Menu
 

Topic:

Jeukende ogen

Ano Nu  schreef op: 09-05-2012 08:30:42
Goeiemorgen.

mijn zoon van bijna 3, heeft al een aantal weken last van zijn ogen.
Hij wrijft zo hard dat hij er gewoon dikke walletjes onder zijn ogen heeft, zijn ogen zijn niet rood er is ook niks te zien .
Gister was hij aan het wrijven en riep ineens heel hard mama ik zie niks !

Zou dit hooikoorts kunnen zijn ? hij is wel verkouden/hoesten maar dat komt omdat hij vorige week ziek is geweest .

 
Quote
Navigatie
RE: Jeukende ogen
Satekroket  schreef op: 09-05-2012 08:36:48
Zou heel goed hooikoort kunnen zijn! Het is nog een beetje vroeg voor de graspollen en helemaal omdat het nu zo nat weer is in Nederland(geloof ik) zijn er eigenlijk nog niet veel pollen in de lucht.
Maar voor mij (weet er alles van..hooikoorts pff) klinkt het als hooikoorts. Er zijn ook bomen waar hij allergisch voor zou kunnen zijn die nu bloeien.l
 
Quote
RE: Jeukende ogen
Bloemblaadje  schreef op: 09-05-2012 09:00:50
Kan heel goed hooikoorts zijn en daar is het helemaal niet te vroeg voor. Ik slik alweer dagelijks mijn medicijnen, want anders heb ik er veel last van. Sterker nog, zelfs afgelopen winter heb ik last van gehad, want door het relatief zachte weer gingen er alweer een aantal bomen uitlopen.
 
Quote
RE: Jeukende ogen
Bloemblaadje  schreef op: 09-05-2012 09:05:14
Vandaag zal het inderdaad minder zijn i.v.m. de regen.
 
Quote
RE: Jeukende ogen
Ano Nu  schreef op: 09-05-2012 09:20:49
Ik had begrepen dat ik eerst contact met de HA moet hebben voordat ik wat voor hooikoorts voor kinderen ga halen ?

dit is echt sneu, hij heeft wallen onder zijn ogen alsof hij in weken niet heeft geslapen ...
 
Quote
RE: Jeukende ogen
Anne  schreef op: 09-05-2012 12:33:54
7 maart 2012

Elzenbomen verspreiden volop hun pollen


Bericht uitgegeven door Allergieradar.nl op woensdag 7 maart 2012



De hoge temperaturen van de afgelopen dagen hebben er toe geleid dat door het hele land de zwarte elzen volop in bloei zijn gekomen. Hiermee loopt de pollenconcentratie flink op. De gemiddelde maximale klachtenscore van hooikoortspatiënten op Allergieradar.nl liep flink op. Naast elzen bloeien ook de hazelaars weer.




De intense vorstperiode in februari heeft hooikoortspatiënten een flinke adempauze gegeven. Door de zeer hoge temperaturen in december en de eerste drie weken van januari leek het er op dat de zwarte elzen al in de eerste week van februari in bloei zouden komen. Dat zou een maand vroeger zijn geweest dan normaal. De weersomslag in de laatste week van januari zette de snelle ontwikkeling echter volledig stop.



Zwarte els in volle bloei (foto: Letty de Weger)







Met de zeer hoge temperaturen van de afgelopen week hebben de bomen de bloemvorming weer voortgezet. De afgelopen week kwamen door heel het land de zwarte elzen op grote schaal in bloei en registreerde het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een pollenconcentratie die op liep tot bijna 700 pollen per kubieke meter lucht . Bij elzen kan de pollenconcentratie in extreme jaren oplopen tot bijna 2000 pollen per kubieke meter lucht. Gemiddeld ligt de maximumconcentratie rond de 580 pollen in Leiden en 450 pollen per kubieke meter in Helmond (Elkerliek Ziekenhuis). Door de hoge pollenconcentratie in de afgelopen week liep de gemiddelde maximale klachtenscore die hooikoortspatiënten op Allergieradar.nl dagelijks doorgeven op tot de waarde 6 op een schaal van 1 (geen klachten) tot 10 (maximale klachten). Uit de dagelijkse pollentellingen van het LUMC in de afgelopen jaren blijkt dat het elzenpollenseizoen zo'n 30 tot ruim 50 dagen aan kan houden.

Ook hazelaar in bloei

Verwachting start berkenpollenseizoen voor 31 maart 2012 (bron: Allergieradar.nl)Naast elzenpollen kunnen hooikoortspatiënten nu ook last hebben van hazelaarpollen. De eerste hazelaars kwamen al eind december en begin januari in bloei. De pollenconcentraties bleven toen zeer laag. Afgelopen zaterdag werd een maximum van 16 hazelaarpollen per kubieke meter lucht geregistreerd door het LUMC. De pollenconcentratie blijft altijd ver onder die van de els. Lokaal, in de buurt van bloeiende hazelaarstruiken lopen de pollenconcentraties uiteraard wel hoger op.




Berkenpollen vanaf eind maart

De Pollenplanner op Allergieradar.nl verwacht dat het berkenpollenseizoen in het zuidwesten van Nederland op 27 maart van start gaat. Op 7 april zal in heel Nederland het seizoen begonnen zijn.

Tekst: Arnold van Vliet, Allergieradar.nl, Wageningen University
Foto: Letty de Weger, Leids Universitair Medisch Centrum


Terug naar overzicht


Afspraak maken voor een allergietest inderdaad.
Ik heb het zelf ook en het kan vreselijk jeuken,
en jeuk is erger dan pijn hoor.
 
Quote
RE: Jeukende ogen
Ano Nu  schreef op: 09-05-2012 12:36:08
Vanmiddag gaan we naar de HA .
ja dat geloof ik best, dat jeuk erger is.
Zijn humeur word er ook niet beter op ! Sjezus wat is hij nukkig de laatste tijd .
 
Quote
Navigatie


Reageren op Jeukende ogen
Naam
Bericht