Tiesmv3jongens  schreef op: 09-05-2012 11:43:39
O wat erg Dano voor je man hoop dat er een oplossing voor te vinden is.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Skatepark a'dam moet missschien dicht
Naam
Bericht