Menu
 

Topic:

wat kies ik

Krumelke  schreef op: 06-05-2012 12:32:16
we weten zeker dat we geen 3e kindje willen, maar sterilisatie vinden we ook te definitief.

wat hebben jullie als anti-conceptie gebruikt en waarom?

tussen onze 2 kinderen hebben we condooms gebruikt, maar vinden zonder toch wel een stuk prettiger vrijen hebben we gemerkt toen we voor onze 2e gingen.

de pil heb ik vanaf puber gehad tot we heel wat jaren later zwanger wilde worden van onze 1e maar die was niet altijd even betrouwbaar. dus gebruikten we toen ook condooms erbij. de pil werd destijds voorgeschreven ivm heftige menstruatie.
 
Quote
Navigatie
RE: wat kies ik
Ingrid  schreef op: 06-05-2012 12:39:20
Ik heb nu een mirena spiraal. Ik ben er heel blij mee.
Sterilisatie vonden wij ook te definitief. De pil wilde ik niet meer.
Condooms vinden wij ook niet echt iets.
Ik moet wel zeggen dat ik de eerste half jaar (toen ik de spiraal net had. ) Bijna dagelijks vloeide. Iedereen zei dat dit met een half jaar over zou zijn. Dit was bij mij ook zo. Nu geen last, Ben zo goed als niet meer ongesteld. Tot nu toe 1 keer in de 2 a 3 maanden een dagje maar dat is zo weinig dat ik alleen een inlegkruisje nodig heb.
 
Quote
RE: wat kies ik
Dani  schreef op: 06-05-2012 12:52:04
hier het zelfde verhaal als ingrid over de spiraal , alleen was het vloeien bij mij na 2 maand al over
 
Quote
RE: wat kies ik
Juulmvjens  schreef op: 06-05-2012 14:00:42
Wij hebben hetzelfde dilemma. Nu gebruiken we condooms omdat we sterilisatie te definitief vinden.

Spiraal zie ik eigenlijk ook niet zitten. Heb al genoeg gerotzooi gehad daarbeneden.
 
Quote
RE: wat kies ik
Mama Van Drie  schreef op: 06-05-2012 15:13:59
Zomaar even nieuwsgierig hoor....als je zeker weet dat jullie geen derde meer willen waarom is sterilisatie dan te defenitief?

ik denk dat het alleen maar heel veel rust geeft, geen onverwachte zwangerschap, geen hormonen ( is ook wat waard ).....mijn keuze zo het wel zijn.

Maar als je dat echt niet wilt dan zou ik als 2e optie een mirena spiraal kiezen.
 
Quote
RE: wat kies ik
Ingrid  schreef op: 06-05-2012 15:22:39
Waarom ik het defenitief vind is omdat ik naar mijn eerste heb ik echt hard geroepen nooit meer. Toch is 6 1/2 jaar later onze zoon geboren. Zwanger zijn is bij mij echt niet leuk.(ik ben 9 maanden echt doodziek, kan weinig tot niets en val extreem veel af tijdens de hele zwangerschap. Zwanger worden is helaas ook niet van zelf sprekend) Ik heb altijd een groot gezin gewild. Maar hoe mijn lichaam op dit moment is is het echt niet verstandig. De verwachting is dat het niet echt veel beter zou gaan. Dus ik zeg nu er komt echt geen derde meer.Artsen raden het nu ook sterk af. Maar ik zeg altijd zeg nooit nooit. Je weet niet wat de toekomst doet.
 
Quote
RE: wat kies ik
Stine   schreef op: 06-05-2012 15:25:51
ik ga voor de vaginale ring gaan na de bevalling, en hopen dat dat allemaal goed gaat zitten
 
Quote
RE: wat kies ik
Krumelke  schreef op: 06-05-2012 17:36:46
hier de keus van geen 3e ook vanwege 9 mnd doodziek met nodige opnames vanwege uitdroging, zware medicatie (die na zoveel mnd ook hun effect hebben op de baby waarschijnlijk).

je weet nooit wat de tijd met je doet. sterilisatie vinden we gewoon te definitief voor nu.

na de 1e (iets minder ziek als bij deze 2e) ook al gezegd geen 2e meer, maar bloed kroop na 4 jr waar het niet gaan kon dus toch gekozen voor een 2e. maar al snel bleek deze zwangerschap heel veel erger te zijn qua ziek zijn.

spiraaltje denken we nu ook aan, dus alle verhalen zijn welkom (positief en negatief) en ook over andere anti conceptie.
 
Quote
RE: wat kies ik
3prachtkinders  schreef op: 06-05-2012 18:38:13
Ik heb altijd het koperspiraaltje gehad, zeker na de geboorte bij mijn zoon. Na hem werkte de pil niet zo goed, om de 14 dagen vloeien.

Met het spiraaltje geen problemen meer en geen hormonen. Ik heb bij mijn oudste het mirenaspiraaltje gehad, en dat was ook een drama, heb zelfs 2x een hormonenkuur gehad.

Nu na nummertje 3, hebben we alles goed doorgesproken, en daarop hebben we besloten dat mijn man zich laat steriliseren, inmiddels is dit ook al gebeurt.

We willen geen meer, mijn gevoel zegt het is genoeg zo, en voor de rest hebben we ook geen slaapkamers meer
 
Quote
RE: wat kies ik
Flower  schreef op: 06-05-2012 18:44:20
hier dus wel voor de sterilisatie gegaan.
ik was net 30, dus ook best jong, maar heb er nooit spijt van gehad.
maar dat ligt natuurlijk voor iedeen anders.
hier ook een lichaam die niet mee werkt aan een zwangerschap.
extreem misselijk, en alletwee wilden ze al veel eerder komen dan geplant.

 
Quote
RE: wat kies ik
Ida  schreef op: 06-05-2012 19:06:33
Ik heb nu voor de 2 x keer een spiraal eerste heeft 5 jaar gezeten, de 2 de zit nu 2 jaar, ideaal nooit meer ongesteld, je hoeft nergens aan te denken!
 
Quote
RE: wat kies ik
Tanja1981  schreef op: 06-05-2012 19:25:08
ik heb nu ook een spiraaltje laten zetten, wilde eerst steralisatie maar ook ik vond het zo definitief wie zegt dat als stef ook 3 is net als stan ik niet toch wel weer wil. nu denk ik nooit meer, maar toch besloten voor een spiraaltje koper ik had genoeg na die hormonen (6 jaar lang door iui) ik heb 1 week gevloeid.
 
Quote
RE: wat kies ik
Caithy  schreef op: 06-05-2012 19:42:10
Hier doen we het gewoon met condoom, als we het al doen
 
Quote
RE: wat kies ik
Baby2  schreef op: 06-05-2012 23:17:47
Misschien een leuk weetje, er heeft een tijdje terug een artikel in de Vriendin gestaan over een stel dat jaren na de sterilisatie (van de vrouw) toch zwanger werd!!! Er was een clipje van de eileider gesprongen en de vruchtbaarheid was hersteld. Bij datzelfde artikel stond een kader over anticonceptie, geen enkele vorm van anticonceptie is 100% veilig (dat weet iedereen) maar waar ik dus echt van opkeek was dat de VEILIGSTE manier van anticonceptie de mirena spiraal was in COMBINATIE met Condooms!!!! Veel mensen denken dat sterilisatie de meest veilige vorm is maar dat is dus niet zo!!!
 
Quote
RE: wat kies ik
Mieper  schreef op: 06-05-2012 23:21:30
Wij hebben toch voor sterilisatie gekozen. Vooral omdat een volgende zwangerschap voor mij lichamelijk te zwaar zou zijn. Mede omdat ik ook net als jou (to) zo vreselijk kotsmisselijk doodziek was.
 
Quote
RE: wat kies ik
Krumelke  schreef op: 07-05-2012 09:47:45
sterilisatie klinkt gewoon zo definitief terwijl ik nu ook zo heel definitief zeg dit nooit meer. dacht ik bij de 1e al maar toen de 2e nog veel erger bleek helemaal. ik hou deze zwangerschap al nauwelijks vol....

niets heeft 100% garantie daar zijn we ons van bewust inderdaad.

hoorde laatst ook allemaal negatieve verhalen over spiraaltje (mirene) dat die verdwaalde in het lichaam, er uit kon gaan zonder dat je er erg in had (en dus zwangerschap als gevolg in het verhaal dat ik hoorde) e.d.

zal bij de nacontrole als de baby er eenmaal is, ook eens goed aan de gyn vragen wat zij er van denkt qua anti conceptie.

maar ben blij met alles te lezen over waarom jullie waarvoor gekozen hebben.
 
Quote
RE: wat kies ik
Monica Mv 2  schreef op: 07-05-2012 09:59:51
Ik had van de mirena buikpijn. Omdat ik borstvoeding gaf heb ik het een jaar volgehouden met dat ding. Maar meeeeeen constant buikpijn is niet grappig.

Mijn vriendin was dat ding idd kwijt. Bleek ie door de baarmoeder heen te zijn geprikt, ding hebben ze operatief kunnen verwijderen.

Ik heb me door middel van essure laten steriliseren. Ik wilde ook echt geen 3e meer, dat zou een aanslag op mijn lichaam zijn geweest van jewelste. Ik heb er best wel moeite mee gehad. Verstandelijk wilde ik het echt, gevoelsmatig was het zo definitief. Maar, toen het éénmaal gebeurd overviel me een soort van rust. Ik had er snel vrede mee en heb er geen seconde spijt van gehad.

Ik was 30 toen ik me heb laten steriliseren.
 
Quote
RE: wat kies ik
Baby2  schreef op: 07-05-2012 10:23:48
Maar ook met een sterilisatie gaat er dus wel eens wat mis!!! Heb regelmatig hier en op het andere forum verhalen voorbij zien komen van ondanks sterilisatie toch zwanger!!! Dat betrof meestal de man, maar toen ik dat verhaal in de Vriendin las keek ik toch even op! Vond mezelf best naief want ik ging er vanuit eenmaal gesteriliseerd dan is het klaar en dat is de veiligste methode, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. De veiligste methode is dus een spiraal in combinatie met condooms! Als je je laat steriliseren in combinatie met condooms dan zal dat natuurlijk ook wel veilig zijn, begrijp me niet verkeerd en ik bedoel ook niet dat iedereen die gesteriliseerd is zich direct zorgen moet gaan maken, maar ik ben daar toch een beetje anders tegen aan gaan kijken zeg maar. Ik heb trouwens zelf een mirena spiraal, onlangs laten plaatsen, ik heb al eerder een mirena gehad en ik ben eerlijk ik vond het toen geen succes. Maar ik vond dit de beste keuze voor nu! Waarom? Omdat ik steriliseren ook te definitief vond voor nu. Ik ben 30 jaar, heb 2 prachtige kinderen en gevoelsmatig zijn we ook compleet, maar zeg nooit nooit. Je weet nooit hoe je leven gaat verlopen en een mirena gaat 5 jaar mee, rond die tijd ben ik 35 en dan kijk ik er misschien weer heel anders tegenaan. Stel dat er intussen wel iets veranderd dan kan ik makkelijker de mirena laten verwijderen dan een sterilisatie ongedaan laten maken.(en daarvoor maak je die keuze ook niet) Ik had de mogelijkheid om me te laten steriliseren, ik heb in september 2011 een geplande keizersnee gehad en ik heb het serieus overwogen. Na er lang en goed over nagedacht en gepraat te hebben met mijn man hebben we dus voor nu gekozen voor deze ''tussen''oplossing en over 5 jaar is hij waarschijnlijk aan de beurt. We beseffen heel goed dat er met de mirena ook het een en ander mis kan gaan maar dat risico nemen we. Als ik wederom klachten krijg van de mirena dan laat ik deze eerder verwijderen en kijken we dan verder wat te doe. Dit was mijn motivatie (sorry voor het lange verhaal).
 
Quote
RE: wat kies ik
Monica Mv 2  schreef op: 07-05-2012 11:03:34
ik begreep van de gyneacologe dat zij nog nooit had gehoord dat iemand zwanger was geworden als ze Essure sterilisatie hadden gehad.

Zelfs in Amerika niet, het land waar alles kan en gebeurd. Hahaha moest zo lachen toen ze dat vertelde
 
Quote
RE: wat kies ik
Baby2  schreef op: 07-05-2012 11:30:23
Ik weet niet wat een essure sterilisatie is. Ik zal even googelen. Ik wil ook echt niet beweren dat het vaak gebeurd, maar ik keek er echt van op toen ik dat artikel las. Waarschijnlijk heel naief van mij. Van mannen had ik wel eens gehoord dat de vruchtbaarheid zich herstelde, maar van vrouwen niet zeg maar. En toen dat kader erbij met de verschillende voorbehoedsmiddelen en wat dan het veiligst was. Als je mij dat een paar maanden geleden had gevraagd dan had ik waarschijnlijk sterilisatie geantwoord, maar onderzoek wijst dus iets anders uit en dat vond ik verrassend.
 
Quote
RE: wat kies ik
Monica Mv 2  schreef op: 07-05-2012 11:41:43
Maar dat geldt ook voor het spiraaltje.

Mijn vriendin heeft een zus die heeft haar spiraaltje ingelijst naast het geboortekaartje!!
 
Quote
RE: wat kies ik
Krumelke  schreef op: 07-05-2012 13:20:52
lol monica.....ingelijst naast het geboortekaartje.

niets is 100% veilig dus de kans op een ongeplande zwangerschap is er gewoon.
 
Quote
RE: wat kies ik
Mama_anja  schreef op: 07-05-2012 19:20:15
ik heb een spiraal waar ik last van heb wij zijn nog in twijfel of er een derde komt of niet tot die tijd condooms en als we er uit zijn gaat manlief onder het mes ben nu 27 trouwens
 
Quote
RE: wat kies ik
Dano  schreef op: 11-05-2012 14:38:37
ik ben super-super-super blij met mij spiraal. plaatsen was pijnloos en simpel, na een week nooit meer ongesteld geweest ( hij zit er nu 4 jaar in) en vooral geen gedoe met condooms!! ik haat die dingen en mijn man nog meer

hahahah en ja wij doen het veel en tot nu toe nog niks zwanger en gedoe
 
Quote
RE: wat kies ik
Mama_anja  schreef op: 22-06-2012 13:32:36
ik heb hem er uit laten halen sinds dien voel ik mij beter
ik had er alleen maar problemen mee ga kijken of we wel voor sterliseren (man) of wel weer aan de pil ga omdat wij te horen hebben gekregen dat de afwijking die niet genetisch blijk te zijn dus misschien nog wel voor 3e kindje willen gaan als onze meiden wat groter zijn
 
Quote
Navigatie


Reageren op wat kies ik
Naam
Bericht