Menu
 

Topic:

groentes fijnmaken

Nancy19782006  schreef op: 09-05-2012 09:32:56
mijn 2 kinderen eten vrij weinig groentes, nu zit ik er over te denken om een staafmixer te kopen om dan bijvoorbeeld als we macaronie ofzo eten door de saus fijngemalen groentes te doen, welke groentes zijn geschikt, kan ik bijvoorbeeld gewoon zo een groentepakket voor macaronie kopen? en moeten die groentes eerst gekookt voor dat je ze fijn maakt of kan dat ook gewoon zonder eerst te koken?
hoop dat iermand deze vragen kan beantwoorden,
alvast bedankt

groetjes nancy
 
Quote
Navigatie
RE: groentes fijnmaken
Ivy  schreef op: 09-05-2012 09:40:25
Goed idee Ik zou dan een ui, rode, gele en oranje paprika's, worteltjes en een courgette pakken. En dan mixen met de staafmixer met een pakje gezeefde tomaten.
Macaronipakket kan ook, maar daar zit best veel groen door, waardoor het misschien een iets minder smakelijk kleurtje krijgt.
Ik zou dan de worteltjes wat langer dan de rest, maar wel alles even laten koken. Of misschien kun je ze stomen?
 
Quote
RE: groentes fijnmaken
Ikke  schreef op: 09-05-2012 09:44:04
Ik doe tegenwoordig door de pasta's en door lasagne een zak fijne soepgroenten daar zit ook vanalles doorheen en is heel fijn gesneden dus dat eten ze wel
 
Quote
RE: groentes fijnmaken
Alice  schreef op: 09-05-2012 09:53:04
Hier is mijn receptje voor spaghettisaus
Ik neem 1 ui, 2 wortels, 1 courget, 1 preiwit, 1 venkel, 1 rode paprika, 1 oranje paprika, een bakje zongedroogde tomaten, 2 teentjes knoflook, paar plakjes salami, 1 blikje gezeefde tomaten. De groenten snijd ik allemaal in grove stukken en gooi ze dan in de keukenmachine (rauw dus) en dan laat ik die even draaien totdat alles helemaal fijn is, met de gezeefde tomaten en plakjes salami erbij.
Dan doe ik dat in een sauspan met een blokje kippenbouillon en een scheut rode wijn, en wat italiaanse kruiden en dat laat ik dan ongeveer 30 minuten pruttelen. (ik weet niet precies hoe lang, maar ik proef gewoon altijd even of 't goed gaar is)
 
Quote
RE: groentes fijnmaken
Nancy19782006  schreef op: 09-05-2012 13:49:00
@ danielle kun je een ui ook koken dan?
de rest ook bedankt ga al deze voorbeelden een keer uitproberen en kijken wanneer er goed gegeten word!
 
Quote
RE: groentes fijnmaken
Jacq38  schreef op: 09-05-2012 13:55:05
Hier ook pan apart met gehakt geruld dan een pan met olijfolie, teentje knoflook erin snijden, uien na smaak, winterpeen, courgette, tomaten, champignons, paprika alle kleuren, dat even laten pruttelen.

Dan een pot van een of andere pastasaus er doorgooien en lekker laten pruttelen tot de groenten gaar zijn en dan de staafmixer er doorheen. Lekkere gladde saus, daar de gehakt bij gooien. Ik gooi altijd nog wat extra kruiden erbij omdat er zoveel verse groenten bij gaan.

Vraag me altijd wel af of niet alle voedingswaarde verloren gaat zo?

 
Quote
RE: groentes fijnmaken
-danielle-  schreef op: 09-05-2012 13:57:03
Ui kun je ook koken (denk aan uiensoep).

En meewokken met het gehakt kun je idd ook doen. Hier eet de helft van de kinderen geen vlees, dus daarom zou ik de saus dus apart maken. Maar, je kunt ook de groente los wokken natuurlijk.

En idd kruiden naar smaak. Ik doe er zelf ook altijd wat rode wijn in, maar dat hoeft natuurlijk niet per se. Bouillonblokjes gebruik ik dan weer niet.
 
Quote
RE: groentes fijnmaken
Marimammavanalec  schreef op: 09-05-2012 14:01:17
Ik maak vanaf dat ALec pasta eet de saus zelf.

Basis saus =

gepelde tomaten
wortels
ui
bleekselderij
zout
olijfolie

Hier kun je dan verder allelei variaties op maken

ik maak meestal een hele pan vol en doe ze dan in kleine glazen potjes in de vriezer,ideaal
 
Quote
RE: groentes fijnmaken
Alice  schreef op: 09-05-2012 15:25:32
glazen potjes in de vriezer? dan heb je tot nu toe geluk gehad

een ui is gekookt niet zo lekker. Uiensoep doe je ook niet met gekookte uien, je bakt ze eerst goed aan, tot ze gekaramelliseerd zijn en dan pas doe je er water bij. Maar als je ze zo gewoon kookt, is dat lang zo lekker niet.

Als ik er wel gehakt bij doe, dan rul ik die eerst in de pan en daarna doe ik mn saus erover uit mn keukenmachine, dat kan ook. Maar zonder vind ik het ook lekker eigenlijk.

 
Quote
RE: groentes fijnmaken
-danielle-  schreef op: 09-05-2012 15:45:16
Dat is waar, van die uien.

Dan toch roerbakken en laten koken met de gezeefde tomaat en kruiden. Dat is misschien toch wel het lekkerst. En dan pureren natuurlijk Zeker als je worteltjes ook kunt pureren als ze niet helemaal gaar/zacht zijn.
Ik zou denken dat je de worteltjes moet koken, maar als dat niet hoeft, scheelt dat wel een hoop gedoe.
 
Quote
RE: groentes fijnmaken
Marimammavanalec  schreef op: 09-05-2012 15:57:59

Quote Alice:
glazen potjes in de vriezer? dan heb je tot nu toe geluk gehad





Waarom dan, zo doet mijn schoonmoeder het ook, iedereen eigenlijk die ik hier ken.
 
Quote
RE: groentes fijnmaken
Alice  schreef op: 09-05-2012 16:07:50
Omdat hetgeen je bevriest, uitzet. Daardoor kan je glas dus kapot springen
 
Quote
RE: groentes fijnmaken
Anoniema  schreef op: 09-05-2012 16:12:14
hier gaan 'vieze ' groentes ook met de staafmixer .
Ik heb kinderen die niet van stukjes houden dus als ik alles fijn maak gaat alles er gewoon in.

courgette eten ze niet, dan kotsen ze als ze het zien, maar mijn drakensnot-soep vinden ze superlekker !

ingredienten : stuk of 6-7 courgettes, 15 tenen knoflook en bouillon
 
Quote
RE: groentes fijnmaken
Ivy  schreef op: 09-05-2012 16:13:16
Drakensnotsoep!

 
Quote
RE: groentes fijnmaken
Alice  schreef op: 09-05-2012 16:15:04
Hahahaha, drakensnot, geweldig!
Mijn moeder gaf ons vroeger groene peentjes, die vonden we heerlijk, maar boontjes lusten we niet hahahaha (waren dus gewoon boontjes)
 
Quote
RE: groentes fijnmaken
Marimammavanalec  schreef op: 09-05-2012 16:16:37

Quote Alice:
Omdat hetgeen je bevriest, uitzet. Daardoor kan je glas dus kapot springen



Dat wist ik niet, gaat al jaren goed gelukkig.
 
Quote
RE: groentes fijnmaken
Nancy19782006  schreef op: 09-05-2012 16:23:08
en voor degene die een staafmixer gebruiken welke hebben jullie? er zijn er zoveel te koop, weet niet wat goed werkt?
 
Quote
RE: groentes fijnmaken
Nancy19782006  schreef op: 09-05-2012 16:28:44
@jacq38 jij schrijft alles in de pan pot saus erbij en met de staafmixer er doorheen, mix je dan gewoon terwijl alles in de pan zit dus met de mixer in de pan?
 
Quote
RE: groentes fijnmaken
Gewoon Ik  schreef op: 09-05-2012 16:41:47

Quote Alice:
Hahahaha, drakensnot, geweldig!
Mijn moeder gaf ons vroeger groene peentjes, die vonden we heerlijk, maar boontjes lusten we niet hahahaha (waren dus gewoon boontjes)



over iets niet lusten, mijn dochter vist overal de uien uit. Maar gisteren had ik ze iets fijner gesneden maar wel veel meer. Toen ze haar bord leeg had vertelde ik het haar dus.
Toen zei ze, ahhhhhhhhhhh nu lust ik dus ook gewoon uien, shit
 
Quote
RE: groentes fijnmaken
Jolijn  schreef op: 09-05-2012 16:56:54
ik doe meestal tomaten (even de pitjes eruit), courgette, ui, knoflook, rode paprika. dan even wokken met een scheutje olie, deel van de tomatensaus erbij, dan in de blender. Ondertussen het gehakt rullen en daar dan weer de groentesaus en de rest van de tomatensaus erbij. Meestal maak ik het aan met wat kruiden en een bouillonblokje.
 
Quote
RE: groentes fijnmaken
Luna-mama  schreef op: 09-05-2012 19:33:59
In mijn macaroni zit zo veel groente...maar niks te zien! Ik pureer een zooi groente, bak mn gehakt rul en schep mn prutje erbij, even bakken en dan saus maken...kids weten van niks en eten braaf alles op! Ideaal, hahaha! En schaaltjes rauwkost staan er ook vaak op tafel
 
Quote
RE: groentes fijnmaken
Alice  schreef op: 09-05-2012 19:34:37
Ik heb deze staafmixer, is de Multiquick 7 van Braun, ben er erg tevreden over.
Ik heb ook een lager model gehad, voordat ik deze kocht, en die was ook heel fijn

 
Quote
RE: groentes fijnmaken
Saskiamveva  schreef op: 09-05-2012 20:04:33
Ik maak vaak saus door gehakt te rullen, daar doe ik 2 of 3 paprika's, champignons en prei door heen. Als ik dat heb roergebakken dan doe ik een pakje gezeefde tomaten erdoor heen en een zakje kruiden. Laat dit een uurtje pruttelen.

Eva eet de saus met stukken, maar je kan met de staafmixer een hoeveelheid saus fijn maken.
 
Quote
RE: groentes fijnmaken
Sara1976  schreef op: 09-05-2012 22:06:50

Quote Alice:
Omdat hetgeen je bevriest, uitzet. Daardoor kan je glas dus kapot springen



niet als je daar rekening mee houdt, dus niet tot het bovenste randje vol doen
 
Quote
Navigatie


Reageren op groentes fijnmaken
Naam
Bericht