Menu
 

Topic:

Rabobank blokkeert pinpassen buiten Euro

Marimammavanalec  schreef op: 05-05-2012 11:47:21
Rabobank blokkeert pinpassen buiten Europa

UTRECHT - De Rabobank blokkeert vanaf volgende maand bijna alle passen voor pinnen buiten Europa om te voorkomen dat skimmers nog rekeningen plunderen. Klanten die buiten Europa reizen moeten voortaan zelf via de website van de Rabobank aangeven voor welke periode ze toch wereldwijd geld kunnen opnemen.

„In België doen banken dit al en daar is het skimmen ongeveer gedaald naar nul”, aldus directeur particulieren Rik Op den Brouw van de Rabobank zaterdag na een bericht in de Telegraaf. Volgens hem komt 90 procent van de Rabobank-klanten nooit buiten Europa.

Voor enkele groepen blijft de betaalpas wel standaard „aan” buiten Europa. De Rabobank adviseert deze klanten, van wie verwacht wordt dat ze meer reizen, hun pas wel zelf te blokkeren als ze binnen Europa blijven.

De Europese grenzen liggen voor de Rabobank heel breed, tot in Wit-Rusland. Ook vakantiegangers in Turkije hoeven zich geen zorgen te maken.

Er kan betaald worden met de pas in alle landen waar gewerkt wordt met de EMV-chip, waarmee criminelen moeilijker rekeningen kunnen leegtrekken. Skimmers kunnen nog wel met in Nederland gekopieerde passen buiten Europa, waar nog met de magneetstrip wordt gewerkt, hun slag slaan.

Vorig jaar bedroeg de schade voor Nederlandse banken door skimmen, het kopiëren van betaalpassen, tientallen miljoenen euro. Volgens Op den Brouw kost het de Rabobank maandelijks 1 tot 1,5 miljoen euro en zorgt het voor veel ongemak bij klanten als opeens ergens in Midden-Amerika geld is opgenomen van hun rekening. Volgens hem blijft de Rabobank ook de schade van skimming vergoeden bij klanten die tijdelijk hun betaalpas geactiveerd hebben voor buiten Europa.




Goed idee

 
Quote
Navigatie
RE: Rabobank blokkeert pinpassen buiten Euro
Son  schreef op: 05-05-2012 12:25:01
goed dat ik dat weet. Ik heb al op de site gekeken, maar je kan ook pas "aan" zetten op 1 juni.
Die dag zit ik al in Egypte, dus ik hoop dat er dan iets van een internet verbinding is, of ik moet de 31e daar gewoon genoeg pinnen...
Al denk ik niet dat ik veel geld nodig heb daar...Ik zit in een ultra all incl resort
 
Quote
RE: Rabobank blokkeert pinpassen buiten Euro
E Mv 2  schreef op: 05-05-2012 13:19:21
Ik kon gisteren met mijn duitse pas opeens niet meer bij de rabo pinnen,ook iets nieuws.
 
Quote
RE: Rabobank blokkeert pinpassen buiten Euro
Maris1974  schreef op: 05-05-2012 14:04:19
Es, ik kon gisteren bij de Rabo nog wel met de Duitse pas geld halen. Wat vreemd.
 
Quote
RE: Rabobank blokkeert pinpassen buiten Euro
E Mv 2  schreef op: 05-05-2012 14:54:15
Ja raar toch Maris,ik toets code enz in en krijg dan de melding geldopname of transacties niet mogelijk....neem uw pas uit oid
Kon er bij de duitse bank wel gewoon geld mee afhalen
 
Quote
Navigatie


Reageren op Rabobank blokkeert pinpassen buiten Euro
Naam
Bericht